Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

μαρια λουκα...εχεις ακουσει ποτε να τραγουδανε νεραιδες???































το ονομα της μαριας λουκα ηρθε εντελως τυχαια στην μουσικη ζωη μου,οταν ενα τραγουδι της εφτασε στα αυτια μου και υπηρξε χωρος για εκεινη σε μια hip hop εκπομπη...ναι καλα διαβασατε..σε hip hop εκπομπη...δεν ξερω τι με επιασε να την παρουσιασω σε ενα κοινο διαφορετικο απλα πιστευω κατι...η μουσικη ειναι μια οταν υπαρχουν τετοιες προσωπικοτητες..που ενωνουν γεφυρες που υπαρχουν μονο αισθηματα... και τοτε ηρθε και η περιεργεια... να ψαξω για εκεινη...αυτο με οδηγησε σε μονοπατια,ρυθμων,αγαπης,λυπης,με λιγα λογια απλα μιας παρουσιας που την βαφτιζω ως ξωτικο του τραγουδιου..επειδη τα ξωτικα ανηκουν σε ιστοριες παραμυθιων,ακουστε τα τραγουδια της...σας το προτεινω αναγνωστες..σας προτεινω να ανοιξετε τα αυτια σας και την καρδια σας για να δεχτειτε την φωνη της..μπορειτε να χαμογελασετε ανθρωπινα,οταν το παρελθον αποδεικνυει οτι το μελλον εχει τετοιες μουσικες παρουσιες..μαγικες.
Το ασπρομαυρο χρωμα ειναι κατι που αγαπαω ιδιαιτερα γιατι κρυβει ομορφια...μια φωτογραφια της ηταν το δεσιμο με την μουσικη της που πιστεψε με αναγνωστη...εχει χρωματα απο αυτα που στελνει η ζωη...
διαλεγω να σας δωσω καποια στοιχεια απο τα ιχνη που αφηνει η μαρια στο ελληνικο τραγουδι γραφοντας οχι με σκοπο να κρινω...δεν ειμαι θιασωτης της κρητικης σε δουλειες μουσικων..θεωρω ασχημο πραγμα αυτο που συμβαινει με ολους τους γραφιαδες των περιοδικων..δεν μπορεις να βαζεις βαθμους στα βιωματα των δημιουργων...
ετσι παιρνω την πρωτοβουλια εγω σαν δημιουργος και μουσικος ενος αλλου ειδους να μιλησω για την Μαρια Λουκα σαν απλος ακροατης.
ενας ακροατης μαγεμενος..ελπιζω να με συγχωρεσετε αν ξεχασα κατι για εκεινη..απλα γραφω σαν ακροατης κλεβοντας λιγο απο την μαγεια της στο τραγουδι...
σκορπαω μπροστα σας λιγο απο αυτη την μαγεια...
απολαυστε την...
-σταθμοι στην ζωη της
η Μαρία Λούκα Γεννηθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης γιαυτο εχει και την αυρα μιας τεραστιας μουσικης παραδοσης...πανω στην φωνη της..απλα αυτη ειναι ταιριαστη με κατι σπουδαιο..
ειναι σεμνη και αξιοπρεπεστατη...
ολοι οι δρομοι την οδηγουν σε μουσικές σπουδές στο ωδείο του Ηρακλείου Κρήτης, και αργοτερα τις ακολουθαει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.Ο συνεχης εμπλουτισμος την οδηγει σε μαθήματα στο Μουσικόραμα..το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο “Θέατρο των Αλλαγών”την βοηθαει επισης και να βγαζει στοιχεια θεατρικοτητας σε αυτο που αγαπαει...να ερμηνευει...

-η διαδρομη....
οι πρωτες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της πρωτευουσας, οδηγουν τον Διονύση Σαββόπουλο να την προσκάλεσει να συμμετάσχει στη μουσική παράσταση “Σε Γιορτινό Αγώνισμα” παντα σε συνεργασία με τον μεγαλο Νίκο Παπάζογλου.
-η πορεια...
(Γιάννης Μαρκόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Χαρούλης, Νίκος Μαμαγκάκης, Μανώλης Λιδάκης κ.α.)...λιγα απο τα ονοματα που η Μαρια Λουκα συνεργαζεται...
-δισκογραφια....
....“Καλημέρα”ο τιτλος... ετος...(2006) με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, στην οποία συμμετέχει και ο Σωκράτης Μάλαμας....καταπληκτικος δισκος...
... “Ιστορίες” ο τιτλος...ετος...(2009) Στο δίσκο ξεχωρίζουν οι συνθέσεις των Νίκου Ζουρνή, Κώστα Παρίση, Χάρη Μανουσάκη αλλά και η συμμετοχή των INCOGNIA στο 1 τραγούδι που λεμε οτι βγηκε μπροστα από τον δίσκο ειναι με τίτλο “Φόλα”.
θελετε να κατανοησετε το νοημα του τραγουδοποιου?ακουστε τον δισκο...
-συμμετοχες...
στον δισκο του Νίκου Ζουρνή με τίτλο «Χιλιόμετρα», με τα τραγούδια “Σκόνη Αστρική ” και "Θέλω να σου τραγουδήσω"
... στον live δίσκο του Παύλου Παυλίδη.
-συναυλιες σταθμος....
Τον Νοέμβριο του 2009 εμφανίστηκε σε έναν από τους ιστορικότερους ροκ χώρους της Ελλάδας, το Κύτταρο, μαζί με τους Γ.Κούτρα, Α.Μιτζέλο και Γ.Νταγάκη.
...η Μαρια λουκα ειπε για τον δισκο''ιστοριες...
'''Μαρία Λούκα «Ιστορίες» …οι δικές μου “Ιστορίες”. Ένας δίσκος που δημιουργήθηκε με πάρα πολύ κόπο, αγάπη και πολλές αντιξοότητες.

-Σε μια εποχή που η δισκογραφία πνέει τα λοίσθια και ο καθένας κοιτά πως θα ρουφήξει το αίμα του διπλανού, εγώ ως Μαρία αποφάσισα να μην ενδιαφερθώ για όλο αυτό «το έργο» με αυτόν τον τρόπο. Πήρα το ρίσκο να βγάλω αυτόν το δίσκο χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη από κανέναν, με βασικό λόγο το ότι αρκετοί, ίσως και κανείς από τους διευθύνοντες των δισκογραφικών εταιρειών, απλά... δεν πίστεψαν σε αυτό το υλικό.

Θεωρώ όμως ότι η προσωπική ανάγκη έκφρασης και κατάθεσης του κάθε καλλιτέχνη, πρέπει πρώτα απ 'όλα να αντιμετωπίζεται με σεβασμό, περά από κάθε οικονομική και εμπορική συνδιαλλαγή. Έτσι, αναλαμβάνω το κόστος και την ευθύνη της οποιασδήποτε επιτυχίας η αποτυχίας της εργασίας μου. Τουλάχιστον όμως, επιμένω στην αλήθεια μου και σε αυτό που μου υπαγορεύει η ψυχή μου.

Αδυνατώ να μπω στην διαδικασία εκποίησης, με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται σήμερα η μουσική, πάντα σε σχέση με το “τι πουλάει!”, στόχος που είναι και το άμεσο ζητούμενο στις μέρες μας. Μια εργασία, που απευθύνεται στον κόσμο και έχει αλήθεια, θα βρει τον δρόμο της, θα κάνει την πορεία της. Έτσι, αποφάσισα να μετρήσω τις δυνάμεις μου και να μετρηθώ πάνω απ' όλα με τον εαυτό μου.

Μουσικόραμα - Ιστορίες - Μαρία Λούκα, CD 2010Αυτά τα δέκα τραγούδια φτιαχτήκαν με αγάπη, με πολλή δουλειά και πάνω απ 'όλα με αλήθεια. Όλοι όσοι συνεργάστηκαν σε αυτό το δίσκο, πίστεψαν στη δύναμη της ομάδας και αυτό είναι τελικά που μένει στη δική μου συνείδηση.

Τραγούδια, μουσικές και λόγια, ποτισμένα με μνήμες, του σώματος και της ψυχής. Κάποια εσωτερικά, κάποια πιο εξωστρεφή.

Αυτά είναι τα τραγούδια μου.
Καλή ακρόαση
Μαρία Λούκα ''''

www.myspace.com/marialouka
-μην ξεχασετε.....
..σας προτεινουμε να δειτε και τις υποκριτικες ικανοτητες της στο φιλμ''καφε στην μπενακη''
Η μουσική επένδυση της ταινίας,ειναι σύνθεση της Μαρίας Λούκα.

Τα γυρίσματα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, εξ ου και το όνομα του film, «Καφέ στην Μπενάκη». Η ταινία είναι μικρού μήκους, της ανεξάρτητης κινηματογραφικής ομάδας tiiinewzfilms και φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Θάνου Καρβούνη.









μαρια σε ευχαριστω..κανεις κατι σπουδαιο...συντροφευεις τις στιγμες ανθρωπων που δεν γνωριζεις..ισως και να μην τους γνωρισεις και ποτε...αλλα εισαι εκει...μεσα απο τα τραγουδια που σκορπας στο συμπαν που λενε ελληνικη μουσικη...
μην σταματας την μαγεια που εχεις στην φωνη και στην ικανοτητα του να πλεκεις στιχους με νοτες....
με εκτιμηση..
πουλιος παναγιωτης....


Δεν υπάρχουν σχόλια: