Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Big Blood, Betty Loop Loop 01.07.2011 22.00

Six D.O.G.S. - Αθήνα


Big Blood, Betty Loop Loop

Ατομική έκθεση της Collen Kinsella των Βig Blood
Παρασκευή 1 Ιουλίου έως Παρασκευή 8 Ιουλίου
Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά τις Αμερικάνικης psych φολκ underground σκηνής, οι Big Blood επισκέπτονται για πρώτη φορά την χώρα μας για μια και μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του six d.o.g.s. Παράλληλα, η CollenKinsella, εικαστικός και ιδρυτικό μέλος των Big Blood θα παρουσιάσει αποσπάσματα της τελευταίας της εργασίας στο Project Space του six d.o.g.s.

Big Blood
Αναδυόμενοι από τις στάχτες των Cerberus Shoal, oi Big Blood, το κουαρτέτο των Asian Mae, Caleb Mulkerin, Rose Philistine και Colleen Kinsella εμφανίζονται στην σκηνή μόνο ως ντουέτο. Ως Cerberus Shoal εχουν συνεργαστεί με τον Alan Bishop και τον Herman Dune, ενω χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι ο Michael Gira εχει κυκλοφορήσει στην εταιρία του -Young God- το side project τους Fire on Fire. Με φανατικούς ακροατές ανα τον κόσμο και σπάνιες εμφανίσεις στο ευρύτερο κοινό οι Big Blood έχουν κατακτήσει επάξια την θέση ενός καλτ, απόκρυφου αουτσάιντερ συγκροτήματος. Κάθε συναυλία τους αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες τις κάθε βραδιάς. Τουτέστιν στην Αθήνα θα τους συνοδεύει ο Brother Oak στα τύμπανα, συστατικό που κάνει αυτή την εμφάνιση ακόμα πιο σπάνια. Περπατώντας στα τυφλά ανάμεσα στα τραγούδια του έτερου, η Kinsella και ο Caleb συνθέτουν μια παράξενη, σκοτεινή, αποκαλυπτική ατμόσφαιρα στις συναυλίες τους.
http://freemusicarchive.org/music/Big_Blood

Δισκογραφία:
Dark Country Magic (Don’t Trust The Ruin)
Operators & Things (Don’t Trust The Ruin)
Already Gone I (Don’t Trust The Ruin)
Already Gone II (Don’t Trust The Ruin)
Dead Songs (Time-Lag Records)
The Grove (Phase! Records)
Big Blood & The Bleedin’ Hearts (Don’t Trust The Ruin)
Sew Your Wild Days Tour Vol. I (Don’t Trust The Ruin)
Sew Your Wild Days Tour Vol. II (Don’t Trust The Ruin)
Space Gallery / Sahara Club (Don’t Trust The Ruin)
Strange Maine I (Don’t Trust The Ruin)
Strange Maine II (Don’t Trust The Ruin)
Big Blood & Visitations – ‘Lectric ‘Lashes 7?+CDR (L’animaux Tryst (Field) Recordings)
Night Terrors on the Isle of Louis Hardin CS (Cabin Floor Esoterica)

Με την συναυλία των Big Blood, η Phase! Records θα επισημοποιήσει ουσιαστικά την τελευταία κυκλοφορία των Big Blood “Big Blood & The Wicked Hex” στην Phase! H έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε τριακόσιες πενήντα κόπιες βινυλίου.
Betty Loop Loop (Άγγελος Κυρίου & κτίρια τη νύχτα)
Η Betty Loop Loop είναι ένα κορίτσι με βάθος. Θα αναδυθεί πεμπτογενώς, εν μέσω στερεοφωνικού surround.
Κακτίζα.
http://www.youtube.com/watch?v=BWwIVzaDOuo

Μία συμπαραγωγή της Phase! Records και της Οριλα.
Ατομική έκθεση Leviathan Song: Colleen Kinsella
Γεννημένη το 1975 η Kinsella είναι χαράκτρια που ζει και εργάζεται στο Maine του Portland των Ηνωμένων Πολιτειών. Η δραστηριότητα της επεκτείνεται στην μουσική, τα εικαστικά και στην οικογένεια της. Ως μουσικός συμμετέχει στα συγκροτήματα των Big Blood, Fire on Fire και Cerberus Shoal. H Kinsella χρησιμοποιεί ως βάση το χαρτί σε συνδυασμό με την χαραρακτική ιδιότητα για να εξετάσει αφηγήσεις σύγκρουσης, απομόνωσης και συμβιβασμού.
Η ίδια γράφει για την δουλειά της:
Εκφράζομαι μέσω της τέχνης για να επικοινωνήσω ιδέες και σκέψεις που αφορούν το “kosmos” σε ένα κοινό που αποτελείται κυρίως από φίλους και οικογένεια. Η αισθητική μου προσέγγιση επικεντρώνεται στην χρήση της ζωγραφικής και της χαραρακτικής σε συνδυασμό με την φωτογραφία. Εννοιολογικά εμπνέομαι από την επιστημονική φαντασία, τις εργασίες ιστορίας και την τέχνη τις υποκουλτούρας. Έχω διαλέξει να εργάζομαι πάνω στο χαρτί λόγω της εφήμερης φύσης του.
Η τέχνη σε χαρτί είναι από τις πιο αποτελεσματικές, άμεσες και διαρκείς διαδικασίες για να πει κάποιος την ιστορία του ανθρώπινου γένους, είτε εν καιρούς ειρήνης είτε εν καιρούς πολέμου. Reena Jana
Θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως η σίτιση, η ένδυση και η στέγη απασχολούν τις σκέψεις μου και λειτουργούν ως κίνητρο για να ασχολούμαι με την τέχνη στην ζωή μου. To μέλλον μας ως άνθρωποι είναι ένα ασταθές όραμα με προοπτικές καταστροφής ή διαφωτισμού. Ως γυναίκα και μητέρα μπορώ να φανταστώ, στο πέρας των γενεών, θετικές και αρνητικές απολήξεις βασισμένες στο σημερινό σύστημα αξιών. Στην καθημερινότητα μου ασχολούμαι με την ύλη, την πληροφορία, τον χαμό και την εσωτερική ανάπτυξη. Δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω πως φτάνω σε συγκεκριμένες εικόνες ή την σημασία τους για την εκάστοτε στιγμή αλλά ανήκω σε μια αλληλουχία καλλιτεχνών που αισθάνονται την κοινωνική υποχρέωση να αμφισβητήσουν την τωρινή κουλτούρα και το περιβάλλον μας στην μεγάλη εικόνα.
Η ατομική έκθεση Leviathan Song είναι μια προσπάθεια κατανόησης του αναρχικού βιβλίου και της ιστορικής εργασίας “Against History, Against Leviathan” του Fredy Perlman.

Δεν υπάρχουν σχόλια: