Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ευσταθία & Ανδρομάχη Μαρκοπούλου 10.12.2011 23.00



Eliart - Αθήνα



Ευσταθία & Ανδρομάχη Μαρκοπούλου

Το πλούσιο πρόγραμμα και οι ποιοτικές επιλογές του ELIART αποδεικνύουν αυτό που είναι και η πρώτη προτεραιότητα των δύο γυναικών-συνεργών που ανέλαβαν για φέτος τη λειτουργία του -της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέας Βίλης Σωτηροπούλου και της Ιωάννας Μυλοπούλου- να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό και φιλικό πολυχώρο τέχνης και ψυχαγωγίας, που θα προσφέρει ζωντάνια, αισιοδοξία, χαρά και συνάμα προβληματισμό και υψηλή αισθητική.
Η Γυναίκα Loser της Βίλης Σωτηροπούλου επιστρέφει μετά από 3 χρόνια ανανεωμένη και έτοιμη να ζήσει με θάρρος την τρέλα και τις αγωνίες της, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Τις Παρασκευές ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς ο Βαγγέλης Γερμανός θα παίξει «τα δικά του» και θα μας ταξιδέψει με καινούργια τραγούδια πλαισιωμένα πάντα από τα παλιά γνώριμα, μέσα από μια φρέσκια ενορχηστρωτική προσέγγιση.
Τα Σαββατόβραδα και αφού ολοκληρώσει η Loser τη δική της performance μια άλλη performer η ευρηματική τραγουδοποιός Ευσταθία κάνει ακόμα ένα τολμηρό βήμα αυτή τη φορά παρέα με την ηθοποιό Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, παρουσιάζοντας μια μουσικό-θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Yγιές Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία». Μια παράσταση βασισμένη σε δικά της κείμενα και τραγούδια καθώς και διασκευές αγαπημένων της κομματιών.
Τις Τετάρτες οι φίλοι του ELIART μπορούν να απολαύσουν τη νέα και ταλαντούχα Πένυ Παπακωνσταντίνου σε μια μουσική παράσταση με stand up comedy, διαδραστικό σχολιασμό , παιχνιδίσματα με το κοινό, μουσικά χρώματα και εναλλαγή συναισθημάτων. Η παράσταση, με τα έξυπνα και κωμικά κείμενα της Ελισάβετ Μπούρα, είναι διανθισμένη με υπέροχες μουσικές από τον Leonard Cohen μέχρι τον Νικόλα Άσιμο αλλά και με τα καινούργια τραγούδια της Πένυς από την προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φεγγάρι στην Ταράτσα».

Οι Νεφελόπετρα είναι ένα τολμηρό μουσικό σχήμα τεσσάρων νέων ταλαντούχων μουσικών. Με ένα φλάουτο, μια κιθάρα, ένα βιολί και μια μαγική φωνή υπόσχονται ταξίδια σε ασιατικούς καταρράκτες, συναντήσεις με ξωτικά ..και δύο ξεχωριστές βραδιές στο ELIART. Πέμπτη βράδυ και για ένα βράδυ παρέα με τους Carousel απολαμβάνουμε τα fados και τα λαϊκά τραγούδια της Πορτογαλίας, συνδυασμένα με την Ισπανική παράδοση, τις Ιταλικές τοπικές μελωδίες, τις καντσονέτες και τις ταραντέλες του Νότου αλλά και τη παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας δημιουργώντας έτσι πολύτιμες γέφυρες με τους ήχους των άλλων λαών.

Τις θεατρικές βραδιές του Νοεμβρίου έρχεται να γεμίσει η παράσταση «Το Σπίτι της Bernarda Alba» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που συνεχίζεται για 2η χρονιά με επιτυχία.

ΘΕΑΤΡΟ

ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER Η επιστροφή - της Βίλης Σωτηροπούλου
Πρεμιέρα Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Από 29 Οκτωβρίου 2011 κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00
Από 4 Δεκεμβρίου 2011 κάθε Τετάρτη στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ BERNARDA ALBA - του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στις 21.00 (μέχρι τέλος Δεκεμβρίου)

ΜΟΥΣΙΚΗ
Βαγγέλης Γερμανός - ΖΗΣΕ ΑΡΓΑ
Έναρξη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου
Παρασκευή 4, 11, 18, 25 Νοεμβρίου, στις 22.30

ΝΕΦΕΛΟΠΕΤΡΑ
Πέμπτη 3 & 10 Νοεμβρίου, στις 21.30

CAROUSEL
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 22.00

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΑ - PERFORMANCE

ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - Ευσταθία & Ανδρομάχη Μαρκοπούλου
Έναρξη Σάββατο 12 Νοεμβρίου
Σάββατο 12, 19, 26 Νοεμβρίου & 3, 10 Δεκεμβρίου, στις 23.00

ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ - Πένυ Παπακωνσταντίνου
Έναρξη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου
Τετάρτη 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου, στις 21.30

Δεν υπάρχουν σχόλια: