Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

μαθε..ακου...ενημερωσου...η μουσικη σου ανηκει...


το αρθρο ειναι απο το περιοδικο ΕΠΕΙΟΣ

γεια και χαρα...
ειμαι ο Πουλιος ο παναγιωτης υπευθυνος για το συγκεκριμενο site και την αρθρογραφια του..
μετα απο χρονια ακροατης,μουσικος,δημιουργος και στιχουργος της χιπ χοπ μουσικης δηλωνω οτι εχω διαλεξει να ριξω τις ταμπελες που εχει να κανουν κυριως με την εκτιμηση και τον σεβασμο που πρεπει να εχουμε για την καλη μουσικη.
οταν εννοεις καλη μουσικη μου ελεγε ενας ακροατης στο ραδιοφωνο τι σκεφτεσαι?
σκεφτομαι ολα τα ειδη που σε κανουν σκεπτομενο στο σημερα...περασαμε ενα μεγαλο διαστημα μιας κωλο καταστασης στα χρονια του 90 που χασαμε την ταυτοτητα μας απο το γενικο μπαχαλο που μας προσφεραν στα τραγουδια...τους εβλεπες παντου...σε οθονες...περιοδικα...ραδιοφωνα....ολοι μας εχουμε ευθυνη για αυτη την καταντια...γνωστα και τα αποτελεσματα στο σημερα...ο πολιτισμος σε καθε μορφη πρεπει να μεινει αυθεντικος...να αποβαλλει αν και το εκανε και συνεχιζει να το κανει τους φελους και τα βαριδια....οταν αυτη η σκηνη σε καθε μορφη της..ειτε ροκ..ειτε...λαικα...ειτε εντεχνο..ειτε μεταλ....ηταν φτιαγμενη με σαπια σανιδια...λογω της νοοοτροπιας κερδους..τοτε δεν υπηρχε ελπιδα..
αναρωτιεσαι αν υπαρχει σημερα?
ναι ειναι η πρωτη φορα που μπορω και αισιοδοξω οτι το ελληνικο τραγουδι μπηκε στο σωστο μονοπατι..ξεπηδανε απο καθε γωνια της χωρας φωτιες(παρεες δημιουργιας)και οδηγανε τα παντα στο καλυτερο μελλον.ναι ειμαι αισιοδοξος...οτι η μουσικη πρεπει να βγει απο τις σταχτες της...οταν το σκυλοποπ πνεει τα λησθια ειμαι χαρουμενος..αν και τα τηλεοπτικα καναλια στηριζουν με νυχια κ με δοντια ξανθιες τιγκα στο οξυζενε...δυστυχως δεν μου ακουμπανε την ματια μου...εχω επιλογες πλεον..μεγαλο ρολο ευτυχως επαιξε το ιντερνετ...η καταρρευση των δισκογραφικων δεν μου λεει κατι..ισα ισα τουλαχιστον ξερω οτι μπορω να ακουσω,να βγαλω,να δημιουργησω κατι μονος μου χωρις νταβαδες...
θα θελα μια παρακληση για μας τους λεγομενους χιπ χοπαδες,...οταν παιρνεις μια μουσικη δειγμα απο εναν συνθετη σεβασου τον..μαθε να εκτιμας...η εκτιμηση ερχεται μεσα απο την ενημερωση στον ιδιο τον συνθετη..μου εφαγε πολλα χρονια να βρω ,να ψαξω τους τραγουδοποιους,τους μουσικους και να τους ζητησω την αδεια τους...ειναι οτι ομορφοτερο αυτο..καντο.
εχω ενα τεραστιο χαμογελο οταν ξερω οτι ενα 18 τις εκατο εφερε το ραδιο θηβα 97.5 στην 4 θεση των δημοσκοπησεων..αλλα ξερω...οτι η καλη μουσικη ειναι το αναχωμα στην ασχημια.
η μουσικη ακροατη σου ανηκει...αν εισαι δημιουργος εμπαργκο στα πληρωμενα σαιτ..δεν αξιζει ουτε να τα φτυσεις.
μην ξεχναμε...η μουσικη ειναι η ιδια ζωη...
εχουμε επιλογες πλεον..ειμαστε εμεις οι ακροατες ας γινουμε και δημιουργοι..
με εκτιμηση και τιμη

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ντεμοντέρνο Θέατρο Τραγουδιών: Ζήτω Τα Λαϊκά Κορίτσια! 28.11.2011 21.00




Θέατρο Badminton - Αθήνα



Ντεμοντέρνο Θέατρο Τραγουδιών: Ζήτω Τα Λαϊκά Κορίτσια!

ΝΤΕΜΟΝΤΕΡΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ
«ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!»

Μιά ξεκαρδιστική μουσικοθεατρική παράσταση.
Γιατί μόνο οι σοβαροί έχουν χιούμορ…


Παιζοτραγουδούν:

Γεράσιμος ΓΕΝΝΑΤΑΣ
Παντελής ΑΜΠΑΖΗΣ
Γιάννης ΜΠΟΣΤαντζόγλου
Σίλας ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Τραγούδια για κοντούς, καμένες από κοντό, "πολύ ωραίους", έχοντες και κατέχοντες ρετιρέ, για λαϊκά κορίτσια, για αγόρια με κοιλίτσα, για Καραγκιόζηδες, καραγκιοζάκους και καραγκιόζαρους, για όσους δε δουλεύουν, μποέμ εκ πεποιθήσεως, κυρά-Μαρίες, ρομαντικούς δειπνιστές, λάτρεις των εκδρομών και της κομψής αλητείας, πεθερόπληκτους, Λούλες, δίμετρες Ρωσίδες, καμένους από Ρωσίδα, "βούρτσες", νταρντάνες με φουστανάκια με δαντέλα, μπουζουκομάχους, μπουζουκοβόρους, ζαμανφουτίστες, σοκολατολάγνους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις…

Τραγούδια με χαμόγελο για όλη την οικογένεια. Κωμικές πρόζες & σπαραξικάρδιες ατάκες. Πικάντικα σχόλια για τα λαϊκά κορίτσια και τ’ αγόρια με κοιλίτσα.

Αφιέρωμα στη βλακεία που τελικά είναι ανίκητη. Τραγούδια χιουμοριστικά και εύθυμα. Παντελώς χειροποίητα. Για να σκάσει επιτέλους το πικραμένο χείλι του πελάτη… Γιατί αυτή η ρημάδα η κρίση, μόνο με χιούμορ, χαρά και χαμόγελο παλεύεται!

Ελαφρά τραγούδια & βαριά λαϊκά, με jazz διάθεση & rock άποψη!
Μεικτό θέαμα βασισμένο σε τραγούδια και κείμενα με θέμα τα λαϊκά κορίτσια της διπλανής πόρτας. Μουσική παράσταση γένους θηλυκού, με πρόζες, μουσικές,
τραγούδια, ποτό και τσιγάρο! Χαρούμενα, χιουμοριστικά, χειροποίητα, παντελώς ντεμοντέρνα.

Μη χάσετε την παράστασή μας!
Τέσσερα όμορφα κορίτσια, τρία όμορφα φορέματα…

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:
ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!

Ο μποέμ τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής, έχει κέφια! Μετά από τέσσερεις προσωπικούς δίσκους και σχεδόν δέκα χρόνια στο σανίδι, ενώνει τις δυνάμεις του με τρεις εξαιρετικούς «σανιδοφάγους» φίλους ηθοποιούς. Τον χαρισματικό Γεράσιμο Γεννατά, τον χειμαρώδη Γιάννη Μποσταντζόγλου και τον καυστικό «όρθιο κωμικό» Σίλα Σεραφείμ.

Ο πληθωρικός Παντελής, με την σκωπτική πένα και το διονυσιακό μπρίο επί σκηνής, υποδέχεται στο πάλκο το Γεράσιμο, το Σίλα και το Γιάννη.

Μαζί παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, πειράζουν τα λαϊκά κορίτσια, αστειεύονται με το κοινό και σκορπίζουν απλόχερα γέλιο, τραγούδι και χαρά. Η Svetlana, το κανένα έλεος για τους κοντούς, η σοκολάτα, ο μπουζουκομάχος, η Μίτση, η Ταγκανίκα, το δε δουλεύω, το ζαμανφού, η εκδρομή, το ζήτω τα λαϊκά κορίτσια, μπερδεύονται γλυκά με το σκυλάκι το κανίς, το μπισκοτάκι, τη νήσο των Αζορών, το δελφινοκόριτσο, το υπάρχει και κάτι, το do you like the Greece, το τουμπουζά, τη σουσουράδα, τον τσολιά, το βρεκεκεξ, το Πεκίνο, το ντιρλαντά και τόσα άλλα αξέχαστα τραγούδια μιας άλλης εποχής που σε πείσμα κάποιων είναι ακόμα εδώ και μοσχοβολούν Ελλάδα!

Ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Σίλας Σεραφείμ και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου σε high spirits! Συμφωνούν και επαυξάνουν με το πνεύμα της παράστασης. Ο εκφραστικός, πνευματώδης Γεράσιμος, ο ανατρεπτικός stand-up comedian Σίλας και ο καταιγιστικός αλλά τρυφερός Μποστ, μαζί με τον Παντελή επί σκηνής δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Γέλια και τραγούδια κάνουν ντου από παντού. Όποιος δεν σιγοτραγουδήσει και δεν γελάσει με την καρδιά του παίρνει πίσω τα λεφτά του! Εξάλλου «λεφτά υπάρχουν…» ΓΑΠ και κάτω!

Παιζοτραγουδά και χορεύει ο θρυλικός θηλυκός θίασος «ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!»
Μπέτυ Αποστόλου, Κωνσταντίνα Γκόρου, Αλεξάνδρα Πιττέρη, Στεφανία Φιλιάδη

Backing band «Ανωτάτη Ζαμπετική»
Τάσος Δράμπαλης –τρομπέτα/κορνέτα
Λάκης Αργυριάδης –μπουζούκι/μαντολίνο
Θανάσης Τσαουσέλης –πιάνο
Δημήτρης Χριστοδούλου –τύμπανα
Κώστας Καραγιάννης –σαξόφωνο/κρουστά/ακκορντεόν/ενορχήστρωση

Σκηνικά-κοστούμια: Τέλης Άλλος
Ιδέα-κείμενα-σκηνοθεσία-τραγούδια παράστασης-μουσική επιμέλεια: Παντελής Αμπαζής

Από Δευτέρα 28/11 και κάθε Δευτέρα στο Variete του πολυχώρου πολιτισμού Badminton

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 15€
Φοιτητικό: 10€

Λουκιανός Κηλαηδόνης 29.11.2011 22.30




Doors - Αθήνα



Λουκιανός Κηλαηδόνης

Κάθε Τρίτη βράδυ, στο Doors στο Κολωνάκι, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης θα μοιράζεται μαζί μας τη τραγουδιστική μυθολογία του – ένα συνεχές βίωμα μιας πλούσιας καλλιτεχνικής ζωής στο οποίο πάντα πάντρευε το όνειρο με την καθημερινότητα.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε στην Κυψέλη. Μεγάλωσε σε μια Ελλάδα που έψαχνε εναγωνίως την ταυτότητά της. Χρωμάτισε την καθημερινότητά του με τραγούδια και πάρτι που αγαπήθηκαν παράφορα. Παρόλο που το «σουξέ» του είναι οι μεγάλες καλοκαιρινές συναυλίες, οι μικροί κλειστοί χώροι είναι η αδυναμία του, γιατί όπως λέει, ο κόσμος ειδικά αυτήν την περίοδο έχει την ανάγκη της άμεσης επαφής, του να αισθάνεται ότι είναι μια παρέα που μοιράζεται τα συναισθήματα και τις ιστορίες ενός τραγουδιού.

Το πρόγραμμά του στο Doors θα μοιάζει με κλείσιμο ματιού, με νότα διαφορετικής οπτικής της ζωής μας, με διαδρομή που εμπεριέχει περιπέτεια και έμπνευση, με προσωπική πρόσκληση σε ένα ιδιαίτερο πάρτι. Αλλά και με ένα στοίχημα ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της εποχής και με υψηλό ηθικό να δώσουμε τη δική μας απάντηση στη σύγχρονη κρίση.

Οι βραδιές του θα είναι πολύχρωμες και πολυσυλλεκτικές. Με συγκινήσεις, αναμνήσεις για έρωτες που πέρασαν, όνειρα και προσμονές για έρωτες που θα έρθουνε. Θα μας πει τραγούδια ήσυχα, ανήσυχα και «αδικημένα». Μαζί του θα είναι οι «Take The Money and Run» που κινούνται μεταξύ ευρωπαϊκής τζαζ του μεσοπολέμου και αμερικάνικων μπλουζ. Και όπως σε όλες τις εμφανίσεις του Λουκιανού Κηλαηδόνη ο κόσμος θα είναι εκείνος που θα βάζει τη δική του πινελιά στο πρόγραμμα και θα κάνει την κάθε βραδιά διαφορετική.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και οι
«Take The Money And Run»
Βασίλης Τζαβάρας, κιθάρα, φωνή, πιάνο, φυσαρμόνικα
Μελέτης Πόγκας, κιθάρες, μπάσο
Γιάννης Καραγιάννης, κοντραμπάσο
Γιάννης Νοταράς, τύμπανα, κρουστά

Μαρίζα Ρίζου 29.11.2011 22.00




Σταυρός Του Νότου / Club - Αθήνα



H Μαρίζα Ρίζου έρχεται στο Club του Σταυρού του Νότου για δύο μόνο Τρίτες 22 και 29 Νοεμβρίου. Μια νέα, δροσερή φωνή με έντονο jazz και θεατρικό χαρακτήρα και μια μικρή ελληνική μπάντα με τον ήχο και την ενέργεια μιας big band jazz ορχήστρας μας περιμένουν για μια βραδιά με big band jazz και swing στοιχεία.

Η ιδιαίτερη χροιά, ο όγκος και η δύναμη στη φωνή της, κάνουν τη Μαρίζα Ρίζου να εκπλήσσει ευχάριστα και να καθηλώνει. Η θεατρική της διάθεση και η δυναμική της παρουσία στη σκηνή ταιριάζουν απόλυτα με τον big band ήχο των μουσικών που τη συνοδεύουν.

Οι διασκευές της σε κομμάτια pop, rock αλλά και έντεχνα, παίρνουν μια αφυπνιστική jazz μορφή που ουδεμία σχέση έχει με τη lounge εικόνα της jazz όπως την έχουν οι περισσότεροι στο νου τους.

Η διασκευή που έκανε πρόσφατα στην “Μπόσα Νόβα του Ησαία“ του Φοίβου Δεληβοριά σε big band jazz ύφος,ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα!

Μαζί της οι μουσικοί: Λευτέρης Δερλός: Σαξόφωνο, Δημήτρης Παπαδόπουλος: Τρομπέτα, Γιώργος Ζαρέας: Τρομπόνι, Δημήτρης Σιάμπος: Κιθάρες, Γιώργος Κασαβέτης: Τύμπανα, Πέτρος Σταμέλος: Ακουστικό & Ηλεκτρικό μπάσο, Μυρτώ Τίκωφ: Πλήκτρα & Ακορντεόν και Υπεύθυνος Ήχου ο Γιάννης Παξεβάνης.

Πάνος Μπούσαλης + Πόπη Αστεριάδη, Λίνος Κόκοτος 29.11.2011 22.00



Πυρήνας - Αθήνα


Πάνος Μπούσαλης + Πόπη Αστεριάδη, Λίνος Κόκοτος

Ο δημιουργός Πάνος Μπούσαλης παρουσιάζει σε 4 παραστάσεις στον Πυρήνα τραγούδια από τη μεγάλη δεξαμενή της ελληνικής δισκογραφίας μαζί με τραγούδια από την πρώτη του προσωπική δουλειά ‘’Γκέμμα’’ καθώς και ανέκδοτα κομμάτια και σας προσκαλεί στο ξεκίνημα της δύσκολης χρονιάς με την ευχή μέσα από τη μουσική να βγουν νέες ρίζες αγώνα και αισιοδοξίας.

Παίζουν οι:
Πάνος Μπούσαλης: Κιθάρα – Τραγούδι, Νεοκλής Νεοφυτίδης: Πιάνο-Τραγούδι
Νίκος Παπαναστασίου: Ακορντεόν -Τραγούδι, Αντρέας Νικόλης: Κρουστά


Αναλυτικά οι τιμές:
Εισιτήριο εισόδου: 8 €
Ποτήρι κρασί – Μπύρα: 4 €
Απλό ποτό: 6 €
Φιάλη κρασί : 25-30 €
Φιάλη απλό ποτό: 60 €

Νατάσσα Μποφίλιου 28.11.2011 22.00




GaiAlive - Θεσσαλονίκη


Νατάσσα Μποφίλιου



Η Νατάσσα Μποφίλιου μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με την καλλιτεχνική ζωή της Θεσσαλονίκης, με έναν προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο.

Με προγράμματα που έχουν συζητηθεί για τον έντονο θεατρικό τους χαρακτήρα, το πάθος και το αυθεντικό τους συναίσθημα, οι παραστάσεις της Νατάσσας Μποφίλιου αποτελούν μια σταθερή πρόταση εγγυημένης ψυχαγωγίας.

Από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή και Δευτέρα για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, η Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει στο ΓΑΙΑ Live με μια αναθεωρημένη εκδοχή της πετυχημένης παράστασης «Ραντεβού».

Τελευταίες παραστάσεις: Κυριακή 27 & Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

Με νέες ενορχηστρώσεις σε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια, προετοιμάζει το έδαφος για το εναλλακτικό ύφος της επερχόμενης δισκογραφικής της δουλειάς και μοιράζεται με το κοινό της Θεσσαλονίκης την ιδιαίτερη σχέση της με το ελληνικό τραγούδι.

Στο πλευρό της, σταθερά ο Θέμης Καραμουρατίδης στις ενορχηστρώσεις και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στην επιμέλεια του προγράμματος, με τη σύμπραξη μιας εξαιρετικής μπάντας έξη άριστων μουσικών, που καταθέτουν την προσωπική τους άποψη για την σύγχρονη διασκέδαση.
Το ραντεβού με μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της δίνεται ακόμη μια φορά.

Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης - Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης - Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης - Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής - Πνευστά: Παναγιώτης Ράπτης

Οργάνωση Παραγωγής: PROSPERO, www.prospero.com.gr


Τηλ. κρατήσεων & πληροφοριών: 231 0 513654

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Χατζιδάκις - Παπαδημητρίου Χ 2 26.11.2011 20.30



Μέγαρο Μουσικής - Αθήνα
Προπώληση:
Μέγαρο Μουσικής



Χατζιδάκις - Παπαδημητρίου Χ 2

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ROSARTE

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ

Αγαπημένα έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Δημήτρη Παπαδημητρίου θα έχει την ευκαιρία το Αθηναϊκό κοινό να απολαύσει σε δύο μοναδικές βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι συναυλίες πραγματοποιούνται για τους σκοπούς του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ και πιο συγκεκριμένα για την κατασκευή της νέας πτέρυγας και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός» και είναι αφιερωμένες στον Ηλία Παρασκευά συνιδρυτή, χορηγό και φίλο του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ.

«ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ2»

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

«Kαβάφης » και «ΟΡΝΙΘΕΣ»

Α ΜΕΡΟΣ :

«Κ. Π. Καβάφης,…που γι Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός-α’» Δημήτρη Παπαδημητρίου
Ερμηνεύουν : Φωτεινή Δάρρα, Γιώργος Φλωράκης, Νικόλαος Στυλιανού, Ανδρέας Σμυρνάκης


Β ΜΕΡΟΣ :

« ΟΡΝΙΘΕΣ» Μάνου Χατζιδάκι
Ερμηνεύουν : Μάριος Φραγκούλης, Κατερίνα Ρούσσου



Τρίτη 29 Noεμβρίου 2011

«Ο Καβάφης και η Τζοκόντα»

Α ΜΕΡΟΣ:

«Κ. Π. Καβάφης,…που γι Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός-β’» Δημήτρη Παπαδημητρίου

Ερμηνεύουν : Φωτεινή Δάρρα, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Τάσος Αποστόλου, Γιώργος Φλωράκης ,Ανδρέας Σμυρνάκης , Κατερίνα Ρούσσου


Β ΜΕΡΟΣ:

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ :

Τιμές εισιτηρίων: € 20,00 (Φοιτητικά ) - 25,00 - 40,00 - 60,00 - 80,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τηλ: 2107282333

Αρμός 25.11.2011 22.30



Καφεθέατρο - Αθήνα



Αρμός

Το ανερχόμενο συγκρότημα Αρμός από την Κρήτη, εμφανίζεται στη μουσική σκηνή «ΚΑΦΕΘΕΑΤΡΟ», ένα χώρο στο κέντρο της Αθήνας, από τον όποιο τις δύο τελευταίες δεκαετίες πέρασαν πολλά μουσικά συγκροτήματα που μετέπειτα διαμόρφωσαν την ελληνική μουσική σκηνή.

Οι Αρμός, έχοντας μέχρι σήμερα αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για τους δύο δίσκους τους «Αμόνι και Νερό» και «Άνεμοι και Παλίρροιες», έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες από τις συνεργασίες τους με τους Θάνο Μικρούτσικο, Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα, Λιζέτα Καλημέρη, Χρήστο Θηβαίο κ.ά., αλλά και έχοντας επιμεληθεί τον τελευταίο δίσκο «Χορός με τη βροχή» της νεαρής ερμηνεύτριας Κορίνας Λεγάκη, θα πραγματοποιήσουν έξι εμφανίσεις (τρία «Παρασκευοσάββατα») με τον τίτλο «Τούτες τις μέρες…».

Μαζί τους στα πνευστά ο αξιόλογος μουσικός Κυριάκος Καραμπερόπουλος.

ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ…

Τούτες τις μέρες που δεν είναι σαν τις άλλες,
τούτες τις μέρες που όμοιές τους δεν έχουμε γνωρίσει

Τούτες τις μέρες που έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε
τούτες τις μέρες που έχουμε ανάγκη να κοιταχτούμε στα μάτια
τούτες τις μέρες που « η φωνή του εντός ηχείου όσο πάει και δυναμώνει»

Τούτες τις μέρες για μας η μουσική είναι ο καλύτερος δρόμος επικοινωνίας, με τραγούδια που γράφτηκαν κάποτε και μοιάζουν σημερινά αλλά και τραγούδια σύγχρονα που μας εκφράζουν και έχουμε ανάγκη να παρουσιάζουμε.

Γιατί,
«Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει…» ( Γιάννης Ρίτσος)

Τίτλος εμφανίσεων: « Τούτες τις μέρες…»
Τηλ. Πληροφοριών / Κρατήσεων: 6944947379, 2108235467

(Θα σερβίρεται ρακή, ρακόμελο και κρασί σε χαμηλές τιμές)

Valina & Nefeli 25.11.2011 22.30




Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα




Η Βαλίνα και η Νεφέλη παίζουν Rock & Blues. To πρόγραμμά τους, με επιτυχίες από τη δεκαετία του '60 μέχρι και σήμερα, θα σας αγγίξει και θα σας εκπλήξει θετικά η ποικιλία των ενορχηστρώσεων - από πλήρως ακουστικές μέχρι δυνατές ηλεκτρικές - που υποστηρίζονται από ξεχωριστά φωνητικά. Επίσης, θα ακουσετε και το δικό τους "δείγμα γραφής", με κομμάτια που τώρα ηχογραφούνται για το demo τους.

Βαλίνα : φωνή, κιθάρες (ηλεκτρική-ακουστική), πιάνο.
Nεφέλη : τύμπανα, πλήκτρα, φωνή.

Eίσοδος 8 ευρώ (με μπύρα/κρασί/ρακή)

Καίτη Μάρακα, Νίκο Μανιταρά 25.11.2011 22.00



Μουσική Σκηνή Μακάρι - Αθήνα




"Πώς να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου;" ή "Κάθε φορά που νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να τραγουδήσουμε".

Ελληνικά και ξένα τραγούδια με την Καίτη Μάρακα στο τραγούδι και τον Νίκο Μανιταρά στην κιθάρα και τα φωνητικά.

Είσοδος: 11 ευρώ με μπύρα, κρασί, αναψυκτικό 12 ευρώ με ποτό

Μπάμπης Στόκας & Λιζέτα Καλημέρη 25.11.2011 22.30




Δίπλα Στο Ποτάμι - Αθήνα



Μπάμπης Στόκας & Λιζέτα Καλημέρη

Όταν δυο σπουδαίες φωνές συναντιούνται τότε τα τραγούδια μπορούν να σε ταξιδέψουν παντού! Από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, από τους ροκ μέχρι τους παραδοσιακούς ήχους και από το χθες μέχρι το σήμερα! Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ο Μπάμπης Στόκας μοιράζεται τη σκηνή με τη Λιζέτα Καλημέρη επιλέγοντας να παρουσιάσουν αγαπημένα τους τραγούδια με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους έλληνες τραγουδοποιούς, με την ιδιαίτερη φωνή του, έχει έναν μοναδικό τρόπο να κινείται ανάμεσα σε ροκ τραγούδια, λαϊκά μονοπάτια και τις πιο τρυφερές μπαλάντες που δεν μπορεί παρά να σε παίρνει μαζί του. Ωστόσο, φέτος, δεν ανεβαίνει στη σκηνή μόνο με τα τραγούδια που μέχρι τώρα έχουμε τραγουδήσει. Παρουσιάζει και τα τραγούδια από τη νέα του δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Νοεμβρίου. 14 εξαιρετικά τραγούδια, όλα με την υπογραφή του Άλκη Αλκαίου, που θα αγαπηθούν από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Η Λιζέτα Καλημέρη είναι μία ερμηνεύτρια που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πάντα προσεκτική στις επιλογές της έχει ερμηνεύσει τραγούδια των σπουδαιότερων συνθετών και στιχουργών. Και πάντα βρίσκει το μονοπάτι που οδηγεί στην αλήθεια του κάθε τραγουδιού!


Ενορχήστρωση: Γιάννης Κωνσταντινίδης

Πλήκτρα: Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Μπουζούκι, τζουράς, μαντολίνο, μπαγλαμάς: Γιώργος Παχής
Μπάσο: Χρήστος Βογιατζής
Τύμπανα: Στέφανος Λογοθέτης
Κιθάρες: Γιάννης Κωνσταντινίδης
Ήχος: Σάκης Πυριόχος

Panx Romana, Magic De Spell, Δημήτρης Πουλικάκος, Σπυριδούλα, Στίγμα 90



25.11.2011 21.00

Κύτταρο Live - Αθήνα



Panx Romana, Magic De Spell, Δημήτρης Πουλικάκος, Σπυριδούλα, Στίγμα 90

Συναυλία συμπαράστασης στον φίλο μας τον ΛΗΤΗ..

PANX ROMANA / MAGIC DE SPELL / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ / ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ / ΣΤΙΓΜΑ 90

Την πρώτη του κιθάρα ο ΛΗΤΗΣ την αγόρασε κάπου στα 1966 από το Μοναστηράκι, όταν επηρεασμένος από τα συγκροτήματα της εποχής θέλησε να φτιάξει το δικό του γκρουπ. Δύο χρόνια αργότερα το όνειρο πραγματοποιείται και οι THE CANNIBALS εκεί στο Χαλάνδρι ήταν πλέον γεγονός. Τα πρώτα δικά του κομμάτια τα γράφει στις αρχές του ’70 όταν επηρεασμένος από τους Σαββόπουλο, Γκαιφυλια αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο της μπαλάντας. Το 1972 εμφανίζεται στην «Μαϊμού» και στην «5η Εποχή» στην Πλάκα καθώς και στην “Vavel” στον Πειραιά. Συνεχίζει μόνος του μέχρι το 1975 όπου και δημιουργεί το ντουέτο ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ. Παρουσιάζουν τις Μεσαιωνικές Μπαλάντες, μια δουλειά που μέσα από τους στίχους μιλούσε μεταφορικά για τον Πνευματικό Μεσαιωνισμό της εποχής.
Πολλές εμφανίσεις και μεγάλες συναυλίες στο Σπόρτιγκ, στο «Κύτταρο» και σε αμέτρητους κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα τους κάνουν γνωστούς στο κοινό. Έτσι το 1981 κάνουν την πρώτη τους περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους SCHMETTERLING και τους SHARP-TIES στην Τρίπολη, το Αίγιο και την Κόρινθο. Ηχογραφούν για λογαριασμό της Happening Records το πρώτο τους single με δυο κομμάτια τον «Δράκο του πάρκου» και την «Βροχή». Την αμέσως επόμενη χρονιά ηχογραφούν άλλα δυο κομμάτια την «Αράχνη» και την «Γαλάζια μηχανή» συμμετέχοντας στην συλλογή HAPPENING ’82, μαζί με άλλα γνωστά συγκροτήματα (ΑΙΟΛΟΣ-VAVOURA BAND-MAGIC DE SPELL-HEAVEN AND HELL-TONAL ORCHESTRA).
Είναι η στιγμή που ο ΛΗΤΗΣ μόνος του πλέον και αφού έκλεισε τον κύκλο της συνεργασίας του με την ΙΖΟΛΔΗ, δημιουργεί τους ΤΡΥΚ και επανέρχεται στον ηλεκτρικό ήχο, εμφανώς επηρεασμένος από το new wave που έχει κάνει την εμφάνιση του δυναμικά. Δυναμικές και οι live εμφανίσεις των ΛΗΤΗΣ + ΤΡΥΚ, που οργώνουν την Ελλάδα με μοναδικές και αξέχαστες συναυλίες για όσους τις παρακολουθούν. Στα δισκάδικα φιγουράρει και το πρώτο τους L.P. με τίτλο «Ποδάνα» από την νέα τους εταιρεία Ε.Μ.Ι. Τους ΤΡΥΚ αποτελούσαν οι Λήτης (φωνή - κιθάρα), Αντώνης Τσέτσος (κιθάρα), Δημήτρης Κροκίδης (κιθάρα), Παναγιώτης Ζυγούρης (μπάσο). Ο καυστικός στίχος του Λήτη σε συνδυασμό με την εκκεντρική σκηνική του παρουσία δημιουργεί μεγάλη ένταση και αντίδραση από τις συντηρητικές αρχές της Άρτας, σε δημόσια συναυλία του το 1987, με αφορμή στίχους των τραγουδιών του που έθιγαν κοινωνικές καταστάσεις της εποχής.
Την επόμενη χρονιά ο Λήτης βρίσκεται πάλι στο στούντιο για την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου του. Το «Χαρακίρι» κυκλοφορεί το 1988 από την Saccaris Records και εμφανίζεται σαν προσωπικό του άλμπουμ. Παίρνει μέρος στην σειρά συναυλιών «Ήχοι του Χειμώνα» καθώς και στην τηλεοπτική παρουσίαση τους από την ΕΡΤ2.

Δημιουργεί μαζί με τους Νίκο Γκίνη από τους ΣΥΝΔΡΟΜΟ και Θεόδωρο Τρύφωνα από τους ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. (Μουσική – Συνεργατική – Κίνηση – Αθηνών) η οποία ήταν μη κερδοσκοπική επιχείρηση και σκοπό είχε την προώθηση καλλιτεχνικών τάσεων από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης, με βάση βέβαια την μουσική. Το club «Ροντέο» στην πλατεία Βικτωρίας γίνεται το στέκι για την διοργάνωση συναυλιών ελληνικών συγκροτημάτων από την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α.

Ο Λήτης συγχρόνως οργανώνει την νέα του μπάντα το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, την οποία διατηρεί για οκτώ περίπου χρόνια με τελευταία τους εμφάνιση την αποχαιρετιστήρια συναυλία για τον Παύλο Σιδηρόπουλο στο ΡΟΔΟΝ, στις 7/12/1995. Τα επόμενα δέκα χρόνια ο Λήτης πραγματοποίησε δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα μόνος του και με την νέα μπάντα του τα ΣΚΙΑΧΤΡΑ. Το 2005 κυκλοφόρησε από την Atlantis Records, το καινούριο CD του Λήτη "Νυχτώνει", το νέο CD περιέχει νέα τραγούδια αλλά και πολλές από τις παλαιότερες επιτυχίες του που ηχογραφούνται ξανά με νέες αποκαλυπτικές ενορχηστρώσεις και διασκευές το CD συμπληρώνεται, τέλος, με bonus σπάνια videos από παλιές αλλά και νεότερες εμφανίσεις.

Blues Wire 25.11.2011



Jazz Rock Cafe - Καβάλα


Blues Wire


Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 20 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Ελληνικά.

Απολαύστε τους σε μια μοναδική διασκευή στο αγαπημένο “HURT” του Johnny Cash:

http://www.youtube.com/watch?v=o5tfaha4brg

Opening act: FIRE and Water

Χρήστος Νικολόπουλος 25.11.2011





Χρήστος Νικολόπουλος

O ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΟ “ΡΥΘΜΟΣ Stage”

«Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια..»

κάθε Παρασκευή & Σάββατο από 18 Νοεμβρίου

Τραγουδούν:

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΙΓΙΩΤΗΣ

και σε ένα ρόλο-έκπληξη ο ηθοποιός ΟΘΩΝ ΜΕΤΑΞΑΣ

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο Χρήστος Νικολόπουλος επιστρέφει στο ζεστό και οικείο χώρο των μικρών μουσικών σκηνών για να μας χαρίσει ένα χειμώνα γεμάτο επιτυχίες που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης και βιρτουόζος στο μπουζούκι εμφανίζεται στη μουσική σκηνή “Ρυθμός Stage”. Μαζί του οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Σοφία Παπάζογλου και Γιώργος Αιγιώτης και σε ένα ρόλο έκπληξη και ο ηθοποιός Όθων Μεταξάς.
“Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια”...

2.000 τραγούδια ή αλλιώς 45 χρόνια διαδρομής, από τον συνθέτη των αμέτρητων μεγάλων επιτυχιών και αυθεντικό συνεχιστή της παράδοσης του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, σε μία συναρπαστική μουσική παράσταση γεμάτη σπουδαία τραγούδια, υπέροχες ερμηνείες, κέφι, συγκίνηση και επικοινωνιακή διάθεση.
Στο “Ρυθμός Stage” ο Χρήστος Νικολόπουλος μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του θα παρουσιάσει όχι μόνο τις κορυφαίες δημιουργίες του αλλά και τραγούδια και ορχηστρικά θέματα που θα ακουστούν για πρώτη φορά, ενώ δεν θα λείψουν και ειδικά αφιερώματα σε τραγούδια σπουδαίων λαϊκών δημιουργών που αγαπά και συγγενεύει μαζί τους. Επίσης θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζωντανά και τα τραγούδια από το νέο album του Χρήστου Νικολόπουλου με ερμηνεύτρια τη Σοφία Παπάζογλου και τίτλο «Μην της μιλάς της μοναξιάς στον ενικό», που μόλις κυκλοφόρησε.

Διατηρώντας το ήθος, την ουσία και το πάθος του λαϊκού μουσικού μας πολιτισμού, πλαισιωμένος από μικρή ορχήστρα επιλεγμένων μουσικών, δίνοντας έμφαση σε ιδιαίτερα, παραδοσιακά όργανα αλλά και με τη συνοδεία των σπουδαίων φωνών που ερμηνεύουν τα τραγούδια του, ο Χρήστος Νικολόπουλος ξεδιπλώνει το ευρύ ρεπερτόριο του με δεξιοτεχνία και έμπνευση, δημιουργώντας μία αυθεντική μουσική γιορτή!
Και για πρώτη φορά, οι παραστάσεις του Χρήστου Νικολόπουλου στο “Ρυθμός Stage” θα συνοδεύονται από την προβολή σπάνιων οπτικών ντοκουμέντων από όλη τη διαδρομή του στην ιστορία της ελληνικής μουσικής.

Οργάνωση Παραγωγής: PROSPERO, www.prospero.com.gr

Ζωή Παπαδοπούλου 24.11.2011 22.30




Small Cafe-Bruncherie - Αθήνα




Η Ζωή ισορροπεί με τέχνη ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, ερμηνεύοντας και διασκευάζοντας παραδοσιακά, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα και σύγχρονα τραγούδια της ψυχής. Ο πρώτος της δίσκος, «ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ», παραγωγή της Χάρις Αλεξίου, γίνεται ευρύτερα γνωστός μέσα από το τραγούδι «Αχ και να σε είχα εδώ» που ερμηνεύουν οι δυο τους. Η Χαρούλα είναι δίπλα της και στο δεύτερο δισκογραφικό της βήμα, «ΤΑΤΟΥΑΖ». Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μανώλη Φάμελλο, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Οδυσσέα Τσάκαλο, τον Μάκη Σεβίλογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο. Αυτήν την εποχή ετοιμάζει την τρίτη δισκογραφική της δουλειά.
Με μια φωνή που κουβαλάει το σήμερα αλλά και τη νοσταλγία άλλων εποχών, η Ζωή αφήνει σιγά σιγά το δικό της ίχνος στο ελληνικό τραγούδι.

Μαζί της στο πιάνο ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Αθηνά Ρούτση + Τhe Αcoustic Βabies 24.11.2011 22.00




Πυρήνας - Αθήνα



Αθηνά Ρούτση + Τhe Αcoustic Βabies

Η Αθηνά Ρούτση για δύο μόνο βραδιές, την Πέμπτη 10 και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου
στη μουσική σκηνή «Πυρήνας»

Η Αθηνά Ρούτση ερμηνεύει και μπλέκει μεταξύ τους αγαπημένα τραγούδια και μουσικές, για δύο μόνο Πέμπτες στον Πυρήνα. Από τη δική της επιτυχημένη εκτέλεση στο "Χειροκρότημα" της Δήμητρας Γαλάνη στα πορτογαλικά, δηλαδή το "Esse Olhar", μέχρι τα δικά της τραγούδια αλλά και το "Waves" των GAD, καλώντας τους Radiohead, τον Μιχάλη Δέλτα, την Amy Winehouse, τους Oi Va Voi, τους Coldplay, τον David Bowie, τον Γιάννη Αγγελάκα, τους Depeche Mode, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τους Raining Pleasure και πολλούς άλλους στην παρέα... the melody goes on!

Μαζί της ο Σπύρος Τυρέας στην κιθάρα και η Γιούλη Δανιγγέλη στο ακορντεόν και το μεταλλόφωνο.

Αναλυτικά οι τιμές:
Εισιτήριο εισόδου: 8€
Ποτήρι κρασί – Μπύρα: 4€
Απλό ποτό: 6€
Φιάλη κρασί : 25-30€
Φιάλη απλό ποτό: 60€

ηχοραμα μουσικη εφημεριδα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ηχοραμα μουσικη εφημεριδα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
hxoramamusicnews.blogspot.com
''
θα θελα να ευχαριστησω ολους τους επισκεπτες και αναγνωστες της ραδιοφωνικης εφημεριδας του 97.5 ''ηχοραμα'' για τα μηνυματα τους και την στηριξη τους.

... 18.000 επισκεψεις σε συντομο χρονικο διαστημα.
ανοιγουμε μια σελιδα κυκλου συνεντευξεων για τους μουσικους του πολιτισμου.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ..ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ...ΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ..ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΑΙΤ...Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ.
Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΣΚΕΨΗΣ.''

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Εκ της διευθ/νσεως του ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5
ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
εντυπη κ ραδιοτηλεοπτικη ενημερωση
αισωπου 7 32200 θηβα
email radiothiva@yahoo.gr
web www.skitali.com.gr
web thiva press
τηλκεντρο 22620 23860
fax 22620 28117

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η άλλη όψη του βινυλίου "...6-8μμ...


το ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 και ο ΣΑΚΗΣ ΙΝΤΖΕΒΙΔΗΣ
Σημερα στις 6 το απογευμα Η άλλη όψη του βινυλίου " θα έχει προσκεκλημένο της τον μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Τερζή . Μια ιστορία 35 χρόνων πορείας και προσφοράς στην Ελληνική μουσική. Ο Μουσικοσυνθέτης που μελοποίησε , περισσότερο από κάθε άλλο , Έλληνες ποιητές. Μια εκπομπή για τους παλαιότερους , αλλά και τους νεότερους.
Καλή σας ακρόαση !


Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γιάννης Αγγελάκας 3 24.11.2011




Oz Rock Stage - Αγρίνιο



Γιάννης Αγγελάκας 3

Ο Γιάννης Αγγελάκας, με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά, συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους και το φετινό χειμώνα και θα τους δούμε

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, αίθουσα Gold Star, Πολυχώρος Τσαλαπάτα, Βόλος
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, Ακτή Δυμαίων, Πάτρα
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, Fuzz Club, Αθήνα
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, Fuzz Club, Αθήνα
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, Block 33 Θεσσαλονίκη

Το τρίο - και το χειμώνα – θα κυκλοφορεί καθιστό και αναλόγως θα σηκώνεται.

Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς, πολύμορφους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας, με χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, ένας ξεχωριστός τραγουδιστής με “ψυχή βαθιά”, που καταφέρνει να συνεπαίρνει με τη ξεχωριστή ερμηνεία του. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός “χωρίς κανόνες”, καταφέρνει σε κάθε εμφάνισή του, να απογειώνει τη διάθεση του κοινού σε ένα “αιρετικό” παραλήρημα.

Ο Γιάννης Αγγελάκας με αφορμή τις καλοκαιρινές εμφανίσεις του στο Rockwave Festival είχε σχολιάσει:

“Η αληθινή μουσική και η τέχνη γενικότερα οφείλει να προφητεύει τα χειρότερα τις εποχές που οι άνθρωποι νομίζουν πως ευημερούν και τα καλύτερα όταν δυστυχούν, καταθλίβονται και πιστεύουν πως έχουν όλα χαθεί, υπενθυμίζοντάς τους πως πάντα, στο πιο βαθύ σκοτάδι, άνθιζε η συνείδηση και η ορμή για εξέλιξη.

Έχουμε ακόμα πολλά γοητευτικά δύσβατα μονοπάτια να περπατήσουμε. Ας το κάνουμε alltogethernow”

O Ντίνος Σαδίκης δημιούργησε τους Εν Πλω το 1985, ένα συγκρότημα-σημείο αναφοράς για το ελληνικό rock, παρότι κυκλοφόρησαν μόνο ένα ιστορικό album. Με το Γιάννη Αγγελάκα, φίλοι και συνεργάτες από παλιά, βρέθηκαν μαζί και στους Επισκέπτες, μέλος του οποίου ήταν και ο Στάθης Αραμπατζής.

Το τρίο όπου εμφανίζεται αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και ξεσηκώνει το κοινό. Πάντα χαλαροί, αλλά και πάντα ενθουσιώδεις, είναι συγκινητικοί, από την αρχή έως το τέλος κάθε εμφάνισής τους.

Ο Γιάννης Αγγελάκας παρέα με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, τον Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά θα μας παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που θα βασίζεται σε όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, αίθουσα Gold Star, Πολυχώρος Τσαλαπάτα, Βόλος
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, Ακτή Δυμαίων, Πάτρα
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, Fuzz Club, Αθήνα
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, Fuzz Club, Αθήνα
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, Block 33 Θεσσαλονίκη

Και όπως ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελάκας σχολιάζει στο site της alltogethernow της, ανεξάρτητης εταιρίας που έχει φτιάξει,

Τώρα που πέφτει πάνω μας άλλη μια άγρια μπόρα
Χαρούμενοι ανεβαίνουμε τη γελαστή ανηφόρα
Κι’αν φλέγεται τριγύρω μας του τίποτα η χώρα
Χαρούμενοι ανεβαίνουμε τη γελαστή ανηφόρα
Τώρα που όλοι συμφωνούν πως είν’ κακιά η ώρα
Χαρούμενοι ανεβαίνουμε τη γελαστή ανηφόρα
Κι’ώς που να συναντήσουμε της δίψας μας τα δώρα
Χαρούμενοι ανεβαίνουμε τη γελαστή ανηφόρα
Μας κυνηγούν οι φύλακες
με μια άσπρη νεκροφόρα
Μα όταν κοντεύουν να μας βρούν
παίρνουμε κι΄άλλη φόρα
Χαρούμενοι ανεβαίνουμε τη γελαστή ανηφόρα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τα πρώτα 200 εισιτήρια σε κάθε συναυλία κοστίζουν 10 €
Μετά την εξάντλησή τους, τα εισιτήρια θα κοστίζουν 13 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη: Musicland, Μητροπόλεως 102, τηλ.: 2310 264 880

Τα σημεία προπώλησης στο Βόλο και στην Πάτρα θα ανακοινωθούν άμεσα

Επίσης οι Γιάννης Αγγελάκας 3 θα εμφανιστούν

στο Αέρινο στην Καλαμπάκα στις 18 & 19 Νοεμβρίου,
Στις 24 Νοεμβρίου στο Αγρίνιο στο Oz Rock Stage και
Στις 25 Νοεμβρίου στο El Mundo Café Bar στην Άρτα

Marietta Fafouti and Band 23.11.2011 22.00




Gazoo - Αθήνα


Marietta Fafouti and Band

Marietta Fafouti and Band
“Back to Happiness!”

Special guests:
ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ – ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ
TAREQ

Τι είναι ευτυχία για τον καθένα; Και που μπορεί κανείς να την βρει; Η Μαριέττα Φαφούτη και η μπάντα της πραγματοποίησαν μία σειρά από μελέτες, ώσπου τελικά ανακάλυψαν πως αρκούν μερικές νότες για να κάνουν ακόμα και τον πιο απογοητευμένο άνθρωπο… να χαμογελάσει. Έτσι, αποφάσισαν να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των μελετών τους στο Gazoo την Τετάρτη στις 23 Νοεμβρίου!

Πρώτα κατέκλυσε το ραδιόφωνο με το single της «Don’t Stop», ενώ ο δίσκο της «Try A little romance» κατάφερε να μπει στα top 10 των καλύτερων album της χρονιάς που μας πέρασε. Η Μαριέττα Φαφούτη λατρεύει την ανεμελιά των 60s, την σπιρτάδα και 70s και τα μιούζικαλ. Έτσι τα τραγούδια της είναι γεμάτα φρεσκάδα, νεύρο και θεατρικότητα προκαλώντας χαμόγελα ευφορίας αλλά και συγκίνηση.

Το μεγάλο μυστικό της Μαριέττας όμως, είναι η μπάντα της. Η Ευαγγελία Ξυνοπούλου στα φωνητικά και τα κρουστά, η Εύη Κουρτίδου στις κιθάρες και τα φωνητικά, η Κέλλυ Μητροπούλου στο βιολί και τα φωνητικά, ο Θοδωρής Ζευκιλής στο μπάσο και τα φωνητικά, ο Κώστας Χαλιώτης στα τύμπανα και ο Νίκος Αγγλούπας στον ήχο, είναι η μαγική ομάδα που κάνει κάθε θετική σκέψη… πραγματικότητα. Μαζί λοιπόν θα παρουσιάσουν στις 23 Νοεμβρίου στο Gazoo, το album «Try a little romance», αγαπημένες διασκευές από τα 60s και τα 70s, αλλά και τραγούδια από τον νέο δίσκο της Μαριέττας Φαφούτη.

Η συναυλία όμως θα πλημμυρίζει και από εικόνες, αφού θα είναι γεμάτη από στιγμιότυπα ευτυχίας ιδωμένα μέσα από το φακό της Κλαίρης Φαφούτη και από video projections κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των τραγουδιών της μπάντας. Και επειδή οι φίλοι είναι ευτυχία… δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το «Back to Hapinness!» live και κάποιες guest εμφανίσεις αγαπημένων φίλων καλλιτεχνών! Μαζί με τη Μαριέττα στη βραδιά της στο Gazoo θα είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Στάθης Δρογώσης και ο Tareq.

Φωτογραφίες: Άρης Μπασιάς

Αφιέρωμα Στον Franz Liszt 23.11.2011 20.00




Ωδείο Athenaeum - Αθήνα




ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ FRAΝZ LISZT
200 χρόνια από τη γέννηση του

Οι πιανίστες Βάνα Μιμίδου & Δημήτρης Μιμίδης ερμηνεύουν έργα για ένα & δύο πιάνα.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ “La Divina”

Τιμή εισιτηρίου €10 - φοιτητικό €5
Ελεύθερη είσοδος για τα μέλη και τους σπουδαστές του Ωδείου ATHENAEUM

Takim 23.11.2011 22.30




Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα




Οι ΤΑΚΙΜ αρχίζουν και πάλι τις παραστάσεις στο Αλάβαστρο.

Αγαπημένα τραγούδια και σκοποί από την Ήπειρο, την Θράκη, την Ρούμελη, τις Κυκλάδες, τον Μοριά, την Μικρά Ασία και την Τουρκία.

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο
Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι
Μάνος Κουτσαγγελίδης, τραγούδι
Θωμάς Κωνσταντίνου, ούτι-λαούτο
Γιώργος Μαρινάκης, βιολί
Κώστας Μερετάκης, κρουστά
Ανδρέας Παππάς, κρουστά
Γιάννης Πλαγιαννάκος, κοντραμπάσο

Είσοδος 10 ευρώ (με μπύρα/κρασί)

2 Films 4 Athens: Berlin Brides, Gloire Carton 23.11.2011 22.00




Six D.O.G.S. - Αθήνα

2 Films 4 Athens: Berlin Brides, Gloire Carton

2 films 4 Athens: The Party Το “Τungsten” και ο “Ξεναγός” βγαίνουν μαζί στις αίθουσες και το γιορτάζουν: Berlin Brides + Gloire Carton Live

Entrance free

Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Καρίπης 23.11.2011 22.00




Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα



Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Καρίπης

Τρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες δεξιοτέχνες μουσικούς σε μία σπάνια συνάντηση κορυφής: ο Haig Yazdjian (ακουστικό ούτι, ηλεκτρικό ούτι, τραγούδι), ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά, τύμπανα) συμπράττουν επί σκηνής ως trio και αναμένεται να μας καταπλήξουν για άλλη μια φορά! Δεν είναι τυχαίο ότι ο καθένας τους θεωρείται κορυφαίος στο είδος του, με διεθνή αναγνώριση.

Πρώτη ύλη για τις κοινές τους ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν τα γνωστά και αγαπημένα κομμάτια του Haig Yazdjian, καθώς και υλικό από τις προσωπικές δουλειές τόσο του Γιώτη Κιουρτσόγλου (το CD με τον τίτλο Hapopsis) όσο και του Βαγγέλη Καρίπη (με το γκρουπ κρουστών Κρόταλα). Σίγουρα όμως ο αυθορμητισμός και η μαγεία της στιγμής θα ορίσουν τον τόνο.

Θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου. Σε αυτές τις εμφανίσεις λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε αποκλειστικά και σε «πρώτη ακρόαση» και κάποια καινούρια κομμάτια που έχουν συνθέσει από κοινού για τις ανάγκες του νέου δίσκου.

D. Vassilakis New York Quartet feat. Michela Marino 23.11.2011



Half Note Jazz Club - Αθήνα



D. Vassilakis New York Quartet feat. Michela Marino

Η διεθνής πορεία του Δημήτρη Βασιλάκη εκφράζεται μέσα από μια ιδιαίτερα ξεχωριστή δισκογραφική παρουσία – σε συνεργασία με την βρετανική εταιρία Candid, με πιο πρόσφατες εκδόσεις το «Across the Universe» και το «Jazz for Bentley». Σαν φυσιολογική συνέπεια – και συνέχεια – της επιτυχίας του, εμφανίζεται εδώ έχοντας μαζί του την Michela Marino, μια διεθνώς αναγνωρισμένη και ξεχωριστή προσωπικότητα του tap dancing.

Η Michela είναι μεγάλο και περιζήτητο ταλέντο του τζαζ χορού και η παρουσία της εδώ είναι μοναδική ευκαιρία για μας να θαυμάσουμε μια hot καλλιτέχνιδα στις κλακέτες με ένα τζαζ σχήμα!

Το γκρουπ του Βασιλάκη είναι το Νεοϋορκέζικο Κουαρτέτο του στο οποίο συμμετέχουν ο πολυτάλαντος πιανίστας Theo Hill και ο λαμπρός μπασίστας Essiet Okon Essiet, που είναι και σταθεροί συνεργάτες του Έλληνα σαξοφωνίστα στις διεθνείς εμφανίσεις του...

Πληροφορίες-Κρατήσεις
210 9213310
www.halfnote.gr
www.ticketnet.gr
www.viva.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 25€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 15

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Α. Πολυζωγόπουλος, Κ. Χριστοδούλου, Σ. Μπέλλος 22.11.2011 22.00




Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα




"Είπε ο Διδάσκαλος: Μελετάς και την κατάλληλη στιγμή ξεδιπλώνεις ό,τι έμαθες· δεν είναι αυτό χαρά; Από τόπους μακρινούς φτάνουν οι φίλοι σου· δεν είναι αυτό ικανοποίηση; Δεν σε αναγνωρίζουν οι άλλοι και δεν δυσανασχετείς· δεν δείχνει αυτό ότι είσαι άριστος;" -Κομφούκιος, Τα Ανάλεκτα.

Ο Σεραφείμ Μπέλλος (τύμπανα) και ο Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα) υποδέχονται τον φίλο τους, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα), άρτι αφιχθέντα απ' το Παρίσι, σε μια συνάντηση με original συνθέσεις, απρόσμενες -ή και όχι- διασκευές και αυτοσχεδιασμούς.

Είσοδος ελεύθερη

Νίκος Ξυδάκης 22.11.2011 22.00




Ianos - Αθήνα



Νίκος Ξυδάκης
Rue Lepsius

Μουσική Παράσταση

Μουσική Προσωπογραφία του Κ.Π Καβάφη σε ποίηση Διονύση Καψάλη


Τραγουδούν Τάσος Αποστόλου, Νίκος Ξυδάκης
Στον ρόλο του αφηγητή ο Διονύσης Καψάλης
Επιμέλεια- πιάνο: Δημήτρης Μπουζάνης
Βιολοντσέλο: Μιχάλης Πορφύρης, Έλλη Φιλίππου
Κοντραμπάσο: Κώστας Πατσιώτης
Συμμετέχει το κουαρτέτο νέων μουσικών DOR’OS.

Στις 17/12 συμμετέχει ο Δ.Ν. Μαρωνίτης

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πένυ Παπακωνσταντίνου 16.11.2011 21.30




Eliart - Αθήνα


Πένυ Παπακωνσταντίνου

Το πλούσιο πρόγραμμα και οι ποιοτικές επιλογές του ELIART αποδεικνύουν αυτό που είναι και η πρώτη προτεραιότητα των δύο γυναικών-συνεργών που ανέλαβαν για φέτος τη λειτουργία του -της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέας Βίλης Σωτηροπούλου και της Ιωάννας Μυλοπούλου- να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό και φιλικό πολυχώρο τέχνης και ψυχαγωγίας, που θα προσφέρει ζωντάνια, αισιοδοξία, χαρά και συνάμα προβληματισμό και υψηλή αισθητική.
Η Γυναίκα Loser της Βίλης Σωτηροπούλου επιστρέφει μετά από 3 χρόνια ανανεωμένη και έτοιμη να ζήσει με θάρρος την τρέλα και τις αγωνίες της, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Τις Παρασκευές ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς ο Βαγγέλης Γερμανός θα παίξει «τα δικά του» και θα μας ταξιδέψει με καινούργια τραγούδια πλαισιωμένα πάντα από τα παλιά γνώριμα, μέσα από μια φρέσκια ενορχηστρωτική προσέγγιση.
Τα Σαββατόβραδα και αφού ολοκληρώσει η Loser τη δική της performance μια άλλη performer η ευρηματική τραγουδοποιός Ευσταθία κάνει ακόμα ένα τολμηρό βήμα αυτή τη φορά παρέα με την ηθοποιό Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, παρουσιάζοντας μια μουσικό-θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Yγιές Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία». Μια παράσταση βασισμένη σε δικά της κείμενα και τραγούδια καθώς και διασκευές αγαπημένων της κομματιών.
Τις Τετάρτες οι φίλοι του ELIART μπορούν να απολαύσουν τη νέα και ταλαντούχα Πένυ Παπακωνσταντίνου σε μια μουσική παράσταση με stand up comedy, διαδραστικό σχολιασμό , παιχνιδίσματα με το κοινό, μουσικά χρώματα και εναλλαγή συναισθημάτων. Η παράσταση, με τα έξυπνα και κωμικά κείμενα της Ελισάβετ Μπούρα, είναι διανθισμένη με υπέροχες μουσικές από τον Leonard Cohen μέχρι τον Νικόλα Άσιμο αλλά και με τα καινούργια τραγούδια της Πένυς από την προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φεγγάρι στην Ταράτσα».

Οι Νεφελόπετρα είναι ένα τολμηρό μουσικό σχήμα τεσσάρων νέων ταλαντούχων μουσικών. Με ένα φλάουτο, μια κιθάρα, ένα βιολί και μια μαγική φωνή υπόσχονται ταξίδια σε ασιατικούς καταρράκτες, συναντήσεις με ξωτικά ..και δύο ξεχωριστές βραδιές στο ELIART. Πέμπτη βράδυ και για ένα βράδυ παρέα με τους Carousel απολαμβάνουμε τα fados και τα λαϊκά τραγούδια της Πορτογαλίας, συνδυασμένα με την Ισπανική παράδοση, τις Ιταλικές τοπικές μελωδίες, τις καντσονέτες και τις ταραντέλες του Νότου αλλά και τη παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας δημιουργώντας έτσι πολύτιμες γέφυρες με τους ήχους των άλλων λαών.

Τις θεατρικές βραδιές του Νοεμβρίου έρχεται να γεμίσει η παράσταση «Το Σπίτι της Bernarda Alba» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που συνεχίζεται για 2η χρονιά με επιτυχία.

ΘΕΑΤΡΟ

ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER Η επιστροφή - της Βίλης Σωτηροπούλου
Πρεμιέρα Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Από 29 Οκτωβρίου 2011 κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00
Από 4 Δεκεμβρίου 2011 κάθε Τετάρτη στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ BERNARDA ALBA - του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στις 21.00 (μέχρι τέλος Δεκεμβρίου)

ΜΟΥΣΙΚΗ
Βαγγέλης Γερμανός - ΖΗΣΕ ΑΡΓΑ
Έναρξη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου
Παρασκευή 4, 11, 18, 25 Νοεμβρίου, στις 22.30

ΝΕΦΕΛΟΠΕΤΡΑ
Πέμπτη 3 & 10 Νοεμβρίου, στις 21.30

CAROUSEL
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 22.00

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΑ - PERFORMANCE

ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - Ευσταθία & Ανδρομάχη Μαρκοπούλου
Έναρξη Σάββατο 12 Νοεμβρίου
Σάββατο 12, 19, 26 Νοεμβρίου & 3, 10 Δεκεμβρίου, στις 23.00

ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ - Πένυ Παπακωνσταντίνου
Έναρξη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου
Τετάρτη 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου, στις 21.30

The Big Nose Attack 15.11.2011 23.00




Santa Botella - Αθήνα



Την Τρίτη 15 Νοέμβρη στο Santa Botella, οι 'the Big Nose Attack' θα πραγματοποιήσουν ενα μουσικό ταξίδι, το οποίο βρίσκει τις ρίζες του στις αρχές του περασμένου αιώνα, μέσω τις ξεχασμένης delta blues και american roots μουσικης και καταλήγει στα διαστρεβλωμένα-εναλλακτικά blues που συνεχίζονται μέχρι σήμερα!

Eμπνευσμένοι από τους παλιούς (RL Burnside,Junior Kimbrough,Robert Johnson,Howling Wolf,Bo Diddley,Louis Armstrong) αλλά και πιο σύγχρονους μουσικούς (Tom Waits,Captain Beefheart,the Black Keys,the White Stripes,CW Stoneking,Seasick Steve),τα αδέρφια Boogieman και Little Tonnie (επίσης μέλη των Down & Out), θα σας κρατήσουν συντροφιά με αρκετό δικό τους υλικό αλλά και μερικές διασκευές.

Ειδικά το συγκεκριμένο live θα έχει γιορτινή ατμόσφαιρα, καθώς στον πάνω όροφο του Santa Botella, η μπάντα θα ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη Ευρωπαϊκή περιοδειά της!


H είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Σταύρος Νταντούς & Los Tigainos 14.11.2011 23.00




Nueva Trova - Αθήνα



Ο Σταύρος Νταντούς παίζει κλασσική κιθάρα από τα 6 του χρόνια υπό την καθοδήγηση της Λίζας Ζώης κι όταν μπήκε στην εφηβεία συμμετείχε σε διάφορα σχολικά μουσικά σχήματα. Το 1999 μετακόμισε στο Λονδίνο για σπουδές μουσικολογίας κι απέκτησε Master από το “School of Oriental and African Studies”. Σιγά, σιγά μεγάλη του αδυναμία γίνεται η παραδοσιακή αφρο-κουβανέζικη μουσική και τα κουβανέζικα κρουστά Bata. Το 2005 ο Σταύρος επέστρεψε στην Αθήνα. Η δίψα για μουσική τον οδηγεί στο να στήσει σιγά, σιγά ένα μικρό home studio στην σοφίτα του σπιτιού του κι αρχίζει να πειραματίζεται. Προϊόν αυτών των πειραματισμών ήταν το τραγούδι «Στο Σείριο Κατοικώ», που έμελλε να δανείσει τον τίτλο του στην πρώτη δισκογραφική δουλειά του. Ένας δίσκος γεμάτος έρωτες, ζωή, παιχνίδι, πολιτική, διάχυτος από τη ματιά ενός 20something νέου πάνω στην πραγματικότητα του μέσου Έλληνα. Από το "Στο Σείριο Κατοικώ" ο Σταύρος Νταντούς έχει προχωρήσει αλματωδώς. Την αμέσως επόμενη χρονιά δημιουργεί την μπάντα, το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη Τιγκαϊνη* που σύμφωνα με τις θεωρίες του αποτελεί βασικό συστατικό της ζωτικότητας κι ουσίας της ζωής και το καλοκαίρι πραγματοποίησαν εμφανίσεις σε Σαντορίνη, Πάρο, Αντίπαρο, στο Dramatic Festival στην Άρτα κ.α. Μέσα στο 2010 και στο 2011 θα εμφανιστεί δίπλα σε ιερά τέρατα της Reggae, ανοίγοντας τις συναυλίες τους όπως The Wailers, Abyssinians, Congos, Israel Vibration, αλλά και σε άλλους καλλιτέχνες όπως Julian Marley και Terakotta ενώ το καλοκαίρι του `10 πραγματοποίησε περιοδεία με 27(!) εμφανίσεις.

* Τιγκαϊνη (η): Η βασική συστατική ουσία για τη διαβίωση και συντήρηση ζωής (Δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε καφεΐνη, νικοτίνη, βιταμίνη, παραφίνη, ινσουλίνη, χλωρίνη, τριπταμίνη, κορίτσια με μίνι, παρά μόνο Τιγκαϊνη – γίναμε όλοι εξωγήινοι και κανένας δεν θα μείνει).


Live Videos
http://www.youtube.com/watch?v=7e-aQ1hFNiI (GTP-Mad Day Live)
http://www.youtube.com/watch?v=YMF8K-PctTY (Εγκλωβισμένοι – Mad Day Live)
http://www.youtube.com/watch?v=g55EraDGl2I&NR=1 (Πρόσεχε – Mad Day Live)

Official Myspace Page: www.myspace.com/daduras
Official Facebook Page: Stavros dadoush



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πάνος Μπούσαλης + Βασίλης Λέκκας 15.11.2011 22.00




Πυρήνας - Αθήνα



Πάνος Μπούσαλης + Βασίλης Λέκκας

Ο δημιουργός Πάνος Μπούσαλης παρουσιάζει σε 4 παραστάσεις στον Πυρήνα τραγούδια από τη μεγάλη δεξαμενή της ελληνικής δισκογραφίας μαζί με τραγούδια από την πρώτη του προσωπική δουλειά ‘’Γκέμμα’’ καθώς και ανέκδοτα κομμάτια και σας προσκαλεί στο ξεκίνημα της δύσκολης χρονιάς με την ευχή μέσα από τη μουσική να βγουν νέες ρίζες αγώνα και αισιοδοξίας.

Παίζουν οι:
Πάνος Μπούσαλης: Κιθάρα – Τραγούδι, Νεοκλής Νεοφυτίδης: Πιάνο-Τραγούδι
Νίκος Παπαναστασίου: Ακορντεόν -Τραγούδι, Αντρέας Νικόλης: Κρουστά


Αναλυτικά οι τιμές:
Εισιτήριο εισόδου: 8 €
Ποτήρι κρασί – Μπύρα: 4 €
Απλό ποτό: 6 €
Φιάλη κρασί : 25-30 €
Φιάλη απλό ποτό: 60 €

Richard Galliano & La Strada Quintet 14.11.2011




Θέατρο Παλλάς - Αθήνα
Προπώληση:
Θέατρο Παλλάς, Public, Παπασωτηρίου, Ιανός
Online αγορά:
http://www.tickethour.com


Richard Galliano & La Strada Quintet

Ο κορυφαίος εν ζωή ακορντεονίστας του κόσμου και από τους σύγχρονους μύθους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, συνοδευόμενος από ένα εξίσου διάσημο κουϊντέτο σπουδαίων σολιστών, σ’ ένα μοναδικό επετειακό αφιέρωμα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ιταλού συνθέτη.
Μία μελωδική μαγευτική περιπλάνηση στις αλησμόνητες, πολυαγαπημένες, αριστουργηματικές δημιουργίες του «Μαέστρου», ένα νοσταλγικό ταξίδι, ένα ραντεβού με τα φωτεινότερα όνειρά μας, αυτά που είδαμε στις «σκοτεινές αίθουσες» που η ατμόσφαιρά τους σημάδεψε, συντρόφευσε και διαμόρφωσε ολόκληρες γενιές.

Ο Ρίτσαρντ Γκαλιάνο είναι αναμφισβήτητα ο διασημότερος και σημαντικότερος εν ζωή ακορντεονίστας και μπαντονεονίστας και ταυτόχρονα ένας ζωντανός θρύλος της διεθνούς jazz σκηνής. Σύσσωμη η διεθνής κριτική, αλλά και το κοινό όλου του κόσμου, τον έχει χαρακτηρίσει εδώ και χρόνια ως τον άμεσο επίγονο του μεγάλου Astor Piazzolla και επάξιο συνεχιστή αυτής της παράδοσης.

Φέτος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγαλύτερου συνθέτη μουσικής κινηματογραφικών ταινιών και την ανακήρυξη του 2011 σε «έτος Nino Rota», ο Γκαλιάνο τιμάει τον αείμνηστο δημιουργό με δύο τρόπους.
Πρώτον με το επετειακό CD που θα κυκλοφορήσει μέσω της εταιρείας Deutsche Grammophon και δεύτερον με την παγκόσμια περιοδεία του επετειακού αυτού αφιερώματος.
Συνοδευόμενος από μία κοσμοπολίτικη μπάντα υψηλότατου επιπέδου, που αποτελείται από φημισμένους και σπουδαίους σολίστες μουσικούς, όπως ο Τζον Σέρμαν στο σαξόφωνο, ο Μπόρις Κοζλόφ στο κοντραμπάσο, ο Ντέϊβ Ντάγκλας στην τρομπέτα και ο Κλάρενς Πέν στα κρουστά, ο κορυφαίος ακορντεονίστας μας αποκαλύπτει την jazz πλευρά ενός από τους δημιουργικότερους και πλέον εμπνευσμένους συνθέτες του 20ου αιώνα.
Με σύνθημα «μουσική σημαίνει ελευθερία και αυτό σημαίνει… jazz», ο εξαιρετικός μουσικός μας παίρνει μαζί του σ’ ένα οδοιπορικό στις καλύτερες στιγμές – της ούτως ή άλλως, αριστουργηματικής μουσικής του βραβευμένου με Όσκαρ και Γκράμι, Νίνο Ρότα. Του αγαπημένου συνθέτη, των μεγαλύτερων σκηνοθετών του σύγχρονου κινηματογράφου, του Λουκίνο Βισκόντι, του Μάουρο Μπολονίνι, του Φράνκο Τζεφιρέλι, του Ακίρο Κουροσάβα, του Λουί Μάλ, του Βιτόριο ντε Σίκα, της Λίνα Βερτμίλερ, του Φράνσις Φόρντ Κόπολα, του Φράνκο Ρόσι, του Ρενέ Κλεμάν και παράλληλα ενός από τους ελάχιστους ευρωπαίους δημιουργούς που κατέκτησε με τόσο εντυπωσιακό τρόπο την Αμερική και την Ασία, με μόνο όπλο του το απαράμιλλο ταλέντο του και την οργιαστική του φαντασία.
Την ικανότητα του να εντάσσει μία jazz αισθαντικότητα στον πυρήνα των εξαίσιων μελωδιών του και να υπογραμμίζει τις κινηματογραφικές σκηνές, μουσικά, μοναδικά, ανεξίτηλα. Με τη μαεστρία και τη λεπτότητα ενός κορυφαίου χειρούργου που ένωσε τα σώματα του ήχου και της εικόνας παντοτινά.

«Ο Νίνο Ρότα σφράγισε με τη μουσική του τον καιρό μας, μεταχειριζόμενος μνήμες αλλοτινών καιρών. Μόνο το αστείρευτο ταλέντο του μπορούσε να πετύχει αυτό το πάντρεμα αναμνήσεων και παρόντος χρόνου με τέτοιο μοναδικό αποτέλεσμα…» έλεγε ο φίλος του και με αισθητικές συγγένειες μαζί του, ο δικός μας Μάνος Χατζιδάκις.
Η όπως έλεγε επίσης το καλλιτεχνικό του «alter ego», ο ίδιος ο Φεντερίκο Φελίνι για τον αχώριστο και μυστηριώδη μαγευτικό του φίλο: «Ο Νίνο σκηνοθετεί μουσικά τη μαγεία, τη γιορτή, τη μελωδία της εικόνας».

Στην χώρα μας, ο Νίνο Ρότα αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι δημιουργοί, αλλά σπάνια το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά αυτόν τον μουσικό θησαυρό που λάτρεψε.
«Αυτές τις γλυκές αλλά συνάμα δυνατές μελωδίες, που διεγείρουν πνευματικά το μυαλό και γεννούν στην καρδιά τα εντονότερα και ομορφότερα συναισθήματα». Αυτή την πηγαία έμπνευση, την αληθινή δημιουργία, την ποιοτική διασκέδαση που τόσο νοσταλγούμε όλοι μας.

Αυτή τη φορά όμως, το αφιέρωμα του σπουδαίου Ρίτσαρντ Γκαλιάνο στον μεγαλύτερο «σατιρικό τραγουδοποιό» της σύγχρονης εποχής, μας καλεί να γίνουμε μέρος του κόσμου του, να ονειρευτούμε ξανά σ’ αυτό το «υπέροχο νησί που το λένε ζωή».
Νότες της οικουμενικής τέχνης του Νίνο, αλησμόνητα τραγούδια, διάσημα μοτίβα, νοσταλγικές και αλησμόνητες μουσικές που έγραψε για τις ταινίες του επιστήθιου φίλου του, του «Μάγου» Φεντερίκου Φελίνι, δομούν από κοινού μία μαγευτική συναυλία.
Με έμφαση στο περίφημο «La Strada» αλλά και μελωδίες από τα Ντόλτσε Βίτα, Οκτώμισι, Αμαρκορντ, Ιουλιέτα των Πνευμάτων, Νύχτες της Καμπίρια.
Μοναδική εξαίρεση κι ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, όταν ο ίδιος ο Ρίτσαρντ Γκαλιάνο ερμηνεύει μόνος του επί σκηνής τη βραβευμένη με Όσκαρ μουσική από την ταινία «Νονός» του Φράνσις Φόρντ Κόπολα.
Όχι όμως αυτή τη φορά με το ακορντεόν του, αλλά μ’ ένα τρομπόνι!

RICHARD GALLIANO
& LA STRADA QUINTET

Tribute to «NINO ROTA»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
13 Νοεμβρίου – Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

ΑΘΗΝΑ
14 Νοεμβρίου, Θέατρο Παλλάς

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Από 25 έως 45 ευρώ


Προπώληση Αθήνας:
Στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 3213 100
Στα καταστήματα PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΙΑΝΟΣ
Κρατήσεις με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

Προπώληση Θεσσαλονίκης:
Στα καταστήματα ΙΑΝΟΣ, METROPOLIS και στην Πλατεία Αριστοτέλους

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Μιχάλης Τζουγανάκης 14.11.2011 21.00




Μύλος Club - Θεσσαλονίκη


Μιχάλης Τζουγανάκης

…εκεί που το πάθος συναντά τη δύναμη και τη δεξιοτεχνία ξεκινά η ιδιαιτερότητα του τραγουδιστή και σολίστα του λαούτου…

LINK
http://www.youtube.com/watch?v=2mqJ7yiKhZk
http://www.youtube.com/watch?v=j-XTY89l_hs&feature=related


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ταμειο: 12€, Φοιτητικο: 10€

On line ticket: http://tzouganakis2011.eventbrite.com/

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Fanny Ardant & Sonia Wieder-Atherton 08.11.2011 21.00




Θέατρο Παλλάς - Αθήνα



Fanny Ardant & Sonia Wieder-Atherton

Διάλογος για φωνή και βιολοντσέλο

Έμπνευση και ερμηνεία: Fanny Ardant και Sonia Wieder-Atherton

Κάθε βράδυ στο Παρίσι, εκατοντάδες άντρες και γυναίκες επωφελούνται από την ανωνυμία των τηλεφωνικών γραμμών - απομεινάρια της γερμανικής κατοχής - για να επικοινωνήσουν και να αγαπηθούν. Οι άνθρωποι αυτοί, πραγματικά ερωτικά ναυάγια, διψούν για αγάπη και αναζητούν διέξοδο για να βγουν από την άβυσσο της μοναξιάς τους…

The Dark Rags, The Tipsies 08.11.2011 21.00




Τώρα Κ44 - Αθήνα



The Dark Rags, The Tipsies

Οι Dark Rags θα εμφανιστούν στην σκηνή του K44 την Τρίτη 8 Νοεμβρίου για να παρουσιάσουν το νέο τους ομώνυμο άλμπουμ το οποίο μόλις κυκλοφόρησε απο την Fuzz Overdose Records.

Οι Dark Rags είναι ένα Garage, Punk/Rock 'N' Roll συγκρότημα από την Αθήνα το οποίο δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Οι μουσικές τους επιρροές εκτείνονται από το garage/punk των 60's και το Νέο-Υορκέζικο rock'n'roll των 70's έως τη σκηνή της garage αναβίωσης της Αυστραλίας καθώς και τα σύγχρονα συγκροτήματα του είδους.

Τον Οκτώβριο του 2010 κυκλοφόρησαν μόνοι τους το ντεμπούτο τους Drunken Angel EP μετά το οποίο ακολούθησαν αρκετές συναυλίες στην Αθήνα, μία συνεργασία με τον Νέο-Υορκέζο Mark Steiner καθώς και δύο συναυλίες στο Βερολίνο.

Τον Μάρτιο του 2011, οι Dark Rags μπήκανε για δεύτερη φορά στο studio και ηχογραφήσανε το πρώτο τους ομώνυμο άλμουμ στο οποίο συμμετέχει ο MikeStrauss (Les Hommes Sauvages, Richard Ruin) στο όργανο και το οποίο κυκλοφορεί αρχικά σε CD και στο τέλος του έτους σε βινύλιο.

Την συναυλία ανοίγουν οι The Tipsies ενα νεοσύστατο garage / power pop συγκρότημα.


Free Entrace

Πάνος Μπούσαλης + Χρήστος Κωνσταντίνου, Μόρφω Τσαϊρέλη 08.11.2011 22.00



Πυρήνας - Αθήνα



Πάνος Μπούσαλης + Χρήστος Κωνσταντίνου, Μόρφω Τσαϊρέλη

Ο δημιουργός Πάνος Μπούσαλης παρουσιάζει σε 4 παραστάσεις στον Πυρήνα τραγούδια από τη μεγάλη δεξαμενή της ελληνικής δισκογραφίας μαζί με τραγούδια από την πρώτη του προσωπική δουλειά ‘’Γκέμμα’’ καθώς και ανέκδοτα κομμάτια και σας προσκαλεί στο ξεκίνημα της δύσκολης χρονιάς με την ευχή μέσα από τη μουσική να βγουν νέες ρίζες αγώνα και αισιοδοξίας.

Παίζουν οι:
Πάνος Μπούσαλης: Κιθάρα – Τραγούδι, Νεοκλής Νεοφυτίδης: Πιάνο-Τραγούδι
Νίκος Παπαναστασίου: Ακορντεόν -Τραγούδι, Αντρέας Νικόλης: Κρουστά


Αναλυτικά οι τιμές:
Εισιτήριο εισόδου: 8 €
Ποτήρι κρασί – Μπύρα: 4 €
Απλό ποτό: 6 €
Φιάλη κρασί : 25-30 €
Φιάλη απλό ποτό: 60 €

Marcos Jimenez 07.11.2011 22.00




Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα




Γεννημένος στη Σεβίλλη μαθητεύει κοντά σε μεγάλα ονόματα του flamenco όπως Pilar Ortega, Manolo Marin, Javier Cruz και στη συνέχεια μοιράζεται τη σκηνή μαζί με τους Juana Amaya, Alejandro Granados, Cristina Hoyos και Antonio Canales.
Στη χώρα μας έχει συνεργαστεί με την ομάδα Ronda al Alba και το Γιώργο Νταλάρα για το Φεστιβάλ Αθηνών, με το Φεστιβάλ Αμαρουσίου, με τη Γιώτα Πεκλάρη και την ομάδα Cadenas.
Έχει παραδώσει σεμινάρια στην σχολή χορού Estrella, στο studio Playground (Αθήνα) καθώς και στα Jondo Centro de arte Flamenco και Pellizco Studio Flamenco (Θεσσαλονίκη).

Αυτή τη φορά έρχεται καλεσμένος από το studio Playground στο οποίο και θα παραδώσει μαθήματα flamenco από Δευτέρα 31/10 μέχρι Παρασκευή 11/11/2011.

Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου θα δώσει το παρών στην Αυλαία μαζί με τους συνεργάτες του.

Χορός: Marcos Jimenez
Κιθάρα: Roland Hoffmann
Κρουστά: Γιάννης Παπαγιαννούλης
Τραγούδι: Yota "Baron"

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί/μπίρα)

Νατάσσα Μποφίλιου 07.11.2011 22.00




GaiAlive - Θεσσαλονίκη


Νατάσσα Μποφίλιου

Από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο ΓΑΙΑ Live και κάθε Κυριακή και Δευτέρα για λίγες παραστάσεις

Η Νατάσσα Μποφίλιου μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με την καλλιτεχνική ζωή της Θεσσαλονίκης, με έναν προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο. Με προγράμματα που έχουν συζητηθεί για τον έντονο θεατρικό τους χαρακτήρα, το πάθος και το αυθεντικό τους συναίσθημα, οι παραστάσεις της Νατάσσας Μποφίλιου αποτελούν μια σταθερή πρόταση εγγυημένης ψυχαγωγίας.
Από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή και Δευτέρα για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, η Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει στο ΓΑΙΑ Live με μια αναθεωρημένη εκδοχή της πετυχημένης παράστασης «Ραντεβού».
Με νέες ενορχηστρώσεις σε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια, προετοιμάζει το έδαφος για το εναλλακτικό ύφος της επερχόμενης δισκογραφικής της δουλειάς και μοιράζεται με το κοινό της Θεσσαλονίκης την ιδιαίτερη σχέση της με το ελληνικό τραγούδι.
Στο πλευρό της, σταθερά ο Θέμης Καραμουρατίδης στις ενορχηστρώσεις και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στην επιμέλεια του προγράμματος, με τη σύμπραξη μιας εξαιρετικής μπάντας έξη άριστων μουσικών, που καταθέτουν την προσωπική τους άποψη για την σύγχρονη διασκέδαση.
Το ραντεβού με μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της δίνεται ακόμη μια φορά. Να είστε εκεί!

Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης - Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης - Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης - Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής - Πνευστά: Παναγιώτης Ράπτης

Οργάνωση Παραγωγής: PROSPERO , www.prospero.com.gr

Τηλ. κρατήσεων & πληροφοριών: 231 0 513654

"Η Αγάπη Θα Λάμψει..ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΙΝΑΣ...


Τον Χρήστο Λαϊνά τον γνωρίσαμε από το εναλλακτικό ποπ σχήμα των Ονειροπαγίδα καθώς και από τις αμέτρητες συνεργασίες του στην indie σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι Coti K, Μιχάλης Δέλτα, Film, Tuxedo Moon, Raining Pleasure, Μέντα, Berlin Brides και πολλοί άλλοι. Το πρώτο προσωπικό του album, "Η Αγάπη Θα Λάμψει", αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον Εξώστη της Inner Ear μέσα στον Νοέμβρη.
Το digital single "Η Αγάπη Θα Λάμψει" κυκλοφορεί ήδη σε όλα τα ψηφειακά καταστήματα καθώς και στη σελίδα της Inner Ear στο Bandcamp http://innerear.bandcamp.com και μαζί με το ομώνυμο κομμάτι περιέχει και το κομμάτι "Avec Toi", όπου συμμετέχει η Παυλίνα Μιχαηλίδη (Ονειροπαγίδα).
Το "Avec Toi" πρωτοακούστηκε σε γνωστή ελληνική διαφήμιση και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο στο digital single.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..δειτε τα γεγονοτα των 3ημερων..

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..το χρονικο των 3 ημερων...

δευτερα 7/11...
Κρίσιμη και η σημερινή ημέρα καθώς σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση της προεδρίας θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης. Η προκαθορισμένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια ματαιώθηκε μετά την άρνηση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν.


Κυριακή 6/11

Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει άμεσα σε εκλογές χωρίς τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου. Νωρίτερα προηγήθηκε υπουργικό συμβούλιο όπου ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση με Σαμαρά στο Προερδικό Μέγαρο προαναγγέλλοντας τη παραίτησή του.

Μάλιστα δημοσιοποίησε και τις επτά δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση.

Το μεσημέρι ο Α. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον Κ. Παπούλια στον οποίο επανέλαβε ότι προϋπόθεση για συμφωνία με τη κυβέρνηση αποτελεί η παραίτηση του Γ. Παπανδρέου.

Σάββατο 5/11

Ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι θα επιδιώξει τη συγκρότηση κυβέρνηση συμμαχίας αλλά και ότι ο ίδιος δεν θα παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς έκλεισε κάθε πόρτα συνεργασίας, ζητώντας εκλογές άμεσα. Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, έκανε έκκληση προς τον Α. Σαμαρά να το ξανασκεφτεί και να πει "ναι" στην εθνική συνεννόηση.

Τα σενάρια για τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας δίνουν και παίρνουν, ενώ η κυβέρνηση έκανε νέα έκκληση για συναίνεση.

Παρασκευή 4/11

Η κυβέρνηση με 153 ψήφους παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, μετά από μια δραματική συνεδρίαση, με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίζουν με την προϋπόθεση ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ανακοινώθηκε η επανένταξη της Λούκας Κατσέλη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η κα Κατσέλη ψήφισε "ναι" στηρίζοντας την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του τονίζει ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του και ανακοινώνει ότι το Σάββατο θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, οργισμένος μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δηλώνει ότι η κυβέρνηση απέρριψε ουσιαστικά την πρότασή του και κλείνει την πόρτα στη συνεργασία.

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δηλώσει στη Βουλή, ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα έχει διάρκεια μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Θεοδοσία Τσάτσου 04.11.2011 22.30



Egomio Aché - Αθήνα


Θεοδοσία Τσάτσου

Η Θεοδοσία Τσάτσου εμφανίζεται την Παρασκευή 4 και 11 Νοεμβρίου στη σκηνή του Egomio Ache, στη Γλυφάδα, με blues, funky, soul, jazz και κυρίως ροκ στιγμές, με τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ «Αγαπήσου», παλιότερες επιτυχίες της και επιλεγμένες διασκευές από το χώρο της ξένης μουσικής.

Παίζουν:
Πλήκτρα – Φωνή : Μανώλης Τζανουδάκης
Κιθάρα : Γιώργος Καμάρας
Μπάσο : Κομνηνός Κοφίνης
Κρουστά – Κόνγκας : Σταύρος Ελευθερίου
Τύμπανα – Drums : Βασίλης Γιασλακιώτης

Θάνος Ανεστόπουλος 04.11.2011 22.30



Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα



Θάνος Ανεστόπουλος

Ο Θάνος Ανεστόπουλος σας καλεί να παραβρεθείτε για τέσσερις συνεχόμενες Παρασκευές στην παρουσίαση της πολυαναμενόμενης πρώτης του προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς.

Ιδιαίτερες συστάσεις για το Θάνο Ανεστόπουλο δε χρειάζονται. Επί 20 περίπου χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος κράτησε και κρατά συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.
Ο Θάνος Ανεστόπουλος δούλεψε δύο χρόνια για την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει στις συναυλίες στην Αυλαία, ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής διάφανης περιπέτειας.
Το μουσικό set θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν...
Μαζί με τα νέα του τραγούδια θα παρουσιάσει αγαπημένα κομμάτια από τη δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δε θα λείψουν και διασκευές-έκπληξη σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Johnny Cash, o Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από «καταραμένους» ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.ά.)
Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), ο Χρήστος Λιάτσος (κρουστά), ο Νίκος Γιούσεφ (μπάσο, μουσικό πριόνι), με ηχολήπτη το Δημήτρη Γιάλα, ενώ το μουσικό set θα συνοδεύεται από video projections, βασισμένα σε έργα ζωγραφικής του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν.
Πρόκειται για μια μοναδική συνεύρεση εξαιρετικών μουσικών από διαφορετικούς τόπους, που τους ένωσε η κοινή αγάπη και το πάθος τους για δημιουργία και πειραματισμό.

Στο χώρο της Αυλαίας θα στεγαστούν συγχρόνως τα ζωγραφικά έργα του Θάνου Ανεστόπουλου, από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου ως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, υπό τον τίτλο: Remember Your Mortality

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Ο Θάνος Ανεστόπουλος μας προσκαλεί να διαβούμε μαζί του το κατώφλι για ένα προσωπικό σουρεαλιστικό σύμπαν που δημιούργησε κάτω από το θεματικό τίτλο «Remember your mortality».

To σουρεαλιστικό σύμπαν του έχει καταγραφεί και έχει ντύσει τις αφίσες και τα εξώφυλλα των δίσκων των Διάφανων Κρίνων. Τα τελευταία χρόνια οι στίχοι των τραγουδιών και των ποιημάτων του, εικονοποιούνται και προβάλλονται ταυτόχρονα με τις ζωντανές εμφανίσεις του στη σκηνή. Ο τίτλος της έκθεσης -δανεισμένος από τη γνωστή ρήση του Friedrich Wilhelm Nietzsche- περιγράφει και περικλείει στοχασμούς για το θάνατο και τον έρωτα, τονίζοντας την ανάγκη και την επιθυμία για ζωή και δημιουργία μέσα σε χαλεπούς και αφυδατωμένους καιρούς. Με αφετηρία τη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου για απεξάρτηση από ψυχαναγκασμούς, ουσίες, πάθη και εμμονές, οι μορφές των έργων του προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις σκιές, έξω στο φως γεννώντας την ελπίδα για λύτρωση και κάθαρση ψυχής, για αποδοχή και αγάπη.

Κάθε Παρασκευή στη σκηνή της Αυλαίας θα εναλλάσσονται πριν την εμφάνιση του Θάνου Ανεστόπουλου σύγχρονες μουσικές προτάσεις από νέες ελληνικές μπάντες.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου: Guest ΑΓΡΙΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου: Guest DREAMWIRSE
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου: Guest EGG HELL (Brazil)
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου: Guest MOUSSAS FARM


Τιμή εισιτηρίου 12 € (με κρασί / μπίρα)

Σωκράτης Μάλαμας 04.11.2011




Μύλος Αποθήκη - Θεσσαλονίκη


Σωκράτης Μάλαμας

Μετά από μία επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία και sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και στις περισσότερες πόλεις, ο Σωκράτης Μάλαμας ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη από τις 4 Νοεμβρίου, για 8 εμφανίσεις στην Αποθήκη του Μύλου, με ανανεωμένο σχήμα και νέο πρόγραμμα.
Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Φώτη Σιώτα στο βιολί και την βιόλα, τον Κυριάκο Ταπάκη στο μπουζούκι και στο λαούτο θα παρουσιάσει ένα καθαρά ακουστικό πρόγραμμα αυτήν την φορά, με νέες ενορχηστρώσεις. Οι επιλογές ποικίλουν, η ανάγκη του Σωκράτη αυτήν την φορά ήταν να παίξει και καινούρια κομμάτια, δίπλα σε όσα έχουν κερδίσει επάξια την αγάπη του κοινού του. Ο Σωκράτης ανακάτεψε δημιουργικά τα τραγούδια του και αυτά που αγαπάει ο ίδιος και το αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα διαφορετικό και ευφάνταστο.
Ανάμεσα σε άλλα θα ακούσουμε για πρώτη φορά όλα τα κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ του, το “Πέρασμα” σε στίχους Άλκη Αλκαίου. Παράλληλα, ο Σωκράτης Μάλαμας θα παρουσιάσει και ορισμένα αξέχαστα τραγούδια από το σύνολο της ελληνικής δισκογραφίας, στιγμές που ξεχωρίζει και θα τις μοιραστεί με το κοινό του. Πάντα ερμηνευμένα με το προσωπικό του ύφος και την ιδιαίτερα γοητευτική μπάσα φωνή του, θα ξανασυστήσει στην σκηνή της Αποθήκης τραγούδια που όλοι αγαπάμε και όλοι σιγοτραγουδάμε.Ραντεβού στις 4 Νοεμβρίου, και για 4 διήμερα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με τον Σωκράτη Μάλαμα στην Θεσσαλονίκη.

Info:

Ηχοληψία / Βαγγέλης Λάππας, Νίκος Κωνσταντάκης
Επιμέλεια στησίματος ήχου / Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί / Χρήστος Λαζαρίδης
Επιμέλεια σκηνής / Δημήτρης Κατέβας

Μαζί του:
Μαρίνα Δακανάλη / τραγούδι


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:15 ευρώ με ποτό