Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Κυριακή... Ωχ. Αύριο Πάλι Δουλειά' feat. Whitlows, DaphneLZ, Robot Flowers, Lamebird and more 08.01.2012 20.00




ΑΘΗΝΑ SIX DOGS

'Κυριακή... Ωχ. Αύριο Πάλι Δουλειά' feat. Whitlows, DaphneLZ, Robot Flowers, Lamebird and more

“Κυριακή…Ωχ. Αύριο πάλι δουλειά”
feat.

Whitlows
DaphneLZ
Robot Flowers
Lamebird
Electric Funeral
Απόλλων Ρέτσος
Perfect Toyz
Live
Curated by The Boy


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Μία σειρά 3 θεματικών βραδιών, μοιρασμένες σε διάστημα 5 μηνών, τις οποίες επιμελείται ο The Boy, και παρουσιάζονται κάθε φορά 5 με 8 συγκροτήματα με διαφορετικές θεματικές. Η πρώτη Κυριακή παρουσιάζει νέους σούπερ ντούπερ ανερχόμενους μελλοντικούς αστέρες ή μη (δεν έχει πια σημασία):
Whitlows, DaphneLZ, Robot Flowers, Lamebird, Electric Funeral, Απόλλων Ρέτσος, Perfect Toyz.
«Μια σειρά απο Κυριακάτικες συναυλίες που θα φιλοξενηθούν στο gig space του six d.o.g.s με σκοπό να κάνουν τις νύχτες μας λιγότερο μοναχικές, καταθλιπτικές, βίαιες. Αν θέλεις και εσύ να νιώσεις λίγο καλύτερα δεν έχεις παρα να παρευρεθείς και να μοιραστείς το ποτό σου με κάποιον άγνωστο…
Τα φώτα σβήσανε.
Η μουσική σταμάτησε και αυτή.
Ακούγονται τρεις πυροβολισμοί απ’έξω.
Ενα γάβγισμα.
Μια σειρήνα.
Το ποτό σου έχει τελειώσει.
Θέλεις ακόμα ένα άλλα δεν έχεις λεφτά.
Μέσα στο σκοτάδι κλέβεις το πορτοφόλι του διπλανού σου.
Κάθεσαι στη μπάρα ολομόναχη και έυχεσαι να υπήρχε μια τηλεόραση να έδειχνε αν κέρδισε η ΠΑΟΚάρα.
Τίποτα δεν μπορεί να σου φτιάξει την διάθεση.
Τα φώτα ανάβουν.
Τα δικά σου έχουνε σβήσει όμως.
Αρχίζει η μουσική.
Γεμίζει την ψυχή σου με αποτσίγαρα.»
Λίγα (αρκετά), λόγια, λίγα (αλήθεια λίγα), links για τους καλλιτέχνες:
Απόλλων Ρέτσος.
Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Άρχισε να γράφει μουσική στα 14. Η πρώτη του επαφή με το ευρύ κοινό ήταν στο μαθητικό φεστιβάλ “Schoolwave” , όπου εμφανίστηκε με το συγκρότημά του Musica Ficta. Έπαιξε support στον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τους Mary and the Boy, τον Βασιλικό και τον Φοίβο Δεληβοριά. Ο τελευταίος έγραψε γι' αυτόν: “Όλοι από κάτω ήταν αμήχανοι. Δεν ήξερες από πού ερχόταν αυτή η μουσική: ήταν λες και οι Muse είχαν ακούσει τον «Μεγάλο Ερωτικό», η Nina Simone έγραφε τα τραγούδια του Jimmy Sommerville, ολόκληρο το κίνημα της πανκ ανακάλυπτε την κλασική αρμονία“.
Τα τελευταία χρόνια ο Απόλλωνας έγραψε τη μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις “Wonderland” (Θέατρο Παλλάς, 2010), “Τίτος Ανδρόνικος” του Σαίξπηρ (Εθνικό Θέατρο, 2010) και το παραμύθι “Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους” (Θέατρο Ακροπόλ, 2011). Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο.
DAPHNE LZ.
Η daphneLZ γράφει στο πιάνο του σπιτιού της τζαζ ερωτικές μπαλάντες. Στο six d.o.g.s θα είναι η πρώτη φορά που βγάζει τα κομμάτια της έξω απο εκεί.
Electric Funeral.
Οι Electric Funeral είναι το side project της Kellie Kay(φωνή) και της Alice (πλήκτρα/κιθάρα/φωνή) του new wave/post punk συγκροτήματος philter από το Ηράκλειο Κρήτης. Το ντουέτο έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και ασχολείται απο το φθινόπωρο του 2011 με μινιμαλιστικές διασκευές γνωστών τραγουδιών απο καλλιτέχνες της Pop και rock σκηνής όπως Pixies, yeah yeah yeahs, shiny toy guns, madonna, britney spears. Πρώτη του εμφάνιση ως electric funeral ήταν ως support act στον The Boy και τους The Callas τον Νοέμβριο του 2011. Αυτή είναι η πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα.

http://www.jumpingfish.gr/electricfuneral
http://www.facebook.com/electricfuneraltheduo


Lamebird.
Η μπάντα βασίζεται σε 2 άτομα απ’ το Ηράκλειο Κρήτης (Μάριος-ηλ.κιθάρα,Υρώ-συνθεσάιζερ). Ξεκίνισαν να πειραματίζονται τέλη του 2010, επηρεασμένοι από-sonic youth, velvet underground, drones, tom cruise, μαυρόασπρο blues και την αφανα του Jimmy Hendrix.

Perfect Toyz.
Η βιογραφία των Perfect Toyz είναι ενδεικτική της απόλυτης παρακμής που ζούμε. Το 2006 ο τραγουδιστής Δημήτρης Μάρκου – ο οποίος δεν την παλεύει και πολύ και δεν μπορεί να το πάρει απόφαση να αυτοκτονήσει γιατί περιμένει λέει να βγει το άλμπουμ πρώτα – έφερε σε επαφή την κολλητή του Χριστίνα Λιούπη – κιθαρίστρια αυτή που μέχρι τότε έπαιζε μόνο μπροστά σε ένα παιδί που έκανε μπέιμπι σίττινγκ -, τον συμφοιτητή του Ιάκωβο Μπαρμπαδήμο. – που είχε ακούσει ότι ήξερε πιάνο – και τον πιτσιρικά, τότε, κοντραμπασίστα Ηλία Αλγαέρ, για να παίξουν μαζί κάποια κομμάτια του. Αφού ηχογράφησαν και ένα demo τον Σεπτέμβριο του 2006 στα Noise Box Studios στην Πάτρα είπαν να διαλυθούν τότε που βρίσκονταν στο αποκορύφωμα της καριέρας τους. Κάπως έτσι φτάνουμε στο 2012 όπου είπαν να κάνουν και ένα live αλλά με τον Γιάνη Ποταμίτη στα πλήκτρα. Τώρα το ότι σκέφτονται να βγάλουν και ένα άλμπουμ είναι κάπως θλιβερό, αλλά σας είπαμε από την αρχή ότι δεν είναι μια αστεία ιστορία.


Robot Flowers.
Οι Robot Flowers σχηματίστηκαν στα μέσα του 2010 από τους callmelazy (φωνή/ κιθάρα/πλήκτρα) και jindu (κιθάρα/πλήκτρα). Η μουσική τους είναι ένα μίγμα από εναλλακτικό rock, electro pop,αυτό τον καιρό το σχήμα είναι στη διαδικασία ηχογράφησης του πρώτου τους LP. Στο six d.o.g.s θα παρουσιάσουν το υλικό τους ζωντανά για πρώτη φορά.

http://www.facebook.com/pages/Robot-Flowers/236785429686748


Whitlows.
Οι Whitlows είναι μια μορφή δοκιμασίας. Διερευνούν ύποπτους κόσμους, όπου όλα επιπλέουν υπογείως. Θα μπορούσαν να λέγονται και βατραχάνθρωποι, προσωρινώς όμως παίρνουν τα βουνά και όποιο άλλο ανέγγιχτο κομμάτι της στεριάς μπορούν να βρουν, για να παίξουν ήρεμοι τη μουσική τους. Ζουν στην Αθήνα (ή όχι), η μουσική τους είναι ψυχεδελικά ακουστική και οι ίδιοι κινούνται με υποτυπώδη εξοπλισμό. Ως παλιοί συνταξιδιώτες, συναντιούνται κάθε φορά και φτιάχνουν τετράλεπτους ρόλους. Οι Whitlows είναι: o Πέτρος Συμεωνίδης (Mustu Kuluru κ.ά.) και η Βάσια Μπακογιάννη (MicrOOndas, Mustu Kuluru κ.ά.)

http://oxiaftotoallo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: