Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Νίκος Ξυδάκης & Γεωργία Νταγάκη 08.04.2012




Μπουάτ Απανεμιά - Αθήνα


Ο Νίκος Ξυδάκης επανακαθορίζει τον τρόπο της επικοινωνίας του με το κοινό της Αθήνας δίνοντάς του ραντεβού κάθε φορά σε χώρους απρόβλεπτους, τόσο από την αγαπημένη παλιά Αθήνα των αναμνήσεων των παλαιότερων, όσο και από την σύγχρονη Αθήνα των νεότερων! Οι εναλλακτικές προτάσεις και εμφανίσεις σχεδόν επιβάλλονται αφού τα τετριμμένα είναι σχεδόν καθημερινότητα.
«Εδώ και εκεί», Διονύσης Καψάλης.
Ο Νίκος Ξυδάκης την Κυριακή των Βαΐων θα παρουσιάσει παλαιότερα και νέα τραγούδια που έχει γράψει πάνω σε ποιήματα του Διονύση Καψάλη, καθώς και αποσπάσματα απο το «Rue Lepsius, μια προσωπογραφία του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη». Ποιήματα του και μεταφράσεις του διαβάζει ο ίδιος, ο Διονύσης Καψάλης.
«Γυάλινα Γιάννενα», Μιχάλης Γκανάς.
Την Μεγάλη Τρίτη ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει τα «Γυάλινα Γιάννενα», μια ανέκδοτη δουλειά του, πάνω σε ποιήματα του Μιχάλη Γκανά, αλλά και άλλα τραγούδια απο τη μακρόχρονη συνεργασία τους. Ο Μιχάλης Γκανάς διαβάζει και σχολιάζει τα ποιήματά του. Επίσης θα ακουστούν και τραγούδια και ποιήματα από τη Σαπφώ, εναρμονισμένα με το κλίμα των δύο βραδιών.
Οι επιλογές δεν σταματούν εδώ αλλά κάθε φορά το ραντεβού θα ανανεώνεται για διαφορετικούς αλλά με ιδιαίτερο πάντα ενδιαφέρον για άλλους χώρους, είτε αρχαιολογικούς, είτε βιομηχανικούς…αλλά πάντα ξεχωριστούς!
Συμμετέχουν οι :
Γεωργία Νταγάκη: Φωνή, Λύρα
Μπουζάνης Δημήτρης: Πιάνο
Χουντής Δημήτρης: Πνευστά
Πορφύρης Μιχάλης: Τσέλο
Διαμαντόπουλος Γιώργος: Πλήκτρα
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: