Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Αφιέρωμα Στον Παύλο Σιδηρόπουλο: Απροσάρμοστοι, Γ. Δημητριάδης, Στ. Σαλβαδόρ @ Κύτταρο, Αθήνα


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ: ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ- ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ)
ΕΝΑΡΞΗ: 22.30ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €
Στις 6 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους συμπληρώνονται 18 ολόκληρα χρόνια από τότε που ένα άρμα πήρε τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Πρίγκιπα του ελληνικού ροκ, ώστε αυτός να μας βλέπει σήμερα από εκεί ψηλά.
Μεγάλη υπόθεση στο ελληνικό ροκ ο Σιδηρόπουλος! Μοναχική φιγούρα, χαρακτηριστικό παράδειγμα υπερευαίσθητου καλλιτέχνη που κάηκε από την ίδια του την τέχνη…την πεισιθάνατη τέχνη του ροκ.
Σπουδές στη Θεσσαλονίκη, τα πρώτα παιξίματα στο Κύτταρο με τον Παντελή Δεληγιαννίδη ως Δάμων & Φιντίας, οι πρώτες απόπειρες για ελληνικό folk- rock. Ένωση με τα Μπουρμπούλια του Σαββόπουλου, το συχωρεμένο τον Βασίλη Ντάλα και το ντράμερ Νίκο Τσιλογιάννη, που μας τίμησε φέτος στα εγκαίνια. Κι από κει το ιστορικό «Φλου» με τη Σπυριδούλα, η ίδρυση της βραχύβιας Εταιρείας Νέων Καλλιτεχνών με τους Stones και τον Lou Reed σε πρώτο επίπεδο αναζητήσεων! Στις αρχές των 80s, ο Σιδηρόπουλος και οι Απροσάρμοστοι είναι το πιο χαρακτηριστικό σχήμα της ελληνικής αντεργκράουντ σκηνής που είχε στηθεί μέσα στο ανατρεπτικό πανηγύρι των Εξαρχείων. Δίσκοι θρυλικοί σήμερα, το «Εν λευκώ», το «Zorba the Freak», το «Χωρίς μακιγιάζ» και το μεταθανάτιο «Άντε…και καλή τύχη, μάγκες»!
Πράγματι, άντε (για ακόμη μια χρονιά) και καλή τύχη μάγκες! Οι Απροσάρμοστοι παίζουν τα τραγούδια του μέντορα τους, του Παύλου Σιδηρόπουλου, σε δύο βραδιές με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και με τη συμβολή πολλών καλλιτεχνών.

Τύπος Event:ΣυναυλίαΕίδος:Pop, RockΠροέλευση:EλληνικόΤιμή Εισιτηρίου (προπώληση):10 Πώληση εισιτηρίων:- : ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ- ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ)
ΕΝΑΡΞΗ: 22.30ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €

Δεν υπάρχουν σχόλια: