Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..δειτε τα γεγονοτα των 3ημερων..

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..το χρονικο των 3 ημερων...

δευτερα 7/11...
Κρίσιμη και η σημερινή ημέρα καθώς σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση της προεδρίας θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης. Η προκαθορισμένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια ματαιώθηκε μετά την άρνηση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν.


Κυριακή 6/11

Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει άμεσα σε εκλογές χωρίς τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου. Νωρίτερα προηγήθηκε υπουργικό συμβούλιο όπου ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση με Σαμαρά στο Προερδικό Μέγαρο προαναγγέλλοντας τη παραίτησή του.

Μάλιστα δημοσιοποίησε και τις επτά δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση.

Το μεσημέρι ο Α. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον Κ. Παπούλια στον οποίο επανέλαβε ότι προϋπόθεση για συμφωνία με τη κυβέρνηση αποτελεί η παραίτηση του Γ. Παπανδρέου.

Σάββατο 5/11

Ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι θα επιδιώξει τη συγκρότηση κυβέρνηση συμμαχίας αλλά και ότι ο ίδιος δεν θα παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς έκλεισε κάθε πόρτα συνεργασίας, ζητώντας εκλογές άμεσα. Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, έκανε έκκληση προς τον Α. Σαμαρά να το ξανασκεφτεί και να πει "ναι" στην εθνική συνεννόηση.

Τα σενάρια για τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας δίνουν και παίρνουν, ενώ η κυβέρνηση έκανε νέα έκκληση για συναίνεση.

Παρασκευή 4/11

Η κυβέρνηση με 153 ψήφους παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, μετά από μια δραματική συνεδρίαση, με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίζουν με την προϋπόθεση ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ανακοινώθηκε η επανένταξη της Λούκας Κατσέλη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η κα Κατσέλη ψήφισε "ναι" στηρίζοντας την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του τονίζει ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του και ανακοινώνει ότι το Σάββατο θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, οργισμένος μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δηλώνει ότι η κυβέρνηση απέρριψε ουσιαστικά την πρότασή του και κλείνει την πόρτα στη συνεργασία.

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δηλώσει στη Βουλή, ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα έχει διάρκεια μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: