Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Χρήστος Θηβαίος 11.12.2011 22.00




Σταυρός Του Νότου / Club - Αθήνα



Χρήστος Θηβαίος



Ο Χρήστος Θηβαίος επιστρέφει στο 1994 και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δύο άξονες: το μυθικό «Grace» του Jeff Buckley και τις «Μέρες Αδέσποτες» των Συνήθων Υπόπτων.

Το 1994 ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε το πρώτο και μοναδικό studio album του Jeff Buckley, με τίτλο «Grace». Δίσκος – αναφορά πια, σταθερή παρουσία σε κάθε λίστα με τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών, αποκάλυψε ένα σπάνιο μουσικό ταλέντο, που ο πρόωρος θάνατος του το 1997 από πνιγμό, του προσέδωσε μυθικές διαστάσεις.

Το 1994, στην Ελλάδα αρχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον ένα τετραμελές γκρουπ με το προβοκατόρικο όνομα «Συνήθεις Ύποπτοι». Με επίκεντρο τα Εξάρχεια, παίζουν σε μπαράκια και μικρές μουσικές σκηνές δικά τους τραγούδια, που θα κυκλοφορήσουν δύο χρόνια αργότερα, στο δίσκο «Μέρες Αδέσποτες». Δίσκος - ορόσημο για την σύγχρονη ελληνική δισκογραφία, με τραγούδια που αγαπήθηκαν όσο λίγα, όπως το Ημερολόγιο, οι Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ευαγγελίου, το ομώνυμο Μερες Αδέσποτες, η Βροχή Μου, ο Γορίλλας κ.ά.

Με αφετηρία τους δύο αυτούς δίσκους ο δίπλα στον Χρήστο Θηβαίο συγκεντρώθηκαν 4 χαρισματικοί μουσικοί, με την επιμέλεια της Βάσως Δημητρίου, που μοιράζονται την αγάπη του για τον Jeff Buckley και μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα υπό το γενικό τίτλο «the B project». Δίπλα στο «Grace» και τις «Μέρες Αδέσποτες» βρίσκουν χώρο και άλλα τραγούδια, διασκευές στον πατέρα Tim Buckley αλλά και τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου που δεν παίζονται συχνά στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Guitars/arrgmnts: Βάσω Δημητρίου (Third Attempt)
Guitars/sfx: Γιάννης JAM Αναστασάκης (Elektronik Meditation)
El.bass: Mιχάλης Ευδαίμων (Third Attempt)
Drums/vox: Καλλίστρατος Δρακόπουλος (Kal Drako, Third Attempt)

Opening Act: KAL DRAKO PROJECT

Ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος, σε δικές του συνθέσεις, τραγουδάει και παίζει τα πάντα εκτός από ντραμς, ακροβατώντας στον συγκρατημένο θυμό του πριν πιάσει τις μπαγκέτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: