Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Mother Tongue Festival 2009

Mother Tongue Festival 2009 @ Cafe Αλάβαστρον, Αθήνα
08/05/2009

MOTHER TONGUE FESTIVAL 2009
by Plankton Music

Η νέα, μικρή, ανεξάρτητη μουσική εταιρεία Plankton Music παρουσιάζει το πρώτο της φεστιβάλ με τίτλο MOTHER TONGUE FESTIVAL 2009 (MTF).

Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Μαΐου,
στη φιλόξενη μουσική σκηνή του Cafe Αλάβαστρον,
Δαμάρεως 78 και Φρύνης στο Παγκράτι,
με γενική είσοδο 10€ και ώρα έναρξης 22.30.

2 ημέρες, 4 καλλιτέχνες, είναι μόνο η αρχή.

«Μother Tongue» θα πει «Μητρική Γλώσσα». Ελάτε να γνωρίσουμε τέσσερις νέους, ξεχωριστούς συνθέτες και τη μουσική τους, τέσσερις συνθέτες που πρόκειται να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εγχώρια τραγουδοποιία, αλλά και στη δισκογραφία, όπως κι αν εννοούνται αυτές στα χρόνια που ζούμε. Οι ερμηνείες μπορούν και πρέπει να ποικίλουν. Όπως, άλλωστε, και οι φωνές έκφρασης.

Κοινό τους όλοι εμείς, η «μητρική», ελληνική γλώσσα ως βασικός κώδικας έκφρασης των στίχων τους, αλλά και η άλλοτε απρόσμενη άλλοτε ιδιαίτερη προσέγγιση στον ήχο ή στη φόρμα.

Εν ολίγοις, φρέσκιες ματιές και πρώτες ακροάσεις ενός άλλου τρόπου γραφής. Πιο σημερινού; Ίσως…

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ
Ο Γιώργος Καρπαθάκης παρουσιάζει τη μίνιμαλ εκδοχή αποσπασμάτων από το project «Κτίρια τη νύχτα» και το concept album «ΩΕΜ και η λαίμαργη αγάπη, οι υποθέσεις του πέμπτου κόσμου», στο οποίο οι αστικές ιστορίες συνδυάζονται με τα ηχητικά τοπία του Eraserhead και το ασφυκτικό κλίμα του Europa.

http://www.myspace.com/buildingsatnight
http://www.myspace.com/giorgoskarpathakis
http://buildingsatnight.blogspot.com

ΔΕΣΠΩ ΒΑΡΟΥΔΑΚΗ
Η Δέσπω Βαρουδάκη μπήκε σαν δραπέτης με την κιθάρα της σε έναν κήπο όπου γυρνάς τα βράδια σαν σύννεφο και μετά φεύγεις, κρατώντας ένα πορτοκάλι για το δρόμο, «Σπιτικά Γλυκά» και άλλα βροχερά τραγούδια για το σπίτι. Τώρα, παρουσιάζει με τους φίλους της τα τραγούδια αυτά και προσπαθεί να τα ξανακάνει σύννεφα.

http://www.myspace.com/despov

Δεν υπάρχουν σχόλια: