Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΔΙΩΝΗ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ & ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ


Γιάννης Αγγελάκας & Επισκέπτες, Διώνη @ Fuzz Club, Αθήνα
29/01/2010

ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΔΙΩΝΗ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ & ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29
&
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

FUZZ CLUB (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος | Πειραιώς & Χαμοστέρνας)

ΔΙΩΝΗ, η θεά της υγρής φύσης, η γονιμοποιός δύναμη του αρχέγονου υγρού στοιχείου, που κατάγεται από ρίζες παλαιότατες. Σύζυγος του Δία, πατέρα θεών και θνητών και μητέρα της Αφροδίτης και του Έρωτα, αναγκαίου στοιχείου κάθε δημιουργίας.

ΔΙΩΝΗ, το όνομα που διάλεξαν πέντε κορίτσια από την Ήπειρο για να δώσουν στο σχήμα, που αποτελεί την έκφραση του δικού τους μοναδικού ιδιώματος, χειμαρρώδους, γάργαρου, απόκοσμου και πολυφωνικού.

Η ηπειρώτική τους καταγωγή καθόρισε όχι μόνο την απόφασή τους να ασχοληθούν με το πολυφωνικό τραγούδι αλλά και την βαθύτητα και τη λιτότητα στην ερμηνεία τους. Μην ξεχνάμε ότι το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι είναι η αρχαιότερη μορφή πολυφωνίας στα Βαλκάνια, ένα είδος μουσικής σύνθεσης, όπου διαφορετικές ταυτόχρονες φωνές συνδυάζονται αντιστικτικά, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη αυτονομία.

Τράβηξαν την προσοχή μας για πρώτη φορά όταν εμφανίστηκαν το Νοέμβριο του 2005 σαν opening act στη συναυλία των Αμερικανών Cake στο Μύλο της Θεσσαλονίκης. Έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά μεγάλα και διεθνή φεστιβάλ του παραδοσιακού τραγουδιού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως το 2008 στη Μπολόνια, στο Παγκόσμια Συνέδριο για τη μουσική εκπαίδευση (ISMΕ).

Το ευρύ κοινό τις γνώρισε καλύτερα μέσα από τη συνεργασία τους με το Γιάννη Αγγελάκα, στα τραγούδια της ταινίας «Ψυχή βαθιά», του Παντελή Βούλγαρη.

Τώρα, ήρθε η ώρα να τις δούμε και ζωντανά, στη σκηνή μαζί του.

Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στο FUZZ CLUB θα τις ακούσουμε όχι μόνο στα τραγούδια από το soundtrack της ταινίας, αλλά και μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα και τους Επισκέπτες, δίνοντας μια καινοτόμα και απρόσμενη διάσταση στα τραγούδια των Επισκεπτών που θα ερμηνεύσουν και καλώντας μας σε ένα ιδιόμορφο μουσικό ταξίδι.

Tη «Διώνη» αποτελούν οι: Ευαγγελία, Παρασκευή και Χριστίνα Γκόγκου, Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση.


Τιμή Εισιτηρίου: 20€

Σημεία Προπώλησης:
Ticket House Αθήνα, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ: 210 3608366
Online sales: www.ticketpro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: