Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Film + Φανταστικοί Ήχοι @ Σταυρός Του Νότου

Film + Φανταστικοί Ήχοι @ Σταυρός Του Νότου, Αθήνα
27/01/2010

FILM
+
Fantastikoi Hxoi

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Οι FILM, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τρίτου δίσκου τους, Persona, επιστρέφουν δυναμικά σε αυτό που κάνουν καλύτερα, σε ένα μοναδικό live την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στο Σταυρό του Νότου.
Ένα από τα δημοφιλέστερα εναλλακτικά pop-rock συγκροτήματα στην Ελλάδα, με γυναικεία φωνητικά και πειραματικό ήχο, που συνδυάζει τις επιρροές, τους πειραματισμούς και τις ιδέες που συνθέτουν ένα δυνατό ρυθμικό και ένα συναισθηματικό-μελωδικό χαρακτήρα, συγχρόνως με μια κινηματογραφική άποψη και μια θεατρική εκφραστικότητα.
‘ο νέο τους album Persona που έχει δεχθεί ήδη εξαιρετικές κριτικές είναι μια γεμάτη αυτοπεποίθηση επιστροφή ενός από τα πιο ιδιαίτερα αγγλόφωνα group της εγχώριας σκηνής, που αποπνέει στο σύνολό του έναν ανανεωμένο δυναμισμό. Με έντονες επιρροές από τις συνθέσεις του Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον αναλογικό ηλεκτρονικό ήχο, ο δίσκος αποτελεί ένα ρυθμικό και ατμοσφαιρικό soundtrack αινιγματικής, κινηματογραφικής αισθητικής.

FILM:
Δημήτρης Μπόρσης (μπάσο/samples/φωνή)
Κώστας Μπόρσης (τύμπανα)
Μανώλης Ζαβιτσάνος (κιθάρα)

Μαζί τους η Εύη ουρτίδου (φωνή)

www.filmband.gr

www.myspace.com/filmgreece

Τη βραδιά ανοίγει ο /sampling –mojo- wizard? που φέρεται με το ψευδώνυμο /Φανταστικοί Ήχοι?, μια που οι ήχοι του είναι τόσο φανταστικοί όσο και ευφάνταστοι. . . Οι Φανταστικοί Ήχοι είναι ένα ρετρό-φουτουριστικό πρότζεκτ που ανακατεύει παλιά αγαπημένα τραγούδια με φρέσκο, ηλεκτρονικό και underground ήχο δίνοντας χώρο ν’ ανασάνουν νέες ίδεες πάνω σε παλιά πράγματα. Με το ένα πόδι να πατάει στο γερμανικό krautrock και το άλλο στη νοσταλγία των ελληνικών τραγουδιών της δεκαετιάς του ’60-’70, ο άνθρωπος πίσω από τους ΄Φανταστικούς Ήχους ισορροπεί θαυμάσια!

Στις ζωνταντές τους εμφανίσεις, όπως αυτή την ‘ετάρτη 27 Ιανουαρίου στο ”ταυρό του Νότου, οι Φανταστικοί Ήχοι συνοδεύονται θεαματικά από μια άλλη μορφή τέχνης, αυτή του Video Art.

www.myspace.com/fantastikoihxoi

Σταυρός του Νότου: Φραντζή και Θαρύπου, Νέος Κόσμος
τηλ: 210-9226975

Είσοδος+μπύρα: 12 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: