Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

H Βικτωρία Ταγκούλη συναντά τον Πουλιο Παναγιώτη.Συνεντευξη.

H Βικτωρία Ταγκούλη συναντά τον Πουλιο Παναγιώτη.

http://www.youtube.com/embed/mG1Az3fTPJ8

 Λένε πως οι σπουδαίοι ερμηνευτές έχουν το χάρισμα.Ενα χάρισμα που σε συνδυασμό με την προσωπικότητα τους βγαίνει και στην καθημερινή ζωή,ώστε να βλέπει ο καθένας την αλήθεια τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικο.Η στάση και η δημιουργία πρέπει να συνάδουν με λόγια και πράξεις .Χαίρομαι ειλικρινά που σας παρουσιάζω μια ερμηνεύτρια που ανήκει σε αυτή την κατηγορία . Είναι αληθινή. Κυρίες και Κύριοι η Βικτώρια Ταγκουλη.

1.Βικτώρια καλησπέρα .Να σε ευχαριστήσουμε καταρχάς για την τιμή που μας έκανες. 

ΒΤ.Καλησπέρα! Σ ευχαριστώ κι εγώ για την πρόσκληση.

 2.‘’Διαπιστώσεις’’ λοιπόν νέο τραγούδι προπομπός θα έλεγα του νέου σου άλμπουμ .Πες μου λίγα λόγια για την νέα σου δουλειά?

 Β.Τ.Η νέα μου δουλειά θα λέγεται “Τετράδιο” ,θα περιλαμβάνει δεκα καινούρια τραγούδια ,ένα από αυτά είναι όπως ανέφερες οι “ Διαπιστώσεις” που παίζουν ήδη στο ραδιόφωνο, σε μουσική του Χρίστου Θεοδώρου και στίχους του Μιχάλη Γελασάκη.Θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο. "Ο δίσκος βασίζεται στο πιάνο και ενα κουαρτέτο εγχορδων και την ενορχηστρωση την έκανε ο Χριστος ".

  3.Χρήστος Θεοδωρου-Μιχάλης Γελασακης. Σπουδαίοι δημιουργοί ,χαρακτήρισε μου τους,πως είναι να δουλεύεις στο στούντιο μαζί? 

ΒΤ.Με τον Χρηστο είμαστε σταθεροί συνεργάτες ,έχουμε κάνει ήδη δύο δίσκους μαζι το “α” και τη “Φωτο βόλτα” και τωρα είμαστε στον τρίτο, έχουμε κοινά όνειρα και στόχους .Τον θεωρώ έναν από τους πιο σημαντικούς νέους συνθέτες που έχει η χώρα μας .Έχει ήδη γράψει μουσική για πάνω από 30 μουσικές παραστάσεις, δύο πρωτότυπα μιούζικαλ..Είναι ένας καλλιτέχνης με ήθος,στο στούντιο είναι ήρεμος αλλά και απαιτητικός! Με τον Μιχάλη είναι η πρώτη μας συνεργασία και απ ότι ξέρω είναι και η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά .Μεχρι τώρα είχε δώσει κάποια τραγούδια μεμονωμένα σε κάποιους καλλιτέχνες .Οι στίχοι του Μιχάλη με άγγιξαν από την αρχή πάρα πολύ γιατί με εκφράζουν απόλυτα και εχουν μια αμεσότητα και μια μελωδικότητα. Στο στούντιο είναι σοβαρός αλλά και πλακατζής .Νομίζω ο συνδυασμός Χρίστου,Μιχάλη και Νίκου Αγγλούπα ,ο παραγωγός του δίσκου μας, ήταν ότι καλύτερο!!!!!

  4.Λογω της κατάστασης στην σημερινή δισκογραφία σκέπτεσαι να βγάλεις ένα cd η να είναι σε ψηφιακή μορφή και ανέβασμα στο you tube?

ΒΤ.Νιώθω τυχερή σ αυτό το κομμάτι γιατί ο δίσκος μας θα βγεί από την Platinum.Δεν πιστεύω ότι μπορεί ένας δίσκος στις μέρες μας να αποφέρει έσοδα ,ούτε καν η παραγωγή δεν βγαίνει πια ,ωστόσο ένας δίσκος είναι κάτι χειροπιαστο, είναι η δουλειά σου είναι η ταυτότητά σου ,είναι αυτό που μένει.Σίγουρα το youtube παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διάδοση της μουσικής και στην πιο εύκολη πρόσβαση και η πραγματικότητα είναι ότι σε λίγο όλα θα εκδίδονται σε digital μορφή. .Ωστόσο θα σταθώ στο γεγονός ότι μερικές φορές η τόσο εύκολη πρόσβαση στα πάντα μας αναγκάζει να μην ακούμε πια πραγματικά μουσική.

  5.Στα live που πραγματοποιείς πως βλέπεις τον κόσμο έχει ψυχολογία?.Σημαντικό κομμάτι που δυστυχώς οι συνθήκες μας την έχουν αφαιρέσει.

 ΒΤ.Νιώθω ότι είμαστε μουδιασμένοι .Ο κόσμος οικονομικά και ψυχολογικά είναι πολύ άσχημα αυτή τη στιγμή ,γι αυτό πιστεύω ότι η μουσική και γενικότερα κάθε μορφή τέχνης είναι πιο αναγκαία από ποτέ.Βέβαια ,δυστυχώς, σ αυτή τη χώρα ο πολιτισμός θεωρούνταν πάντα πολυτέλεια.

  6.Θέλω την άποψη σου όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε όλοι μας εμείς οι δημιουργοί την εποχή του μνημονιου.Το λέω αυτό γιατί όταν οι καιροί ζηταγαν μεταφορικά το λέω αίμα όλοι οι δημιουργοί, ερμηνευτές , ενώνονταν μια γροθιά και έβγαιναν στις πλατείες .Γιατί υπάρχει μια βουβαμάρα ,μια απάθεια..τι θεωρείς ότι πρέπει να γίνει και να κινητοποιήσει ο πολιτισμός ειρηνικά τον κόσμο?

 ΒΤ.Πιστεύω ότι είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο κάτι παλιό πεθαίνει και κάτι καινούριο θα γεννηθεί. Δεν ξέρω πώς και πότε αλλά σίγουρα το βόλεμα και η ψεύτικη ευμάρεια τελείωσαν.Ένα ολόκληρο σύστημα αξιών (;;) βόλεψε πολλούς και εξαιτίας του βιώνουμε όλα αυτά σήμερα. Η δουλειά μας και τα τραγούδια μας είναι αυτά που πρέπει να μιλήσουν τώρα.

  7.Πιστεύεις ότι υπάρχει ένα φως ,μια ελπίδα στις μέρες μας, εδώ όπου η φτώχεια και η άγνοια έχουν γίνει ένα με την κάθε μέρα μας??

ΒΤ.Φυσικά και υπάρχει φώς και ελπίδα .Τουλάχιστον αυτό επιλέγω εγώ !

8.Από το μονόπρακτο μιούζικαλ Πρός Κατεδάφιση του Tenesse Williams ως την ομάδα Μουσικού Θεάτρου ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ και από εκει Λουδοβίκος των Ανωγείων σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ,Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου ( RADA) σε δυο συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη στη παράσταση INSTALLATION 496,ως το σημερα…Ωραιο ταξιδι?

ΒΤ.Σπουδαίο ταξίδι, σπουδαίες συνεργασίες .Η κάθε μια έχει αφήσει το αποτύπωμά της.

9.Τον χειμώνα έχεις κάποια σχέδια για εμφανίσεις?

 ΒΤ.Θα κάνω εμφανίσεις με αφορμή τον νεό δίσκο ,οι οποίες θα έχουν τίτλο “Τετράδιο” θα ξεκινήσω από την Αθήνα με στόχο και την υπόλοιπη Ελλάδα ,εύχομαι να έρθω και στα μέρη σας.

 10.Βικτώρια οι ακροατές που μπορούν να σε βρίσκουν ,στο διαδίκτυο?

ΒΤ.Μπορούν να με βρούν στο facebook ως Victoria Tagouli και Βικτωρία Ταγκούλη (official) και στο ομώνυμο κανάλι μου στο youtube

11.Ένα τελευταίο μήνυμα στους αναγνώστες και ακροατές?

 ΒΤ.”Move on” είναι ο τίτλος ενός υπέροχου τραγουδιού του Steven Sondheim από το μιούζικαλ ‘Sunday in the Park with George’ Να προχωράμε , να εξελισσόμαστε.



Λίγα λόγια για την Βικτωρία Ταγκούλη

Η Βικτωρία Ταγκούλη είναι μία ερμηνεύτρια με μοναδική φωνή και σημαντική παρουσία τόσο στη μουσική σκηνή όσο και στο θέατρο. Την γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στην ομάδα Σπείρα- Σπείρα ενώ στη συνέχεια ακολούθησε την προσωπική της καλλιτεχνική διαδρομή. Συμμετείχε στα επιτυχημένα μιούζικαλ «Προς κατεδάφιση» και «Ο ευτυχισμένος prince» σε μουσική του Χρίστου Θεοδώρου και κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και την αναγνώριση του κοινού μέσα από την ερμηνεία της στο έργο της Ελένης Γκασούκα «Φουρκέτα» που παίχτηκε για 3 συνεχόμενα χρόνια. Στην παράσταση αυτή η Βικτωρία Ταγκούλη ξεχώρισε, χαρίζοντας μεγάλη συγκίνηση με την ευρεία ερμηνευτική της γκάμα. Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας με τελευταία την πολύ επιτυχημένη εμφανιση στο Gazarte τον Απρίλιο του 2013 σε μια βραδιά που διοργάνωσε ο μελωδία 99,2 για τους ακροατές του . Πρόσφατα εμφανίστηκε στο φεστιβαλ νέων καλλιτεχνών στη Σύρο (καλοκαίρι 2013) Δισκογραφικά έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ. Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε με τίτλο (α) σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου και το δεύτερο με τίτλο «Φωτο.βόλτα». Η μουσική είναι του Χρίστου Θεοδώρου και οι στίχοι του Διαμαντή Γκιζιώτη. Το τραγούδι “ Διαπιστώσεις” από τον επερχόμενό της δίσκο που θα λέγεται “Τετράδιο” , μουσική Χρίστος Θεοδώρου , στίχοι Μιχάλης Γελασάκης έχει ήδη ξεκινήσει και παίζεται στα ραδιόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: