ΑΦΙΈΡΩΜΑ... Daphne and the FuzzOι Daphne and the Fuzz δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2012 στην Αθήνα δίνοντας μορφή και αισθητική στα κομμάτια που έγραφε ως τότε η Δάφνη μόνη της στο πιάνο. Το πρώτο τους single “Doop Doop” αναδείχθηκε από το εγχώριο ραδιόφωνο και συμπεριλήφθηκε στην επετειακή συλλογή “IΝΝ Pop” της Inner Ear. Vintage pop αισθητική, εμπνευσμένη από την jazz, τη soul και τα blues παλιότερων δεκαετιών, κάπου κάπου μια δόση πιο ψυχεδελικών ήχων στις κιθάρες και τα πλήκτρα και στίχοι προσωπικοί αλλά εξωστρεφείς συνθέτουν το ύφος των Daphne and the Fuzz. Ο πρώτος τους δίσκος θα κυκλοφορήσει το 2016 από την Inner Ear.

Daphne and The Fuzz
Daphne Lz – vocals
Giannis Rallis – guitars, acoustic guitar, steel guitar, backing vocals
Orestes Benekas – keys, piano
Vasilis Nissopoulos – bass, percussion, ukulele, backing vocals
Dimitris Doumouliakas – drums, percussion


Oι Daphne and the Fuzz μας συστήθηκαν με το πρώτο τους single “Doop Doop” που γνώρισε επιτυχία στο ελληνικό ραδιόφωνο και συμπεριλήφθηκε στη συλλογή “Inn Pop”. Αυτή την άνοιξη κυκλοφορεί το πρώτο τους album με τίτλο το όνομά τους.
H Δάφνη Λάζου θα μπορούσε να είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας, αρκούν όμως λίγα λεπτά στο μουσικό της κόσμο για να καταλάβει κανείς πως είναι ξεχωριστή. Τα 10 τραγούδια αυτού του εντυπωσιακού ντεμπούτου τα έγραψε στο διάστημα 2011-2015 και είναι μόνο η αρχή για να γνωρίσουμε τη νεαρή songwriter με τη χαρισματική φωνή. Vintage pop μελωδίες που φλερτάρουν με τη τη soul και τα blues μέσα από το πρίσμα του “Abbey Road” των Beatles, groovy μπασογραμμές και ονειρικές melotron ενορχηστρώσεις, συνοδεύονται από στίχους που διηγούνται ιστορίες για τον έρωτα, την ενηλικίωση, τις προσδοκίες και τα μεγάλα όνειρα.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε το 2015 με παραγωγό τον Άλεξ Μπόλπαση. To live rhythm section και η χρήση μπομπινόφωνου σε διάφορες πτυχές της παραγωγής χαρίζουν στο δίσκο έναν ευχάριστα ζεστό ρετρό ήχο.
Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.

https://www.youtube.com/watch?v=Vyh4WT7eBk0


BURN DOWN YOUR HOUSE

WISDOM TEETH

MY NIGHTS

EXILE

I'LL SHINE

HAPPY

UNEXISTABLE

PURPLE LIGHTNING

JOURNEY TO MARS

I LOST MY INSPIRATION

https://www.youtube.com/watch?v=epBqQL8x0XA

https://www.youtube.com/watch?v=fiNQXf5LJqs