Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Smyrna ....19.04.2011 21.30




Αγγέλων Βήμα - Αθήνα



Smyrna

Ελλήνων Πάσχα…

Μεγάλη Εβδομάδα, κατάνυξη, εσωτερική ανάγκη για επαναπροσδιορισμό και μνήμες και έθιμα.

«Το ζεστό χέρι της μάνας στο δρόμο προς την εκκλησία με τη σύνοψη στο χέρι, η μυρωδιά των κεριών και το άρωμα του λιβανιού , οι ολονυχτίες και τα αγριολούλουδα που τρέχαμε να μαζέψουμε στους κήπους και στα χωράφια για τον Επιτάφιο. Τα μοιρολόγια και μετά… η Ανάσταση με το αναμμένο σύρμα που στριφογυρίζαμε και κάναμε σχέδια στον αέρα, και τα τραγούδια και..τα κουλούρια και… τα κόκκινα αυγά και το αρνί. Γιατί το Πάσχα των Ελλήνων είναι παράδοση και έθιμα και τραγούδια».

Τέσσερις νεαρές κοπέλες, μουσικοί δημιούργησαν την ορχήστρα «Smyrna» και μας προσκαλούν στο «Αγγέλων Βήμα», ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, την Μ. Δευτέρα και την Μ. Τρίτη ένα πολύχρωμο μελωδικό ταξίδι αναζήτησης, με μοιρολόγια της Παναγίας και παραδοσιακά τραγούδια για το Πάσχα.

Η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι)
η Γεωργία Λώλη (κανονάκι , σαντούρι, τραγούδι),
η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τζουράς, τραγούδι)
και η Claudia Rossini (βιολί, τραγούδι), αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna» και ταξιδεύουν στην μουσική μας παράδοση, κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές της, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αλλά και αποκαλύπτοντας τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια μουσική παρακαταθήκη.

Μοιρολόγια της Παναγίας και τραγούδια του Πάσχα
Το πλήρες πρόγραμμα της μουσικής παράστασης περιλαμβάνει δύο μέρη, διάρκειας περίπου 50’ το καθένα. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύονται μουσικές και τραγούδια απ’ το Αιγαίο, την Καππαδοκία, τη Θράκη και τη Μακεδονία. Ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη Μ.Ασία και την Κωνσταντινούπολη και το Αιγαίο

www.myspace.com/smyrnaorchestra

Δεν υπάρχουν σχόλια: