Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

www.cafealavastron.gr


Café Αλάβαστρον

ΔΑΜΑΡΕΩΣ 78, ΠΑΓΚΡΑΤΙ
ΤΗΛ. 2107560102
www.cafealavastron.gr
info@cafealavastron.gr


Τετάρτη 18 Απρίλη
Voyage Jazz Trio ft Pinelopi Tzanetaki
Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι

Ωρα έναρξης 22:00, είσοδος 10 ευρώ (με μπύρα/κρασί)

Ο επι χρόνια συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι και του Τρίτου Προγράμματος, περκασιονίστας και ντράμερ Αλέξανδρος Χρηστίδης, παρουσιάζει Jazz διασκευές πάνω σε γνωστές συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και γνωστά ευρωπαϊκά standards.
Μαζί του το Voyage Jazz Trio και η μαγευτική Πηνελόπη Τζανετάκη στα φωνητικά.

Ορφανός Αλέξανδρος- πιάνο, πλήκτρα
Λούτας Μάνος- κοντραμπάσο
Χρηστίδης Αλέξανδρος- drums
Τζανετάκη Πηνελόπη- φωνητικά


Πέμπτη 19 Απριλίου
Mama Knows Better

Ωρα έναρξης 22:30, Είσοδος 3 ευρώ

Οι Mama Knows Better διασκευάζουν γνωστά soul, funk και blues τραγούδια. Παλιότερες αλλά και νέες επιτυχίες, μέσα από το μουσικόπρίσμα των 60s και 70s. Από την Aretha Franklin και το B.B. King έως τοn James Brown και την Kylie Auldist.
Band members:
Stemina Sapouna- Vocals
Kostas Stylianopoulos- Saxophone
Manos Pagakis- Electric guitar
George Danis- Electric bass
Alexandros Karalias- Drums


Παρασκευή 20 Απριλίου
Valina & Nefeli

Ωρα έναρξης 22.30, είσοδος 8 ευρώ (με μπύρα/κρασί/ρακή)

Η Βαλίνα και η Νεφέλη παίζουν Rock & Blues. To πρόγραμμά τους, με επιτυχίες από τη δεκαετία του '60 μέχρι και σήμερα, θα σας αγγίξει και θα σας εκπλήξει θετικά η ποικιλία των ενορχηστρώσεων - από πλήρως ακουστικές μέχρι δυνατές ηλεκτρικές - που υποστηρίζονται από ξεχωριστά φωνητικά. Επίσης, θα ακουσετε και το δικό τους "δείγμα γραφής", με κομμάτια που τώρα ηχογραφούνται για το demo τους.

Βαλίνα- φωνή, κιθάρες (ηλεκτρική-ακουστική), πιάνο.
Νεφέλη- τύμπανα, πλήκτρα, φωνή,
Κομνινός Κοφίνης- μπάσο


Σάββατο 21 Απριλίου
Moonlight Overdrive

Ωρα έναρξης 22.30, Είσοδος Ελεύθερη

Το Σάββατο 21 Απριλίου στο Cafe Αλάβαστρον oι Moonlight Overdrive, γνωστοί στο παρελθόν ως Balomenos Doors (όνομα που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν λόγω νομικών προβλημάτων καθώς όπως αποδείχτηκε υπάρχει εταιρεία με την ιδια επωνυμία), θα αποτίσουν/απέτισαν/αποτίουν (ο χρονος εξαρτάται από το πότε διαβάζετε αυτό το κείμενο) φόρο τιμής στους Doors, ένα γνωστό μουσικό συγκρότημα της ροκ.
Το συγκρότημα (όχι οι Doors, οι Moonlight Overdrive) αποτελείται από τους Γιώργο Λαγογιάννη, Άγγελο Κραβαρίτη και Κώστα Μπεβεράτο. Οι Doors ήταν τέσσερις, σαν τους τέσσερις ευαγγελιστές (Μάρκος, Ιωάννης, Λουκάς, Ματθαίος). (Οι ευαγγελιστές ήταν αυτοί, όχι οι Doors, οι Doors ήταν o Morrison (αιωνία η μνήμη του), ο Manzarek, ο Krieger και ο Densmore. (Jim, Ray, Robbie και John αντίστοιχα).
Οι Moonlight Overdrive όμως είναι τρεις, σαν τους άγγελους του Charlie (Kelly, Sabrina και Chris). (Στη σειρά ήταν αυτές.) (Δεν εννοώ ότι κάθονταν στη σειρά η μία δίπλα στην άλλη, εννοώ το τηλεοπτικό σήριαλ.) (Στην ταινία ήταν η Natalie, η Dylan και η Alex.) (Δεν είναι ενδιαφέρον ότι οι δύο έχουν ονόματα που συνήθως δίνονται σε άντρες; Η τρίτη (Natalie) δεν έχει αντρικό όνομα, αλλά την υποδύεται η Cameron Diaz, και το "Cameron" είναι επίσης ένα όνομα που δίνεται και σε άντρες. Αλλά μήπως και στη σειρά, το"Chris " δεν είναι αντρικό όνομα; Ποια να είναι η συμβολική σημασία όλων αυτών;
Είναι τρεις λοιπόν (όχι η ώρα, οι Moonlight Overdrive), γιατί αναγκαίες περικοπές προσωπικού οδήγησαν στην απομάκρυνση του τέταρτου. (Έτσι κι αλλιώς δεν έκανε τίποτα σημαντικό, απλά έδειχνε πόσα λεπτά καθυστερήσεις θα παιχτούν.)
Θα παρουσιάσουν κομμάτια από όλους τους δίσκους των Doors. (Εννοώ τραγούδια, όχι ότι θα σπάσουν τους δίσκους των Doors και μετά θα παρουσιάσουν τα σπασμένα κομμάτια βινυλίου στο κοινό. Τι νόημα θα είχε αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω.)
Το να φτιάξει ένα συγκρότημα tribute στους Doors ήταν ένα από τα δύο παιδικά όνειρα του Γιώργου.
Το άλλο ήταν να γίνει Jedi. Και τα δύο πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2011, αφού:
1. Έφτιαξε τους Moonlight Overdrive
2. Έφτασε το πολυαναμενόμενο MMORPG "The old republic"
Ας ευχηθούμε όλοι το 2012 να φέρει ακόμα περισσότερες χαρές, όχι μόνο στο Γιώργο αλλά σε όλα τα παιδιά του κόσμου. (Τα παιδιά είναι το μέλλον).

Γιώργος Λαγογιάννης- πλήκτρα-φωνή
Άγγελος Κραβαρίτης- κιθάρα
Κώστας Μπεβεράτος- ντράμς


Τεταρτη 25 Απριλίου
Βραδιά Σαζιού

Εναρξη 22:00, Είσοδος 5 ευρώ

Ενα βράδυ αφιερωμένο στο σάζι με τους δεξιοτέχνες
Περικλή Παπαπετρόπουλο- σάζι, λάφτα
Μάρθα Μαυροειδή- σάζι, λάφτα, φωνητικά
Στρατή Ψαραδέλλη- σάζι, πολίτικη λύρα
Κώστα Μερετάκη- κρουστά

Δεν υπάρχουν σχόλια: