Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

OI LAST DRIVE ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ


Last Drive @ Κύτταρο Live, Αθήνα
28/11/2009

Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Νοεμβρίου

LAST DRIVE

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € (με μπύρα)
ΕΝΑΡΞΗ:22:00



OI LAST DRIVE ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ
ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου οι Last Drive εμφανίζονται ζωντανά στη σκηνή του club «Κύτταρο».

Η σχέση της μπάντας με τον συγκεκριμένο χώρο ξεκινάει από παλιά: Το χειμώνα του 1985, οι Last Drive έδωσαν εκεί μία από τις πρώτες συναυλίες τους μαζί με άλλες underground μπάντες της εποχής (Anti-Tropeau Council, Sex Beat, κ.ά.), ενώ το φθινόπωρο του 1986, λίγο μετά την κυκλοφορία του Underworld Shakedown, μοιράστηκαν τη σκηνή με τον Mick Blood, τραγουδιστή των Αυστραλών Lime Spiders. Ήταν μια εμφάνιση που τάραξε τα νερά της τότε αθηναϊκής ροκ σκηνής και έμεινε χαραγμένη στο μυαλό όσων την έζησαν.

Σήμερα, έπειτα από μία τρελή, θυελλώδη διαδρομή που διακόπηκε το 1994 για να ξεκινήσει και πάλι το 2007, 6 άλμπουμ που μίλησαν στην καρδιά της παγκόσμιας rock’n’roll κοινότητας, εκατοντάδες συναυλίες και κάμποσες περιοδείες σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και έναν καινούργιο δίσκο (Heavy Liquid) που χαρακτηρίστηκε ομόφωνα ως επάξια συνέχεια των παραπάνω, οι Drive επιστρέφουν στο club που έχει συνδέσει το όνομά του με την εναλλακτική έκφραση της μουσικής στην πόλη.

Η συναυλία γίνεται λίγο μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κοτσέλη με τίτλο 20.000 Miles Ahead: A Last Drive story από τις Νύχτες Πρεμιέρας. Το rockumentary αφηγείται την πορεία των Last Drive από το 1983 έως το 1994 και απέσπασε ευνοϊκά σχόλια.

Παράλληλα, μέσα στο Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει η έκδοση του Heavy Liquid σε βινύλιο από την ανεξάρτητη Inner Ear.

Το σετ των εμφανίσεων θα περιλαμβάνει κομμάτια από το Heavy Liquid, μία επιλογή από τους αγαπημένους δυναμίτες των Drive (ανάμεσα τους και τραγούδια που δεν έχουν ξαναπαίξει ζωντανά μετά την επανασύνδεσή τους), αλλά και μερικές διασκευές-έκπληξη.

Και τις δυο βραδιές στα decks του club θα βρίσκεται ο παλιός γνώριμος του συγκροτήματος d.j. Lo-Fi σε ένα special “Killer 45” d.j. σετ αποκλειστικά με σαρανταπεντάρια σινκλς? μια περιήγηση στο διαχρονικό αδαμαντωρυχείο του rock’n’roll.




ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE
ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: