Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ζωή Παπαδοπούλου 21.12.2011 23.00




Eliart - Αθήνα
Τιμή:
10


Ζωή Παπαδοπούλου

Η Ζωή Παπαδοπούλου ανεβαίνει για δύο βραδιές στη σκηνή του ELIART (ανάμεσα στις εμφανίσεις της με τη ρεμπέτισσα Μαριώ με την οποία επιτυχώς συνεργάζεται για φέτος) για ένα μουσικό ταξίδι δικό της, χωρίς χρόνο και περιορισμούς και με μοναδικό προορισμό τη ψυχή.
Με γνώμονα το συναίσθημα και τη συγκίνηση που το καλό ελληνικό τραγούδι μπορεί προκαλέσει, η Ζωή Παπαδοπούλου διασκευάζει, ερμηνεύει και επιχειρεί να «πειράξει» παραδοσιακά, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα, αλλά και πιο σύγχρονα τραγούδια.
Τη Ζωή Παπαδοπούλου τη σύστησε στο ευρύ κοινό η Χάρις Αλεξίου μέσα από το ντουέτο τους «Αχ και να σε είχα εδώ». Αυτός όμως που την ξεχώρισε πρώτος, στην ιδιαίτερη της πατρίδα, στη Θεσσαλονίκη, ήταν ο Μανώλης Ρασούλης ενώ λίγο αργότερα την άκουσε ο Δημήτρης Μητροπάνος του οποίου η πρόσκληση να τραγουδήσουν μαζί ήταν και η αφορμή για τη νεαρή τραγουδίστρια να έρθει στην Αθήνα.
Το 2002 η Ζωή Παπαδοπούλου έρχεται στην Αθήνα. Κι από εκεί και έπειτα, όλα εξελίσσονται με ρυθμούς καθαρά μουσικούς. Οι συνεργασίες της γράφουν τα ονόματα του Δημήτρη Μητροπάνου, της Χαρούλας Αλεξίου, του Γιάννη Κότσιρα, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Κώστα Μακεδόνα...
Το 2005 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος «Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά» σε παραγωγή της Χάρις Αλεξίου και με τις φωνές και των δυο να τραγουδάνε «Αχ και να σε είχα εδώ».
Στη συνέχεια η εμπειρία της επί σκηνής ενισχύεται στο πλευρό των Μανώλη Φάμελλου, Νίκου Ζιώγαλα, Οδυσσέα Τσάκαλου, Μάκη Σεβίλογλου και Χρήστου Νικολόπουλου ενώ φέτος η Ζωή εμφανίζεται μαζί με τη ρεμπέτισσα Μαριώ.
Το 2008 κυκλοφορεί ο δεύτερος της δίσκος με τίτλο «ΤΑΤΟΥΑΖ» και η χαρακτηριστική φωνή της Ζωής ταξιδεύει στα ερτζιανά ερμηνεύοντας τους στίχους της Χάρις Αλεξίου στο ομώνυμο τραγούδι. Είναι η στιγμή που η Ζωή εντείνει τις εμφανίσεις της σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, γράφοντας τη δική της προσωπική πορεία στη σύγχρονη ελληνική μουσική.

Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης.
Mπουζούκι - μπαγλαμά: Τάσος Γιαννούσης
Kιθάρα: Τάσος Αντωνίου

Εισιτήρια: 10 ευρώ με ποτό (μπύρα, κρασί, αναψυκτικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: