Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

A SPECIAL TRIBUTE LIVE FOR THE LEGEND BOB MARLEY @ Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος



A SPECIAL TRIBUTE LIVE FOR THE LEGEND BOB MARLEY @ Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Αθήνα
11/02/2011

Οι 2 βραδιές έχουν Φιλανθρωπικό χαρακτήρα και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα για παιδιά Κιβωτός του Κόσμου

One Love Reggae Ideas & 1 STEP FORWARD proudly present:

A SPECIAL TRIBUTE LIVE FOR ΤHE LEGEND BOB MARLEY

One Love! One Heart!
Let's get together and feel all right

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Είσοδος Γ, Πειραιώς 254, Ταύρος

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

ΜΥΛΟΣ (Αποθήκη)
Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη


Line up Αθήνας:
Little Roy (JAΜ)
Prince Malachi (UK)
Jahqoustix (GER)
Ras Daniel Ray (JAM)
Stefanaty (One Drop Forward) (GR)
Σταυρος Νταντους (GR)
Fundracar (acoustic) (GR)
Ska Bangies (Acoustic) (GR)

+ Special guest: Λεωνίδας Μπαλάφας | Πάνος Μουζουράκης | Joanna Drigo | Μάρω Μαρκέλλου | Σοφία Μάνου | Κύριος Κ

Backing Band: Los Tigainos

After Dj set Live party: Radical G | Collie Youth (T.H.C Soundsystem)
Dj Show: Iosif Vagger | Mrs HCN

Doors Open: 21:00

Line up Θεσσαλονίκης:
Jahqoustix (GER)
Ras Daniel Ray (JAM)
Jah Smiley (GR)
Σταυρος Νταντους & Los Tigainos (GR)
Rastayouth (GR)
Stefanatty (GR)
Paranaue (GR)
Joanna Drigo (GR)
Σοφία Μάνου (GR)

+ more guests tba
+ visual projections by 1SF crew

Doors Open: 21:00

Στις 6 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 65 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους σπουδαιότερους μουσικούς του πλανήτη και του μεγαλύτερου που ανέδειξε η Τζαμάικα, του ασύγκριτου, αξεπέραστου, αδιαμφισβήτητου ηγέτη ακόμη και μετά θάνατον της reggae σκηνής Bob Marley. Με αφορμή το σπουδαίο αυτό γεγονός οι One Love Reggae Ideas & 1 STEP FORWARD διοργανώνουν ένα Special Tribute Live προς τιμή του. Δύο βραδιές γεμάτες αγάπη, ενότητα, ελευθερία, Δυό νύχτες γιορτής όσων πρέσβευε ο Marley.
Εναρμονισμένες στο τι πρεσβεύει μια τέτοια μέρα για τα πιστεύω των μελών της reggae κοινότητας όπου κι αν βρίσκονται στον πλανήτη οι δυο εταιρείες αποφάσισαν να δώσουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα στα event και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα για παιδιά Κιβωτός του Κόσμου.

Προς τιμήν του τεράστιου μουσικού και για χάρη των παιδιών σε μια γιορτή της reggae θα παίξουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σπουδαία ονόματα της διεθνούς reggae όπως οι Little Roy Prince, Malachi Ras, Jahqoustix, Daniel Ray καθώς κι οι δικοί μας Stefanaty (One Drop Forward) Σταυρος Νταντους, Fundracar (acoustic), Ska Bangies (Acoustic). Επιπλέον, θα συμμετάσχουν σπουδαίοι Έλληνες μουσικοί ως Special guest όπως οι Λεωνίδας Μπαλάφας | Πάνος Μουζουράκης | Joanna Drigo | Μάρω Μαρκέλλου | Σοφία

Μάνου | Κύριος Κ που κι αυτοί με τη σειρά τους θέλουν να καταθέσουν το respect στο μεγάλο δάσκαλο.

Κόντρα σε όλα όσα θέλουν να μας στερήσουν τη διάθεση για χαρά, χορό και ψυχική ανάταση ο Bob Marley μας δίνει την αφορμή για ένα Party που θα ξεκινήσει στις 20:30 και θα τελειώσει στις 05:00 το πρωί γεμάτο μουσικές διαδρομές από εξαντλητικούς ρυθμούς μέχρι χαλαρές μελωδίες με στίχους που μιλούν στην ψυχή σε 2 ανεπανάληπτες tribute βραδιές.

Κοντά μας θα είναι o σπουδαίος Little Roy που έγινε γνωστός την περίοδο που μεσουρανούσε το rocksteady. Ξεκίνησε να ηχογραφεί με τους Coxsone Dodd and Prince Buster, αλλά ήταν στα 1969 και με τον Lloyd Daley's όταν ηχογράφησε to "Bongo Nyah" που έγινε νούμερο ένα επιτυχία και στα charts και στις πωλήσεις, κι αποτέλεσε τραγούδι σταθμό στην ιστορία της Reggae αφού έγινε το πρώτο πραγματικά επιτυχημένο τραγούδι που αναφερόταν στο κίνημα των Rastafari. Συνέχισε σταθερά να ηχογραφεί με τον Lloyd Daley's αλλά συνεργάστηκε και με άλλους όπως ο αξεπέραστος Lee "Scratch" Perry. Το 1973 βρεθηκε καλλιτεχνικά με τον Maurice "Scorcher" Jackson, και λίγο αργότερα και με τον αδελφό του Maurice, τον Munchie, ιδρύοντας τις δισκογραφικές Tafari rec και Earth rec που αποτέλεσαν τα σπίτια για μια σειρά από προσωπικά singles. Συνολικά έγραψε 9 άλμπουμ με κυριότερα τα «Tribal War» (1976), «Columbus Ship» (1981), «Prophecy» (1989), «Tafari Earth Uprising» (1996). Το τελευταίο του άλμπουμ «Children of the Most High» κυκλοφόρησε το 2005.

O μοναδικός Prince Malachi γεννημένος ως Mark Wynter το 1969 στο Λονδίνο αποτελεί έναν ιδιαίτερο roots reggae τραγουδιστή που έχει χαρακτηριστεί όχι άδικα ως ένας διεθνής "New Roots Messenger". Στην αρχή της καριέρας του ο Wynter είχε υιοθετήσει το όνομα Federal και δούλευε σε όλη σχεδόν τη δεκαετία των 80’s ως deejay σε Αγγλικά Sound Systems όπως Gemini, Fatman, Sir Coxsone, και Java. Προς το τέλος της δεκαετίας έγινε Rastafarian και άλλαξε το όνομα του σε "Malachi". Το1997 ίδρυσε τη δισκογραφική Mount Arafat label μαζί με τον Bruno Wiener. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Jah Light" που κέρδισε διεθνή αναγνώριση. Τότε ήρθε σε επαφή και συνεργάστηκε με τον παραγωγό Philip "Fatis" Burrell στο single "Love Jah" και στο άλμπουμ που το ακολούθησε. Το 1999 κυκλοφόρησε το επόμενο άλμπουμ του με τίτλο, «Runaway Slave». Φημίζεται για τα σπουδαία κι εξαιρετικά singles του όπως τα "Dancing School", "Runaway Slave", "This Feeling", "Greater Things In Life", "Our Country", "Watch Over We", "You Can't Come In", "Why Is It So", "Can't Control I", "Behold", "Onward We Go", "Which Way", "Jah Guide Dem", "Judgment Hour".

Ο Jahqoustix αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γερμανικής αλλά και της ευρωπαϊκής reggae σκηνής. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε Ναϊρόμπι, Μεξικό, Λιβερία, Νέα Υόρκη, Κένυα αλλά και Αίγυπτο πριν επιστρέψει στη χώρα καταγωγής του, στη Γερμανία, όπου και άρχισε τη μουσική του καριέρα. Κυκλοφόρησε τα ‘Souljahstice’ (2003), ‘Colourblind’ (2004) και τα επόμενα δύο χρόνια έπαιξε σε πάρα πολλές χώρες παρουσιάζοντας τη μουσική του. Κυκλοφόρησε επίσης το ‘Grounded’ το 2006 και ο πιο πρόσφατος δίσκος του είναι το ΄Crossroads’ πριν μερικούς μήνες. Τα 2 τελευταία χρόνια είναι συνεχώς σε tour μαζί με τον φίλο του superstar της reggae Gentleman και θεωρείται μία από τις πιο ολοκληρωμένες καλλιτεχνικά παρουσίες στη γερμανική σκηνή. Έχει παίξει σε αναρίθμητες χώρες και φεστιβάλ και έρχεται στην αγαπημένη του Ελλάδα για να παρουσιάσει τα αγαπημένα του κομμάτια του Marley σε ένα jam session ειδικά για την περίσταση.

O Ras Daniel Ray γεννήθηκε στη Τζαμάικα κι άρχισε από έφηβος να συμμετέχει σε γνωστά reggae soundsystems του νησιού, όπως οι Tone Echo Night Rider κι οι τρομεροί Killamanjaro sound. Κυκλοφόρησε τα πρώτα του single το 1993 κι η φήμη για το ταλέντο του έφερε εμφανίσεις και συνεργασίες σε πολλές χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ισπανία, Πορτογαλία κ.α. Από το 2007 άρχισε να συνεργάζεται με τους Tu Shung Peng, με τους οποίους κυκλοφόρησε το "Around Tu Shung Peng", κι εμφανίστηκε μαζί

τους σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως το φημισμένο ‘Rototom’, και σε πολλές άλλες περιστάσεις. Πάντα ευαισθητοποιημένος συμμετέχει συχνά σε κοινωνικές δράσεις, μια από τις οποίες η συναυλία στις γαλλικές φυλακές Fleury Merogis, τις μεγαλύτερες φυλακές της Ευρώπης, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους φυλακισμένους για τις σκληρές συνθήκες διαβίωσής τους. Αυτό τον καιρό δουλεύει πάνω στο καινούριο του studio album.

Με τη συμμετοχή τους μας τιμούν και οι δικοί μας Stefanaty (One Drop Forward), Σταύρος Νταντους, Fundracar (acoustic), Ska Bangies (Acoustic), Paranaue, Jah Smiley, Rastayouth

+ Special guest: Λεωνίδας Μπαλάφας | Πάνος Μουζουράκης | Joanna Drigo | Μάρω Μαρκέλλου | Σοφία Μάνου | Κύριος Κ

Στην Αθήνα θα ακολουθήσει After Live party με τους Radical G, Collie Youth (T.H.C Soundsystem) και Dj Show με τους Iosif Vagger και

MRS HCN

One Love! One Heart!

Let's get together and feel all right


Προπώληση:

Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Ticket House
Μetropolis

Οι online πωλήσεις διενεργούνται στο Ticket Arena www.ticketarena.gr και μέσα από την Ticketpro στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr

Τιμή εισιτηρίων:
Οι Οne Love Reggae Ideas & η 1 STEP FORWARD συνεχίζουν την πολιτική των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών και τις ορίζουν ως εξής:

Τιμές Αθήνας
Προπώληση: 15€
Ταμείο: 20€

Τιμές Θεσσαλονίκη
Προπώληση: 12€
Ταμείο: 15€

Δεν υπάρχουν σχόλια: