Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ «Αντάρτικο Πόλεων» των Socos & The Live Project Band.



κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ «Αντάρτικο Πόλεων» των Socos & The Live Project Band.


Free download από το site: http://www.theliveprojectband.com

Το 4ο άλμπουμ των Socos & The Live Project Band διατίθεται σε μορφή free download απευθείας από το site του συγκροτήματος. Θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο [περιορισμένα αντίτυπα – συλλεκτική έκδοση] το πρώτο τρίμηνο του 2012. Δεν θα κυκλοφορήσει σε cd.
To Aντάρτικο Πόλεων ηχογραφήθηκε τον χειμώνα και την άνοιξη του 2011 και οι μίξεις ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι (studio Artracks - Γιώργος Πρινιωτάκης και Αλέξιος Μπόλπασης). Οι ηχογραφήσεις έγιναν αποκλειστικά με φυσικά όργανα και χωρίς προσθήκες ψηφιακού βάθους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αμεσότητα στον ήχο του άλμπουμ. Επιδίωξη του συγκροτήματος ήταν τα κομμάτια να διατηρούν τον λυρισμό τους, όπου αυτός υπάρχει, και ταυτόχρονα την επιθετικότητα τους.
Το 4ο αυτό άλμπουμ των Socos & The Live Project Band (τρίτο στη σειρά για την Puzzlemusik) θα προβληματίσει σοβαρά όσους πιστεύουν ακράδαντα ότι το box-set τους Kafka του 2007 θα μείνει για πάντα αξεπέραστο.
Το Αντάρτικο Πόλεων είναι μια γροθιά στο στομάχι που αποζητάς να την δέχεσαι που και που, γιατί νιώθεις ότι.... σου κάνει καλό.
Τα τραγούδια ακούγονται σαν να γράφτηκαν σε κάποιο σκοτεινό υπόγειο το καλοκαίρι που μας πέρασε με αφορμή τα όσα ζήσαμε και θα ζήσουμε, αλλά το γεγονός είναι ότι οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν το χειμώνα και ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι τα τραγούδια γράφτηκαν το 2010. Τη χρονιά δηλαδή που κυκλοφόρησε το cd Η Ύδρα των Πουλιών , η εμπορική -και καλλιτεχνική φυσικά- επιτυχημένη προσωπική συνεργασία του Socos με τον Δημήτρη Πουλικάκο (σε ποίηση Εγγονόπουλου).
Το παραπάνω είναι διευκρίνιση απαραίτητη γιατί οι στίχοι και το ύφοςκομματιών όπως το «Party» (με τη συμμετοχή της Θέκλας Τσελεπή στην φωνή), το «Holy Ghost», το «Ερυθροphobia» και το «Η πόλη χορεύει» (για να αναφέρουμε μόνο τα … βασικά) δημιουργούν την εντύπωση ότι δεν γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν πριν πολλούς μήνες αλλά … την προηγούμενη εβδομάδα …!

Το «Η πόλη χορεύει» είναι και το πρώτο βίντεο κλιπ από το άλμπουμ.http://www.theliveprojectband.com/dancing_city.html


Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Artracks studio: Ηχοληψία και μίξη του Αλέξιος Μπόλπασης. Mastering (επίσης στο Artracks): Γιώργος Πρινιωτάκης.
Παραγωγή: Socos, Μπόλπασης, Πρινιωτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: