Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Ψυχογιός 14.04.2011



Ωδείο Athenaeum - Αθήνα

Μίμης Πλέσσας
Γιώργος Ψυχογιός

"88 + 88"

Ο Μίμης Πλέσσας & ο Γιώργος Ψυχογιός αυτοσχεδιάζουν σε δύο πιάνα πάνω σε διάσημες συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα

Mια μοναδική συνάντηση …

Διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο Athenaeun

Δυο κορυφαίοι πιανίστες θα βρεθούν στη σκηνή του Athenaeum: ο Μίμης Πλέσσας, από τους σημαντικότερους και πιο αγαπημένους Έλληνες συνθέτες, που έχει κοσμήσει με τα τραγούδια του πολλές από τις ωραιότερες στιγμές του Ελληνικού πενταγράμμου και έχει αναδείξει πολλούς από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, πρωτοπόρος της jazz στην Ελλάδα και πέμπτος πιανίστας στον κόσμο και ο Γιώργος Ψυχογιός, από τους πιο σημαντικούς ανερχόμενους συνθέτες της κλασικής και jazz μουσικής, εξαίρετος πιανίστας και αυτοσχεδιαστής, συναντιούνται μαζί για πρώτη φορά και αυτοσχεδιάζουν σε δυο πιάνα, πάνω σε διάσημες και αγαπημένες μελωδίες του Μίμη Πλέσσα.

Τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγούδια από αξεπέραστα Ελληνικά μιούζικαλ, μουσικά κομμάτια από άριες και όπερες του Μίμη Πλέσσα θα αποδομηθούν και θα επαναδομηθούν, σε μια μοναδική και σπάνια συνάντηση σε δύο πιάνα, όπου το νέο συναντά το διαχρονικό και η εμπειρία συναντά την τόλμη.

Ο Μίμης Πλέσσας, λέει για αυτή την πρωτοποριακή συνάντηση:

«Σε όλη μου τη ζωή, ανάμεσα στις ιδέες μου αναζητούσα την ΦΑΕΙΝΗ και μόλις νόμιζα πως την έβρισκα ξεπηδούσαν και άλλες που φάνταζαν καινοφανείς. Το ίδιο μου συνέβη και σ’ αυτή μου την αναζήτηση για τις συνθέσεις που θα μπορούσαν, όσο καλύτερα γίνονταν, να αναδείξουν την δεξιοτεχνία και την ευαισθησία του Γιώργου Ψυχογιού. Στα 10 περίπου χρόνια που τον γνωρίζω, βλέπω σε κάθε του δουλειά την ωριμότητα να αυγατίζει και το κοινό του να πληθαίνει. Έτσι, αυτή μας η συνάντηση έπρεπε να κρατήσει και τα δύο και όχι μόνο. Το ρεπερτόριο που διαλέξαμε είναι τόσο ποικιλόμορφο που σίγουρα μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και είναι για μένα πολύ σημαντικό να μπορώ ακόμα να εμπνέω την καινούρια γενιά και να εμπνέομαι από αυτήν. Και αν τα λόγια μου αυτά δεν κατάφεραν να σας πείσουν, αφεθείτε στο ακρόαμα που ακολουθεί. Εκεί θα νιώσετε τα όσα δεν γράφονται με λέξεις αλλά που μόνο η Μουσική μπορεί να τα πει.»


Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 21.00

Είσοδος: 20 Euro, Φοιτητικό: 10 Euro

Διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο
Athenaeum
Αδριανού 3 – Αθήνα,
Τηλ. 210 3211987

Δεν υπάρχουν σχόλια: