Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

το ραδιο θηβα προτεινει δισκους.....

δελτιο τυπου
παρακατω αναφερονται οι δισκοι που εντυπωσιασαν τους ακροατες του νομου βοιωτιας παιζοντας τα τραγουδια τους απο την συχνοτητα του ραδιοφωνου της θηβας 97.5
συμφωνα με τα στοιχεια του τηλ .κεντρου και τα email των ακροατων οι επιλογες ειναι οι εξης...




«Μην Της Μιλάς Της Μοναξιάς Στον Ενικό» ο τίτλος του νέου δίσκου της ερμηνεύτριας σε μουσική του…

Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη. .

Ο είναι η πρώτη δισκογραφική παραγωγή του Ογδόου. Γεννήθηκε και ηχογραφήθηκε όπως παλιά, όπως πρέπει. Φυσιολογική σύλληψη και τοκετός, αληθινή ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας. Σε όλες τις εκφάνσεις της αποπνέει υγεία, μεράκι, αρτιότητα. Όλα τα όργανα είναι φυσικά. Τα χειρίζονται κορυφαίοι σολίστες, όπως ο ίδιος ο συνθέτης, ο Κατσιγιάννης, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Θανάσης Σοφράς, ο Νίκος Μέρμηγκας και άλλοι εκλεκτοί και διαλεκτοί. Για τα σημερινά δεδομένα της δισκογραφίας, πρόκειται για μια υπερπαραγωγή!

Δεν θέλω να πω περισσότερα μιας και συμμετέχω στην υλοποίηση της όλης εργασίας.

Θέλω όμως να δηλώσω την ευχή:
Μακάρι τα τραγούδια αυτά, να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις συμπληγάδες της επικοινωνίας και να φτάσουν στ’ αυτιά και τις ψυχές του κόσμου. Γιατί είμαι σίγουρος, πως όταν το κοινό τα γνωρίσει, θα τα αγαπήσει και θα τα εκτιμήσει, όπως συμβαίνει με κάθε τι πηγαίο και αληθινό .

O δίσκος κυκλοφορεί με την υποστήριξη του Δευτέρου προγράμματος.
Παραγωγή: Όγδοο ε.π.ε
πηγη ογδοο.



Πένυ Παπακωνσταντίνου - Φεγγάρι στην ταράτσα



Η Πένυ Παπακωνσταντίνου είναι ένα νέο πρόσωπο και μια φρέσκια πρόταση στο χώρο της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής.

το 2011 κυκλοφορεί το πρώτο της c.d., με τίτλο «Φεγγάρι στην ταράτσα», που περιλαμβάνει πέντε ολοκαίνουργια και ολόφρεσκα τραγούδια, σε μουσική και στίχους της Χάρις Τσεκούρα.



Το «Φεγγάρι στην ταράτσα» είναι το πρώτο και ομώνυμο τραγούδι από το c.d. που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, ενώ ένα από τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει μοναδικά η Αναστασία Μουτσάτσου.

Όλα τα τραγούδια είναι της πολυτάλαντης Χάρις Τσεκούρα, ενώ η Μαρία Καναβάκη ανέλαβε τις ενορχηστρώσεις των κομματιών και παίζει ακορντεόν στα τραγούδια,
μαζί με τον Χρήστο Παύλη, που παίζει όλες τις κιθάρες του δίσκου, δίνοντας μας
ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Μαζί της εξαιρετικοί μουσικοί, όπως ο σολίστας Μάνος Αχαλινωτόπουλος που
με το κλαρίνο του έδωσε την δική του οπτική και αγάπη σε ένα κομμάτι του δίσκου,
ο Γιώργος Μακρής στην γκάιντα, ο Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος στο μπάσο,
ο Νίκος Χριστόπουλος στα τύμπανα , η Εύη Κανέλλου στα κρουστά και ο Γιώργος Γκαραβούνης στο νταούλι.


Οι εγγραφές των φωνών-μίξεις-mastering έγιναν στο studio Mythos από τον Σάκη Γκίκα. Η εγγραφή της φωνής στο κομμάτι «Φεγγάρι στην ταράτσα» έγινε στο studio Pazl. H επιμέλεια παραγωγής είναι του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Το c.d. κυκλοφορεί από το label Artway – Τεχνότροπον της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Polytropon και θα το βρείτε σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία.




Χάρτινες πόλεις
Γιώργος Σταυρακάκης. Παραγωγή: Marco Zappa. Έκδοση: «ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ» 2010
Χάρτινες πόλεις CD Γιώργος Σταυρακάκης


Περιέχει τα τραγούδια:

1. Χάρτινες πόλεις
2. Πικρό χαμόγελο
3. Μια στιγμή
4. Η via del campo
5. Δεκέμβρης
6. Ένας ψίθυρος για τον Αλέξανδρο
7. Το βαλς του ρακοσυλλέκτη
8. Ο Τζακ Ο' Χάρα
9. Δεν είσαι πια εδώ

Στίχοι - Μουσική: Γιώργος Σταυρακάκης
Ενορχήστρωση: Marco Zappa

Σ' ένα βροχερό και ομιχλώδες τοπίο στο Νότο της Ελβετίας, ηχογραφήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2010 οι «Χάρτινες Πόλεις». Από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Sementina είχα έναν έντονο προβληματισμό για το πώς θα μπορέσω να μεταφέρω στον παραγωγό μου Marco Zappa την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ήθελα να κινηθούν τα τραγούδια, αφού εκείνος θα αναλάμβανε κατά κύριο λόγο τις ενορχηστρώσεις.

Δύσκολο πράγμα όταν σμίγουν δύο διαφορετικοί κόσμοι, δυο διαφορετικές σχολές τραγουδοποιίας, με διαφορετική θεματολογία, αλλά και με διαφορετική αντίληψη για το πώς ενορχηστρώνεται ένα «σύγχρονο» τραγούδι. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν να «χτίζουμε» αυτά τα τραγούδια άρχισα να μιλάω στον Marco για το καθένα χωριστά. Να μεταφράζω τους στίχους, αλλά και να αναφέρω τους λόγους για τους οποίους γράφτηκε, πράγμα το οποίο δεν συνηθίζω να κάνω γιατί πίστευα και πιστεύω ότι αυτή η τακτική απομυθοποιεί και αποδυναμώνει την γοητεία που ασκεί το τραγούδι. Ήταν όμως πιστεύω ο μοναδικός τρόπος για να έρθει ο Marco πιο κοντά στη σκέψη μου και τη γραφή μου. Έτσι, σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, όλο και λιγότερο μας απασχολούσαν σκέψεις όπως ποια όργανα θα ακολουθούσαν τις μελωδικές γραμμές ή σε ποιους ρυθμούς θα χόρευαν τα στιχάκια. Το ζητούμενο ήταν ένα. η ατμόσφαιρα.

Έτσι κατά κάποιο τρόπο τα τραγούδια μάς οδήγησαν από μόνα τους στις γειτονιές που ήθελαν να κατοικήσουν και ο Marco δεν τους στέρησε με ενορχηστρωτικές ακροβασίες αυτή την πορεία. Τα κατάφερε μια χαρά. Τραγούδια όπως ο «Δεκέμβρης», «Ένας ψίθυρος για τον Αλέξανδρο», «Χάρτινες Πόλεις», έχουν αποκτήσει πιστεύω εκείνη την ατμόσφαιρα που τους πρέπει. Ο Τζακ Ο' Χάρα, ένα παλιό τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα και του Θεοδόση Άθα, το μοναδικό «μαύρο» τραγούδι που έγραψε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης, το κουβαλούσα χρόνια μέσα μου σαν ένα βαρύ μακρόσυρτο μπλουζ. Έτσι κι έγινε. Το via del campo του Fabrizio de André περίπου στην ίδια λογική με την εκτέλεση του μεγάλου Ιταλού τραγουδοποιού και σε μια εντελώς ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά.

Κάπως έτσι ηχογραφήθηκαν οι «Χάρτινες Πόλεις» σε 25 μέρες καθημερινής δουλειάς και με δύο διαλείμματα. Το ένα στην ταβέρνα του Lele και το άλλο στο ηλιόλουστο την ημέρα που το επισκεφτήκαμε, Locarno.

Σ' αυτό το σύντομο χρονικό της ηχογράφησης υπήρξαν εξίσου σημαντικά πράγματα για μένα, πέρα απ' τα τραγούδια και τις μουσικές, όπως η αποκατάσταση της σχέσης μου με τις γάτες, αλλά και η θεαματική μείωση του τσιγάρου. Αν μπορούσα ας έκανα κι αλλιώς! Από τη μία ο Frits που νιαουρίζοντας συνεχώς με εκμεταλλεύτηκε ως αδαή και φιλοξενούμενο, σχεδόν ζητιανεύοντας, καταναλώνοντας υπέρογκες ποσότητες φαγητού και από την άλλη οι ευγενικοί αλλά αυστηροί και άκαμπτοι οικοδεσπότες, που δεν τους ένοιαξε ούτε στιγμή αν θα πέθαινα σαν τον Τζακ Ο' Χάρα απ' το κρύο καπνίζοντας στον κήπο.

Marco, Renata, Mattia, Danilo, Giorgio, Noella, Δημήτρη, σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Εις το επανειδείν…



Ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι Ευδαίμονες


Ο Δημήτρης Μητσοτάκης, στιχουργός, συνθέτης και ντράμερ, ιθύνων νους του συγκροτήματος Ενδελέχεια, παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Ευδαίμονες» που κυκλοφορεί από τη Lyra.

«Ευδαίμονες» είναι και το όνομα του νέου σχήματος που δημιούργησε για να παρουσιάσει τα καινούρια του τραγούδια και αποτελείται από τους Σταύρο Αναστασιάδη (κοντραμπάσο, μπάσο), Αρετή Κοκκίνου (μαντολίνο, κιθάρες), Θανάση Σολούκο (ακορντεόν, πιάνο) και μια νέα φωνή στο τραγούδι, την Εύα Λούκα. Επίσης συμμετέχουν οι μουσικοί: Κώστας Πιστιόλης (γκάιντα, καβάλι), Γιώργος (Faustenberg) Παυλής (τρομπέτα- κορνέτα), Δημήτρης Δάσαλος- Νομικός (τρομπέτα).

Το άλμπουμ περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση του Δημήτρη Μητσοτάκη, μία διασκευή του παραδοσιακού από τη Θάσο «Πέρδικά μου πλουμισμένη» καθώς και μία πολύ πρωτότυπη και χαριτωμένη «θυγατρική» εκδοχή- έκπληξη του πρώτου τραγουδιού «Αν», σαν bonus track.

Η θητεία του Δημήτρη Μητσοτάκη τόσο στο χώρο του ηλεκτρικού όσο και σ’ εκείνον του έντεχνου και ρεμπέτικου τραγουδιού, γίνεται όχημα για ένα άλμπουμ με ήχο χωρίς όρια και ταμπέλες, όπως άλλωστε δηλώνει και για τις τελευταίες ζωντανές παραστάσεις. Τα περισσότερα από τα τραγούδια γράφτηκαν την τελευταία τριετία και η διασκευή της Πέρδικας έγινε το 2009 αλλά όπως λέει ο Δ.Μ. τριγύριζε στο μυαλό του εδώ και πολλά χρόνια. Ένα τραγούδι, η «Λαθραία ελπίδα», γράφτηκε και μελοποιήθηκε το 2002, κυκλοφόρησε με άλλους στίχους και άλλο τίτλο σε δίσκο των Ενδελέχεια αλλά εδώ ηχογραφήθηκε με τους πρώτους και πιο ταιριαστούς κατά τη γνώμη του δημιουργού του στίχους.

Το άλμπουμ ανοίγει με το τραγούδι «Αν» που ερμηνεύει ο Δημήτρης Μητσοτάκης ενώ τα υπόλοιπα η Εύα Λούκα. Η Μάρθα Φριτζήλα συμμετέχει στο άλμπουμ ερμηνεύοντας το τραγούδι «Θεά».

Το «Φοβάμαι», ντουέτο του Δημήτρη Μητσοτάκη με την Εύα Λούκα, είναι το πρώτο τραγούδι που ξεχωρίζει από το άλμπουμ και παίζεται ήδη από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Δ.Μ.: «Εύχομαι το άκουσμα του δίσκου αυτού να συντελέσει και στη δική σας ευδαιμονία, όπως συνέβη και με μας καθ’ όλη τη διάρκεια των ηχογραφήσεων».






Ανδριάνα Μπάμπαλη – Ο Τζον Τζον ζει

Τα παραμύθια για να βγουν αληθινά πρέπει πρώτα απ’ όλα να τα πιστέψεις. Το ίδιο και τα τραγούδια.

Ο Τζον – Τζον Ζει είναι ο τίτλος του νέου album της Ανδριάνας Μπάμπαλη που κυκλοφορεί.
12 καινούργια τραγούδια στα οποία η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Στάμος Σέμσης που υπογράφει τη μουσική και ο Νίκος Μωραΐτης που υπογράφει τους στίχους πίστεψαν από την πρώτη στιγμή.
12 μικρές ιστορίες που «παίζουν» άλλοτε με εικόνες από τα παιδικά μας χρόνια, άλλοτε με την ευαισθησία και άλλοτε με το χαμόγελο και το ρυθμό.

Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού το τραγούδι Διακοπές στη Μπανιέρα ακούγεται στα ραδιόφωνα. Ωστόσο, όλα τα τραγούδια του album (το καθένα για τον δικό του λόγο) σε κερδίζει από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Από το μοναδικό «Περιπλανώμενο» στο οποίο ακούγεται το ρεφρέν από το Ικαριώτικο (Η Αγάπη μου στην Ικαρία) μέχρι το ομότιτλο «Ο Τζον – Τζον Ζει» και από το ατμοσφαιρικό «Κούκλα Σπασμένη» μέχρι το ντουέτο με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στη διασκευή του τραγουδιού «Απόψε Αν θέλεις» και το «Μοναξιά» με τη συμμετοχή του εξαιρετικού Shinoflow.

Την ενορχήστρωση του album υπογράφουν ο Στάμος Σέμσης και ο Άκης Κατσουπάκης.

«Ο Τζον – Τζον Ζει… επιτέλους ζει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: