Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ορχήστρα Smyrna @ Άλλη Όχθη, Αθήνα


Ορχήστρα Smyrna @ Άλλη Όχθη, Αθήνα
16/02/2011

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ «smyrna»
Στη μουσική σκηνή «ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, ΩΡΑ 22.00

Σε ένα μουσικό ταξίδι …
Από το Αιγαίο, την Καππαδοκία, τη Θράκη και φυσικά την Σμύρνη

Τέσσερις νεαρές κοπέλες, μουσικοί δημιούργησαν την ορχήστρα «Smyrna» και μας προσκαλούν σ’ ένα πολύχρωμο μελωδικό ταξίδι, ερμηνεύοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς της Ελληνικής παράδοσης. Η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), η Γεωργία Λόλη (κανονάκι , σαντούρι, τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τζουράς, τραγούδι) και η Κλαούντια Ροσσίνι (βιολί, τραγούδι), αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna» και ταξιδεύουν στην μουσική μας παράδοση, κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές της, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αλλά και αποκαλύπτοντας τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια μουσική παρακαταθήκη.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, το Αιγαίο και τον Πειραιά, θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσει, από τη «Μπρατσέρα» της Λέρου, ως το «Βάλε με στην αγκαλιά σου» του Τούντα και τον «Μάγκα στο Βοτανικό» του Βαμβακάρη.

Το πλήρες πρόγραμμα της μουσικής παράστασης περιλαμβάνει δύο μέρη, διάρκειας περίπου 50’ το καθένα. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύονται μουσικές και τραγούδια απ’ το Αιγαίο, την Καππαδοκία, τη Θράκη και φυσικά την Σμύρνη, ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε τραγούδια της μεταγενέστερης περιόδου που πρωτακούστηκαν στον Πειραιά.

www.myspace.com/smyrnaorchestra

Είσοδος με ποτό: 15 Ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
"ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ"

Αρτέμωνος 9, Νέος Κόσμος
ΤΗΛ. 2109270628

www.a-o.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: