Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Σαβίνα Γιαννάτου


Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera En Salonico @ Αυλαία, Αθήνα
03/04/2009

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο σημαντικές και πιο δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα, ρεπερτόριο ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.
Διανύοντας την πιο ώριμη ίσως στιγμή της καριέρας της, μέσα από την απόλυτη αφοσίωση της στην τέχνη της ερμηνείας και στην ανίχνευση νέων μουσικών δρόμων σε ένα «παλαιό» υλικό, όπως αυτό των λαϊκών τραγουδιών του κόσμου, η Σαβίνα Γιαννάτου με τους εξαιρετικούς μουσικούς Primavera en Salonico που τη συνοδεύουν μόνιμα, έχει συμμετάσχει στα σημαντικότερα world festivals, δισκογραφεί για την ECM και λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως.
Αυτή την Άνοιξη και για δύο Παρασκευοσάββατα, 3 - 4 και 10 -11 Μαρτίου η Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημά της Primavera en Salonico θα εμφανιστούν στη μουσική σκηνή Αυλαία στην Αθήνα, παρουσιάζοντας ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι σε τόπο και χρόνο.
Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από τα τραγούδια του νέου της album “Songs of an Other”, την τρίτη κατά σειρά συνεργασία της με την δισκογραφική εταιρία ECM, αλλά και από ειδικά επιλεγμένα τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο έτσι όπως παρουσιάζονται στους δίσκους της Παναγίες του Κόσμου, Τραγούδια της Μεσογείου κα, ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με έναν σύγχρονο και πολλές φορές απρόβλεπτο τρόπο.

Δεν θα λείψει και το στοιχείο του παραδοσιακού και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στη φωνή και τα όργανα, καθώς και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός της Σαβίνας Γιαννάτου.
Primavera en Salonico είναι οι:

Γιάννης Αλεξανδρής - κιθάρα
Κώστας Βόμβολος-κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα, ταμπουράς
Κυριάκος Γκουβέντας - βιολί
Κώστας Θεοδώρου - κρουστά
Χάρης Λαμπράκης-νέι, φλογέρα
Μιχάλης Σιγανίδης-κοντραμπάσο
Ενορχήστρωση: Κώστας Βόμβολος

Τιμή εισιτηρίου: 15 €


ΑΥΛΑΙΑ
Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός
Τηλ. 2103474074
www.avlea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: