Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Γεώργιος Παντελάκης..σε ευχαριστουμε..


O Πρόεδρος, Θεόδωρος Ζαγοράκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκφράζουν την βαθύτατη οδύνη τους για την απώλεια του Γεώργιου Παντελάκη, ο οποίος έφυγε σήμερα από κοντά μας σε ηλικία 83 ετών.
Ο Γεώργιος Παντελάκης αφιέρωσε τη ζωή του στον ΠΑΟΚ για περισσότερο από μισό αιώνα. Ξεκίνησε το 1954, ως μέλος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ενώ δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε χρέη εφόρου στο τμήμα μπάσκετ. Το 1959 συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μπάσκετ, ενώ τα επόμενα χρόνια και μετά από ένα σύντομο πέρασμα του από το τμήμα στίβου, αφοσιώθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο υπηρέτησε από το πόστο του γενικού γραμματέα και του προέδρου από το 1975 έως το 1984. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας «ΠΑΟΚ» υπογράφοντας το 1979 τη μετατροπή της από ερασιτεχνικό τμήμα σε Ανώνυμη Εταιρία.

Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Γιώργου Κούδα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 συντελώντας στην επιστροφή του "Μεγαλέξανδρου" του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ομάδα και ήταν αυτός που με τη διορατικότητά του δημιούργησε τη Χρυσή Ομάδα της δεκαετίας του ’70.

Ο Γιώργος Παντελάκης έγραψε χρυσές σελίδες δόξας και ανήκει πλέον στο πάνθεον των ηρώων της χρυσής ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τα αδέρφια μας στον ουρανό βρήκαν τον πρόεδρο τους