Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

12ο LOW BAP FESTIVAL



12o Low Bap Festival @ Gagarin 205, Αθήνα
29/12/2009

12ο LOW BAP FESTIVAL

28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2009 στο “Gagarin205” - Αθήνα

Τo ετήσιο Low Bap Festival διοργανώνεται φέτος για 12η χρονιά στο Gagarin205, στην Αθήνα από τις 28 εώς και τις 30 Δεκεμβρίου. Active Member live, Sadahzinia live, πολλά Lowbap group, σεμινάρια, προβολές και πολύ μουσική!
Αυτή τη χρονιά επίσης, το φεστιβάλ μας θα έχει και κάποιες μοναδικές εκπλήξεις που θα ξεφύγουν απ' του lowbap τις μελωδίες...

Με αφορμή μια δισκογραφική συνεργασία, έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τους Thomas Shiffling trio και Veronica Harsca. O τρομπετίστας Thomas Siffling αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της Γερμανικής jazz σκηνής . Λόγω της ποικιλίας που χαρακτηρίζει τον ήχο του θεωρείται πως κινείται στα όρια πολλών και διαφορετικών ειδών. Καταφέρνει έτσι να συνδιάζει ηλεκτρονικά στοιχεία μέσα στο ευρύτερο περιεχόμενο της jazz. Το τελευταίο του άλμπουμ Cruisen με το Thomas Siffling Trio (Markus Faller drums / percussion, Jens Loh upright bass) είναι μια φιλόδοξη παραγωγή που εντάσσεται από πολλούς στο είδος της Nu Jazz. Το 2005 ο Τhomas Siffling κέρδισε το βραβείο Jazz του Baden-Wuerttemberg ενώ στη συνέχεια γίνεται ευρύτερα γνωστός μέσα από τις περιοδείες που πραγματοποιεί στην Ευρώπη την Αμερική και τον Καναδά. Οι περιοδείες συνεχίστηκαν στην Ινδία και την Σρι Λάνκα.

Τo 2005 η Veronica Harsca σχημάτιζει ένα κουαρτετο με την συμμετοχή κορυφαίων Ούγγρων μουσικών (Attlia Blaho, Zoltan Olah, Balint Majtenvi) ενώ κυκλοφορεί το πρώτο της album με τίτλο “Speak Low” το οποίο γίνεται No1 σε πωλήσεις στην Ιαπωνία όπου κυκλοφορήσε από το ανεξάρτητο label Nature Bliss. To 2006 ξεκινά να συνθέτει τα δικά της τραγούδια και το τρίτο της album κυκλοφορεί το 2008 με τον τίτλο Red Bagage. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πολυτάλαντη καλλιτέχνη που εκτός από την συμμετοχή της στο κουαρτέτο έχει πειραματιστεί σε πολλά είδη. Είναι η τραγουδίστρια του Erik Sumo Band ενω έχει συμμετοχές ως τραγουδίστρια σε παραστάσεις συγχρονου χορού, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες. Στο πλαίσιο της πολυδιάστατης δραστηριότητας της έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ουγγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία, Γαλλια κ.α.
Ωστόσο, αξίζει να έρθετε από νωρίς – στις 7 το απόγευμα! Ένας από τους καλύτερους drummer στον κόσμο, ο Κώστας Αναστασιάδης, θα κάνει ένα μοναδικό σεμινάριο ρυθμολογίας (28/12). Επίσης, ένα ακόμα σεμινάριο ηλεκτρονικής ήχου θα κάνει ο Bobby – o “αναλογικός μάγος”, μια συγκλονιστική μορφή της ηχοληψίας και του ήχου που σχεδόν έχει γίνει θρύλος στα τεχνικά πηγαδάκια των studio, και ανεπανάληπτη προσωπικότητα (29/12).
Μην χάσετε τα live από τους Flaco, Ramon, Χνάρια, Low Bap Warriors καθώς και το Low bap γκρουπ από την Γερμανία, τους Poedra.
Στις 30/12 ο B.D.Foxmoor θα πραγματοποιήσει ένα Dj set, ονόματι Pyromantic – δουλεμένο με σπάνια βινίλια και προγραμματισμένα beat.

Τέλος, Low Bap Festival χωρίς Active Member δε γίνεται... Οπότε, ετοιμαστείτε για ένα πολύωρο live από τους ιδρυτές του low bap κινήματος – που παρεπιπτόντως έχουν ολοκαίνουριο διπλό δίσκο “Απ' της φτιάξης μας τα λάθια”.

Διεύθυνση: Gagarin 205 , Λιοσίων 203

Είσοδος: 20 euro (για τις 28 και 29 Δεκεμβρίου) και 12 euro (για τις 30 Δεκεμβρίου)
Διατίθενται και εισιτήρια τριημέρου με 45 ευρώ.

Προπώληση μόνο από το δισκοπωλείο “Τζίνα” (Πανεπιστημίου 57).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00μ.μ.
οργάνωση: Low bap foundation και No Sponsors Movement

Πληροφορίες στο www.lowbap.com
http://www.thomassiffling.com/
http://www.myspace.com/thomassiffling
http://harcsaveronika.hu/
http://www.myspace.com/harcsaveronika

Δεν υπάρχουν σχόλια: