Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

"Oι Επισκέπτες" @ Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, Αθήνα
19/11/2009

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Του Πέτρου Ζούλια

βασισμένο στην νουβέλα του Henry James «Το στρίψιμο της βίδας»

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Υπάρχουν πιο πολλά σε γη και σε ουρανό, απ’όσα το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει..»
Σαίξπηρ, Άμλετ

«Το στρίψιμο της βίδας» του Henry James είναι η αφετηρία της φανταστικής λογοτεχνίας. Είναι η μήτρα για να γεννηθούν χιλιάδες στοχασμοί και συναισθήματα πάνω στο μεγάλο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης. Τι είναι καλό, τι είναι κακό, τι είναι λογικό, τι είναι παράλογο, τι είναι φαντασία και τι πραγματικότητα; Μια ιστορία που μπερδεύονται τα παιδιά με τους ενήλικες, οι ζωντανοί με τους πεθαμένους, η αμαρτία με την αρετή. Μια ιστορία λοιπόν με απρόσμενους επισκέπτες η μήπως όχι και τόσο απρόσμενους ….
Το κείμενο απλό και ανοιχτό είναι ικανό να ταξιδέψει και να γοητέψει τον οποιοδήποτε. Επιδέχεται πολλές αναλύσεις και πολλές εκδοχές. Στρίβει και ξαναστρίβει τη δημιουργική σύλληψη και γεννά θεατρικά κείμενα, ταινίες, όπερες ως και κόμικς. Μ όλους αυτούς τους καρπούς μπροστά μας φτιάχνουμε τη δική μας νέα θεατρική εκδοχή φέτος για το Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Τίτλος του έργου μας «Οι Επισκέπτες»: ένα σκηνικό ταξίδι που υπόσχεται αίσθημα, φαντασία και ανατροπή. Εδώ ότι φαίνεται δεν είναι. Εδώ σαν θέατρο μέσα στο θέατρο τα πρόσωπα υποδύονται ρόλους για να αντέξουν την αλήθεια του είναι τους. Μαζί με την Κάτια Δανδουλάκη, η Ρένια Λουιζίδου, η Ολυμπία Σκορδίλη, ο Τάσος Αλατζάς, και ο Κωνσταντίνος Λαγός, η Σαββίνα Μαμνιόγλου και η Ναταλία Ανστικ. Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια, η μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, ο Γιώργος Γαβαλάς στα σκηνικά, η Αναστασία Αρσένη στα κοστούμια η Κατερίνα Μαραγκουδάκη στους φωτισμούς.
Σας περιμένουμε στο παράξενο, στοιχειωμένο πύργο του Μπλάι για να ξαναπούμε απ την αρχή μία παλιά ιστορία που αφορά στο χθες το σήμερα και το αύριο.

Παραγωγή: Κάτια Δανδουλάκη - Πολιτισμός & Επικοινωνία Α.Μανάφης-Ν.Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: