Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

"Το Ελληνικό Hip-Hop στο πλευρό των προσφύγων"

2η Μπιενάλε της Αθήνας 2009: "Το Ελληνικό Hip-Hop Στο Πλευρό Των Προσφύγων" @ Πλατεία Νερού-Κτίριο Πεζογέφυρας, Αθήνα
11/09/2009

2η Mπιενάλε της Αθήνας 2009
HEAVEN

"Το Ελληνικό Hip-Hop στο πλευρό των προσφύγων"
11 & 12 Σεπτεμβρίου 2009

Δεκατέσσερα από τα δημοφιλέστερα hip-hop σχήματα της Αθήνας, την Παρασκευή και το Σάββατο 11 & 12 Σεπτεμβρίου 2009, ενώνουν τη φωνή τους με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και εναντιώνονται στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία. Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ιδρύθηκε το 1989 και είναι σωματείο αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό. Όραμα του είναι κάθε πρόσφυγας και αιτών άσυλο που βρίσκεται στην Ελλάδα να έχει πρόσβαση σε μία αξιοπρεπή ζωή και αποστολή του είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα των συγκεκριμένων ανθρώπων, έτσι ώστε να τους βοηθάει να ζουν δίχως φόβο.

Το διήμερο φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Athens Biennale 2009 “HEAVEN” και θα λάβει χώρα στη Πλατεία Νερού-Κτίριο Πεζογέφυρας (Στάση Τραμ: Δέλτα Φαλήρου, δίπλα στο κτίριο του Τae-Kwon-Do). Οι καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς συμμετέχουν με όρεξη και θέληση, είναι οι εξής:

Παρασκευή 11/09: Salto Mortal, Πύρινη Λαίλαπα, Ορθολογιστές, Νέα Τάξη Πραγμάτων, Phyrosun, Phase3 και guest ο Εισβολέας.

Σάββατο 12/09: Univers, Νεκρική Σιγή, Freedom of Speech, Bitman & El Pap Chico, Flowjob, MC Yinka και guest Νικόλας Razastarr.

Ο σκοπός της συναυλίας είναι διπλός. Αφενός η ευαισθητοποίηση των νέων για την ανάγκη προστασίας και σεβασμού των προσφύγων μέσω της διάδοσης του μηνύματος “η ζωή είναι δικαίωμα, η προστασία της υποχρέωση” και αφετέρου η οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες για να στηριχθεί το πολυσχιδές έργο του. Οι πόροι του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες προέρχονται από χρηματοδοτήσεις μέσω ευρωπαϊκών / εθνικών προγραμμάτων, χορηγίες, δωρεές, συνδρομές μελών και εισπράξεις από ειδικές εκδηλώσεις.

Η σωστή πληροφόρηση και η ενημέρωση είναι το κλειδί στην εξάλειψη του κοινωνικού ρατσισμού. Κινήσεις και πρωτοβουλίες αυτού του είδους καλυτερεύουν τον κόσμο μας και βάζουν ένα λιθαράκι σε αυτό που λέγεται προσέγγιση και αποδοχή του συνανθρώπου, από όπου και αν αυτός προέρχεται.

Τη διοργάνωση επιμελούνται η “Λάγνης Prod-actions” και η “Μπιενάλε της Αθήνας” αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Ώρα έναρξης: 19:30
Είσοδος Δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια: