Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Μόνικα @ Gagarin 205


Μόνικα @ Gagarin 205, Αθήνα
22/01/2009

H MONIKA ΣΤΟ GAGARIN 205
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ
« Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ»

H Μόνικα, που αποτέλεσε αναμφίβολα το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο για τα μουσικά πράγματα του 2008, ανεβαίνει στην σκηνή του GAGARIN 205 για την πρώτη της μεγάλη προσωπική συναυλία την Πέμπτη 22 Γενάρη.
Το κορίτσι-έκπληξη, έρχεται με φόρα πίσω στην Αθήνα, εδώ όπου όλα ξεκίνησαν, για να κλείσει μια μικρή περιοδεία με αλλεπάλληλα sold out και να γιορτάσει την απονομή του χρυσού δίσκου για το «Avatar».
Η Monika κατάφερε με τον πρώτο της δίσκο να δημιουργήσει την κατηγορία “αγγλόφωνη θηλυκή τραγουδοποιός – τραγουδίστρια” στην Ελλάδα και να μας κάνει να πιστέψουμε ξανά στις δυνατότητες τις ελληνικής ροκ σκηνής.
Με προπομπό το single «Over The Hill», η Μonika συστήθηκε δισκογραφικά στο Ελληνικό κοινό τον Μάιο του 2008 με πρώτο album το «Avatar» που κυκλοφόρησε στην Archangel Music.
Οι προσδοκίες για την δουλειά της δημιουργήθηκαν περίπου 3 χρόνια πριν, όταν εμφανίστηκε ζωντανά στην Γιορτή Της Μουσικής ερμηνεύοντας τα τραγούδια της. Από τότε ακολούθησαν συναυλίες με τους Calexico, οι οποίοι συνεργάστηκαν και στον δίσκο της, συναυλίες με τους Antony & the Johnsons και συμμετοχές σε διάφορα festival όπως το Synch Festival του Ιουνίου.
Με ένα φάσμα επιρροών που ξεκινά από Beatles, Χατζιδάκι, ορχηστική pop των 60’s και φτάνει μέχρι την κιθαριστική pop των 90’s, η Μόνικα ακουμπάει στην folk, σε μια γενναία, αγνή pop αλλά και στο indie rock ύφος με το οποίο μεγάλωσε.
Στην σκηνή του Gagarin 205 η Μόνικα στο πιάνο, την κιθάρα και το ακορντεόν θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του δίσκου της, διασκευές τραγουδιών –από τον Leonard Cohen και την Carly Simon στους Sparklehorse και τον Κωσταντίνο Βήτα- που ξαφνιάζουν, αλλά και καινούργια τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση.
Την Monika συνοδεύει η εξαιρετική εξαμελής της μπάντα, ο Άρη Ζέρβας στο τσέλο, ο Νίκος Αγλούπας στο μπάσο, ο Διογένης Χατζόπουλος στα τύμπανα, ο Σωτήρης Πέπελας στην τρομπέτα, ο Μάνος Πατεράκης στην ηλεκτρική κιθάρα και η Σταματέλα Σπίνουλα στο βιολί.

GAGARIN 205
Λ. Λιοσίων 205
Τηλ. 210 8547600

Προπώληση εισιτηρίων:
PUBLIC (Πλ. Συντάγματος)
FNAC (Mall Athens & Γλυφάδα)
ΙΑΝΟΣ (Σταδίου24)
www.i-ticket.gr (801 11 60000)
www.ticketquest.gr

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: € 15

Δεν υπάρχουν σχόλια: