Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

OJOS DE BRUJO


OJOS DE BRUJO @ Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Αθήνα
17/06/2009

OJOS DE BRUJO

Οι μάγοι του νέου Flamenco από τη Βαρκελώνη ξανά στην Ελλάδα!

Περιοδεία 2009 - AOCANÁ TOUR.
Guests: PALYRRIA

Θεσσαλονίκη - Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009, Μονή Λαζαριστών.

Αθήνα - Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Ελληνικό.

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση : 30 €, Metropolis, Εκδοτήρια Πλ.Αριστοτέλους, Μονή Λαζαριστών
Στην πόρτα :Θεσσαλονίκη: 35 €
Αθήνα: 40 €

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20.30

Οι OJOS DE BRUJO τα «Τα Μάτια του Μάγου» δηλαδή επιστρέφουν ξανά στην Ελλάδα, με πλήρη σύνθεση για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους καταπληκτικό δίσκο με τίτλο AOCANÁ που σημαίνει «ΤΩΡΑ» στην τσιγγάνικη γλώσσα caló.

Είναι πλούσιος ρυθμικά και μελωδικά, γεμάτος δύναμη και συναίσθημα, γεμάτος με καρδιά και το πνεύμα των Ojos de Brujo. Στίχοι με κοινωνική ευαισθησία, μουσική με δεξιοτεχνία, έμπνευση, πάθος και «πλοκή», υποβλητικός χορός flamenco και εντυπωσιακές μίξεις εικόνων σε γιγαντοοθόνη, από το VJ του γκρουπ, κάνουν κάθε συναυλία των OJOS DE BRUJO μία μοναδική εμπειρία.

Στο νέο δίσκο συμμετέχει μία πλειάδα καλεσμένων, από το γνωστό Ισπανό rapper Toteking, τον πρωτοεμφανιζόμενο MC -αποκάλυψη από την Αβάνα της Κούβας Kumar, αλλά και τους Los Van Van, τους masters των SouthIndian percussion, έως τον flamenco πιανίστα Chano Dominguez και το θρυλικό flamenco τραγουδιστή Duquende.

Ο δίσκος αυτός δημιουργήθηκε κατά την περίοδο που το συγκρότημα έκανε μία στάση στο παγκόσμιο ταξίδι του, για να έρθει στον κόσμο το παιδί της Marina και του Carlitos.

Οι OJOS DE BRUJO θα εμφανιστούν με καλεσμένους τους PALYRRIA στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών και στην Αθήνα, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στον ανοικτό χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας, στο Ελληνικό, στα πλαίσια του Barcelona in Athens.

Το hip-hop flamencillo των ODB, συναντά στη διαδρομή του τις σύγχρονες μουσικές του κόσμου και έτσι δημιουργείται ένα συναρπαστικό υβρίδιο, σημερινό, αληθινό και τόσο ζωντανό, όσο και οι στίχοι τους που εμπνέονται από το σήμερα και εκφράζουν το όραμα της ελευθερίας και της ζωής με συνείδηση.

Και στις 2 συναυλίες στη Ελλάδα συμμετέχουν ως καλεσμένοι οι PALYRRIA, που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά αποσπάσματα από το νέο δίσκο τους, που ηχογραφείται τώρα, με διεθνείς συμμετοχές, όπως του Κουβανού rapper Kumar, του Μax Wright και του DJ Panko των Ojos de Brujo, αλλά και άλλων φίλων καλλιτεχνών από τη διεθνή world σκηνή.

Η αγάπη και των δύο συγκροτημάτων τόσο για την παραδοσιακή μουσική, όσο και για τα σύγχρονα ρεύματα που την μπολιάζουν κρατώντας την ζωντανή και επιδραστική, φέρνει συνεχώς πιο κοντά τις δύο άκρες της Μεσογείου με νέες συνεργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: