Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

The Sunshine Reggae Festival


The Sunshine Reggae Festival @ Τεχνόπολις, Αθήνα
27/06/2009

THE SUNSHINE REGGAE FESTIVAL ΣΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ένα από τα σταθερά ραντεβού του καλοκαιριού είναι και αυτό του Sunshine Reggae Festival που διοργανώνεται με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στις 27 Ιουνίου (Προαύλειος χώρος, Πειραιώς 100, Γκάζι).
Ο χώρος του βιομηχανικού μουσείου θα πλημμυρίσει από την μουσική που αναπτύχθηκε με επίκεντρο την Τζαμάικα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και σύντομα εξελίχθηκε σε κυρίαρχο είδος στην Καραϊβική. Παράλληλα, διαδόθηκε διεθνώς, με αξιοσημείωτη απήχηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Μερικά από τα καλύτερα διεθνώς συγκροτήματα του σύγχρονου αυτού ρυθμού από την Τζαμάικα, την Γαλλία και την Ιταλία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με Έλληνες καλλιτέχνες του είδους. Οι No More Babylon, Earl 16, Ranking Joe, Kenny Knots και Franziska, θα μεταμορφώσουν τη βραδιά σε μια αξέχαστη εμπειρία. Μαζί τους οι Irie Action Soyndsystem και οι THC Soundsystem.

Ο Ranking Joe, από τους πρωτοπόρους dj τραγουδιστές των ΄70s, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, τόσο στην Αγγλία όσο και σε άλλες μουσικές μητροπόλεις, θα παρασύρει το κοινό με την μοναδική φωνή του. Ο Earl16, που πριν ακολουθήσει σόλο καριέρα, συνεργάστηκε με πολλά διάσημα ονόματα της reggae σκηνής, θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τα δυναμικότερα τραγούδια του. Οι Γάλλοι No More Babylon, με τους ερωτικούς αγγλικούς στίχους, μετά από 14 χρόνια παρουσίας στα συναρπαστικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ξεσηκώνουν ακόμα το κοινό τους. Το μιλανέζικο συγκρότημα Franziska με τραγουδιστή τον Roddy Labonte από τις Σεϋχέλλες, (κέρδισαν πέρυσι το βραβείο του καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς στο διαγωνισμό GMMA), αποδεικνύει το σύγχρονο διεθνή χαρακτήρα του, αντιπροσωπευτικό δείγμα της ρέγκε του μέλλοντος. Τέλος, ο Kenny Knots, από τους δημοφιλείς τραγουδιστές του Λονδίνου, παραμένει ένας από τους αυθεντικότερους εκπροσώπους του μουσικού αυτού ρυθμού.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στα Παιδικά Χωριά SOS για την ενίσχυση του έργου τους.

Ώρα έναρξης: 17:00
Εισιτήρια: Προπώληση:20€ (Ticket House, Ticket Pro και Παιδικά Χωριά SOS)
Στην είσοδο:25€

Site: www.myspace.com/sunshinereggaefest

Δεν υπάρχουν σχόλια: