Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ολα ξεκινησαν με ενα αστερι....


Όλα ξεκίνησαν με ένα αστέρι που έδειχνε την εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού στους ανθρώπους. Το αστέρι βρίσκεται στην κορυφή της εορτής των Χριστουγέννων (Χριστουγενιάτικο δέντρο) για να δείχνει τον δρόμο σ’ αυτούς που αναζητουν με ειλικρινή καρδιά την σωτηρία της ψυχής τους. Ο δρόμος της σωτηρίας είναι η εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού για ενα δωρο που το ονόμασε ΧΡΙΣΤΟΥ –ΓΕΝΝΑ (δηλ. Η ενσάρκωση του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου). Τί υποσχέθηκε ο Θεός στους ανθρώπους; Α Ιωάννου 2:25 «Κι αυτή είναι η υπόσχεση, που αυτός υποσχέθηκε σε μας: Την αιώνια ζωή.» Έγινε αυτή η υπόσχεση προς όλους τους ανθρώπους; Πράξεις των αποστόλων 2:39 «επειδή, η υπόσχεση είναι προς εσάς και προς τα παιδιά σας, και προς όλους εκείνους που είναι μακριά, όσους θα προσκαλέσει ο Κύριος ο Θεός μας» Υπάρχει προυπόθεση στην υπόσχεση; Προς Γαλάτας 3:22 «Η υπόσχεση αυτή έχει δοθεί διαμέσου τής πίστης τού Ιησού Χριστού σ' αυτούς που πιστεύουν»

Είναι γεγονός ότι ο μήνας των Χριστουγέννων είναι ο πιο πολυδάπανος μήνας του χρόνου ενώ οι εορτασμοί και τα δώρα των Χριστούγεννα κοστίζουν πολύ;

Πιο πολύ όμως κόστισαν τα Χριστούγεννα πριν 2010 χρόνια. Τότε ένα μεγάλο κόστος πλήρωσε ο πατέρας Θεός γιατί έδωσε τον μόνο του γιό, δέχτηκε να τον αποχωριστεί, δέχτηκε μάλιστα να τον στείλει σε μια αποστολή αυτοθυσίας....και όλα αυτά μόνο και μόνο για να μας δώσει ένα ΔΩΡΟ – όλα αυτά για να μας πεί πόσο μας αγαπά. Το πιό κάτω χορίο απο τα ευαγγέλια μιλάει γι’αυτή του την αγάπη.
Κατα Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:

«16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού» Τα πρώτα Χριστούγεννά κόστισαν πραγματικά πολύ και στο ίδιο τον Χριστό. Κοιτάξτε τι λέει στην Καινή διαθήκη στην Προς Φιλιππησίους επιστολή 2:5“Να είναι, μάλιστα, σε σας το ίδιο φρόνημα, που ήταν και στον Ιησού Χριστό·6 ο οποίος ενώ υπήρχε σε μορφή Θεού, δεν νόμισε αρπαγή το να είναι ίσα με τον Θεό·7 αλλά, κένωσε τον εαυτό του, παίρνοντας μορφή δούλου, αφού έγινε όμοιος με τους ανθρώπους·8 και, καθώς βρέθηκε κατά το σχήμα ως άνθρωπος, ταπείνωσε τον εαυτό του, γινόμενος υπάκουος μέχρι θανάτου, θανάτου μάλιστα σταυρού.” Κλείνοντας, ένας μικρός συμβολισμός ας βάλει στην καρδιά μας για πάντα το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: