Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ευανθία Ρεμπούτσικα 07.01.2012 21.00


ΑΘΗΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ


Τρεις τελευταίες παραστάσεις στις 6, 7, και 8 Ιανουαρίου για την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση Μπαχάρι Κανέλα και Γιορτή που παρουσιάζουν οι Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Παλλάς. Μια παράσταση που μοιάζει με μεγάλη γιορτή, που αποπνέει αισιοδοξία και είναι γεμάτη από τραγούδια πλημμυρισμένα από το φως της Ελλάδας, με ήχους που μυρίζουν Ανατολή αλλά κλείνουν το μάτι και στη Δύση.

Πρόκειται για μια κορυφαία μουσική συναισθηματική στιγμή που ενώνει τις δύο καλλιτέχνιδες απλά και ολοκληρωμένα. Ένα πρόγραμμα γεμάτο τρυφερότητα και ευαισθησία που ξεσηκώνει τους θεατές με το πάθος και την δύναμή του.

Για τη συνεργασία αυτή η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αναφέρει χαρακτηριστικά: «οι μουσικές της Ευανθίας σε μεταφέρουν σε κάτι πολύ γνώριμο, σε μυρωδιές και αρώματα, σε κάτι πολύ οικείο, σαν την Κυριακή το μεσημέρι στο σπίτι της μαμάς που μοσχοβολούν όλα. Ο τρόπος που παίζει το υπέροχο βιολί της περικλείει ισόποσα τη μελαγχολία και τη χαρά, σε χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά».

Και η Ευανθία Ρεμπούτσικα προσθέτει: «εκεί που έψαχνα να βρω εκτός Ελλάδος το αηδόνι της Ανατολής, το βρήκα μπροστά μου να μου κελαηδάει. Συγκινήθηκα με τα χρώματα και τα αρώματα της φωνής της και με ενέπνευσε να ηχογραφήσουμε καινούργια τραγούδια αλλά και να ενωθούμε μουσικά στη σκηνή».

Μία φωνή, ένα βιολί και μία ορχήστρα ιδιαίτερη που βγάζει φωτιές, με κάθε μουσικό να παίζει 2-3 όργανα… κανονάκι, ακορντεόν, τρομπέτα, τσέλο, λαούτο, μεταλλόφωνο, πιάνο, καχόν, όρθιο μπάσο, καβάλ, κρουστά, νταούλια, κιθάρα, μαντολίνο.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα γεμίζουν την καρδιά μας, αγκαλιάζουν τα όνειρά μας και μας ταξιδεύουν μουσικά στην Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη, την Αίγυπτο, τα Βαλκάνια, δίνοντας μας και μια πρόγευση του νέου album που θα κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές.
ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ο τίτλος της παράστασης, εμπνευσμένος από ένα τραγούδι της Πολίτικης κουζίνας για να «ξορκίσουμε» το κακό, με μία Χριστουγεννιάτικη διάθεση και πολλά συναισθήματα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ»
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ
OΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ:
ΤΩΝΙΑ ΔΡΑΓΟΥΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ :
ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ… ΚΑΝΟΝΑΚΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ…… ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ-ΚΙΘΑΡΑ-ΟΥΤΙ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ………………… ΚΡΟΥΣΤΑ – ΚΑΧΟΝ- ΜΕΤΑΛΟΦΩΝΟ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ……… ΚΟΝΤΡΑ-ΜΠΑΣΟ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗΣ ……… ΤΥΜΠΑΝΑ
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ ΤΣΕΛΛΟ
ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ……………… ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ-ΝΤΑΟΥΛΙ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ ………… ΤΡΟΜΠΕΤΑ-ΚΑΒΑΛ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ… ΠΙΑΝΟ-ΠΛΗΚΤΡΑ-KΡΟΥΣΤΑ –ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 60€, 55€, 50€, 45€, 40€, 35€, 25€, 20€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ - Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 32 13 100

Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81

Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΙΑΝΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με την υπηρεσία Easy/Ticketing, σε επιλεγμένα καταστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: