Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

αυξανεται ο πληθυσμος αλλα και η πεινα..


Ο πληθυσμός της γης αναμένεται να φθάσει τα 6,75 δισεκατομμύρια την 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ένα γερμανικό ίδρυμα αρμόδιο σε θέματα ελέγχου των γεννήσεων.

Οπως ανακοινώθηκε από το Word Population Foundation of Germany,το 2007 ο πληθυσμός της γης αυξήθηκε κατά 82 εκατομμύρια και κατά τους καλύτερους υπολογισμούς του ιδρύματος, βασιζόμενους σε δικά του στοιχεία,την 1η Ιανουαρίου θα έχει φθάσει στα 6.751.443.600.

Το εδρεύον στο Ανόβερο ίδρυμα στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σχεδόν όλες οι αυξήσεις στους αριθμούς αφορούν τις αναπτυσσόμενες χώρες όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πολλαπλές εγκυμοσύνες, πολλές φορές ανεπιθύμητες, αφού δεν εφαρμόζονται αντισυλληπτικές μέθοδοι.

Στις χώρες αυτές υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε οικονομικούς πόρους, στην εκπαίδευση και σε ιατροφαρμακευτική φροντίδα εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού, παρατηρεί το ίδρυμα στην ανακοίνωσή και επισημαίνει ότι ένα παιδί που γεννιέται σήμερα στην Γερμανία έχει προσδόκιμο ζωής 79 ετών κατά μέσο όρο,ενώ ένα παιδί που γεννιέται στην Αφρική 54.

"Εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια στην πηγή πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την αντισύλληψη", δήλωσε η γραμματέας του ιδρύματος Ρενάτε Μπαερ.

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

χρόνια πολλά όσο μπορούμε και χωρίς πέινα