Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Ως Αιδώ..στην αρχη του λογου..












λαινας
καραγιαννης

ως αιδω...


κανταρης












Οι Ως Αιδώ αποτελούνται από τους: Δημήτρη Kαντάρη (στίχοι-φωνή),Νεκτάριο Καραγιάννη (στίχοι-φωνή-samples) και Χρήστο Λαϊνά (παραγωγή-samples-μουσική).Ο Δημήτρης και ο Νεκτάριος προέρχονται από τους "Νεβμα" και ο Χρήστος υπήρξε μέλος των ''Ονειροπαγίδα'' και πλέον ως ''Onefingermusic'' μαζί με τον Coti K έχουν συνθέσειτα soundtracks για τις ταινίες ''Hardcore'' και ''Ονειρο του σκύλου''.Οι Ως Αιδώ δημιουργήθηκαν το 2003 και το πρώτο ομότιτλο album κυκλοφορεί τον Ιανουνάριο.Η μουσική τους με βάση το hip hop,μπλέκει αρμονικά το «ακατέργαστο» με την μελωδικότητα και η αγάπη τους για την μαύρη μουσική είναι αισθητή με το πρώτο άκουσμα.Η συμμετοχή του Οδυσσέα ''Razastarr'',του Λ.Ο.Σ καθώς και άλλων πολλών μουσικών,δίνουν στο σύνολο μία δόση ενέργειας που κάνει το album ξεχωριστό. Το συγκρότημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Hip Hop Festival της Θεσσαλονίκης (2004) και αργότερα στο Αν club στην Αθήνα αφήνωντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Κυκλοφορεί από την ''CR PRODUCTIONS'' (210-4930408) και τους ''Ως Αιδώ''. ''CR PRODUCTIONS'' store:Τυρσού 43 Νίκαια (210-4930408) ΤΚ:18451 Διατίθεται από το ''ΗΧΟΤΡΟΝ'' Αραπάκη 73Α Καλλιθέα (210-9521182) e-shop:music.hxotpon.net

καπως ετσι μου ειχε ερθει στα χερια μου το δελτιο τυπου,για τους ως αιδω.Πανε 4 χρονια περιπου,οταν πρωτακουσα το νεο εγχειρημα του καλου φιλου Δημητρη Κανταρη,οταν οι φημες εδιναν και επαιρναν για την συναντηση με τον Νεκταριο Καραγιαννη και το επομενο τους βημα..

Τοτε τον πηρα τηλ και τον ρωτησα αν ισχυει..Ναι ειπε και θα συμμετεχει και ο Χρηστος Λαινας σε ενα διαφορετικο εγχειρημα.Ετσι αναμενα,οπως περιμενω τωρα το 2 τους βημα..Οφειλω να ευχαριστησω τον Δημητρη γιατι με 2 ακομα φιλους, μου εδειξε πριν απο χρονια με τα λογια του και την σταση του ενα αλλο μονοπατι,μουσικο,διαφορετικο,με σταθερα βηματα,δουλεια για τους ηχους και τις λεξεις,η αξια σαν ανθρωπος που εχεις να φαινεται σε αυτα που λες μου χε πει..Ακομα θυμαμαι και συνεχιζω να ονειρευομαι,οχι μονος..αλλα παρεα με τα τραγουδια τους..με πληρη εμπιστοσυνη σε αυτα που αναφερα που 100%ταιριαζουν απολυτα και για τον Νεκταριο αλλα και για τον Χ ρηστο..

Κατω απο τα λαμπερα φωτα,λαμπουν περισσοτερο τετοια ατομα που παιζουν απλα μουσικη..

και στην ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΣΚΗΝΗ.

Στο 1 ακουσμα που παρουσιαστηκε στο ραδιοφωνο η επιλογη για 4 χαρακτηριστικα κομματια ακομα δινουν και παιρνουν αγαπη απο ολους τους ακροατες.

-καινουργια μερα

-ασπρομαυρο τοπιο

-μονο για μενα

-ως αιδω

Ρυθμοι που ακουγονται και επιλεγονται απο ακροατες που δεν ειναι φαν του χιπ χοπ,στιχοι που πλαθουν την μελαγχολια,την λογικη και ολα οδηγουν στο να σκεφτεις..

ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ..ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ..σπουδαια λεξη σημερα στο 2008,σε αυτο το γκρουπ ομως υπαρχει κατι απο την σκεψη..ακολουθα το..

Ελικρινα χαρηκα οταν ανεβηκαν στη σκηνη την τελευταια φορα και παρουσιασαν την δουλεια τους.Χορεψα και ταξιδεψα..Ο 2 δισκος τους θαναι ενα απο τα γεγονοτα στο χιπχοπ οταν δει το φως και επισημα..πιστεψε το αναγνωστη αλλα σαν ακροατης ακου και θα με θυμηθεις.

Η σταση τους απεναντι στα μουσικα δρωμενα χαρακτηριζεται απο αξια και πιστη στην αρχη του λογου..στην αξια του ειδους που υπηρετουν,στην αξια που αγαπανε..δηλαδη στην πενα.

παραδειγμα προς μιμηση αφου τραβηξαν το HIP HOP ενα βημα πιο μακρια,δειχνοντας σε ολους αυτο που εχουμε χασει σαν ακροατες..την ποιοτητα..την λογικη..την νοοτροπια που πρεπει να εχουμε ολοι εμεις που ειμαστε μεσα στην αγνοια.

Ηρθε η στιγμη μετα απο τοσα χρονια και μνημες να πουμε στα παιδια,Δημητρη κανταρη,Νεκταριο καραγιαννη,ευχαριστουμε..στον Χρηστο λαινα καλως ηρθες..


ΤΙΤΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ/TRACKLIST
01.καινούργια μέρα
02.ακούμε πολλά
03.ένας
04.ώς εδώ
05.μόνο για μένα
06.ένοχος
07.με εκφράζει...
08.ο κύκλος έκλεισε
09.ασπρόμαυρο τοπίο
10.το hip hop
11.ο πόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: