Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

22ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα: Μπάμπης Στόκας


22ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα: Μπάμπης Στόκας @ Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη", Αθήνα
11/09/2009



22ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
«Στη Σκιά των Βράχων 2009»
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σε μια ζεστή βραδιά, παρέα με καλούς φίλους, καλλιτέχνες και συνεργάτες, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο φιλόξενο χώρο του Polis café της οδού Πεσμαζόγλου, η συνέντευξη Τύπου για το 22ο Φεστιβάλ Βύρωνα. Όλοι μίλησαν με ενθουσιασμό και συγκίνηση για τη συμμετοχή τους σε ένα φεστιβάλ που αγάπησαν, στο φεστιβάλ που πλέον έχει γίνει θεσμός και που φέτος το καλοκαίρι θα αποτελέσει καλλιτεχνικό σταθμό, για να προσφέρει και πάλι στο κοινό μαγικές βραδιές «Στη σκιά των βράχων»

Για 22η χρονιά το Φεστιβάλ Βύρωνα υπόσχεται να αφήσει το δικό του πολιτιστικό στίγμα στην Αθήνα για μία φορά ακόμα. Από τις 19 Αυγούστου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2009 πλήθος θεατρικών, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων θα ψυχαγωγήσουν το Αθηναϊκό κοινό στα θέατρα βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού». Η μεγάλη γιορτή που από το 1987 γεμίζει φως, χρώμα, δημιουργία και συναίσθημα τους βράχους, αναμένει και φέτος πάνω από 150.000 θεατές σε 27 μοναδικές εκδηλώσεις που υπηρετούν και αναδεικνύουν την τέχνη.

Από το θέατρο στο χορό και από τη μουσική country στο έντεχνο, και φέτος η ποικιλία του φεστιβάλ Βύρωνα είναι αξιοζήλευτη δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στα μονοπάτια της υψηλής τέχνης και ψυχαγωγίας. Από τις ιδιαίτερες στιγμές του φεστιβάλ θα αποτελέσει και το Mama Africa Art Festival το οποίο συνδιοργανώνεται με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την ευαισθησία του Βύρωνα σε ζητήματα μεταναστών και την αρχή του για πολιτισμό χωρίς σύνορα και προκαταλήψεις.

Στηρίζοντας την σύγχρονη γλυπτική και θέτοντας ως προτεραιότητα την προώθηση της νεοελληνικής τέχνης, τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ, πλαισιώσει μία έκθεση σύγχρονης γλυπτικής αποτελούμενη από 22 γλυπτά Ελλήνων καλλιτεχνών φτιαγμένα από ξύλο, πέτρα, μέταλλο και μάρμαρο τα οποία τοποθετούνται με απόλυτη αρμονία κάτω από τη σκιά των βράχων. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα και τη Διεύθυνση Εικαστικών Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με ένα αφιέρωμα στον Βυρωνιώτη Ηλία Κατσούλη, το στιχουργό, το φιλόλογο τον άνθρωπο που υπέγραψε τους στίχους δεκάδων αγαπημένων και διαχρονικών τραγουδιών ο οποίος έφυγε από κοντά μας πριν ένα χρόνο ακριβώς. Αγαπημένοι ερμηνευτές θα τραγουδήσουν για εκείνον και με τις μελωδίες τους θα σβήσουν τα φώτα του Φεστιβάλ Βύρωνα 2009.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
Θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: