Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Θάνος Μικρούτσικος, Υπόγεια Ρεύματα, Χρήστος Θηβαίος @ Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πειραιάς


Θάνος Μικρούτσικος, Υπόγεια Ρεύματα, Χρήστος Θηβαίος @ Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πειραιάς25/09/2009
Ο Σύλλογος Γονέων της Μονάδας Εφήβων ΑΤΡΑΠΟΣ του ΟΚΑΝΑ παρουσιάζει:
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ..ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ..ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ«Τους έχω βαρεθεί!...»
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (Ακροπόλεως & Νέστωρος)
Μια οπτικοακουστική συναυλία, όπου το γνωστό συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα» (Γρηγόρης Κλιούμης: κιθάρα – φωνή, Κώστας Παρίσσης: κιθάρα, Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, Τάσος Πέππας: τύμπανα), διασκευάζει και ερμηνεύει με το δικό του τρόπο, σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους, 25 τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β.Μαγιακόφσκι, Ν.Χιχμέτ, Μπ.Μπρεχτ, Γ.Ρίτσος, Α.Αλκαίος, Μ.Ελευθερίου, Μ.Αναγνωστάκης, Φρ.Βιγιόν, Κ.Τριπολίτης, Ν.Καββαδίας, Β.Μπίρμαν κ.ά.).
Ο Θάνος Μικρούτσικος θα είναι εκεί και παίζοντας πιάνο, ολοκληρώνει και δυναμώνει τη φωνή του σχήματος.
Ο Χρήστος Θηβαίος, θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, αλλά και αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.
Ο Άρης Σπυράτος σκηνοθετεί, επιμελείται και προβάλει βίντεο και φωτογραφικό υλικό με το χαρακτήρα της τέχνης του δρόμου (street art) και σε συνδυασμό με τη φωτιστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Μανώλης Μπράτσης, υπογραμμίζει και αναδεικνύει τα κομμάτια. Στην επιμέλεια ήχου είναι ο Γιώργος Κορρές.
Ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει αυτή τη συναυλία προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ευόδωση του σκοπού του συλλόγου, που είναι η ενίσχυση της μονάδας Εφήβων-Νέων ΑΤΡΑΠΟΣ, η οποία αποτελεί ένα πλήρες θεραπευτικό πρόγραμμα για εφήβους και νέους έως 24 ετών και τις οικογένειες τους.
Η Μονάδα Εφήβων-Νέων Αθήνας «Ατραπός» δημιουργήθηκε, το Μάιο του 2002, στα πλαίσια σχεδιασμού δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης ψυχοδραστικών ουσιών από έφηβους, με στόχο την προώθηση ενός εναλλακτικού μοντέλου ζωής, που δεν περιλαμβάνει τη χρήση ουσιών. Ο σκοπός της Μονάδας είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, εκπαίδευσης και θεραπείας των εφήβων και των οικογενειών τους, προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης απεξάρτησή τους από τις ουσίες. Όσον αφορά τους εφήβους, στους οποίους δεν έχει ακόμα εγκαθιδρυθεί η εξάρτηση, σκοπός είναι η έγκαιρη παρέμβαση για τη διακοπή της χρήσης. Γενικότερα οι Μονάδες Εφήβων του ΟΚΑΝΑ απευθύνονται:? Σε έφηβους έως 24 ετών, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, που κάνουν πειραματική, περιοδική ή συστηματική χρήση νόμιμων και/ή παράνομων ουσιών? Σε οικογένειες εφήβων που κάνουν χρήση ουσιών και στο ευρύτερο περιβάλλον τους? Σε φορείς της ευρύτερης κοινότητας (π.χ. σχολεία, αθλητικοί χώροι κλπ.) που εμπλέκονται με εφήβους και αντιμετωπίζουν περιστατικά χρήσης ουσιών, με στόχο την ανάπτυξη Δικτύων Συνεργασίας.
Στοιχεία επικοινωνίας με την «Ατραπό»:2106420453, 2106429689, fax: 2106448796, e-mail :
adolescence@okana.grΥπεύθυνος Μονάδας: Ηλίας Γκότσης Πληροφορίες: Στέλλα Πούνη
Προπώληση εισιτηρίων προς 15 ευρώ: Ticketnet: Κηφισίας 46–Αμπελόκηποι, Τηλ: 2108840600,
www.ticketnet.grPublic, Virgin Megastores (The Mall – Μαρούσι)Ταμείο θεάτρου Badminton (Άλσος Στρατού – Γουδή)MetropolisIanos Αλυσίδα Πολιτισμού @ Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πειραιάς25/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: