Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ...Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ...ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ...




















Καπως ετσι η γιαγια μου χαρακτηρισε την Σοφια Παπαζογλου οταν τις εβαλα να ακουσει την φωνη της...καπως ετσι διαλεγω να ανοιξω το κεφαλαιο ''ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ''..
το ελληνικο τραγουδι εχει μπει σε εναν δρομο που ειναι θολος..δυστυχως για οσους ψαχνουν το αυριο της μουσικης μας ειναι απογοητευμενοι...ομως η κατηφεια ποτε δεν χωρα σε σκεπτομενους ακροατες που ζητανε διαμαντια στα σκουπιδια.Η φωνη που χαρακτηριζει την γενια μας και ελπιζει σε χαμογελα της ανηκει... ενα μερος της ελπιδας ,στην αγαπημενη μας Σοφια..
σαν παλιο βυνυλιο η καθαροτητα και ο ρομαντισμος ενωνονται πισω απο τα τραγουδια που ντυνει το χρωμα της φωνης της..οι ακροατες ακουνε αυτα που τους προσφερουμε...και ετσι επιλεγουμε με καθε κοστος να παιζουμε σωστα... οχι σκοτεινα μουσικα αλλα τα φωτεινα...να εμφανιζομαστε στο φως...σαν νοτες...τραγουδισμενες απο μια βαθια φωνη που λες και ερχεται απο τα βαθη της μικρας ασιας...
αγαπητοι αναγνωστες σας παρουσιαζω μια φωνη που τραγουδα την ζωη...τον πονο..την αγαπη...το παθος...ειναι ελαχιστες οι προσωπικοτητες που στηριζουν ολα τα παραπανω...η μουσικη βγαινει μεσα απο την ψυχη...και η πρωταγωνιστρια στο αφιερωμα μας...ειναι αληθινη...το ξερω γιατι ετυχε και την γνωρισα...ειμαι τυχερος που ενας σπουδαιος ανθρωπος ειναι και σπουδαιος τραγουδοποιος...μαθαινω και εγω απο την σταση της...να γινω αληθινος.
ευχαριστω Σοφια...
επιλεξτε ακροατες...αναγνωστες...να παρετε μια γευση απο το φως...ανακαλυψτε οσοι δεν ξερετε τι σημαινει τραγουδι..ειναι μια καλη ευκαιρια...ακουστε μας..

Η Σοφία Παπάζογλου γεννήθηκε στις Βρυξέλλες Βελγίου. Σε ηλικία έξι χρονών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε το πτυχίο της.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της συνεργάστηκε με τον ουτίστα Κυριάκο Καλαιτζίδη σε συναυλίες στην Μακεδονία, αξιοποιώντας τις έντονες μνήμες παραδοσιακών και λαικών τραγουδιών, τις οποίες είχε από την παιδική της ηλικία. Αργότερα πήρε μαθήματα κινησιολογίας από τη Μαίρη Τσούτη, παρακολούθησε σεμινάρια στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά και έκανε σπουδές φωνητικής στο Σύγχρονο Ωδείο της Αθήνας, στην τάξη της Μήδειας Ιασωνίδου.

Το 1995 άρχισε η συνεργασία της με τον Νίκο Μαμαγκάκη,ο οποίος της εμπιστεύθηκε την ερμηνεία των τραγουδιών του κύκλου “Στεναγμός Ανατολίτης” (LYRA,1996).

Ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “Πάμε Νότια” κυκλοφόρησε σε μουσική και στίχους του Γιώργου Ζήκα (LYRA, 1998).

Ο τρίτος κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο “Όσα σου μοιάζουν” σε μουσική Μανόλη Πάππου και στίχους των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ηλία Κατσούλη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Σπουρδαλάκη (UNIVERSAL MUSIC, παραγωγή/ενoρχήστρωση Αλκίνοος Ιωαννίδης και Μιλτιάδης Παπαστάμου).

O δίσκος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό “Δίφωνο” ήταν μέσα στους εικοσιπέντε καλύτερους του 2003, με ένα τραγούδι (“Ποταμός”) μέσα στα καλύτερα δεκαπέντε της ίδιας χρονιάς.

Το 2004 συνεργάστηκε με τον συνθέτη και τραγουδοποιό Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, ηχογραφώντας τον τέταρτό της δίσκο με τίτλο “Πέμπτη Απόγευμα ” (Cantini, 2004).

Το Μάρτιο του 2005 ο δίσκος μπήκε στη λίστα με τα δέκα πρώτα LP του “World Music Charts Europe” και τον Απρίλιο και Μάιο της ίδιας χρονιάς έφτασε στο νούμερο επτά.
To καλοκαίρι του 2009 κυκλοφορεί ο πέμπτος δίσκος της με τίτλο "'Ενα παράξενο ταξίδι" σε συνεργασία με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και τον Βασίλη Κετεντζόγλου στην κλασική κιθάρα.Το cd αποτελεί το ηχητικό αποτύπωμα των ζωντανών παραστάσεων των τριών καλλιτεχνών, περιλαμβάνοντας επανεκτελέσεις ιδιαίτερων έντεχνων, λαικών αλλά και ξένων τραγουδιών σημαντικών δημιουργών, που όμως τα ακούμε όλο και πιο σπάνια. Επίσης περιλάμβανονται δύο νέα τραγούδια, ένα σε μουσική του Βασίλη Κετεντζόγλου και ποίηση Κωστή Παλαμά και ένα σε μουσική Ντάσο Κούρτι και στίχους Ηλία Κατσούλη.

Άλλες δισκογραφικές συμμετοχές:

• “Προστάτης Οικογενείας”, μουσική Ν. Μαμαγκάκη για την ομώνυμη ταινία του
Νίκου Περακη (ΔΙΦΩΝΟ, 1997)
• “Μονάχα για να ταξιδεύω”, μουσική Χρήστου Τσιαμούλη (LYRA, 1997)
• “Τραγούδια και σκοποί του Πόντου”, ζωντανή ηχογράφηση από το Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ,1998 (Ανεξάρτητη Παραγωγή)
• “Μικρό έπος για τον Ανδρέα Ροδινό”, μουσική Ν. Μαμαγκάκη (SONY,1999)
• “World Festival of Sacred Music”, (CCn’C, Germany, 1999)
• “Κώστας Σκαρβέλης: Από την Πόλη στον Πειραιά”, (EROSMUSIC, 2000)
• “Λάζαρος Κουλαξίζης: Μικρασιάτικα”, (ΕROSMUSIC, 2001)
• “Σας τά ‘παν άλλοι ;” , Κάλαντα Δωδεκαημέρου, (ΜΕΛΩΔΙΚΌ ΚΑΡΑΒΙ, 2003)
• “Εστουδιαντίνα, SMYRNE”, (MINOS EMI, 2003)
• “Greece, a Musical Odyssey”, (PUTUMAYO, 2004)
• “Αψέντι”, μουσική Τάκη Σούκα , (ΔΙΚΤΥΟ, 2005)
• “Εξορία”, μουσική Κυριάκου Καλαϊτζίδη (ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ, 2005)
• “ Ο τεμπέλης δράκος”, μουσική-στίχοι Γιώργου Χατζηπιερρή (UNIVERSAL, 2005)
• “Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα”, (LYRA, 2005)
• “Της αγάπης μαχαιριά”, μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου (HEAVEN, 2006)
• “Ινδοί και Έλληνες: Τα Λαϊκά”, επανεκτελέσεις λαϊκών τραγουδιών με Έλληνες και Ινδούς μουσικούς (SARASWATI, 2006)
• “Oxir Be Ugur” , ντουέτο με τον Κούρδο τραγουδιστή Diyar (KOM MUSIC, 2006)
• “Συνάντηση”,Αλκίνοος Ιωαννίδης,επιλογή συμμετοχών 1994-2006(UNIVERSAL,2007)
• “Kαλό ταξίδι” , Μακρινά ξαδέλφια,(LYRA,2008)
• “Το περοβόλι τ’ουρανού,Ζωντανή ηχογράφηση”,Xρήστος Νικολόπουλος (SONY,2008)
• “Ονειρο στην έρημο”,Niκήτας Βοστάνης-Κώστας Μπαλαχούτης(Mirror2008)
• “Tραγουδάκια γάλακτος ”,παιδικά τραγούδια ,Μέλπω Χαλκουτσάκη -Αλκηστις Χαλικιά
( LYRA,2008)
• “Φαγιούμ”,Nεοκλής Νεοφυτίδης(μουσική),Δημήτρης Λέντζος(στίχοι), (ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ,2009)
• "'Ετσι θα γίνει", μουσική και στίχοι Εύας Λουκάτου (Music post, 2009)
•" Σαν τραγούδι μαγεμένο-Γιώργος Νταλάρας", ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης "σαν τραγούδι μαγεμένο" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Legend, 2009)
•"Με τον Ομπάμα αντάμα", Χρήστος Νικολόπουλος-Μανώλης Ρασούλης (SONY,2009)
•"H επιστροφή του τεμπέλη δράκου",παιδικά τραγούδια, Γιώργος Χατζηπιερρής ( Universal, 2009)
•"O Tεπάρισσος", σε ποίηση Γιάννη Κυπρή και μουσική Γιώργου Καλογήρου (Universal, 2010)
•"Aπόπλους", Μιχάλης Τερζής- Δημήτρης Λέντζος (ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ, 2010)


Συνεργάστηκε σε συναυλίες με τους :

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ορφέα Περίδη, Παντελή Θαλασσινό, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χρήστο Τσιαμούλη, Πέτρο Γαιτάνο, Πόλυ Πάνου, Μαριώ, Μανώλη Μητσιά, Γλυκερία, Δημήτρη Κοντογιάννη, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Καίτη Κουλιά, Κατερίνα Κούκα, Νίκο Δημητράτο, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη, Χρήστο Νικολόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Ελένη Βιτάλη και Γιώργο Νταλάρα.

Από το 2000 συνεργάζεται τακτικά με την ορχήστρα ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ Νέας Ιωνίας Βόλου που ειδικεύεται στην αυθεντική αναπαραγωγή του μικρασιάτικου και σμυρναίικου μουσικού ύφους.
Τον Ιούνιο του 2000, μαζί με τον Δημήτρη Κοντογιάννη, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο φεστιβάλ του Saint-Denis στο Παρίσι ερμηνεύοντας ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Τον Σεπτέμβριο του 2001 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο στην παράσταση “Θάλασσα“ του Λυκείου Ελληνίδων.Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς πήρε μέρος στην παράσταση του Νίκου Μαμαγκάκη “Τα Ιερά Τραγούδια Του Έρωτα”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Επίσης, το 2002 ξεκίνησε συνεργασία με το συγκρότημα Δυνάμεις του Αιγαίου η οποία κατέληξε σε περιοδεία στην Αυστραλία. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς συμμετείχε μαζί με τους Πασχάλη Τερζή, Γλυκερία και Γεράσιμο Ανδρεάτο στη συναυλία του Διφώνου στο Λυκαβηττό, αφιερωμένη στο λαικό συνθέτη Θεόδωρο Δερβενιώτη.

Ακόμη, τον Ιούλιο του 2002 τραγούδησε μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στην Κύπρο καθώς και στο Summer Stage Festival του Central Park στη Νέα Υόρκη.

Τα τέλη της ίδιας ίδιας χρονιάς ως μέλος του συγκροτήματος SMYRNA TRIO και σε συνεργασία με το αμερικάνικο συγκρότημα BRAVE OLD WORLD, συμμετείχε σε σειρά συναυλιών στην Ολλανδία και Βέλγιο. Η περιοδεία επαναλήφθηκε τον Μάρτιο του 2005.

Τον Απρίλη του 2003 εμφανίστηκε σε τριημερίδα συναυλιών του 4th Annual Festival of Greek Music and Dance στο Town Hall Theatre και στο Symphony Space Theatre της Νέα Υόρκης με τον Πέτρο Γαιτάνο και τον Χρήστο Τσιαμούλη.

Τον Σεπτέμβρη του 2003 συνεργάστηκε με το χοροθέατρο ΡΟΕΣ της Σοφίας Σπυράτου στην παράσταση “Υλικά Ονείρων” τραγουδώντας jazz, rock και παραδοσιακά τραγούδια.

Τον Ιούνιο του 2004 εμφανίστηκε μαζί με την ορχήστρα ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ στο ROCKWAVE FESTIVAL της Αθήνας, ανοίγοντας τη συναυλία για τον Peter Gabriel.

Τον Αύγουστο του 2004 έδωσε σειρά συναυλιών με τό συγκρότημά της, λαμβάνοντας μέρος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος της Αθήνας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκε στο Ηρώδειο με τη Δόμνα Σαμίου, τον Γιώργο Νταλάρα και άλλους καλλιτέχνες στην παράσταση “Αν μ’ αγαπάς κι ειν’ όνειρο“ του Λυκείου των Ελληνίδων.

Τον ίδιο μήνα εμφανίστηκε επίσης στη Ρωμαϊκή Αγορά στη συναυλία προς τιμή του λαϊκού συνθέτη Θόδωρου Δερβενιώτη, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εγκαινιάζοντας τον συναυλιακό χώρο του Αιθρίου μαζί με την ορχήστρα ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ.

Το Φεβρουάριο του 2005 ήταν προσκεκλημένη λέκτορας του “Byzantine Festival in London”, όπου έδωσε masterclass, σόλο συναυλία, καθώς και συναυλία με το συγκρότημα “Εν Χορδαις“ στο Purcell Room του South Bank Center.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Γρανάδα (Ισπανία), παίρνοντας μέρος στη μουσική συνάντηση ρεμπέτικου – σμυρναίικου και φλαμένκο, συμπράττοντας επί σκηνής με τον κιθαρίστα Gerardo Nunez.

Τον Ιούλιο του 2005 συμμετείχε στην παράσταση του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Ηρώδειο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ερμηνεύοντας το έργο «Θητεία» μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα και τον Κούλη Θεοδώρου, και το έργο «Ιθαγένεια» μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς τραγούδησε με τον Γιώργο Νταλάρα στο Konzerthaus της Βιέννης σε αφιέρωμα για το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.

Τον χειμώνα 2005-2006 συνεργάστηκε με την Λιζέττα Καλημέρη, δίνοντας σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα με την υποστήριξη του περιοδικού «Δίφωνο».

Τον Μάρτιο του 2006 τραγούδησε με την Ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» στο αφιέρωμα στο Μικρασιάτικο τραγούδι που έγινε στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2007 συνεργάστηκε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και την Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, ερμηνεύοντας στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής τραγούδια του συνθέτη, καθώς και το έργο «Ιθαγένεια» μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Toν Φεβρουάριο του 2008 συμμετείχε στην μουσική παράσταση του Γιώργου Νταλάρα «Σαν τραγούδι μαγεμένο» στην αίθουσα «Τριάντη» του Μεγάρου μουσικής Αθηνών ,σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη . Η παράσταση επαναλήφθηκε τον Μάρτη του 2009.Ακόμη, τον Φεβρουάριο του 2008, τραγούδησε με τον Κώστα Μακεδόνα και τον Κούλη Θεοδώρου το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου "Θητεία"στην αίθουσα φίλων της μουσικής του Μ.Μ.Α. με την ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ.

Ο χειμώνας του 2008-2009 τη βρίσκει στην ιστορική σκηνή του κέντρου Χάραμα με τον Δημήτρη Μπάση , σε ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά σχήματα της χρονιάς .Επίσης τον Γενάρη του 2009 εμφανίστηκε στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ με τη συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κατσαρού.
Tον Μάιο του 2009 έδωσε σειρά συναυλιών με τον Χρήστο Τσιαμούλη και τους εξαιρετικούς μουσικούς Σωκράτη Σινόπουλο,Βαγγέλη Καρύπη,Πάνο Δημητρακόπουλο και Γιώργο Μαρινάκη στο Ισραήλ και την Παλεστίνη με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και των δύο χωρών.
Το καλοκαίρι του 2009 την βρίσκει να περιοδεύει ανά την Ελλάδα με τους Ντάσο Κούρτι και Βασίλη Κετεντζόγλου με την παράσταση "'Ενα παράξενο ταξίδι" καθώς και να δίνει συναυλίες με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή.Στην παράσταση "Ενα παράξενο ταξίδι" από το τέλος του 2009 συμμετέχει και ο σπουδαίος σολίστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης.

Το καλοκαίρι του 2010 ξεκινάει συνεργασία και περιοδεύει με τη λαική ορχήστρα " Μίκης Θεοδωράκης" σε όλη την Ελλάδα ερμηνεύοντας τραγούδια του Μίκη. Στις 29 Ιουλίου του 2010 συμμετέχει μαζί με πολλούς Έλληνες τραγουδιστές και ηθοποιούς στη μεγάλη συναυλία που δόθηκε για τα 85α γενέθλια του σπουδαίου δημιουργού στο θέατρο του Λυκαβηττού.

δισκογραφια....

Το 1995 άρχισε η συνεργασία της με τον Νίκο Μαμαγκάκη,ο οποίος της εμπιστεύθηκε την ερμηνεία των τραγουδιών του κύκλου “Στεναγμός Ανατολίτης” (LYRA,1996).

Ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “Πάμε Νότια” κυκλοφόρησε σε μουσική και στίχους του Γιώργου Ζήκα (LYRA, 1998).

Ο τρίτος κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο “Όσα σου μοιάζουν” σε μουσική Μανόλη Πάππου και στίχους των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ηλία Κατσούλη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Σπουρδαλάκη (UNIVERSAL MUSIC, παραγωγή/ενoρχήστρωση Αλκίνοος Ιωαννίδης και Μιλτιάδης Παπαστάμου).

O δίσκος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό “Δίφωνο” ήταν μέσα στους εικοσιπέντε καλύτερους του 2003, με ένα τραγούδι (“Ποταμός”) μέσα στα καλύτερα δεκαπέντε της ίδιας χρονιάς.

Το 2004 συνεργάστηκε με τον συνθέτη και τραγουδοποιό Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, ηχογραφώντας τον τέταρτό της δίσκο με τίτλο “Πέμπτη Απόγευμα” (Cantini, 2004).

Το Μάρτιο του 2005 ο δίσκος μπήκε στη λίστα με τα δέκα πρώτα LP του “World Music Charts Europe” και τον Απρίλιο και Μάιο της ίδιας χρονιάς έφτασε στο νούμερο επτά.

To καλοκαίρι του 2009 κυκλοφορεί ο πέμπτος δίσκος της με τίτλο "'Ενα παράξενο ταξίδι" σε συνεργασία με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και τον Βασίλη Κετεντζόγλου στην κλασική κιθάρα.Το cd αποτελεί το ηχητικό αποτύπωμα των ζωντανών παραστάσεων των τριών καλλιτεχνών, περιλαμβάνοντας επανεκτελέσεις ιδιαίτερων έντεχνων, λαικών αλλά και ξένων τραγουδιών σημαντικών δημιουργών, που όμως τα ακούμε όλο και πιο σπάνια. Επίσης περιλάμβανονται δύο νέα τραγούδια, ένα σε μουσική του Βασίλη Κετεντζόγλου και ποίηση Κωστή Παλαμά και ένα σε μουσική Ντάσο Κούρτι και στίχους Ηλία Κατσούλη

Άλλες δισκογραφικές συμμετοχές:

• “Προστάτης Οικογενείας”, μουσική Ν. Μαμαγκάκη για την ομώνυμη ταινία του
Νίκου Περακη (ΔΙΦΩΝΟ, 1997)
• “Μονάχα για να ταξιδεύω”, μουσική Χρήστου Τσιαμούλη (LYRA, 1997)
• “Τραγούδια και σκοποί του Πόντου”, ζωντανή ηχογράφηση από το Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, 1998 (Ανεξάρτητη Παραγωγή)
• “Μικρό έπος για τον Ανδρέα Ροδινό”, μουσική Ν. Μαμαγκάκη (SONY, 1999)
• “World Festival of Sacred Music”, (CCn’C, Germany, 1999)
• “Κώστας Σκαρβέλης: Από την Πόλη στον Πειραιά”, (EROS MUSIC, 2000)
• “Λάζαρος Κουλαξίζης: Μικρασιάτικα”, (ΕROS MUSIC, 2001)
• “Σας τά ‘παν άλλοι;” , Κάλαντα Δωδεκαημέρου, (ΜΕΛΩΔΙΚΌ ΚΑΡΑΒΙ, 2003)
• “Εστουδιαντίνα, SMYRNE”, (MINOS EMI, 2003)
• “Greece, a Musical Odyssey”, (PUTUMAYO, 2004)
• “Αψέντι”, μουσική Τάκη Σούκα , (ΔΙΚΤΥΟ, 2005)
• “Εξορία”, μουσική Κυριάκου Καλαϊτζίδη (ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ, 2005)
• “Ο τεμπέλης δράκος”, μουσική-στίχοι Γιώργου Χατζηπιερρή (UNIVERSAL, 2005)
• “Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα”, (LYRA, 2005)
• “Της αγάπης μαχαιριά”, μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου (HEAVEN, 2006)
• “Ινδοί και Έλληνες: Τα Λαϊκά”, επανεκτελέσεις λαϊκών τραγουδιών με Έλληνες και Ινδούς μουσικούς (SARASWATI, 2006)
• “Oxir Be Ugur”, ντουέτο με τον Κούρδο τραγουδιστή Diyar (KOM MUSIC, 2006)
• “Καλό ταξίδι”, Μακρινά Ξαδέλφια, (LYRA, 2008)
• “Το περοβόλι τ’ουρανού, Ζωντανή ηχογράφηση”, Xρήστος Νικολόπουλος (SONY, 2008)
• “Ονειρο στην έρημο”,Niκήτας Βοστάνης-Κώστας Μπαλαχούτης(Mirror, 2008)
• “Tραγουδάκια γάλακτος”, παιδικά τραγούδια, Μέλπω Χαλκουτσάκη -Αλκηστις Χαλικιά
( LYRA, 2008)
• “Φαγιούμ”, Nεοκλής Νεοφυτίδης (μουσική), Δημήτρης Λέντζος (στίχοι), (ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ, 2009)
• "'Ετσι θα γίνει", Εύα Λουκάτου (μουσική-στίχοι) και Κώστας Φασουλάς, Οδυσσέας Ιωάννου, Γιώργος Κορδέλλας συμμετοχή με έναν στίχο ο καθένας (Music post, 2009)
• "Σαν τραγούδι μαγεμένο-Γιώργος Νταλάρας", ζωντανή ηχογράφηση από τις παραστάσεις που δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2008(Legend, 2009)
• "Με τον Ομπάμα αντάμα", Χρήστος Νικολόπουλος-Μανώλης Ρασούλης (SONY,2009)

με σεβασμο και εκτιμηση...
πουλιος παναγιωτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: