Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2009


Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2009: Jason Yarde, Γιάννης Κασσέτας & The Funky Wizards feat. Jason Yarde @ Θέατρο Πέτρας, Αθήνα
29/07/2009

JASON YARDE
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΕΤΑΣ & THW FUNKY WIZARD
BALKAN BRASS BAND – FANFARE TRANSYLVANIA
VUSLAT

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009, 9:30 μ.μ.



JASON YARDE

O Jason Yarde, ξεκίνησε στα 16 του χρόνια να παίζει άλτο και σοπράνο σαξόφωνο με τους Jazz Warriors, αποτελώντας τότε, το νεότερο μέλος αυτού του σπουδαίου συγκροτήματος.
Έκτοτε υπήρξε μέλος των Quite Sane, Louis Moholo's groups, Afro Blok, Mano Ventura's Noh Ground, Phil Robson 8tet, Nikki Yoeh's Infinitum και του δικού του πολυβραβευμένου συγκροτήματος j-life.
Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με τους: Dennis Brown, Gregory Issacs, Alton Ellis, SuperBlue, Shadow to the Royal Philharmonic Orchestra & Britten Sinfonia, και τα συγκροτήματα των McCoy Tyner, Roy Ayers, Cleveland Watkiss, Jean Toussaint, Sam Rivers, Hermeto Pascoal, Andrew Hill, Hugh Masekela/Jazz Jamaica Allstars και του Manu Dibango.
Έχει γράψει την μουσική για ταινίες μικρού μήκους που έχει σκηνοθετήσει ο Alison Murray, ταινίες του BBC και του Ch4.
Πρόσφατα ενορχήστρωσε και έπαιξε στους δίσκους των Julie Dexter, Keziah Jones, Two Banks Of Four, Bembe Segue, Terri Walker & Ty.
Ως παραγωγός είναι υπεύθυνος για ένα μεγάλο αριθμό άλμπουμ της εταιρεία Dune. Έχει κάνει την παραγωγή των Jazz Jamaica Allstars'-Massive, Juliet Roberts'-Beneath the Surface και στην πρόσφατη δισκογραφική δουλειά των Soweto Kinch and Denys Baptiste.
Ο Jason Yarde έχει περιοδεύσει όλο τον κόσμο δίνοντας συναυλίες αλλά και οργανώνοντας εργαστήρια για μουσικούς.
Τα τελευταία δύο χρόνια, συμμετέχει ως σαξοφωνίστας στο συγκρότημα του ντράμμερ – θρύλου Jack De Johnette.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΕΤΑΣ & THE FUNK WIZARDS

Το group παρουσιάζει αποκλειστικά συνθέσεις του σαξοφωνίστα Γιάννη Κασσέτα (απόφοιτος του berklee) από τον πρώτο του δίσκο, ο οποίος έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από έγκυρα μουσικά περιοδικά (Δίφωνο, Τζαζ & jazz,Αθηνόραμα).
Το χαρακτηριστικό των συνθέσεων του είναι οι πολλαπλές επιρροές από την τζαζ των 60’s[J.Coltrane] μέχρι την jazz-funk των 70's[Herbie Hancock] και από τον σημερινό τζαζ ήχο της Νέας Υόρκης [Steve Coleman,Wynton Marsalis] ως την ρυθμική παράδοση της μουσικής μας..
Το αποτέλεσμα αυτών των επιρροών δημιούργησε έναν αρκετά ασυνήθιστο ήχο που έφερα το group αλλά και ατομικά τον Γιάννη Κασσέτα σε πανευρωπαϊκά φεστιβάλ και σε συναυλίες στο εξωτερικό [London's "Spice of Life" with Dimitri Vassilakis] καθώς και συνεργασίες με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς [Jason Yarde, Shawn Corby ].
Τον Ιούλιο το group στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, θα δώσει μια και μοναδική συναυλία με τον σαξωφονίστα του θρυλικού ντράμμερ Jack DeJohnette, Jason Yarde, o οποίος συμμετέχει και στο νέο cd των Wizards, το οποίο θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.
Οι Funk Wizards αποτελούνται από καταξιωμένους μουσικούς στο είδος τους, έχοντας μεμονωμένα ο καθένας δώσει αρκετές συναυλίες ανά τον κόσμο.
Είναι οι:
Μάνος Λούτας:μπασο
Βαγγέλης Κοντζαμπασης:τύμπανα
Κοστής Χριστοδούλου:πιάνο
Λουκία Παλαιολόγου: φωνή


BBΒ Balkan Brass Band – Fanfare Transylvania

Η BBΒ Balkan Brass Band – Fanfare Transylvania είναι μπάντα 10 χάλκινων πνευστών (Fanfare) από τη Ρουμανία, από την πόλη Alba, που βρίσκεται στην φημισμένη σε όλο τον κόσμο περιοχή της Τρανσυλβάνιας.
Η μπάντα απαρτίζεται από 10 δεξιοτέχνες, τσιγγάνους - Ρομά, μουσικούς, που παίζουν με απαράμιλλο τρόπο τα παραδοσιακά Ρουμάνικα τραγούδια και τις μελωδίες, που ακούγονται διασκευασμένες με διάφορους τρόπους σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεπαίρνοντας το κοινό.
Γνωστά παραδοσιακά Βαλκανικά κομμάτια, που ενέπνευσαν και έκαναν διάσημο τον συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς και τα περιέλαβε στις ταινίες του ο βραβευμένος με Όσκαρ, Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κοστουρίτσα, όπως τα Sandala, Bubamara,Ibrahim, ακούγονται από την BBB με γνήσιο και μοναδικό τρόπο ερμηνείας. Από την μπάντα θα ακουστούν επίσης ελληνικές μελωδίες και γνωστά ελληνικά τραγούδια, ερμηνευμένα με τον ιδιαίτερο ήχο των χάλκινων πνευστών.
Η μπάντα συναρπάζει με τους χορευτικούς ρυθμούς και τις εξαίσιες Βαλκανικές μελωδίες, οι οποίες ξεσηκώνουν το κοινό, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Οι συναυλίες των χάλκινων Βαλκανικών πνευστών έχουν φανατικό κοινό, με αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών φεστιβάλς Βαλκανικής μουσικής σε ολόκληρη την Ευρώπη, τις Μεσόγειακές χώρες, ακόμη και την Αυστραλία, την Κορέα και την Ιαπωνία.

Η BBΒ Balkan Brass Band – Fanfare Transylvania είναι οι :
Fligorn: Nicolae Galan
Clarinet : Constantin Galan
Trompeta: Minai Galan
Trompeta: Nicolae Stoica
Saxophone: Marius Ivancea
Bariton: Sorin- Jon Dusu
Bariton: Constantin Sabau
Bariton: Cristinel Roman
Bas: Rica Lupu
Tuba: Cornel Lupu
Στη μπάντα συμμετέχει κατά καιρούς, ως special guest ο καλύτερος βιρτουόζος σαξοφωνίστας της Ρουμανίας Oprica Ivancea.
Η BBΒ Balkan Brass Band – Fanfare Transylvania παρουσιάζει επί σκηνής ένα εκπληκτικό Βαλκανικό πανηγύρι, που μόνο οι τσιγγάνοι, βιρτουόζοι, μουσικοί μπορούν να “χαρίσουν” στο κοινό και να το οδηγήσουν σε ατελείωτο ξεφάντωμα.
Ο Γούντυ Άλλεν σε συναυλία με τη Jazz Band του, που έδωσε στην Αθήνα το 2008 είπε στους θεατές, «ξαπλώστε αναπαυτικά στα καθίσματα σας, για να απολαύσετε τη μουσική». Η απόλαυση της μουσικής της BBB δεν θα σας επιτρέψει να παραμείνετε καθισμένοι. Καλό ξεφάντωμα!

VUSLAT

Οι Vuslat παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με δικά τους αλλά και διασκευασμένα τραγούδια στα οποία η jazz μουσική συναντά την ethnic, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Το συγκρότημα το αποτελούν οι:
Βικτωρία Τάσκου, ούτι-τραγούδι,
Gihan Turkoglu, σάζι-τραγούδι
Μανούσος Κλαπάκης, κρουστά.



Τιμές εισιτηρίων:
Γεν. είσοδος 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις,
Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391
Τύπος Event:
Συναυλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: