Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Φίλιππος Πλιάτσικας @ Σταυρός Του Νότου


Φίλιππος Πλιάτσικας @ Σταυρός Του Νότου / Κεντρική Σκηνή, Αθήνα
01/01/2011

Φίλιππος Πλιάτσικας
"Την Αλήθεια Να Πω"

από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Special guest Κος Κ.

Μια δυναμική επιστροφή με πολλή αλήθεια και ένα νέο προσωπικό άλμπουμ.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας επιστρέφει στην ελληνική μουσική επικαιρότητα και ανεβαίνει στην σκηνή του Σταυρού του Νότου αγκαλιά με έναν νέο, ακόμα πιο ηλεκτρικό δίσκο, με τίτλο «Την αλήθεια Να Πω» και βέβαια, με αγαπημένες μελωδίες του παρελθόντος, που κρατούν από τα χρόνια των Πυξ Λαξ.

Για εφτά μόνο εμφανίσεις, που ξεκινούν από την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 και τελειώνουν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, θα μοιραστεί την αλήθεια «του» μαζί μας, σε μια εποχή που η αλήθεια είναι το ζητούμενο και το ψέμα έχει στρέψει όλα του τα φώτα πάνω μας και μας κλείνει το μάτι. Θα μας μιλήσει με τα τραγούδια του για τη ζωή, για έναν κόσμο που δεν έχει σύνορα, δεν έχει τείχη. Για έναν κόσμο που η μουσική δεν έχει ταμπέλες και δεν περιχαρακώνεται. Μας τραγουδά για την αγάπη που μας τρέφει, που μας πληγώνει, που μας ενώνει. Για το μυστήριο μπαρ της ζωής που μας παίζει παιχνίδια, μας τσακίζει, μας εξορίζει, που αγωνίζεται, που ονειρεύεται και ελπίζει.

Με γεμάτες τις αποσκευές, με τραγούδια όπως το ολοκαίνουριο «Μια γρατζουνιά για να θυμάσαι», αλλά και τα δοκιμασμένα «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Μοναξιά μου όλα», «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Όλο μ' αφήνεις να σ' αφήσω» θα ξεδιπλώσει τη μουσική του πραμάτεια και θα μας αποκαλύψει παλιούς και κυρίως νέους θησαυρούς. Σε αυτές τις μουσικές περιπλανήσεις δεν θα είναι μόνος. Μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών: ο Αλέκος Αράπης στο μπάσο, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος στα τύμπανα και ο Βασίλης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα. Η ενορχήστρωση των τραγουδιών πιο ηλεκτρική από ότι μας έχει συνηθίσει έως τώρα. Ο Σταυρός του Νότου όπως πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει αυτήν την παράσταση και μαζί της όλους εμάς, τις νύχτες του Δεκέμβρη.

Special guest o Kos K., απαραίτητος για να υπάρξει αυτή η παράσταση με το τελικό της πρόσωπο. Έχοντας για όπλα του μια μεγάλη νεανική ορμή και ένα απ' τα πιο εκρηκτικά live της πόλης, με τραγούδια, όπως το «Μπαμ» και το «Κορίτσι του μήνα», θα καταθέσει την προσωπική του αντίληψη για τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα, με έναν ενδιαφέροντα και μοναδικό τρόπο.

Έναρξη: Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και για 7 μόνο παραστάσεις (κάθε Παρασκευή και Σάββατο)

Ώρα έναρξης: 22:30

Οι εμφανίσεις αναλυτικά

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010
Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Σταυρός του Νότου
Κεντρική Σκηνή
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 210 9226975, 210 9239031

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ


Encardia @ Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αθήνα
31/12/2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ

ENCARDIA

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τους encardia...
Κάλαντα, παλιά και καινούργια τραγούδια από τις αποσκευές του συγκροτήματος, κρασί από την Κάτω Ιταλία, βασιλόπιτα με φλουριά- δώρα εκπλήξεις από τους encardia και την Αυλαία και φυσικά πολύς χορός, η «άλλη» πρόταση για τις γιορτές...
Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς!!!

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 20 € (με κρασί / μπίρα)


Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

DANGEROUS, A MICHAEL JACKSON FAN TRIBUTE


Dangerous > A Michael Jackson Fan Tribute @ Gagarin 205, Αθήνα
30/12/2010

DANGEROUS, A MICHAEL JACKSON FAN TRIBUTE

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, Gagarin 205 Αθήνα

Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου το Thrill Athens σε συνεργασία με την High Voltage, σας μεταφέρει στο 1992 και το Dangerous Tour αναπαριστώντας live επί σκηνής μια ολόκληρη συναυλία της τότε περιόδου (Βουκουρέστι) με την πλήρη setlist, χορογραφίες και κουστούμια του show.

Στη σκηνή του Gagarin τα: Jam, Wanna Be Startin Something, Human Nature, Smooth Criminal, I Just Can’t Stop Loving You, She’s Out of My Life, I Want You Back, The Love You Save, I’ll Be There, Thriller, Billie Jean, Workin’ Day And Night, Beat It, Will You Be There, Black or White, Heal the World και Man in the Mirror.

Στο "ρόλο" του Michael - ο σωσίας του από τη Γαλλία Steve Mickson με τη συνοδεία τεσσάρων χορευτών του αποδίδοντας με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμό στο αυθεντικό, όλα τα μέρη της δίωρης συναυλίας. Μαζί του, guest vocalists στα τραγούδια Jam, I'll Be There, I Just Can't Stop Loving You και Black or White, μεταξύ των οποίων η Νικόλ Παπαριστοδήμου, φιναλίστ του φετινού Greek Idol και ο Χρήστος Ζαν Μπατίστ (4 Play, Super Idol).

Δε μένουμε όμως εκεί! Χορεύουμε ως μέλη της flashmob ομάδας Thrill Athens στα αγαπημένα μας τραγούδια Beat It και Will You Be There, όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

Αποτίνουμε φόρο τιμής και προβάλουμε το πλούσιο ανθρωπιστικό έργο του Βασιλιά της Ποπ. Συνεχίζουμε μετά τις 11 το βράδυ με ένα all-Michael πάρτυ, λίγες ώρες πριν το τέλος του 2010! Γιορτάζουμε το παρόν και μέλλον του αγαπημένου μας καλλιτέχνη μέσα από τις νέες 3 κυκλοφορίες του συνεργαζόμενοι με τις εταιρείες διανομής τους και προσφέροντας αποκλειστικά δώρα κατά τη διάρκεια της βραδιάς. (νέα άλμπουμ "Michael", dvd boxsets "Vision" και συλλεκτικά αντικείμενα).

Χορεύουμε ζωντανά το νέο παιχνίδι Michael Jackson: The Experience (Wii) στη σκηνή του Gagarin σε συνεργασία με την CD Media, μαθαίνοντας τις κινήσεις των πιο χαρακτηριστικών χορογραφιών του! Kερδίστε 10 The Experience Wii παιχνίδια κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Συμμετέχουμε ενεργά κατά τη διάρκεια του live και του πάρτυ δημιουργώντας ένα πραγματικό ΜJ συναυλιακό κλίμα! Ένα μοναδικό αφιέρωμα από τους φαν του Michael, για τους φαν του - έρχεται!

H προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε από το Ticket House (Πανεπιστημίου 42), www.tickethouse.gr. Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 10 ευρώ, ταμείο (Gagarin) 12 ευρώ. Ώρα έναρξης 21:00

Mε την υποστήριξη της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας "Κρατύλος"

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

μαρια λουκα...εχεις ακουσει ποτε να τραγουδανε νεραιδες???































το ονομα της μαριας λουκα ηρθε εντελως τυχαια στην μουσικη ζωη μου,οταν ενα τραγουδι της εφτασε στα αυτια μου και υπηρξε χωρος για εκεινη σε μια hip hop εκπομπη...ναι καλα διαβασατε..σε hip hop εκπομπη...δεν ξερω τι με επιασε να την παρουσιασω σε ενα κοινο διαφορετικο απλα πιστευω κατι...η μουσικη ειναι μια οταν υπαρχουν τετοιες προσωπικοτητες..που ενωνουν γεφυρες που υπαρχουν μονο αισθηματα... και τοτε ηρθε και η περιεργεια... να ψαξω για εκεινη...αυτο με οδηγησε σε μονοπατια,ρυθμων,αγαπης,λυπης,με λιγα λογια απλα μιας παρουσιας που την βαφτιζω ως ξωτικο του τραγουδιου..επειδη τα ξωτικα ανηκουν σε ιστοριες παραμυθιων,ακουστε τα τραγουδια της...σας το προτεινω αναγνωστες..σας προτεινω να ανοιξετε τα αυτια σας και την καρδια σας για να δεχτειτε την φωνη της..μπορειτε να χαμογελασετε ανθρωπινα,οταν το παρελθον αποδεικνυει οτι το μελλον εχει τετοιες μουσικες παρουσιες..μαγικες.
Το ασπρομαυρο χρωμα ειναι κατι που αγαπαω ιδιαιτερα γιατι κρυβει ομορφια...μια φωτογραφια της ηταν το δεσιμο με την μουσικη της που πιστεψε με αναγνωστη...εχει χρωματα απο αυτα που στελνει η ζωη...
διαλεγω να σας δωσω καποια στοιχεια απο τα ιχνη που αφηνει η μαρια στο ελληνικο τραγουδι γραφοντας οχι με σκοπο να κρινω...δεν ειμαι θιασωτης της κρητικης σε δουλειες μουσικων..θεωρω ασχημο πραγμα αυτο που συμβαινει με ολους τους γραφιαδες των περιοδικων..δεν μπορεις να βαζεις βαθμους στα βιωματα των δημιουργων...
ετσι παιρνω την πρωτοβουλια εγω σαν δημιουργος και μουσικος ενος αλλου ειδους να μιλησω για την Μαρια Λουκα σαν απλος ακροατης.
ενας ακροατης μαγεμενος..ελπιζω να με συγχωρεσετε αν ξεχασα κατι για εκεινη..απλα γραφω σαν ακροατης κλεβοντας λιγο απο την μαγεια της στο τραγουδι...
σκορπαω μπροστα σας λιγο απο αυτη την μαγεια...
απολαυστε την...
-σταθμοι στην ζωη της
η Μαρία Λούκα Γεννηθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης γιαυτο εχει και την αυρα μιας τεραστιας μουσικης παραδοσης...πανω στην φωνη της..απλα αυτη ειναι ταιριαστη με κατι σπουδαιο..
ειναι σεμνη και αξιοπρεπεστατη...
ολοι οι δρομοι την οδηγουν σε μουσικές σπουδές στο ωδείο του Ηρακλείου Κρήτης, και αργοτερα τις ακολουθαει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.Ο συνεχης εμπλουτισμος την οδηγει σε μαθήματα στο Μουσικόραμα..το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο “Θέατρο των Αλλαγών”την βοηθαει επισης και να βγαζει στοιχεια θεατρικοτητας σε αυτο που αγαπαει...να ερμηνευει...

-η διαδρομη....
οι πρωτες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της πρωτευουσας, οδηγουν τον Διονύση Σαββόπουλο να την προσκάλεσει να συμμετάσχει στη μουσική παράσταση “Σε Γιορτινό Αγώνισμα” παντα σε συνεργασία με τον μεγαλο Νίκο Παπάζογλου.
-η πορεια...
(Γιάννης Μαρκόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Χαρούλης, Νίκος Μαμαγκάκης, Μανώλης Λιδάκης κ.α.)...λιγα απο τα ονοματα που η Μαρια Λουκα συνεργαζεται...
-δισκογραφια....
....“Καλημέρα”ο τιτλος... ετος...(2006) με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, στην οποία συμμετέχει και ο Σωκράτης Μάλαμας....καταπληκτικος δισκος...
... “Ιστορίες” ο τιτλος...ετος...(2009) Στο δίσκο ξεχωρίζουν οι συνθέσεις των Νίκου Ζουρνή, Κώστα Παρίση, Χάρη Μανουσάκη αλλά και η συμμετοχή των INCOGNIA στο 1 τραγούδι που λεμε οτι βγηκε μπροστα από τον δίσκο ειναι με τίτλο “Φόλα”.
θελετε να κατανοησετε το νοημα του τραγουδοποιου?ακουστε τον δισκο...
-συμμετοχες...
στον δισκο του Νίκου Ζουρνή με τίτλο «Χιλιόμετρα», με τα τραγούδια “Σκόνη Αστρική ” και "Θέλω να σου τραγουδήσω"
... στον live δίσκο του Παύλου Παυλίδη.
-συναυλιες σταθμος....
Τον Νοέμβριο του 2009 εμφανίστηκε σε έναν από τους ιστορικότερους ροκ χώρους της Ελλάδας, το Κύτταρο, μαζί με τους Γ.Κούτρα, Α.Μιτζέλο και Γ.Νταγάκη.
...η Μαρια λουκα ειπε για τον δισκο''ιστοριες...
'''Μαρία Λούκα «Ιστορίες» …οι δικές μου “Ιστορίες”. Ένας δίσκος που δημιουργήθηκε με πάρα πολύ κόπο, αγάπη και πολλές αντιξοότητες.

-Σε μια εποχή που η δισκογραφία πνέει τα λοίσθια και ο καθένας κοιτά πως θα ρουφήξει το αίμα του διπλανού, εγώ ως Μαρία αποφάσισα να μην ενδιαφερθώ για όλο αυτό «το έργο» με αυτόν τον τρόπο. Πήρα το ρίσκο να βγάλω αυτόν το δίσκο χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη από κανέναν, με βασικό λόγο το ότι αρκετοί, ίσως και κανείς από τους διευθύνοντες των δισκογραφικών εταιρειών, απλά... δεν πίστεψαν σε αυτό το υλικό.

Θεωρώ όμως ότι η προσωπική ανάγκη έκφρασης και κατάθεσης του κάθε καλλιτέχνη, πρέπει πρώτα απ 'όλα να αντιμετωπίζεται με σεβασμό, περά από κάθε οικονομική και εμπορική συνδιαλλαγή. Έτσι, αναλαμβάνω το κόστος και την ευθύνη της οποιασδήποτε επιτυχίας η αποτυχίας της εργασίας μου. Τουλάχιστον όμως, επιμένω στην αλήθεια μου και σε αυτό που μου υπαγορεύει η ψυχή μου.

Αδυνατώ να μπω στην διαδικασία εκποίησης, με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται σήμερα η μουσική, πάντα σε σχέση με το “τι πουλάει!”, στόχος που είναι και το άμεσο ζητούμενο στις μέρες μας. Μια εργασία, που απευθύνεται στον κόσμο και έχει αλήθεια, θα βρει τον δρόμο της, θα κάνει την πορεία της. Έτσι, αποφάσισα να μετρήσω τις δυνάμεις μου και να μετρηθώ πάνω απ' όλα με τον εαυτό μου.

Μουσικόραμα - Ιστορίες - Μαρία Λούκα, CD 2010Αυτά τα δέκα τραγούδια φτιαχτήκαν με αγάπη, με πολλή δουλειά και πάνω απ 'όλα με αλήθεια. Όλοι όσοι συνεργάστηκαν σε αυτό το δίσκο, πίστεψαν στη δύναμη της ομάδας και αυτό είναι τελικά που μένει στη δική μου συνείδηση.

Τραγούδια, μουσικές και λόγια, ποτισμένα με μνήμες, του σώματος και της ψυχής. Κάποια εσωτερικά, κάποια πιο εξωστρεφή.

Αυτά είναι τα τραγούδια μου.
Καλή ακρόαση
Μαρία Λούκα ''''

www.myspace.com/marialouka
-μην ξεχασετε.....
..σας προτεινουμε να δειτε και τις υποκριτικες ικανοτητες της στο φιλμ''καφε στην μπενακη''
Η μουσική επένδυση της ταινίας,ειναι σύνθεση της Μαρίας Λούκα.

Τα γυρίσματα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, εξ ου και το όνομα του film, «Καφέ στην Μπενάκη». Η ταινία είναι μικρού μήκους, της ανεξάρτητης κινηματογραφικής ομάδας tiiinewzfilms και φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Θάνου Καρβούνη.









μαρια σε ευχαριστω..κανεις κατι σπουδαιο...συντροφευεις τις στιγμες ανθρωπων που δεν γνωριζεις..ισως και να μην τους γνωρισεις και ποτε...αλλα εισαι εκει...μεσα απο τα τραγουδια που σκορπας στο συμπαν που λενε ελληνικη μουσικη...
μην σταματας την μαγεια που εχεις στην φωνη και στην ικανοτητα του να πλεκεις στιχους με νοτες....
με εκτιμηση..
πουλιος παναγιωτης....


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ)


Θάνος Ανεστόπουλος @ Τσάι Στη Σαχάρα, Αθήνα
29/12/2010

ACOUSTIC LIVE
ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ)

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΝΘΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
08-12-10 /15-12-10 /22-12-10 /29-12-10

ΤΙΣ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ
Ωρα εναρξης 21.30

TΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ Αθήνα, Ιλλίσια, 210 7710611, Οδός Λαοδικείας 18 (είσοδος από Μιχαλακοπούλου 82)
tsai_stisahara@hotmail.com

ACOUSTIC LIVE SOLO

Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολύ αγαπημένων μας Διάφανων Κρίνων) επιστρέφει στο Τσαι στη Σαχάρα για να γεμίσει με κατάνυξη και συναίσθημα αλλά και με δημιουργική βία τις Τετάρτες του Δεκέμβρη για τέσσερεις solo ακουστικές μουσικές παραστάσεις ιδιαίτερης απόλαυσης με κοινό τους άξονα την επικοινωνιακή τροβαδόρικη διάθεση και την αγάπη του για την ποίηση στην rock μουσική.
Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται.
Επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρική, εκφραστική, έντονα φορτισμένη και, συνήθως, μελαγχολική, κράτησε συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους μέχρι και το τέλος της πορείας των Διάφανων Κρίνων, στις αρχές του 2009.
Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Θάνος επέστρεψε με την παράσταση "Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν" και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτές τις τεσσερεις μοναδικές εμφανίσεις του.
Όπως προαναφέραμε, θα παρουσιαστούν καινούργια τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Θάνου Ανεστόπουλου, μαζί με αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών - όπως ο Nick Cave, οι Tindersticks, ο Neil Young, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι - καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη,Λίνο Ιωαννίδη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)

*Σας ενημερώνουμε ότι στο χώρο δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις και ως εκ τούτου παρακαλούμε να προσέρχεστε λίγο πριν την έναρξη.
*Το «Τσάι στη Σαχάρα» ευχαριστεί εκ των προτέρων τους φίλους του , κυρίως όλους τους συντονιστές και παραγωγούς των Μ.Μ.Ε για την πολύτιμη υποστήριξη και προώθηση του προγράμματος του .

«ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ»
Λαοδικείας 18 , Ιλίσια
Τηλ: 210 77 10 611
tsai_stisahara@hotmail.com

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ live ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΣΚΟΥ


Μωρά Στη Φωτιά @ Κύτταρο Live, Αθήνα
29/12/2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 & ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ @ ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE (Ηπείρου 48 & Αχαρνών)



Τα Μωρά στη Φωτιά, η μπάντα «φετίχ» της ελληνικής ροκ σκηνής, για δύο βραδιές, θα βάζουν ..φωτιά στη σκηνή του Κυττάρου με .. εύφλεκτα υλικά τους αιχμηρούς στίχους, την χαρακτηριστική φωνή και τις έντονες ερμηνείες του ποιητή και ιστορικού ηγέτη της μπάντας Στέλιου Σαλβαδόρ, που παρέα με εξαίρετους και καταξιωμένους μουσικούς, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μουσικό σύνολο που απέναντι του είναι αδύνατον να μην παρασυρθείς από το νεύρο, την αδρεναλίνη, τη μελωδία, το συναίσθημα που δημιουργεί η μουσική, οι στίχοι και η ζωντανή εικόνα της μπάντας. Με τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους, από το μυθικό ομώνυμο Lp του 1988, στην ευχάριστη έκπληξη του «Θεατρίνοι» το 1999 και από το πιο ώριμο και μεστό «Στο δρόμο» του 2004 στον ανανεωμένο και πιο σύνθετο και σύγχρονο ήχο του σήμερα, που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στα τραγούδια του νέου δίσκου που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε αυτό το ξεχωριστό διήμερο live happening..

www.morastifotia.gr

ΕΝΑΡΞΗ: 22.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 €


ΣΤΕΛΙΟΣ "ΣΑΛΒΑΔΟΡ" ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
"COUGAR BABY - SMOKING RABBIT"

Τα Μωρά στη Φωτιά μετά από δύο χρόνια ηχογραφήσεων ολοκλήρωσαν τον τέταρτο πολυαναμενόμενο δίσκο τους, που κυκλοφορεί από το label του τραγουδιστή Στέλιου Σαλβαδόρ, Baby Records
Ως συνθέτης του συγκροτήματος ο Στέλιος Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου αποφασίζει να "περπατήσει" σε καινούργιες μελωδίες και αρμονίες. Έτσι προκύπτουν οκτώ καινούργια τραγούδια , που παρουσιάζουν κάτι νέο ως προς τη μορφή και τις μελωδικές αναπτύξεις, περικλείουν όμως όλη την ενέργεια και το πάθος , που χαρακτηρίζουν το Στέλιο Σαλβαδόρ σα συνθέτη και στιχουργό.
Παρόλο που όλη η ευθύνη της δημιουργίας, της παραγωγής , της κυκλοφορίας και της διάθεσης του υλικού ανήκει αποκλειστικά στο συγκρότημα ήδη από το 2004, τα Μωρά στη Φωτιά κατάφεραν να φτιάξουν ένα δίσκο με πολύ υψηλά standards ,τόσο ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα, όσο και ως προς το εικαστικό μέρος που συνοδεύει το cd.
Περιλαμβάνει 8 ολοκαίνουργια τραγούδια με χαρακτηριστική την παρουσία της κιθάρας, πλούσια ενορχήστρωση πνευστών, εκεί που παλιότερα κυριαρχούσαν τα πλήκτρα, στιβαρό rhythm section με πιο στενές επιρροές από είδη μουσικής όπως η ρέγγε,το blues και η jazz , υποταγμένα πάντα στις παθιασμένες εκτελέσεις και ερμηνείες των μουσικών: Γιάννη Σαββίδη στις κιθάρες ,Πασχάλη Ιγνατιάδη στα τύμπανα, Λάκη Τζήμκα στο μπάσο, Βασίλη Ναλμπάντη στην τρομπέτα, Μενέλαο Καραγιάννη στο τρομπόνι και Δημήτρη Τσέλιο στο σαξόφωνο, μπλεγμένες με το γνωστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και την ιδιαίτερη φωνή του Στέλιου Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου.
Εντυπωσιάζει το πάνκ τραγούδι, "Τα ραδιόφωνα" , το "Μοιραίο Καραβάνι" σε ρέγγε ρυθμούς, θα σταθείτε στους καταπληκτικούς στίχους της "Χλομής Φωτιάς" , στο blues του "Smoking Rabbit" , στο rockabilly "Βρώμικα λεφτά" ,στο ονειρικό "Μαγικό Πουλί" , την καταπληκτική ροκ σύνθεση " Το τελευταίο S.O.S." και στο ρεαλιστικά αισιόδοξο "Cougar baby".
Οι στίχοι του δίσκου έχουν πάθος, απλότητα, αμεσότητα και μια εσωτερική αγωνία και "τόλμη" , ερμηνευμένοι από το Στέλιο "Σαλβαδόρ" με ειλικρίνεια σα να τραγουδάει τις σκέψεις του.

Συναυλία Wish Upon A Star + Vivaldi Heroes στο After Dark


Wish Upon A Star + Vivaldi Heroes @ After Dark, Αθήνα
28/12/2010

Συναυλία Wish Upon A Star + Vivaldi Heroes στο After Dark (Ιπποκράτους και Διδότου 31)

Πέρασαν 6 μήνες από την κυκλοφορία του “Sincerity in Every Chord” και οι Wish Upon A Star ( http://www.myspace.com/wuas ) ανανεωμένοι σας περιμένουν την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στη σκηνή του After Dark για ένα full length punk rock show! Ετοιμαστείτε για ένα set γεμάτο με ολόφρεσκα αλλά και παλιά τους τραγούδια για τ'αυτιά σας και μόνο!
Μαζί τους θα βρίσκονται οι Vivaldi Heroes (http://www.myspace.com/vivaldiheroes ) ένα power punk trio από τη Χαλκίδα που αναμένεται να ανεβάσουν το θερμόμετρο!!!!

Έναρξη: 22:00

Είσοδος: 5 ευρώ

Σταύρος Ξαρχάκος + Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Χαρούλης @ Gazarte


Σταύρος Ξαρχάκος + Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Χαρούλης @ Gazarte, Αθήνα
27/12/2010

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Gazarte
Με την ΚΟΕΜ
Σε τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου

Μαζί του, για πρώτη φορά,
η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης

Από τις 26 Δεκεμβρίου για 4 διήμερα

3X3 «Μέρος Δεύτερο»

Με την θερμή ανταπόκρισή του στο «3 Χ 3», τον πρώτο κύκλο των θεματικών παραστάσεων του Σταύρου Ξαρχάκου στο Gazarte, το κοινό της Αθήνας αποδεικνύει ότι διψάει για μουσική και για τις συγκινήσεις που μόνο εκείνη μπορεί να προσφέρει.

Οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Ξαρχάκου, δίπλα στο λόγο σπουδαίων ποιητών εξακολουθούν να χαρίζουν βραδιές «μυσταγωγίας» σε όλους εκείνους που ασφυκτικά γεμίζουν κάθε Κυριακή και Δευτέρα την ατμοσφαιρική αίθουσα του Gazarte.
Και το «ταξίδι» συνεχίζεται, με τα τραγούδια αυτά που έχουν γίνει πια κομμάτι της συλλογικής μνήμης μας...
Από τις 26 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Gazarte, μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο και την 12μελή Κ.Ο.Ε.Μ., θα βρίσκονται για πρώτη φορά δύο νέοι καλλιτέχνες.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, η νεαρή ερμηνεύτρια που τόσο έχει συζητηθεί τα τελευταία χρόνια για την ξεχωριστή δύναμη, το πάθος και την συγκίνηση των ερμηνειών της, και ο Γιάννης Χαρούλης, έχοντας σαν κληρονομιά τους ήχους της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης, χαράσσει τον δικό του δρόμο στο τραγούδι, υπακούοντας στο ένστικτό του.

Σπουδαίες φωνές και οι δύο, έχουν πετύχει να ξεχωρίσουν σ’ έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο χωρίς να κάνουν εκπτώσεις...

26 & 27 Δεκεμβρίου, 2 & 3 Ιανουαρίου, 9 & 10 Ιανουαρίου, 16 & 17 Ιανουαρίου

Επόμενος θεματικός κύκλος: Η τέχνη της μουσικής επένδυσης στον κινηματογράφο, από τις 6 Φεβρουαρίου

Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι (στάση Κεραμεικός),
τηλ.: 210-34.60.347, 210-34.52.277.
Προπώληση εισιτηρίων: www.i-ticket.gr, www.gazarte.gr

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...


οι συντελεστες της Βοιωτικης Εκδοτικης α.ε.,του Ραδιο θηβα 97.5,της Ερμης Διαφημιστικης
σας ευχονται μεσα απο την καρδια τους...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..το 2011 με μεγαλυτερη γνωση..κ ενημερωση..

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Σε ποια γη - Μαρία Λούκα

ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΗΧΟΡΑΜΑ''ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
ΣΤΙΣ 29/12/2010 ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ....



RAZASTARR-Το τέλος

ENA ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ....



Υπόγεια Ρεύματα @ Σταυρός Του Νότου / Club


Υπόγεια Ρεύματα @ Σταυρός Του Νότου / Club, Αθήνα
26/12/2010

Τα Υπόγεια Ρεύματα την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου για μία μόνο βραδιά στον Σταυρό του Νότου Club παρουσιάζουν ένα live με ηλεκτρικό ελληνόφωνο ροκ με τραγούδια από την δισκογραφία τους και από διασκευές.. ένα live που θα μείνει αξέχαστο τόσο στο κοινό όσο και στους ίδιους τους συντελεστές.

Με αφορμή την δισκογραφική δουλειά με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί» που κυκλοφόρησε πέρσι, παρουσιάζουν επίσης και διασκευασμένα τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).
Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα –τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσο Πέππα (τύμπανα).
Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σ’ ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ για ΜΙΑ μόνο παράσταση
στο ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB

Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος - Τηλ. Κρατήσεων: 210-9226975

Ώρα έναρξης: 22.30

Ελένη Βιτάλη, Haig Yazdjian @ Κύτταρο Live


Ελένη Βιτάλη, Haig Yazdjian @ Κύτταρο Live, Αθήνα
24/12/2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ @ ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE (Ηπείρου 48 & Αχαρνών)

«ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ» Μέρος Β’

η ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ξανά στο «ΚΥΤΤΑΡΟ»
με τον HAIG YAZDJIAN

Μαζί τους ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ του ΑΘΟΥ ΔΑΝΕΛΛΗ και η ΜΥΡΤΩ ΝΑΟΥΜ.

ΕΝΑΡΞΗ: 22.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € (στην τιμή της εισόδου συμπεριλαμβάνεται μπύρα ή κρασί)


Για μία ακόμη χρονιά, η συγκλονιστική ερμηνεύτρια, συμπράττει με τον μοναδικό καλλιτέχνη και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί με πολύ μεράκι η ίδια… Λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, αυτοσχεδιασμοί πάνω σε ανατολίτικες, δυτικές και παραδοσιακές μελωδίες και επιτυχίες – σταθμοί από το προσωπικό τους ρεπερτόριο.
Η μοναδική ερμηνεία της Ελένης Βιτάλη και η χειροποίητη ενορχήστρωση- ερμηνεία του Haig Yazdjian, θα μας ταξιδέψουν από τη Δύση στην ευρύτερη «καθ’ ημάς Ανατολή» μέσω της Ελλάδας του χθες και του σήμερα.
Ο Καραγκιόζης με τον Άθω Δανέλλη, συμπρωταγωνιστεί… θυμίζοντας μας, να μην ξεχνιόμαστε και να μην ξεχνάμε… κυρίως να γελάμε και να συγκινούμαστε, με την αλήθεια και τη δύναμη της ψυχής του Έλληνα.
Η Μυρτώ Ναούμ… και η δροσιά της επί σκηνής, διεκδικούν τις πρώτες σας κριτικές!

Συμμετέχουν επίσης οι σπουδαίοι μουσικοί:

TIGRAN SARKISSIAN: πνευστά
ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΡΕΤΑΚΗΣ: κρουστά
ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: κανονάκι
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ: πλήκτρα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ @ PassPort, Πειραιάς


ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ @ PassPort, Πειραιάς
24/12/2010

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ

Τιμή εισιτηρίου: 15 eur (όρθιοι με ποτό) – 25 eur (τραπέζι)

Ωρα έναρξης: 22.30



ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Ανατρέπω, αλλάζω τα δεδομένα,
δεν αφήνω τίποτα να λιμνάσει
δεν αφήνω την «πέτρα να χορταριάσει»,
για αυτό την κυλώ,
την πάω πιο πέρα, δεν ησυχάζω,
δε μένω στα ίδια.
Αναζητώ το νέο,
το ψάχνω, το ψάχνω μέσα μου,
το ψάχνω στις εικόνες,
στα πρόσωπα, στους ήχους,
στη μουσική, στη ζωή.
Φορτίζω τους γύρω μου με ενέργεια
και ταυτόχρονα φορτίζομαι από τη δική τους,
ώστε να υπάρχει μια αέναη αμφίδρομη επικοινωνιακή αύρα διαφορετική κάθε φορά, που εκφράζει τα συναισθήματα μέσω της μουσικής.
Αυτό για μένα είναι μουσική ανατροπή.
Αυτό για μένα είναι το νέο κάθε φορά.
Και σ'αυτό το νέο...νέο, συνάντησα φέτος τον Κωνσταντίνο και την Πέννυ,
και μαζί σας προσφέρουμε
μια 3ωρη μουσική κόντρα εναλλασσόμενων μουσικών ακουσμάτων και stand-up comedy συνδυάζοντας, και ταυτόχρονα ανατρέποντας, τα γνωστά,
δημιουργώντας νέα μουσικά τοπία, ως αντίδραση στη ''νέα τάξη πραγμάτων''


Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ πραγματοποιεί μιά σειρά εμφανίσεων το Δεκέμβριο, στο χώρο πολιτισμού, PASSPORT, στον Πειραιά, με τιτλο ''ΤΡΟΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ''!!!!

Με rock διάθεση,ερμηνεύοντας ο ίδιος τα τραγούδια του, παλιά μα και νέα, δηλώνει ακόμα μια φορά ''ετοιμοπόλεμος''! Μια παράσταση με βασικούς συνεργάτες τον ''ειδικό'' του STAND UP COMEDY στην Ελλάδα, ηθοποιό ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΕΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, που σε δικά του κείμενα και ερμηνεία θα καυτηριάζει την επικαιρότητα και τα αποτελέσματα της... επιμήκυνσης του... χρέους, και την ΠΕΝΝΥ ΣΚΑΡΟΥ, μια νέα, rock τραγουδίστρια που θα ερμηνεύσει τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο κι επιλογες από την παγκόσμια rock σκηνή ( Nirvana - lenny kravitz κ.α).

ΜΙΤΖΕΛΟΣ-ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΚΑΡΟΥ και μια τετραμελής rock μπάντα, θα εμφανίζονται στο PassPort του Πειραιά, παρουσιάζοντας τον... Τροϊκό Πόλεμο, στις 9-16-23-24-30-31 Δεκεμβρίου, και μετά θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Νέα τραγούδια, rock διάθεση και ατελείωτο γέλιο!!! ΤΡΟΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!



PASSPORT
Μουσική/Θέατρο/Βιβλίο/Εικαστικά
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, τηλ. 2104296401
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940 558558

Φίλιππος Πλιάτσικας @ Σταυρός Του Νότου


Φίλιππος Πλιάτσικας @ Σταυρός Του Νότου / Κεντρική Σκηνή, Αθήνα
24/12/2010

Φίλιππος Πλιάτσικας
"Την Αλήθεια Να Πω"

από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Special guest Κος Κ.

Μια δυναμική επιστροφή με πολλή αλήθεια και ένα νέο προσωπικό άλμπουμ.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας επιστρέφει στην ελληνική μουσική επικαιρότητα και ανεβαίνει στην σκηνή του Σταυρού του Νότου αγκαλιά με έναν νέο, ακόμα πιο ηλεκτρικό δίσκο, με τίτλο «Την αλήθεια Να Πω» και βέβαια, με αγαπημένες μελωδίες του παρελθόντος, που κρατούν από τα χρόνια των Πυξ Λαξ.

Για εφτά μόνο εμφανίσεις, που ξεκινούν από την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 και τελειώνουν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, θα μοιραστεί την αλήθεια «του» μαζί μας, σε μια εποχή που η αλήθεια είναι το ζητούμενο και το ψέμα έχει στρέψει όλα του τα φώτα πάνω μας και μας κλείνει το μάτι. Θα μας μιλήσει με τα τραγούδια του για τη ζωή, για έναν κόσμο που δεν έχει σύνορα, δεν έχει τείχη. Για έναν κόσμο που η μουσική δεν έχει ταμπέλες και δεν περιχαρακώνεται. Μας τραγουδά για την αγάπη που μας τρέφει, που μας πληγώνει, που μας ενώνει. Για το μυστήριο μπαρ της ζωής που μας παίζει παιχνίδια, μας τσακίζει, μας εξορίζει, που αγωνίζεται, που ονειρεύεται και ελπίζει.

Με γεμάτες τις αποσκευές, με τραγούδια όπως το ολοκαίνουριο «Μια γρατζουνιά για να θυμάσαι», αλλά και τα δοκιμασμένα «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Μοναξιά μου όλα», «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Όλο μ' αφήνεις να σ' αφήσω» θα ξεδιπλώσει τη μουσική του πραμάτεια και θα μας αποκαλύψει παλιούς και κυρίως νέους θησαυρούς. Σε αυτές τις μουσικές περιπλανήσεις δεν θα είναι μόνος. Μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών: ο Αλέκος Αράπης στο μπάσο, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος στα τύμπανα και ο Βασίλης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα. Η ενορχήστρωση των τραγουδιών πιο ηλεκτρική από ότι μας έχει συνηθίσει έως τώρα. Ο Σταυρός του Νότου όπως πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει αυτήν την παράσταση και μαζί της όλους εμάς, τις νύχτες του Δεκέμβρη.

Special guest o Kos K., απαραίτητος για να υπάρξει αυτή η παράσταση με το τελικό της πρόσωπο. Έχοντας για όπλα του μια μεγάλη νεανική ορμή και ένα απ' τα πιο εκρηκτικά live της πόλης, με τραγούδια, όπως το «Μπαμ» και το «Κορίτσι του μήνα», θα καταθέσει την προσωπική του αντίληψη για τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα, με έναν ενδιαφέροντα και μοναδικό τρόπο.

Έναρξη: Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και για 7 μόνο παραστάσεις (κάθε Παρασκευή και Σάββατο)

Ώρα έναρξης: 22:30

Οι εμφανίσεις αναλυτικά

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010
Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Σταυρός του Νότου
Κεντρική Σκηνή
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 210 9226975, 210 9239031

Ραλλία Χρηστίδου @ Faces


Ραλλία Χρηστίδου @ Faces, Αθήνα
23/12/2010

THURSDAY LIVES @ FACES
ΜΕ GUEST ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ!

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου η Ραλλία Χρηστίδου σηκώνει την αυλαία των μουσικών βραδιών με ένα ξεχωριστό live στο Faces δίνοντας την σκυτάλη την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στον Δήμο Αναστασιάδη!

Η Ραλλία Χρηστίδου με την απίστευτη ενέργεια, το μουσικό ταλέντο και την μοναδική της φωνή θα καταλάβει το stage του Faces την Πέμπτη 23/12 για να μας παρουσιάσει με πολύ ροκ διάθεση ένα δυνατό πρόγραμμα με κομμάτια σταθμούς της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Σε «αντίθετη τροχιά» θα κινηθεί ο Δήμος Αναστασιάδης την Πέμπτη 30/12 όπου θα μας παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά και θα μας παρασύρει με την μαγευτική φωνή του σε γνώριμα μουσικά ταξίδια δίνοντας την δικιά του μοναδική ερμηνεία σε τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει και αγαπήσει.

Το all day Cafι-Bar-Restaurant Faces βρίσκεται στο νούμερο 10 του πιο «διάσημου στενού» της Γλυφάδας, στηνοδό Ζησιμοπούλου. Η φιλόξενη αύρα που επικρατεί παντού στο χώρο και σε συνδυασμό με τον all day χαρακτήρα δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα συνθέτοντας τον πιο εντυπωσιακό χώρο των Νοτίων Προαστίων!



Faces
Cafι¦Bar¦Restaurant
Ζησιμοπούλου 10, 166 74 Γλυφάδα
Τηλ. 2108980140, Fax: 2108282011
www.facesglyfada.gr

Παύλος Παυλίδης & B-Movies @ Σταυρός Του Νότου


Παύλος Παυλίδης & B-Movies @ Σταυρός Του Νότου , Αθήνα
23/12/2010

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & ΟΙ B – MOVIES

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Live Stages
Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 210 9226975, 210 9239031

Ορχήστρα Smyrna @ Μουσικό Bar Φοίνικας



Ορχήστρα Smyrna @ Μουσικό Bar Φοίνικας, Αθήνα
22/12/2010

Ορχήστρα «Smyrna»

...και σαν τραγουδάς θα καλοπερνάς...
με παραδοσιακούς σκοπούς και κάλαντα


ΤΕΤΑΡΤΗ 22 & 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 22.00
στο Μουσικό bar "ΦΟΙΝΙΚΑΣ"
Δάσος Χαϊδαρίου (τέρμα πεζόδρομος)

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση θα μας ταξιδέψει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα στο Bar «Φοίνικα».
Η ορχήστρα «Smyrna» αποτελείται από τέσσερις νέες μουσικούς που μας προσκαλούν σ’ ένα πολύχρωμο μελωδικό ταξίδι στην Ελλάδα, ερμηνεύοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

Η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι) η Γεωργία Λώλη (κανονάκι , σαντούρι, τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τζουράς, τραγούδι) και η Claudia Rossini (βιολί, τραγούδι), αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna» και ταξιδεύουν στην μουσική μας παράδοση, κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές της, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αλλά και αποκαλύπτοντας τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια μουσική παρακαταθήκη.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία,την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, το Αιγαίο και τον Πειραιά, θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσει, από τη «Μπρατσέρα» της Λέρου, ως το «Βάλε με στην αγκαλιά σου» του Βαγγέλη Παπάζογλου, κι απ’ τον Θρακιώτικο «Μαντηλάτο» ως τη «Μπολσεβίκα» του Τούντα και τον «Μάγκα στο Βοτανικό» του Βαμβακάρη.
Το πλήρες πρόγραμμα της μουσικής παράστασης περιλαμβάνει δύο μέρη, διάρκειας περίπου 50’ το καθένα. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύονται μουσικές και τραγούδια απ’ το Αιγαίο, την Καππαδοκία, τη Θράκη και φυσικά την Σμύρνη, ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε τραγούδια της μεταγενέστερης περιόδου που πρωτακούστηκαν στον Πειραιά.
www.myspace.com/smyrnaorchestra

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες: Μουσικό bar "ΦΟΙΝΙΚΑΣ"

Ηρώων Πολυτεχνείου 76 , Δάσος Χαϊδαρίου (τέρμα πεζόδρομος)

τηλ 2105320114

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία με το όνομα Σμύρνα είναι γνωστά τα παρακάτω δύο διαφορετικά πρόσωπα:

1. Μία από τις Αμαζόνες η οποία αναφέρεται ότι ίδρυσε τη Σμύρνη.
2. Κόρη του Θείαντα, βασιλιά των Ασσυρίων, ή του Κινύρα της Κύπρου. Ο Θείας ερωτεύθηκε τη Νύμφη Ωρείθυια και μαζί απέκτησαν τη Σμύρνα ή Μύρρα, όπως είναι γνωστή σε άλλη εκδοχή. Η Σμύρνα φιλονίκησε για κάποια άγνωστη αφορμή με την Αστάρτη, τη θεά της ομορφιάς (αντίστοιχη της Αφροδίτης). Η Αστάρτη, για να την εκδικηθεί, της προκάλεσε ένα ακατανίκητο ερωτικό πάθος για τον πατέρα της, τον Θείαντα. Μια μέρα η Σμύρνα μεταμφιέσθηκε σε σκλάβα του παλατιού και παρέσυρε τον Θείαντα, οπότε από το σπέρμα του πατέρα της έμεινε έγκυος και γέννησε τον Άδωνι. Ο Θείας έμαθε την αλήθεια και τότε θέλησε να σφάξει την κόρη του. Αλλά η Σμύρνα ζήτησε την επέμβαση των θεών, οι οποίοι τη μεταμόρφωσαν σε δέντρο που ευωδιάζει, τη σμύρνα. Συνήθως αναφέρεται ότι ο Άδωνις ξεπήδησε από αυτό το δένδρο.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ 1 ΜΕΤΑΔΟΣΗ...ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ βοιωτιας..Michael Jackson - Hold My Hand ft. Akon



Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ζωή Τηγανούρια @ Almaz


Ζωή Τηγανούρια @ Almaz, Αθήνα
12/12/2010

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου
Έναρξη 21.30

“ZOE’s Code Show”
με την Ζωή Τηγανούρια.
Τραγουδά η Ειρήνη Χαρίδου.

Οι κακόφημες συνοικίες της Αργεντινής, το αγωνιώδες Παρίσι του ’50, η διχασμένη Κούβα, η Αμερική της λάμψης, τα κοντινά Βαλκάνια και η Ελλάδα της Μακεδονίας, των νησιών, της Θράκης, της Ηπείρου, του παλιού λαϊκού πάλκου, η Αθήνα του γραμμοφώνου… σε μια παράσταση – απόδειξη πως η μουσική είναι μία και αδιαίρετη.
Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 21.30,η Ζωή Τηγανούρια με το ακορντεόν της μαζί με την Ειρήνη Χαρίδου στο τραγούδι επιστρέφουν στο Almaz και δημιουργούν μοναδικές ατμόσφαιρες από διαφορετικές εποχές και ιδιαίτερους τόπους. Μέσα από ρυθμούς tango, latin, jazz, παραδοσιακούς και λαϊκούς, η Ζωή Τηγανούρια διασκευάζει με τον αισθησιακό δυναμισμό της γνωστούς συνθέτες και παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από την προσωπική της δισκογραφία.
Συμμετέχουν ο Ηλίας Αργυρόπουλος στο πιάνο και ο Στέλιος Γενεράλης στα τύμπανα.

Τριπτολέμου 12 Γκάζι
Τηλ: 210.3474763 – 694.8585585 -www.almaz.gr

Είσοδος με ποτό €10
Τιμή β’ ποτού €7

Μπλε @ Οξυγόνο Live, Αθήνα


Μπλε @ Οξυγόνο Live, Αθήνα
11/12/2010

Τον Δεκέμβριο επέλεξαν οι ΜΠΛΕ για να συνδυάσουν για πρώτη φορά εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ξεκινώντας την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη στη μουσική σκηνή “Casual living” όπου θα εμφανίζονται κάθε Τετάρτη… Ενώ το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου ξεκινάνε οι εμφανίσεις τους στην Αθήνα στην μουσική σκηνή “Οξυγόνο live” ! όπου θα εμφανίζονται κάθε Σάββατο.
Ετοιμαστείτε λοιπόν να απολαύσετε ζωντανά όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος που θα βρίσκεται κάθε εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα παρουσιάζοντας ένα τρίωρο συναυλιακό πρόγραμμα, με οκτώ μουσικούς πάνω στη σκηνή, την εξαιρετική συμμετοχή του τραγουδοποιού Stefan Schwerdtfeger (ιδρυτή του συγκροτήματος big sleep) και την εκπληκτική Τζώρτζια να ικανοποιεί όπως πάντα και τον πιο απαιτητικό ακροατή .

? CASUAL LIVING (εμπορικό κέντρο Μακεδονία Ster cinema τηλέφωνο 2310365425)
? ΟΞΥΓΟΝΟ live ! ( Βούρβαχη και Κορυζή 4 μεταξύ Καλλιρόης και Συγγρού, Νέος Κόσμος, τηλέφωνο 2109240740)

Αλκίνοος Ιωαννίδης @ PassPort


Αλκίνοος Ιωαννίδης @ PassPort, Πειραιάς
10/12/2010

Παρασκευή και Σάββατο 3-4/12, 10-11/12 και 17-18/12

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ solo

Ωρα έναρξης: 22.30

Μετά από την πετυχημένη καλοκαιρινή του περιοδεία και στον απόηχο της παρουσίασης της συμφωνικής του δουλειάς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Οκτώβριο, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αρχίζει τις χειμερινές του εμφανίσεις στο χώρο πολιτισμού PassPort, στον Πειραιά.

Το πρόγραμμα αυτό, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, εκτός από τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας, περιέχει και πολλές, απρόσμενες διασκευές τραγουδιών άλλων δημιουργών. Στον καινούριο, φιλόξενο πολυχώρο του λιμανιού, ο Αλκίνοος θα βρίσκεται μόνος επί σκηνής. Πότε με την κιθάρα του και πότε με την τεχνική του live-looping, παίζει, ηχογραφεί επί σκηνής και αναπαράγει, ακουστικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα, δημιουργώντας ηχητικά τοπία μέσα στα οποία λειτουργούν τα τραγούδια.

Οι βραδιές στο PassPort θα είναι βραδιές ακρόασης αλλά και συμμετοχής. Η παράσταση επιτρέπει την επί τόπου διαμόρφωση του προγράμματος, τον αυτοσχεδιασμό, τα λάθη, την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα του τραγουδιού, της στιγμής και της συνύπαρξης.

Η αμφίδρομη και ζωντανή σχέση ερμηνευτή και κοινού μετατρέπει το μοναχικό σε συλλογικό, ολοκληρώνοντας το βίωμα της κοινής μουσικής εμπειρίας.

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αλεξίου

Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάνος Αχαλινωτόπουλος


Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάνος Αχαλινωτόπουλος @ Half Note Jazz Club, Αθήνα
10/12/2010

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παρασκευή 10/12 έως και Παρασκευή 17/12

Τραγούδια της Φωτιάς

Μια ιδιαίτερη παράσταση με μουσικές και τραγούδια που έχουν ως κοινό σημείο το ταξίδι της φωτιάς…

Πληροφορίες-Κρατήσεις
210 9213310
www.halfnote.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (Γ ΖΩΝΗ & BAR): 15

Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (ΣΤΟ BAR): 10€

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Ελένη Βιτάλη, Haig Yazdjian @ Κύτταρο Live


Ελένη Βιτάλη, Haig Yazdjian @ Κύτταρο Live, Αθήνα
10/12/2010

Η ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ξανά στο «ΚΥΤΤΑΡΟ» με τον HAIG YAZDJIAN

Μαζί τους ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ του ΑΘΟΥ ΔΑΝΕΛΛΗ και η ΜΥΡΤΩ ΝΑΟΥΜ.

Έναρξη: Παρασκευή 10/12 και Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Για μία ακόμη χρονιά, η συγκλονιστική ερμηνεύτρια, συμπράττει με τον μοναδικό καλλιτέχνη και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί με πολύ μεράκι η ίδια… Λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, αυτοσχεδιασμοί πάνω σε ανατολίτικες, δυτικές και παραδοσιακές μελωδίες και επιτυχίες – σταθμοί από το προσωπικό τους ρεπερτόριο.
Η μοναδική ερμηνεία της Ελένης Βιτάλη και η χειροποίητη ενορχήστρωση- ερμηνεία του Haig Yazdjian, θα μας ταξιδέψουν από τη Δύση στην ευρύτερη «καθ’ ημάς Ανατολή» μέσω της Ελλάδας του χθες και του σήμερα.
Ο Καραγκιόζης με τον Άθω Δανέλλη, συμπρωταγωνιστεί… θυμίζοντας μας, να μην ξεχνιόμαστε και να μην ξεχνάμε… κυρίως να γελάμε και να συγκινούμαστε, με την αλήθεια και τη δύναμη της ψυχής του Έλληνα.
Η Μυρτώ Ναούμ… και η δροσιά της επί σκηνής, διεκδικούν τις πρώτες σας κριτικές!

Συμμετέχουν επίσης οι σπουδαίοι μουσικοί:

TIGRAN SARKISSIAN: πνευστά
ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΡΕΤΑΚΗΣ: κρουστά
ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: κανονάκι
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ: πλήκτρα

Αντώνης Μίτζελος + Γιάννης Κότσιρας


Αντώνης Μίτζελος + Γιάννης Κότσιρας @ PassPort, Πειραιάς
09/12/2010

Πέμπτη, 9, 16 και 23/12 και Παρασκευή, 24 και 30/12


ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ

Τιμή εισιτηρίου: 15 eur (όρθιοι με ποτό) – 25 eur (τραπέζι)

Πρεμιέρα την Πέμπτη, 9/12, με τον Γιάννη Κότσιρα, και την αμέσως επόμενη Πέμπτη, 16/12 με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα


Ωρα έναρξης: 22.30



ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Ανατρέπω, αλλάζω τα δεδομένα,
δεν αφήνω τίποτα να λιμνάσει
δεν αφήνω την «πέτρα να χορταριάσει»,
για αυτό την κυλώ,
την πάω πιο πέρα, δεν ησυχάζω,
δε μένω στα ίδια.
Αναζητώ το νέο,
το ψάχνω, το ψάχνω μέσα μου,
το ψάχνω στις εικόνες,
στα πρόσωπα, στους ήχους,
στη μουσική, στη ζωή.
Φορτίζω τους γύρω μου με ενέργεια
και ταυτόχρονα φορτίζομαι από τη δική τους,
ώστε να υπάρχει μια αέναη αμφίδρομη επικοινωνιακή αύρα διαφορετική κάθε φορά, που εκφράζει τα συναισθήματα μέσω της μουσικής.
Αυτό για μένα είναι μουσική ανατροπή.
Αυτό για μένα είναι το νέο κάθε φορά.
Και σ'αυτό το νέο...νέο, συνάντησα φέτος τον Κωνσταντίνο και την Πέννυ,
και μαζί σας προσφέρουμε
μια 3ωρη μουσική κόντρα εναλλασσόμενων μουσικών ακουσμάτων και stand-up comedy συνδυάζοντας, και ταυτόχρονα ανατρέποντας, τα γνωστά,
δημιουργώντας νέα μουσικά τοπία, ως αντίδραση στη ''νέα τάξη πραγμάτων''


Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ ΣΤΟ PASSPORT

ΤΡΟΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΤΟ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ πραγματοποιεί μιά σειρά εμφανίσεων το Δεκέμβριο, στο χώρο πολιτισμού, PASSPORT, στον Πειραιά, με τιτλο ''ΤΡΟΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ''!!!!

Με rock διάθεση,ερμηνεύοντας ο ίδιος τα τραγούδια του, παλιά μα και νέα, δηλώνει ακόμα μια φορά ''ετοιμοπόλεμος''! Μια παράσταση με βασικούς συνεργάτες τον ''ειδικό'' του STAND UP COMEDY στην Ελλάδα, ηθοποιό ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΕΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, που σε δικά του κείμενα και ερμηνεία θα καυτηριάζει την επικαιρότητα και τα αποτελέσματα της... επιμήκυνσης του... χρέους, και την ΠΕΝΝΥ ΣΚΑΡΟΥ, μια νέα, rock τραγουδίστρια που θα ερμηνεύσει τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο κι επιλογες από την παγκόσμια rock σκηνή ( Nirvana - lenny kravitz κ.α).

Στην πρώτη παράσταση, την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, καλεσμένος ειναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ!

Θα εμφανιστει στο πλάι του συνθέτη, τραγουδώντας τραγούδια από το έργο ''φύλακας άγγελος''. Πρόκειται για μια σπάνια μουσική συνάντηση, αφού απο το 2000 που είχε γίνει και η συνεργασία τους, ελάχιστες είναι οι φορές που έχουν βρεθεί μαζί σε κάποια σκηνή.

Στην επόμενη παράσταση, Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, καλεσμένος θα είναι ο ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, που θα ερμηνεύσει τραγούδια από τους ΤΕΡΜΙΤΕΣ, μαζί με τον ΑΝΤΩΝΗ ΜΙΤΖΕΛΟ, σε μια βραδιά που θα ''ακουστούν'' πολλά!!!


ΜΙΤΖΕΛΟΣ-ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΚΑΡΟΥ και μια τετραμελής rock μπάντα, θα εμφανίζονται στο PassPort του Πειραιά, παρουσιάζοντας τον... Τροϊκό Πόλεμο, στις 9-16-23-24-30-31 Δεκεμβρίου, και μετά θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Νέα τραγούδια, rock διάθεση και ατελείωτο γέλιο!!! ΤΡΟΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!



PASSPORT
Μουσική/Θέατρο/Βιβλίο/Εικαστικά
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, τηλ. 2104296401
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940 558558

Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή @ Half Note Jazz Club


Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή @ Half Note Jazz Club, Αθήνα
08/12/2010

ΕΛΕΝΗ & ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ

Παρασκευή 03/12 έως και Πέμπτη 09/12

Ταξίδι με 2 φωνές

H έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας, o σπαραγμός των πορτογαλέζικων fados και η δωρικότητα των blues της Αμερικής και του ρεμπέτικου, σε μια μουσική παράσταση! Οι αυθεντικές κι εκρηκτικές ερμηνείες των δυο μουσικών - performers αναδεικνύουν τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις
210 9213310
www.halfnote.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (Γ ΖΩΝΗ & BAR): 15

Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (ΣΤΟ BAR): 10€

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ..Μιλτιαδης Παπασταμου..








ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ..
πριν απο ενα χρονικο διαστημα σε μια απο τις συναντησεις στην εφημεριδα για ποιον μπορουμε να κανουμε ενα αφιερωμα η σκεψη μου γυρναγε στο ονομα ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ..η χαρα μου εγινε μεγαλυτερη οταν η προταση στους συνεργατες μου εγινε αποδεκτη.Ετσι ξεκινησα να λειτουργω γυρω απο τον Μιλτιαδη Παπασταμου σαν φιλος οχι σαν επαγγελματιας δημοσιογραφος.Τον μιλτιαδη τον γνωρισα πριν απο 3 χρονια οταν επισκεφτηκα με μπολικο τρακ την συζυγο του την Σοφια Παπαζογλου..αναρωτιομουν τοτε τι παω να κανω εγω ανθρωπος γνωστης του χιπ χοπ με 2 μεγαλες προσωπικοτητες της ελληνικης μουσικης.Ειχα τετοιο τρακ που θυμαμαι οταν ανεβηκα τα σκαλια ακομα θυμαμαι ποσα ηταν..η υποδοχη και η κουβεντα με τον μιλτιαδη τοτε ηταν καταλυτικη στην μουσικη μου παιδεια και ενιωσα αληθινα τυχερος που γνωρισα τον ιδιο και την Σοφια.
Νιωθω τυχερος που αρχιζω και ξετυλιγω την κλωστη μια μουσικης πορειας που πιστεψε με αναγνωστη ειναι σημαντικη σε τετοιο βαθμο οσο ειναι και ο ιδιος ο Μιλτιαδης Παπασταμου...ΣΠΟΥΔΑΙΑ,ΑΛΗΘΙΝΗ,ΩΡΑΙΑ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ οπως ειναι κ ο ιδιος.. ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Ειμαι παντα θιασωτης της αποψης κανεις δεν μπορει να κρινει την δουλεια του αλλου οταν δεν ειναι ο ιδιος γνωστης του ειδους..το θεωρω πιο σωστο να μην περνας στην κρητικη,οταν δεν εχεις γευτει τον κοπο και την εμπνευση του ιδιου του δημιουργου..
θα παραθεσω με τον τροπο μου στοιχεια οσο μπορω καλυτερα για τον Μιλτιαδη Παπασταμου και ελπιζω να μου συγχωρεσετε κατι αν παρελειψα..εδω γραφω ομως σαν φιλος και οχι σαν επαγγελματιας..ετσι δινω τιτλο στο παρακατω αφιερωμα...

'' ο ηχος του βιολιου που ενωνει ονειρα και κοσμους''

ο Μιλτιάδης Παπαστάμου γεννηθηκε στις Η.Π.Α..μεγαλωσε σε περιβαλλον μουσικο για αυτο πηρε το ερεισμα ωστε να ξεκίνησει σε ηλικία 10 ετών μαθηματα βιολιου στο Ελληνικό Ωδείο, από όπου πετυχε να παρει δίπλωμα με άριστα.Μεγαλωνοντας συνεχισε να εμπλουτιζει με μεταπτυχιακές σπουδές την μουσικη του παιδεια σε γνωστές μουσικές σχολές σε 2 σπουδαιες πολεις Λονδινο και Νεα Υορκη. Μεσα στην μουσικη του θαλασσα που ειναι η κλασική μουσική, πήρε κ μαθήματα τζαζ. Σε μια απο τις συνεντευξεις του ειχε πει οτι- «Προσωπικά δεν διακρίνω κάποια διάσταση στην υπόθεση ούτε πιστεύω στους στενούς διαχωρισμούς του ρεπερτορίου». «Για μένα η μόνη διάκριση που μπορεί να γίνει είναι ανάμεσα στην καλή και στην κακή μουσική.Κ αυτο ειλικρινα ειναι το χαρακτηριστικο ενος σπουδαιου μουσικου θα προσθεταμε εμεις..
κορυφαιες του στιγμες ειναι μεχρι τωρα πριν τα επομενα βηματα ειναι-

Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Monologue Blue» που δόθηκε από τον ερμηνευτή σε συνεργασία με το «Absolute Ensemble», ορχήστρα δωματίου της Νέας Υόρκης, πριν απο αρκετο καιρο στο Τάλιν της Εσθονίας ενώ η αμερικανική πρεμιέρα του δοθηκε από τους ίδιους συντελεστές στη Νέα Υόρκη ..
σπουδαια δουλεια..
Οπως εχει πει και ο ιδιος
Μια σειρά συναυλίες και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό περιλαμβάνουν τα επόμενα σχέδια του .''
''Μόνο που δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εμφανίσεις''.
η γνωση του Μιλτιαδη Παπασταμου τον οδηγει σε ομορφα μονοπατια και σε προσεκτικα βηματα..βηματα εκεινα που του δινουν το δικαιωμα να προσθετει και να γραφει ιστορια με τις δουλειες του..
ιστορικη παραμενει και αυτη η δουλεια που χαρισε στους καλους ακροατες της μουσικης
και αφορα ζωντανα ψηφιδωτα της γνωσης του μεσα απο νοτες...

τρεις συναυλίες τού Absolute Ensemble: μία στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, με το πρόγραμμα Absolute Bach Re-invented, που «συνομιλεί» δημιουργικά με τον Μπαχ, με σολίστ τους Μαρκ Χέρτσκοβιτς στα πλήκτρα και Δημήτρη Παπαθεοδώρου στο πιάνο.

Και δύο στη Μικρή Επίδαυρο, με το πρόγραμμα Absolute Heaven&Hellenic, που «παίζει» από κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια του Αλκίνοου Ιωαννίδη σε μορφή σύγχρονης σουίτας, μέχρι συνθέσεις μελών τού Absolute.

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ...
Στο Manhattan School of Music ο Μιλτιαδης Παπασταμου γνώριζει τον συμφοιτητή του Κρίστιαν Γιάρβι αλλά και τον Τζιν Πρίτσκερ.

-ετος 1993 .. πηρε σαρκα και οστα το Absolute Ensemble, ενα ευέλικτο μουσικό σύνολο που χαραξε σαν καραβι τα νερά της «κλασικής» μουσικής του, κατορθώνοντας, μακριά από κάθε λογικες, να συνδυάσει κλασικά έργα με διαφορετικά μουσικά ειδη και ρευματα, αυτα ηταν απο τζαζ και world music μέχρι χιπ χοπ,ναι καλα διαβασατε...

-ετος 1997.. ο Παπαστάμου συναντα τον Αλκίνοο Ιωαννίδη για ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην κυπριακή παράδοση, που παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο.Θριαμβος μουσικος...
η φιλία έκανε τον Αλκίνοο, να πολλαπλασιασει τα ταξίδια στη Νέα Υόρκη, και να γινει μέλος της παρέας των Absolute.Ετσι ηρθε η συνεργασία του με τον Πρίτσκερ, αλλά και η προσφατη συνεργασία του με όλους τους Absolute.

σε μια ερωτηση ενος δημοσιογραφου ο Μιλτιαδης ειπε-

'' Ριζώνεις στον τόπο που μένεις''. Ευχη μου ειναι πραγματικα να ριζωσει εδω στα μερη μας..
οσον αφορα για την αποτυχια διαβαστε απαντηση που ειχε δωσει ο ιδιος...

«Και η αποτυχία και η σαχλαμάρα. Ως καλλιτέχνης αντιμετωπίζεις το ρίσκο να εξεφτελίσεις κάτι ή και να εξεφτελιστείς. Διαφορετικά, αν πηγαίνεις με στόχο την, εκ των προτέρων, αποδοχή, δεν κάνεις τέχνη. Κάνεις μάρκετινγκ».
Απο αυτες τις φρασεις κατανοει καποιος,ποια ειναι η μουσικη του αρχη και που αυτη στηριζεται...σε μονο μια λεξη..αληθεια.

'' να σημειωσουμε βεβαιως...για τους αναγνωστες τι ειναι το Absolute Ensemble...''

ειναι- Το 18μελές νεοϋορκέζικο Absolute Ensemble που βρισκεται υπό τον Κρίστιαν Γιάρβι,που περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του Μπαχ, Ντεμπισί, Στραβίνσκι, Σένμπεργκ, Πέρτ, Ανταμς αλλά και Ζάπα, Μίνγκους, Χέντριξ και άλλα έργα των μελών του ή νέων συνθετών απ' όλο τον κόσμο. Η δισκογραφία τους «μετρά» 8 άλμπουμ, εκ των οποίων το «Absolute Mix», απέσπασε το 2000 το βραβείο των Γερμανών κριτικών και ήταν υποψήφιο για Grammy.

-δισκογραφικη δουλεια σταθμος...
«Που Δύσην ως Ανατολήν»
ο Αλκίνοος παρέα με το Μιλτιάδη Παπαστάμου σπρωξαν την μουσικη ενα βημα...πιο περα...

9 χρόνια χρειάστηκαν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Μιλτιάδης Παπαστάμου για να ολοκληρώσουν παρακαλω αυτη την σπουδαια δουλεια.Να δωσουμε συγχαρητηρια στον εμπνευστη που εκανε πρόταση απο το Μεγαρο Μουσικής στον Ιωαννίδη να παρουσιάσει τραγούδια της πατρίδας του στο Φεστιβάλ της Μικρής Επιδαύρου το 1997. Η συνεργασία των δύο μουσικών τους εστειλε να γευτουν μουσικα με την κυπριακή παράδοση. O Παπαστάμου κ ο αλκινοος στα ταξιδια τους στην μεγαλονησο, ηχογράφησαν γέροντες και ψαλτάδες, βρήκαν αρκετές υπάρχουσες ηχογραφήσεις ενώ λειτουργησαν οι έρευνες και μελέτες ιδρυμάτων και ιδιωτών μεσα στην μουσικη..σαν το συν...που ελειπε.

το αποτελεσμα 13 παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια, παρουσιαζοντας τα με μαγικο τροπο.
Με την δικια τους ματια δινουν νεα ανασα σε αυτα τα κομματια...ερχονται στο φως λειτουργωντας με το δικο τους παιξιμο..δινωντας στον κοσμο μια δουλεια γεματη ουρανο..

το νημα της διαδρομης του Μιλτιαδη Παπασταμου δεν εχει κλεισει στα γραφομενα μου παραπανω..συνεχιζεται ταξιδευοντας πανω στην γνωση,ερευνα,αληθεια,ζωη,πανω στα μαγικα δαχτυλα ενος μουσικου που ενωνει με νοτες...κοσμους..και τους προσφερει κατι μοναδικο..
το χαμογελο.
με σεβασμο πουλιος παναγιωτης.