Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΜΠΡΟΥΣ ΝΤΙΚΙΝΣΟΝ..



Bruce, τραγουδιστής
.....1981 το ετος που εγκαταλείπει τους Samson, για το χατήρι..ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΩΝ? των Iron Maiden. ΩΣ και το 1993 ο Dickinson είναι μόνο ο frontman των Iron Maiden, δέσμιος ενός συμβολαίου που, μεταξύ άλλων διαβαστε( του απαγόρευε να κόψει τα μαλλιά του) και επέβαλλε να έχει ως πρώτη δραστηριότητα του το συγκροτημα. Το 1989 αρχίζει να ασχολείται με άλλα καθημερινα πράγματα. Για έξι μήνες, στο μυαλό του βρίσκεται μόνο η ξιφασκία και ενω τα τραγούδια που γράφει για το “Somewhere In Time” δεν αρέσουν στον Steve Harris, αποφασίζει να γράψει τοτε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «The Adventures of Lord Iffy Boatrace». Οι οπαδοι των Iron Maiden φτανουν τις πωλήσεις στο τρελο νούμερο 40000.Ο Dickinson παιρνει αφορμη να γράψει και 2 μέρος το 1992, με τίτλο «The Missionary Position». Τις ιδιες μερες (1989) ηχογραφεί και τον 1 σολο του δίσκο, “Tattooed Millionaire”, ο οποίος βγαινει το 1990. Ξεκιναει η πρώτη παγκόσμια περιοδεία του ως σόλο καλλιτέχνης, με τον Janick Gers να ειναι στη κιθάρα. Λίγους μήνες μετά, ο Janick Gers αντικαθιστά τον Adrian Smith, που αποχωρεί, για να δημιουργήσει τους Adrian Smith And Project (ASAP).

Μετα και την αποχώρηση του Adrian Smith από τους Iron Maiden, οι σχέσεις του Dickinson και του Steve Harris (που θέλει τον bruce να ασχολειται αποκλειστικα μονο με το συγκρότημα) ειναι χαλια και οδηγούν το 1992 στην απόφαση να φυγει ο Bruce. Η τελευταία περιοδεία των Maiden με τον Dickinson στα φωνητικά έγινε το 1993 και μετά η μπάντα μπαινει στο κενο . Το 1994, ο Blaze Bailey αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της αντικατάστασης του χαρισματικού τραγουδιστη.


Αφού πλεόν δεν ανηκει στους Iron Maiden, ο Dickinson αφιερώνει τον εαυτο του σε πράγματα που ικανοποιούν τον ίδιο(αυτος ηταν και ο λογος που αποχωρησε). Από το αγαπημένο του σπορ, την ξιφασκία, μέχρι τα μαθήματα πιλότου και τη συγγραφή υλικού για τον επόμενο σολο του δίσκο.
1994 κυκλοφορεί το “Balls To Picasso”, έναν δίσκο, το ύφος του οποίου ακολουθεί τα χνάρια όσων έκανε με τους Iron Maiden τόσα χρόνια.
Η μεγάλη αλλαγή έγινε το 1996. Ο Dickinson κουρεύεται, κυκλοφορεί το “Skunkworks” και ξεκινά μια αντιπαραθεση με τους Iron Maiden. O ίδιος τονιζει οτι το ύφος του δικού του δίσκου είναι το μέλλον του heavy rock και πως κάνει ό,τι δεν τολμούν οι Maiden με τον νέο τους τραγουδιστη. Η πραγματικότητα, δυστυχώς, σκιαγραφεται αλλιως.

Το 1997 και αφού καταλαβαινει οτι ο δισκος απέτυχε, ξεκινά να ετοιμαζει τον επόμενο προσωπικό του δίσκο. Παίρνει στο γκρουπ τον Adrian Smith (του οποίου να πουμε οτι το συγκρότημα, A.S.A.P., είχε αποτύχει ) και έχει σαν παραγωγό / κιθαρίστα / συνθέτη τον γνωστό Roy Z, βγαζει το “Accident of Birth”, με το οποίο δειχνει στροφη στις γνωστές του heavy metal φόρμες, χωρίς ωστόσο να απομακρυνεται από το ύφος των Iron Maiden.



1998, διωχνει ολές αυτές τις Maiden-ικές επιρροές του. Συνεχιζει τη συνεργασία με τους Adrian Smith και Roy Z, βγαζει τον δίσκο-σταθμό στην καριέρα του, “The Chemical Wedding”. ΦΕΡΝΕΙ ήχο που κινείται σε πιο progressive μονοπάτια. Διαλέγει πιο σκοτεινά θέματα για τους στίχους βλεπε(ποιήματα και ζωγραφική του William Blake) Ο ήχος του δισκου είναι βαρύς και σκοτεινός, με τους κιθαρίστες του να προσθέτουν μια παραπάνω μπάσα χορδή στις κιθάρες τους, για να φερουν το αποτέλεσμα στο “King In Crimson”. Όλα τα τραγούδια του δίσκου είναι απιστευτα, διαλεγμενα στο ύφος του Bruce .Ντυνει με folk στοιχεια στο “Jerusalem” και εκπλήσσει τους πάντες με το πόσο μοντέρνο ηχεί το “Machine Man”. Λενε ολοι οτι το αλμπουμ ηταν καλυτερο ακόμα και το άλμπουμ με αφορμη την επανένωση των Iron Maiden,το “Brave New World”.



Ο δίσκος είναι αποθεωση. ΤΟ ΕΤΟΣ εκεινο οι Iron Maiden βρίσκονται στο τελμα της καριέρας τους. Το “Virtual XI” είναι μεν μία μεγαλη εμπορική αποτυχία, που οδηγεί τον Steve Harris στο να πάρει τη μεγάλη απόφαση, να παρακαλεσει τον Bruce μετά από χρόνια. Ο Dickinson... επιστρέφει...αφου βάζει τους δικούς του όρους, καθώς δεν ειναι υποχρεωμενος να παρατήσει τις προσωπικη του ζωη για χάρη των Maiden.
ΝΙΚΗΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ο Bruce του σήμερα πλέον ασχολείται με τους Iron Maiden, δουλεύει ως υπηρεσιακός πιλότος στη Βρετανική εταιρεία Astraeus (της οποίας το Jumbo Jet χρησιμοποιούν οι Iron Maiden στην τελευταία παγκόσμια περιοδεία τους, με πιλότο τον ίδιο, φυσικά), έχει ραδοφωνική εκπομπή στο BBC Radio2, παρουσιάζει επισης μία εκπομπή για τα αεροπλάνα στο Discovery Channel, συνεχίζει να βγαζει ΣΟΛΟ δισκους και ετοιμάζεται να βγαλει την ταινία του «The Chemical Wedding» για την μετεμψύχωση του γνωστού αποκρυφιστή Aleister Crowley. Τονιζουμε οτι για την ταινία συνεργάστηκε με μέλη των Monty Python, κάποιοι από τους οποίους θα τους δουμε να εμφανιζονται στην ταινία.

2009 το “Chemical Wedding” θεωρείται ο καλύτερος δίσκος του Bruce. Χαρακτηριστικο οτι δεν κατάφερε ξανά να πιάσει ούτε την ποιότητα, ούτε και τη θεατρικότητα του συγκεκριμένου στυλ...
συνεχιζει ασταματητα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: