Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ live ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΣΚΟΥ


Μωρά Στη Φωτιά @ Κύτταρο Live, Αθήνα
29/12/2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 & ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ @ ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE (Ηπείρου 48 & Αχαρνών)



Τα Μωρά στη Φωτιά, η μπάντα «φετίχ» της ελληνικής ροκ σκηνής, για δύο βραδιές, θα βάζουν ..φωτιά στη σκηνή του Κυττάρου με .. εύφλεκτα υλικά τους αιχμηρούς στίχους, την χαρακτηριστική φωνή και τις έντονες ερμηνείες του ποιητή και ιστορικού ηγέτη της μπάντας Στέλιου Σαλβαδόρ, που παρέα με εξαίρετους και καταξιωμένους μουσικούς, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μουσικό σύνολο που απέναντι του είναι αδύνατον να μην παρασυρθείς από το νεύρο, την αδρεναλίνη, τη μελωδία, το συναίσθημα που δημιουργεί η μουσική, οι στίχοι και η ζωντανή εικόνα της μπάντας. Με τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους, από το μυθικό ομώνυμο Lp του 1988, στην ευχάριστη έκπληξη του «Θεατρίνοι» το 1999 και από το πιο ώριμο και μεστό «Στο δρόμο» του 2004 στον ανανεωμένο και πιο σύνθετο και σύγχρονο ήχο του σήμερα, που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στα τραγούδια του νέου δίσκου που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε αυτό το ξεχωριστό διήμερο live happening..

www.morastifotia.gr

ΕΝΑΡΞΗ: 22.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 €


ΣΤΕΛΙΟΣ "ΣΑΛΒΑΔΟΡ" ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
"COUGAR BABY - SMOKING RABBIT"

Τα Μωρά στη Φωτιά μετά από δύο χρόνια ηχογραφήσεων ολοκλήρωσαν τον τέταρτο πολυαναμενόμενο δίσκο τους, που κυκλοφορεί από το label του τραγουδιστή Στέλιου Σαλβαδόρ, Baby Records
Ως συνθέτης του συγκροτήματος ο Στέλιος Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου αποφασίζει να "περπατήσει" σε καινούργιες μελωδίες και αρμονίες. Έτσι προκύπτουν οκτώ καινούργια τραγούδια , που παρουσιάζουν κάτι νέο ως προς τη μορφή και τις μελωδικές αναπτύξεις, περικλείουν όμως όλη την ενέργεια και το πάθος , που χαρακτηρίζουν το Στέλιο Σαλβαδόρ σα συνθέτη και στιχουργό.
Παρόλο που όλη η ευθύνη της δημιουργίας, της παραγωγής , της κυκλοφορίας και της διάθεσης του υλικού ανήκει αποκλειστικά στο συγκρότημα ήδη από το 2004, τα Μωρά στη Φωτιά κατάφεραν να φτιάξουν ένα δίσκο με πολύ υψηλά standards ,τόσο ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα, όσο και ως προς το εικαστικό μέρος που συνοδεύει το cd.
Περιλαμβάνει 8 ολοκαίνουργια τραγούδια με χαρακτηριστική την παρουσία της κιθάρας, πλούσια ενορχήστρωση πνευστών, εκεί που παλιότερα κυριαρχούσαν τα πλήκτρα, στιβαρό rhythm section με πιο στενές επιρροές από είδη μουσικής όπως η ρέγγε,το blues και η jazz , υποταγμένα πάντα στις παθιασμένες εκτελέσεις και ερμηνείες των μουσικών: Γιάννη Σαββίδη στις κιθάρες ,Πασχάλη Ιγνατιάδη στα τύμπανα, Λάκη Τζήμκα στο μπάσο, Βασίλη Ναλμπάντη στην τρομπέτα, Μενέλαο Καραγιάννη στο τρομπόνι και Δημήτρη Τσέλιο στο σαξόφωνο, μπλεγμένες με το γνωστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και την ιδιαίτερη φωνή του Στέλιου Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου.
Εντυπωσιάζει το πάνκ τραγούδι, "Τα ραδιόφωνα" , το "Μοιραίο Καραβάνι" σε ρέγγε ρυθμούς, θα σταθείτε στους καταπληκτικούς στίχους της "Χλομής Φωτιάς" , στο blues του "Smoking Rabbit" , στο rockabilly "Βρώμικα λεφτά" ,στο ονειρικό "Μαγικό Πουλί" , την καταπληκτική ροκ σύνθεση " Το τελευταίο S.O.S." και στο ρεαλιστικά αισιόδοξο "Cougar baby".
Οι στίχοι του δίσκου έχουν πάθος, απλότητα, αμεσότητα και μια εσωτερική αγωνία και "τόλμη" , ερμηνευμένοι από το Στέλιο "Σαλβαδόρ" με ειλικρίνεια σα να τραγουδάει τις σκέψεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: