Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Live με τον B.D.Foxmoor

B.D. Foxmoor @ Θέατρο Πέτρας, Αθήνα
14/07/2009

Live με τον B.D.Foxmoor στο Θέατρο Πέτρας, Τρίτη 14 Ιουλίου

Αδιάκοπα κι ανελλειπώς κάθε χρόνο o B.D.Foxmoor των Active Member έχει ραντεβού με το κοινό του στις ανηφόρες της Πετρούπολης, στο Θέατρο Πέτρας ... Κάθε χρόνο κάτι νέο έχει να μοιραστεί, με εκείνους που θα παραβρεθούν και θα μείνουν απέναντί του για εκείνες τις δαιδαλώδεις συναυλίες του, όπου χορταίνεις στίχους, μελωδίες και αυθόρμητες, σταράτες κουβέντες.

Έτσι και φέτος, στις 14 Ιουλίου, ημέρα Τρίτη, θα είναι εκεί με το καινούριο του project, το Madmoana. Ένα πρωτοποριακό μείγμα τραγουδιών καμωμένων εξ ολοκλήρου με ήχους της φύσης. Τίποτα στο “Madmoana” δεν έχει ηχογραφηθεί σε στούντιο, όλα βρεθήκανε ή φτιαχτήκανε, ή παιχτήκανε στο φυσικό τους περιβάλλον και γενικά σε εξωτερικούς χώρους. Ήχοι κυμάτων, τρένων, ξύλινων αντικειμένων, καρπών, ήχοι νερού. Οι ήχοι είναι συχνά ηχογραφημένοι σε εργοστάσια με μηχανήματα που δουλεύουν, βίδες που στρίβουν και μοχλούς. Το beat μπορεί να φτιάχνεται από ένα πυγμάχο που βαράει γροθιές στον σάκο του, ή από τα εργαλεία της δουλειάς σε ένα τσαγκάρικο… To μπάσο μπορεί να είναι ήχος από τα σπλάχνα παλιού καραβιού. Οι μελωδίες της κιθάρας και των άλλων φυσικών οργάνων είναι παιγμένες δίπλα σε πηγές με τρεχούμενο νερό, μέσα στην ερημιά του δάσους, ανάμεσα στα βράχια μιας σπηλιάς.

Και μάλιστα από μερικούς σπουδαίους session μουσικούς όπως ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο), Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, πλήκτρα), Ντέιβιντ Λιντς (πνευστά), Κώστας Αναστασιάδης (ντραμς, κρουστά.) και άλλοι. Για την ηχογράφηση χρησιμοποιήθηκαν εξειδικευμένα μηχανήματα και ειδικά μικρόφωνα που πραγματικά μεταφέρουν τον ακροατή συσσωρευμένη την μαγεία της στιγμής.

Όλα αυτά τα «ηχητικά υλικά» τα έχει συνθέσει με τέτοιο τρόπο ο B.D.Foxmoor ώστε τα τραγούδια να ακούγονται τόσο σύγχρονα όσο και αρχέγονα. Ουσιαστικά οι ήχοι δεν παιρνάνε από καμία διεργασία, αλλά είναι ο τρόπος που συνδυάζονται μεταξύ τους.
Όλο αυτό το ηχητικό υλικό ολοκληρώνεται με τις βιντεοσκοπημένες εικόνες από τους φυσικούς χώρους την στιγμή της ηχογράφησης.

Την βραδιά στο Θέατρο Πέτρας θα παρουσιαστούν οι εικόνες από τα γυρίσματα ταυτόχρονα με τους ήχους και τα τραγούδια Μαζί με τον B.D.Foxmoor στη σκηνή θα βρεθεί και ένας από τους καλύτερους drummers στην Ευρώπη κι όχι μόνο...ο Κώστας Αναστασιάδης.

Μάλιστα, ο Αναστασιάδης θα συνοδεύσει τον B.D.Foxmoor και σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της δισκογραφίας του που θα παρουσιάσει εκείνη τη βραδιά. Κομμάτια από το 1993 εως και τα πολύ φρέσκα... του 2009 σε ένα μοναδικό mix ειδικά για τη βραδιά στο Θέατρο Πέτρας.

Γενική Είσοδος: 15 €
(Εισιτήρια προπωλούνται στο δισκοπωλείο «Τζίνα», Πανεπιστημίου 57 και στην 8ctagon, Ξενοφώντος 8 στο Πέραμα)

Έναρξη: στις 10μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: