Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Moa Bones 31.10.2011 22.00




Nixon - Αθήνα


Η Restless Wind παρουσιάζει τους Moa Bones για δύο συνεχόμενες βραδιές, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου & Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011 στο screening room του χώρου NIXON.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.15
Έναρξη: 22.00
Είσοδος: 10 ευρώ (συμπεριλαβάνεται το album “Aquarelles”)

Οι Moa Bones είναι το προσωπικό μουσικό project του Δημήτρη Αρώνη, το οποίο δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2009 στην Αθήνα. Τα πρώτα τους βήματα έγιναν ουσιαστικά το 2006, όταν ξεκίνησαν να ηχογραφούν με το όνομα Palindrom τα πρώτα τους τραγούδια, με τη λιτή τους ενορχήστρωση να θυμίζει κάτι από την ψυχεδελική folk-pop τραγουδοποιία των 60s.

Τo συγκρότημα εκείνη την εποχή αποτελείτο από τους Δημήτρη Αρώνη (φωνή, κλασική κιθάρα) και Ευαγγελία Ξυνοπούλου (φωνή, πιάνο).

Από αυτή την περίοδο των σκόρπιων ηχογραφήσεων, προέκυψε ένα mini EP τριών κομματιών με τίτλο “By my side”, το οποίο μοίρασαν στο κοινό το Μάιο του 2007 στο ΑΝ club, όπου συμμετείχαν ως opening act στη συναυλία του Gruff Rhys (Super Furry Animals).

Άλλες ξεχωριστές εμφανίσεις εκείνης της περιόδου ήταν στο 1ο Burnt Festival 2006 (Μικρό Μουσικό Θέατρο), στο Θέατρο Pοές το 2007 και στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2008 (Kinky Kong). Μέχρι το 2008, το γκρουπ κάνει live εμφανίσεις με διάφορους guest μουσικούς στη σύνθεσή του, αλλά σύντομα καταλήγει στο αρχικό ντουέτο.

Το φθινόπωρο του 2009, έχοντας πια αλλάξει όνομα, οι Moa Bones ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του παρθενικού τους άλμπουμ με παραγωγό τον Κυριάκο Μουστάκα. O ήχος κινείται στην αισθητική των πρώιμων demos, όπου κυριαρχούν η κλασική κιθάρα, το πιάνο και τα φωνητικά, ενώ προστίθενται και λίγα κρουστά, kalimba και organs.

Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις ολοκληρώνονται 5 μήνες αργότερα στο Inhousemusic Studio από τον Κυριάκο και το Δημήτρη. Ο δίσκος περιέχει συνολικά 10 τραγούδια και δανείζεται τον τίτλο του από το ομώνυμο τραγούδι “Aquarelles”, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη δανέζικη ρομαντική-δραματική ταινία, με τίτλο “Reconstruction”.

To «Aquarelles» είναι μια συλλογή τραγουδιών, με δημιουργική αφετηρία τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, που όμως έρχεται καταγεγραμμένη στο σήμερα με μια ματιά απόλυτα συγχρονισμένη με τα σύγχρονα και εκάστοτε παγκόσμια ρεύματα, χωρίς βέβαια να χάνει την ιδιαίτερή της, ξεχωριστή ταυτότητα. Έχει μια διάθεση νεανική, φρέσκια και διηγηματική. Folk φόρμες της πρόσφατης, κυρίως, αμερικάνικης τραγουδοποιητικής παράδοσης αναμειγνύονται με Βρετανικές επιρροές, χωρίς ν' απουσιάζουν οι alternative υφολογικές αναφορές. Ευαισθησία και μελαγχολία στη στιχουργία, εύθραυστες ατμόσφαιρες και ακουστικός ήχος, οικείος, ζεστός, απερίγραπτα γνώριμος ώρες-ώρες, τόσο που μπορεί και να ξαφνιάσει τον ακροατή. Ανεπιτήδευτη απλότητα και συνθετική ουσία αιχμαλωτίζουν γλυκά κι εκείνο που ζητάνε, δεν μπορεί παρά να είναι μια αδιαμαρτύρητη παράδοση στα χρώματα και τις αποχρώσεις μιας ακουαρέλας. Γαλήνιο και εξομολογητικό, το «Aquarelles» είναι το ντεμπούτο άλμπουμ των Moa Bones κι αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα την Τρίτη 1η Νοέμβρη 2011 από την Restless Wind.

Μαριώ & Χριστίνα Μαξούρη 31.10.2011 22.00




Black Duck - Αθήνα




Ο Black Duck γιορτάζει τα τρίτα του γενέθλια:

Εγκαίνια έκθεσης σκηνικών & κοστουμιών του Γιάννη Μόραλη από τις «Έξι λαϊκές ζωγραφιές»

Η Μαριώ και η Χριστίνα Μαξούρη τραγουδούν Μάνο Χατζιδάκι

Ο Black Duck γίνεται τριών ετών και το γιορτάζει!

Στις 31 Οκτωβρίου!
Με τα εγκαίνια μιας εξαιρετικής έκθεσης και με μία μουσική βραδιά.

Η έκθεση σκηνικών και κουστουμιών του Γιάννη Μόραλη από την παράσταση «Έξι Λαϊκές ζωγραφιές» που είχε ανεβάσει το Ελληνικό Χορόδραμα, σε χορογραφία της Ραλλούς Μάνου, με τις περίφημες μεταγραφές για πιάνο έξι γνωστών ρεμπέτικων από τον Μάνο Χατζιδάκι, θα στολίζει όλους τους χώρους του Black Duck (Χρ. Λαδά 9α), έως τις 20 Νοεμβρίου.

Την ημέρα των εγκαινίων η Μαριώ και η Χριστίνα Μαξούρη - μία νέα εξαιρετική φωνή - θα ερμηνεύσουν τραγούδια από την παράσταση, καθώς και άλλες συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, σε μία μοναδική σύμπραξη.

Στο πιάνο τις συνοδεύει ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, ο Black Duck ετοιμάζει και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει την τρίτη του επετειακή έκδοση, με τίτλο «Προσωπογραφίες –Τετράδιο Φιλοξενίας Ελεύθερης Έκφρασης του Black Duck»

Lexicon Project 30.10.2011 21.30



Σταυρός Του Νότου / Club - Αθήνα



Lexicon Project

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά , οι Lexicon Project επιστρέφουν στη σκηνή του club του «Σταυρού του Νότου», με μια σειρά παραστάσεων όπου θα ακουστούν για πρώτη φορά, και τραγούδια απ’ την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά!
Σε ένα ανανεωμένο πρόγραμμα οι Lexicon Project μας τραγουδούν «Δεν είναι ο κόσμος για σένα». Ο ήχος τους, έχει χαρακτηρίσει το ύφος και την προσωπικότητα της μπάντας. Ένα πέρασμα από την κιθαριστική ποπ της Μ. Βρετανίας μέχρι τη σύγχρονη ποπ-ροκ ελληνική μουσική σκηνή, με μια πολύ προσωπική και ενδιαφέρουσα ερμηνεία. Απ’ το πρόγραμμα δε θα λείψουν τραγούδια που έχουν αγαπηθεί, απ’ τον πρώτο τους δίσκο («Ας κάνουμε τη νύχτα μέρα», «Χειμώνας», «Ταξίδεψε»), καθώς και διασκευές αγαπημένων κομματιών μέσα απ’ το δικό τους πρίσμα.
Την οπτικοποίηση των τραγουδιών συμπληρώνουν τα videos που έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι και θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της παράστασης. Μια εξαιρετική πρόταση, από μια μπάντα που αν και νέα, έχει μαζέψει τις πιο θετικές κριτικές και έχει συζητηθεί όσο λίγες…

Καίτη Κουλλιά 29.10.2011 23.00



Eliart - Αθήνα




Σε μία εποχή που ευνοεί την απομόνωση, η Καίτη Κουλλιά παρουσιάζει επί σκηνής του «Eliart» μία μουσική συνύπαρξη με φίλους μουσικούς και το κοινό της. Αιτία κι αφορμή η μεγάλη ανάγκη για αληθινές στιγμές γιορτής, που όλοι νιώθουν μέσα στη μέγγενη της δύσκολης καθημερινότητας.

Με πολύ αγάπη και μεράκι η Καίτη Κουλλιά και οι συνεργάτες της ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με επιλογές από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και μερικά από τα πιο «όμορφα» στιγμιότυπα του σύγχρονου έντεχνου τραγουδιού, όπως αυτό εκπροσωπήθηκε μέσα από τη μουσική ευαισθησία των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοϊζο, Ρασούλη, Παπάζογλου, Μάλαμα, Θαλασσινό.
Η δημοτική μας παράδοση δεν λείπει από τη μουσική αυτή συνάντηση και οι πιο φωτεινές από τις μελωδίες των Δωδεκανήσων θα φωτίσουν τη σκηνή του «Eliart».
Υπάρχει λόγος να ανταμώσουμε και να γιορτάσουμε κάθε Σάββατο του Οκτωβρίου στη μουσική σκηνή της Κωνσταντινουπόλεως. Σε αυτή τη γιορτή θα συμμετέχουν κάθε φορά και διαφορετικοί εκλεκτοί φίλοι – μουσικοί της Καίτης Κουλλιά.

Στις 15/10 η En Cardia θα μοιραστούν τις ταραντέλες, τη μουσική της Κάτω Ιταλίας και το «Ελα Κασπέντα» με την αιθέρια φωνή της Κουλλιά.

Στις 22/10 ο Όθωνας Μπικάκης (λύρα κρητική) κι ο Νίκος Βενετάκης (λαούτο) θα προσεγγίσουν την έντεχνη και τη Δωδεκανησιακή μουσική μέσα από το κρητικό ιδίωμα, ενώ… στις 29/10 ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και η Μαρία Παπαγεωργίου θα ανταλλάξουν τα τραγούδια τους με αυτά της Καίτης Κουλλιά για να αποδείξουν πως όσο κι αν η εποχή μας στενεύει, άλλο τόσο υπάρχει βαθιά η ανάγκη για τα συναισθήματα να ελευθερώνονται και οι άνθρωποι να ανταμώνουν σε μια κοινή γιορτή.
Ευτυχώς, η μουσική προσφέρει απλόχερα τέτοιες αφορμές. «Καλώς ανταμωθήκαμε»!

Παίζουν
Καίτη Κουλλιά (τραγούδι), Ζαχαρίας Βαμβακούσης (ακορντεόν), Γιάννης Σιφναίος (κιθάρα), Νίκος Τζανετόπουλος (πλήκτρα).

Είσοδος 12 Ευρώ με ποτό

Κέλτες 29.10.2011 22.30




Μουσική Σκηνή Μακάρι - Αθήνα



Οι ΚΕΛΤΕΣ σε σκοπούς και τραγούδια από την Ιρλανδία, τη Σκωτία, τη Βρετάνη καθώς και σε αμερικάνικα τραγούδια με έντονη κέλτικη επιρροή.

Μανώλης Γαλιάτσος (μαντόλα,μαντολίνο,banjo), Κώστας Ξυδάκης (μαντολίνο.φλογέρες.Dulciner), Γιώργης Γαλιάτσος (ιρλανδέζικο μπουζούκι, τραγούδι) και Σκοτ Μαυρουδής (φλάουτο-γκάϊντα).

Eίσοδος:11 ευρώ με μπύρα, κρασί, αναψυκτικό, 12ευρώ με ποτό

Μωρά Στη Φωτιά 29.10.2011 22.00




Κύτταρο Live - Αθήνα




Μωρά Στη Φωτιά

Τα Μωρά στη Φωτιά, η μπάντα «φετίχ» της ελληνικής ροκ σκηνής, ανανεωμένοι και πιο δυναμικοί από ποτέ, βάζουν ξανά φωτιά στη σκηνή του Κυττάρου, με εύφλεκτα υλικά τους αιχμηρούς στίχους του ποιητή και ηγέτη της μπάντας Στέλιου Σαλβαδόρ και τα νέα τραγούδια του πρόσφατου “Cougar Baby - Smoking Rabbit” που μαζί με τους διαχρονικούς ύμνους του ιστορικού γκρουπ υπόσχονται μια αξέχαστη ζωντανή εμπειρία.

www.morastifotia.gr

Παύλος Παυλίδης & B-Movies 29.10.2011 21.30




PassPort - Πειραιάς




Πάνω στην Πλατεία Κοραή, σε ένα κτίριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής, που μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό χώρο, με γούστο και πολλή δουλειά, για να φιλοξενήσει μουσικές βραδιές, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, θέατρο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Κυριακή, και εκδηλώσεις σχετικές με το βιβλίο, κάθε Τετάρτη.

Τηλ. 2104296401 - 6940558558

Γιάννης Μαρκόπουλος 29.10.2011 21.00




Θέατρο Ακροπόλ - Αθήνα

Online αγορά:
http://www.ticketservices.gr




Το θέατρο Ακροπόλ στο πλαίσιο των μουσικών του εκδηλώσεων, παρουσιάζει τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο στις 28 & 29 Οκτωβρίου.

Ο συνθέτης που το όνομά του έχει συνδεθεί αδιαφιλονίκητα με το ανεκτίμητο κομμάτι της ποιοτικής Ελληνικής μουσικής, δίνει την πρώτη του από μια σειρά συναυλιών, που θα συνεχιστούν σε 10 ακόμα πόλεις της χώρας μας, με κεντρικό άξονα το έργο του "Θητεία" αλλά και μέρη άλλων αγαπημένων από το κοινό έργων του, καθώς και ανέκδοτα καινούργια τραγούδια του.
Ερμηνευτές σ΄αυτό το "νέο μουσικό ταξίδι" του συνθέτη είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης , ο Κώστας Μακεδόνας, η Κατερίνα Αυγέρη και η Βανέσα Καλκάνη.

Η παράσταση χωρίζεται σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζεται ολόκληρο το έργο «Θητεία» , ενώ στο δεύτερο μία επιλογή από το πλούσιο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Συμμετέχει η δωδεκαμελής ορχήστρα Παλίντονος Αρμόνια και ένα νέο χορωδιακό σύνολο.
Διευθύνει ο συνθέτης.

Τιμές εισιτηρίων : 10 € (φοιτητικό),15 €,25 €, 40 €

Προπώληση εισιτηρίων : Θέατρο Ακροπόλ.
www.ticketservices.gr

Νικήτας Κλιντ & Xρήστος Τσάμπουρας 29.10.2011 21.00




Gagarin 205 - Αθήνα


Νικήτας Κλιντ & Xρήστος Τσάμπουρας

Νικήτας XRay Κλιντ & Xρήστος Τσάμπουρας present Moriginal Champsystem: Αthens Zoo - Roots ‘n Beats

To Σάββατο 29 Οκτωβρίου ο Νικήτας Κλιντ κι ο Χρήστος Τσάμπουρας γιορτάζουν την κυκλοφορία του ολόφρεσκου Moriginal Champsystem: Athens Zoo αφήνοντας για λίγο πίσω τις Ρόδες (το ιδιαίτερο εκείνο μουσικό σχήμα, του οποίου είναι και οι δυο μέλη).

Οι Moriginal Champsystem που ξεκίνησαν από τα street parties και έκαναν lives από το πουθενά, θα παρουσιάσουν τώρα στη σκηνή του Gagarin 205 τα σκληροπυρηνικά τους beats ανακατεμένα με reggae και hiphop , φασαρία και αθηναϊκές ιστορίες, σε ένα 3ωρο DJset με τη DJ Marina και τον FLeCK στα πλατώ.

Ενα μικρό αυτοσχέδιο soundsystem συνδέεται με τον εξοπλισμό του Gagarin 205 για να ταρακουνήσει τους φανατικούς του bass culture, μέσα στην ατμόσφαιρα ενός street party, με δυο DJs και το Νικήτα Κλιντ στο ρόλο του MC.

«Oι γυναίκες στο... Ντουνιά»


«Oι γυναίκες στο... Ντουνιά» με τη Σοφία Παπάζογλου (Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Οκτωβρίου στην Αθηναίισα Live

Μια δυνατή λαϊκή ορχήστρα, ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής και μια σειρά από απρόβλεπτες συνεργασίες με γυναικεία χροιά είναι το πρόγραμμα που εμπνεύστηκε φέτος ο συνθέτης – σολίστας στο μπουζούκι Γιώργος Αλτής στην Αθηναίισα Live. Ο ερμηνευτής Γιάννης Ντουνιάς θα συνυπάρξει με μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναικε...ίες φωνές, σημερινές και παλιότερες σε ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα με βασικό άξονα το διαχρονικό ελληνικό τραγούδι. Ο Γιώργος Αλτής και ο Γιάννης Ντουνιάς θα υποδεχτούν την Σοφία Παπάζογλου (Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Οκτωβρίου), την πολύπλευρη ερμηνεύτρια με την μεγάλη δισκογραφία . Της εμπιστεύθηκαν τις δουλειές τους οι πιο καταξιωμένοι Έλληνες συνθέτες από το χώρο του παραδοσιακού, λαϊκού, έντεχνου και της World Music. Ταξίδεψε την Ελληνική μουσική σ’ όλο τον κόσμο δίνοντας συναυλίες σε μεγάλα θέατρα και φεστιβάλ και συνεργάστηκε επί σκηνής με όλους τους γνωστούς και καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδοποιούς.
Αθηναίισα Live
Ηρώνδα 8, Παγκράτι, Καλλιμάρμαρο, Αγιος Σπυρίδωνας
Τηλ: 2107242172, 6945953361
email: athinaiisa@gmail.com
Ιστοσελίδα: athinaiisa.com
facebook.com/AthinaiisaLive
twitter.com/AthinaiisaLive
youtube.com/athinaiisaLive

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αγάθωνας 28.10.2011 22.30



Χάραμα - Αθήνα




Γνήσια διασκέδαση σε μια αναδρομή στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής του ρεμπέτικου και λαϊκού μας τραγουδιού Αγάθωνας, παρέα με τους Μάκη Σταμούλη, Πανωραία Κονταξή, Εύα Ξένου και την ορχήστρα του, ξεκινά τις εμφανίσεις του στο ιστορικό κέντρο «Χάραμα» της Καισαριανής στις 28 Οκτωβρίου 2011.

Αναδρομή στο ρεμπέτικο τραγούδι των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου κ.α. και γνήσια λαϊκή διασκέδαση κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 22:30 και Κυριακές μεσημέρι στις 14:00.

G-Play featuring Alex Foster..creating a Party 28.10.2011 22.00



Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα



Οι Κώστας Μπαλταζάνης, Αστέριος Παπασταματάκης, Μιχάλης Καπηλίδης και Αθηνά Ρούτση, συναντιούνται στη σκηνή του Αλάβαστρο με τον Alex Foster, με σκοπό και...αφορμή ένα ΠΑΡΤΥ....

Είσοδος ελευθερη

Θάνος Ανεστόπουλος 28.10.2011 22.30




Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα



Θάνος Ανεστόπουλος

Ο Θάνος Ανεστόπουλος σας καλεί να παραβρεθείτε για τέσσερις συνεχόμενες Παρασκευές στην παρουσίαση της πολυαναμενόμενης πρώτης του προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς.

Ιδιαίτερες συστάσεις για το Θάνο Ανεστόπουλο δε χρειάζονται. Επί 20 περίπου χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος κράτησε και κρατά συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.
Ο Θάνος Ανεστόπουλος δούλεψε δύο χρόνια για την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει στις συναυλίες στην Αυλαία, ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής διάφανης περιπέτειας.
Το μουσικό set θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν...
Μαζί με τα νέα του τραγούδια θα παρουσιάσει αγαπημένα κομμάτια από τη δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δε θα λείψουν και διασκευές-έκπληξη σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Johnny Cash, o Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από «καταραμένους» ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.ά.)
Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), ο Χρήστος Λιάτσος (κρουστά), ο Νίκος Γιούσεφ (μπάσο, μουσικό πριόνι), με ηχολήπτη το Δημήτρη Γιάλα, ενώ το μουσικό set θα συνοδεύεται από video projections, βασισμένα σε έργα ζωγραφικής του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν.
Πρόκειται για μια μοναδική συνεύρεση εξαιρετικών μουσικών από διαφορετικούς τόπους, που τους ένωσε η κοινή αγάπη και το πάθος τους για δημιουργία και πειραματισμό.

Στο χώρο της Αυλαίας θα στεγαστούν συγχρόνως τα ζωγραφικά έργα του Θάνου Ανεστόπουλου, από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου ως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, υπό τον τίτλο: Remember Your Mortality

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Ο Θάνος Ανεστόπουλος μας προσκαλεί να διαβούμε μαζί του το κατώφλι για ένα προσωπικό σουρεαλιστικό σύμπαν που δημιούργησε κάτω από το θεματικό τίτλο «Remember your mortality».

To σουρεαλιστικό σύμπαν του έχει καταγραφεί και έχει ντύσει τις αφίσες και τα εξώφυλλα των δίσκων των Διάφανων Κρίνων. Τα τελευταία χρόνια οι στίχοι των τραγουδιών και των ποιημάτων του, εικονοποιούνται και προβάλλονται ταυτόχρονα με τις ζωντανές εμφανίσεις του στη σκηνή. Ο τίτλος της έκθεσης -δανεισμένος από τη γνωστή ρήση του Friedrich Wilhelm Nietzsche- περιγράφει και περικλείει στοχασμούς για το θάνατο και τον έρωτα, τονίζοντας την ανάγκη και την επιθυμία για ζωή και δημιουργία μέσα σε χαλεπούς και αφυδατωμένους καιρούς. Με αφετηρία τη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου για απεξάρτηση από ψυχαναγκασμούς, ουσίες, πάθη και εμμονές, οι μορφές των έργων του προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις σκιές, έξω στο φως γεννώντας την ελπίδα για λύτρωση και κάθαρση ψυχής, για αποδοχή και αγάπη.

Κάθε Παρασκευή στη σκηνή της Αυλαίας θα εναλλάσσονται πριν την εμφάνιση του Θάνου Ανεστόπουλου σύγχρονες μουσικές προτάσεις από νέες ελληνικές μπάντες.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου: Guest ΑΓΡΙΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου: Guest DREAMWIRSE
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου: Guest EGG HELL (Brazil)
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου: Guest MOUSSAS FARM


Τιμή εισιτηρίου 12 € (με κρασί / μπίρα)

Ζωή Τηγανούρια 27.10.2011 22.30




Μουσικό Μπαρ Φοίνικας - Αθήνα




Μετά από μια μεγάλη πορεία στο χώρο της σύνθεσης και του απόλυτου μουσικού ταξιδιού, η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει το “Zoe’s Code Live” στο “ Φοίνικα Μουσικό μπαρ ” τη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011.
Μια παράσταση όπου η Ζωή εκπλήσσει ευχάριστα το κοινό με το ακορντεόν ως σολιστικό όργανο καθώς παρουσιάζει ορχηστρικές συνθέσεις από το ολοκαίνουριο πέμπτο της Album με τίτλο “Zoe’s code” (σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή δική της) σε ρυθμούς Pop, Dance, Electro Tango, Latin & δύο τραγούδια μέσα από μια μεγάλη συνεργασία με την Ιταλίδα πολύ γνωστή ποπ τραγουδίστρια In-Grid.
Στη παράσταση “Zoe’s code live” η Zωή συνδυάζει ευχάριστα και με συνοχή τους ‘’δρόμους’’ της Δύσης με τους Λαϊκούς Βαλκανικούς & Παραδοσιακούς ρυθμούς. Διασκευάζει με τον αισθησιακό δυναμισμό της γνωστούς συνθέτες όπως Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Mariano Mores, Β. Τσιτσάνης, Goran Bregovic, M.Χιώτης, Μ. Βαμβακάρης,Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Μ. Λοΐζος και παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από τις προηγούμενες δισκογραφικές της δουλειές.

«Έτσι αφομοιώνονται όλα τα διαφορετικά είδη μουσικής που αγαπώ & παντρεύονται μεταξύ τους».

Το τραγουδιστικό και μουσικό μέρος του προγράμματος έχουν αναλάβει η καταπληκτική τραγουδίστρια ΄Ασπα Θεοφίλου καθώς και οι εξαίρετοι μουσικοί Ηλίας Αργυρόπουλος στο Πιάνο, Στέλιος Γενεράλης στα Τύμπανα, Γιώργος Ρούλος στο Μπάσο. Τη παράσταση πλαισιώνει ζευγάρι χορευτών.

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2105320114

Blues Wire & Απροσάρμοστοι 27.10.2011 22.00




Κύτταρο Live - Αθήνα


Blues Wire & Απροσάρμοστοι

Μια σπάνια καλλιτεχνική συνύπαρξη, ένα ξεχωριστό live happening στο Κυτταρο Live.

Οι Blues Wire, ..κατά πολλούς κορυφαία και πιο ιστορική μπλουζ μπάντα στην Ελλάδα, από τα δύσκολα χρόνια των μέσων της δεκαετίας του 80, τότε που ο Ηλίας Ζάικος παρέα με τον Σωτήρη Ζήση δημιουργούσαν τους Blues Gang, πρόγονους των Blues Wire, στο πρώτο blues lp που έγινε στη χώρα μας (!!!) και κατόπιν στην αναγνώριση και στις διεθνής εμφανίσεις, δηλώνουν και δείχνουν, πίστη και αφοσίωση, στις αλήθειες και το πνεύμα που τους ενέπνευσε και παρακίνησε από την πρώτη στιγμή..

Οι καταξιωμένοι πλέον Blues Wire, με ..αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, με διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων και συνεργασίες (Louisiana Red, Angela Brown, Big time Sarah) και oppen acts (Buddy Guy, Albert King κ. α) με «ιερά τέρατα» της παγκόσμιας σκηνής , «κατεβαίνουν» από την Θεσσαλονίκη και συναντάνε στη σκηνή του Κυττάρου τους «Απροσάρμοστους»!

Ένα σύγχρονο μύθο της εγχώριας σκηνής, τη μουσική και όχι μόνο παρέα του μεγάλου Παύλου Σιδηρόπουλου, τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί και συνθέτες - Οδυσσέας Γαλανάκης (κιθάρα), Αλέκος Αράπης (μπάσο), Κυριάκος Δαρίβας (τύμπανα) - που ανανεώνουν και εξελίσσουν τόσο πετυχημένα μια τεραστία και πάντα επίκαιρη μουσική κληρονομιά.

EΙΣΟΔΟΣ: 15 € (στην τιμή της εισόδου συμπεριλαμβάνεται μπύρα ή κρασί)

Kal Drako & Ελίντα Καλπογιάννη meets Chuck Norris trio 27.10.2011 22.00




Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα




Ο Kal Drako αφήνει τις μπαγκέτες και τα πιατίνια του στο σπίτι και παρουσιάζει για πρώτη φορά φέτος, την μουσική που γεννούσε το δεξί του ημισφαίριο εδω και χρόνια.
Μετά απο εκατοντάδες συνεργασίες ως Drummer, με μουσικούς και παραγωγούς όπως Ο Regie Dozier (Jamiroquai), Mike Tucci (Pearl Jam), Mike Miller (Chick Corea) και Phil Bynoe (Steve Vai), χρησιμοποιεί την πείρα του για να συνθέσει αυτο το "one man show", χρησιμοποιώντας διάφορα μουσικά όργανα, φωνητικά, και live recording/looping.

Η Ελίντα Καλπογιάννη (Novatek, Elida & the small time crooks) συναντά επι σκηνής τους
"Chuck Norris trio" (Ζωή Ευσταθίου, Χρήστος Κεχρής, Παναγιώτης Τζινιόλης) για να παρουσιάσουν original συνθέσεις και ιδιαίτερες διασκευές, σε ενα pop/rock/country/soul/funk/tango/samba/african/round-house kick κλίμα.

Χρήστος Νικολόπουλος 27.10.2011




Αναδρομές - Ηράκλειο


Χρήστος Νικολόπουλος

Ο μεγάλος λαϊκός μας συνθέτης και βιρτουόζος στο μπουζούκι Χρήστος Νικολόπουλος παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τις κορυφαίες δημιουργίες του, που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ο Χρήστος Νικολόπουλος εμφανίζεται στις «Αναδρομές» στις Κάτω Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης.
Μαζί του οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα και Γιώργος Αιγιώτης.

Με μία πορεία γνωστή σε όλους μας, ο συνθέτης των αμέτρητων μεγάλων επιτυχιών και αυθεντικός συνεχιστής της παράδοσης του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, παρουσιάζει μία συναρπαστική μουσική παράσταση γεμάτη με τις ωραιότερες στιγμές της ελληνικής μουσικής. Ο Χρήστος Νικολόπουλος θα παρουσιάσει όχι μόνο τα ιστορικά τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά και τραγούδια σπουδαίων λαϊκών δημιουργών που αγαπά και συγγενεύει μαζί τους όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας κ.α.

Διατηρώντας το ήθος, την ουσία και το πάθος του λαϊκού μουσικού μας πολιτισμού, ο Χρήστος Νικολόπουλος με τη συνοδεία εξαιρετικών επιλεγμένων μουσικών αλλά και των σπουδαίων φωνών που τον πλαισιώνουν, ξεδιπλώνει το ευρύ του ρεπερτόριο με δεξιοτεχνία και έμπνευση, δημιουργώντας μία αυθεντική λαϊκή γιορτή!
Μία συναυλιακή βραδιά για όσους αγαπούν το ελληνικό τραγούδι στην καλύτερη εκδοχή του!

Οργάνωση Παραγωγής: PROSPERO, www.prospero.com.gr

Μαρία Σταφυλοπάτη, Έκτωρας Κοσμάς, Βασίλης Παπανικολάου 26.10.2011 21.30




Μουσική Σκηνή Μακάρι - Αθήνα



Η ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΤΗ , Ο ΕΚΤΩΡΑΣ ΚΟΣΜΑΣ (βιολί) ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ούτι-τραγούδι) σε μικρασιάτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Eίσοδος:11 ευρώ με μπύρα, κρασί, αναψυκτικό, 12 ευρώ με ποτό

μηνυματα αναγνωστων..


μηνυματα αναγνωστων..
email radiothiva@yahoo.gr

ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ......

Η ΣΙΩΠΗ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

ΦΕΥΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ..ΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 1960....

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ....ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ....

ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ....

Δελτίο Τύπου Πένυ Παπακωνσταντίνου «Φεγγάρι στην ταράτσα» Νέο C.D.






Πένυ Παπακωνσταντίνου

«Φεγγάρι στην ταράτσα»

Νέο C.D.

Η Πένυ Παπακωνσταντίνου είναι ένα νέο πρόσωπο και μια φρέσκια πρόταση στο χώρο της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής. Σήμερα κυκλοφορεί το πρώτο της c.d., με τίτλο «Φεγγάρι στην ταράτσα», που περιλαμβάνει πέντε ολοκαίνουργια και ολόφρεσκα τραγούδια, σε μουσική και στίχους της Χάρις Τσεκούρα.

Μεγαλωμένη στην Αθήνα, συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής σε διάφορους δίσκους όπου και γνώρισε τους δασκάλους της , Ειρήνη Δερέμπεη (παραδοσιακό τραγούδι) και Κάρολο Κουκλάκη (πολίτικο λαούτο). Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής όπως Marta Sebestyen , Λιζέτα Καλημέρη , Μαρία Σουλτάτου, Καίτη Κουλιά , Κώστας Μάντζιος, Δώρος Δημοσθένους , Ζωή Παπαδοπούλου κ.α.

Έχει υπάρξει μέλος των μουσικών σχημάτων «Αλός Απόηχοι» , «Σαντουροβιόλι express» υπό την επιμέλεια του βιολιστή , Κυριάκου Γκουβέντα καθώς επίσης και της ορχήστρας «Σεμέλη» υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Τσεκούρα, ενώ σήμερα είναι βασικό μέλος της παραδοσιακής γυναικείας ορχήστρας «Smyrna».Η ίδια ως μουσικός παίζει πολίτικο λαούτο , τζουρά και φλογέρες.

Το «Φεγγάρι στην ταράτσα» είναι το πρώτο και ομώνυμο τραγούδι από το c.d. που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, ενώ ένα από τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει μοναδικά η Αναστασία Μουτσάτσου.

Όλα τα τραγούδια είναι της πολυτάλαντης Χάρις Τσεκούρα, ενώ η Μαρία Καναβάκη ανέλαβε τις ενορχηστρώσεις των κομματιών και παίζει ακορντεόν στα τραγούδια, μαζί με τον Χρήστο Παύλη, που παίζει όλες τις κιθάρες του δίσκου, δίνοντας μας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.



Μαζί της εξαιρετικοί μουσικοί, όπως ο σολίστας Μάνος Αχαλινωτόπουλος που με το κλαρίνο του έδωσε την δική του οπτική και αγάπη σε ένα κομμάτι του δίσκου, ο Γιώργος Μακρής στην γκάιντα, ο Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος στο μπάσο, ο Νίκος Χριστόπουλος στα τύμπανα , η Εύη Κανέλλου στα κρουστά και ο Γιώργος Γκαραβούνης στο νταούλι.

Οι εγγραφές των φωνών-μίξεις-mastering έγιναν στο studio Mythos από τον Σάκη Γκίκα. Η εγγραφή της φωνής στο κομμάτι «Φεγγάρι στην ταράτσα» έγινε στο studio Pazl. H επιμέλεια παραγωγής είναι του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Το c.d. κυκλοφορεί από την Artway – Τεχνότροπον και θα το βρείτε σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία.

Ταξιδέψτε μαζί με την Πένυ Παπακωνσταντίνου με ένα oλόγιομο φεγγάρι στην ταράτσα και … Καλή ακρόαση!

To video clip του τραγουδιού, θα το απολαύσετε στο link: http://www.youtube.com/watch?v=fo5AyL_TmMg&feature=youtu.be

Πληροφορίες – Παραγωγή - Management: Artway – Technotropon, 210 5157977, www.liveartway.com Άναστασία Παπαγεωργίου – κιν. 6932 400305, apapageorgiou2000@yahoo.gr . Έλλη Ρουμπέν – κιν. 6944 627299, erouben@yahoo.gr

www.myspace.com/penypapakonstantinou

http://www.facebook.com/?ref=mb&sk=inbox#!/peny.papakonstantinou ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.......
Θέατρο ELIART

ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Φεγγάρι στην ταράτσα…με πικάντικη SOS»

Μουσική παράσταση & STAND UP COMEDY

Τετάρτη 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου 2011, ώρα 21.30

Η Πένυ Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φεγγάρι στην ταράτσα» με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα από αγαπημένα τραγούδια της παρέας . Οι παρέες γράφουν ιστορίες και οι ιστορίες γίνονται τραγούδια. ΔΡΑΣΗ & ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Συμφωνία και έκρηξη λέξεων, μια μουσική παράσταση με stand up comedy, διαδραστικό σχολιασμό , παιχνιδίσματα με το κοινό, μουσικά χρώματα και εναλλαγή συναισθημάτων. Μουσικές ανακολουθίες, κόντρες, μουσικές συνομιλίες και ιστορίες καθημερινής τρέλας. Η Πένυ Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο «Φεγγάρι στην ταράτσα» αλλά και γνωστά αγαπημένα τραγούδια που διεκδικούν την ανατροπή…από το «Blue Raincoat» του Leonard Cohen μέχρι την «Λίληθ» της Νένα Βενετσάνου , από τον «Καϊξή» του Χατζηχρήστου μέχρι το «Help» των Βeatles , από παραδοσιακά Σμυρνέικα μέχρι το «Παπάκι» του Άσιμου.

Η Πένυ Παπακωνσταντίνου είναι ένα νέο πρόσωπο και μια φρέσκια πρόταση στο χώρο της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Μεγαλωμένη στην Αθήνα, συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής σε διάφορους δίσκους όπου και γνώρισε τους δασκάλους της , Ειρήνη Δερέμπεη (παραδοσιακό τραγούδι) και Κάρολο Κουκλάκη (πολίτικο λαούτο).Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής όπως Marta Sebestyen , Λιζέτα Καλημέρη , Μαρία Σουλτάτου, Καίτη Κουλιά , Κώστας Μάντζιος, Δώρος Δημοσθένους , Ζωή Παπαδοπούλου κ.α. Έχει υπάρξει μέλος των μουσικών σχημάτων «Αλός Απόηχοι» , «Σαντουροβιόλι express» υπό την επιμέλεια του βιολιστή , Κυριάκου Γκουβέντα καθώς επίσης και της ορχήστρας «Σεμέλη» υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Τσεκούρα, ενώ σήμερα είναι βασικό μέλος της παραδοσιακής γυναικείας ορχήστρας «Smyrna».Η ίδια ως μουσικός παίζει πολίτικο λαούτο , τζουρά και φλογέρες.

Το «Φεγγάρι στην ταράτσα» είναι το πρώτο τραγούδι που ακούγεται από την δισκογραφική δουλειά που μόλις έχει κυκλοφορήσει και η οποία ξεκινάει με τις καλύτερες προδιαγραφές. Τα τραγούδια είναι της Χάρις Τσεκούρα, ενώ η Μαρία Καναβάκη ανέλαβε τις ενορχηστρώσεις των κομματιών .

Η Ελισάβετ Μπούρα έχει το ταλέντο και την ικανότητα του κωμικού που ξέρει να κάνει stand up που περιέχει προσωπικότητα κι εξυπνάδα.

Μαζί τους 3 εξαίρετοι μουσικοί: Χρήστος Παύλης (κιθάρες), Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά) και Νίκος Χατζάκης (πλήκτρα)

Κείμενα stand up: Ελισάβετ Μπούρα Επιμέλεια κειμένων και σκηνοθεσία: Καίτη Μανωλιδάκη Video : Λάμπρος Γεωργόπουλος

Γενική είσοδος 12 ευρώ με ποτό σε τραπέζι (μπύρα, κρασί ποτήρι ή αναψυκτικό) Το δεύτερο ποτό κοστίζει 3€ η μπύρα , 4€ το ποτήρι κρασί και 6€ το ποτό

Θεάτρο ELIART Κωνσταν/πόλεως 127, Βοτανικός Τηλ.: 210 3477677 www.eliarttheater.gr info@eliarttheater.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Μετρό Κεραμεικός

Για περισσότερες πληροφορίες: Artway-Technοtropon Τηλ.. 210 5157977 & 6932740751 www.liveartway.com www.myspace.com/penypapakonstantinou www.facebook.com/peny.papakonstantinou

κυκλοφορεί….

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

13 ΧΡΟΝΙΑ ''ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ''το χιπ χοπ με τις μνημες ειναι εδω...


13 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ...ΤΟ HIP HOP ΜΕ ΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 97.5...ΤΟ ΧΘΕΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...Η ΠΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ..ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ...ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΥΘΟΥΣ....ΝΑ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΝΑΣΕΣ...
''ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ'''...ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΩΣΗΦ ΛΙΑΚΟΣ...
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5...7.30μμ-8-30μμ...
13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ....
ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΑΣ....
ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

δελτιο τυπου ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5..''η αλλη οψη του βινυλιου''



δελτιο τυπου ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5

TO ραδιοφωνο της θηβας 97.5 καλοσωριζει στην συχνοτητα του με μεγαλη τιμη εναν απο τους σπουδαιοτερους και ποιοτικους ραδιοφωνικους παραγωγους.
Η εκπομπη ''η αλλη οψη του βινυλιου''με τον Σακη Ιντζεβιδη θα μεταδιδεται καθε Τεταρτη 6-8μμ.
Εμεις βαζουμε την μουσικη Εσεις βαζετε την ακροαση....
συντονισου....

Στο πέρασμα του χρόνου πολλές φορές αναρωτηθήκαμε, ποιός έχει γράψει την μουσική ή τους στίχους κάποιων τραγουδιών; Υπάρχουν συνθέτες & στιχουργοί πολλοί γνωστοί για το έργο τους και άλλοι πάλι που έχουν καταθέση σοβαρό έργο, αλλά δεν γνωρίζει ο κόσμος τα ονόματα τους. Η ραδιοφωνική εκπομπή " Η άλλη όψη του βινυλίου" έρχεται για να ρίξει φως στα χρονοντούλαπα της μουσικής και να βγάλει στην επιφάνεια ονόματα δημιουργών γνωστά , μα και άγνωστα, ονόματα που αγαπήσαμε και ονόματα που θα αγαπήσουμε. Σε μια σειρά αφιερωμάτων με δίωρες εκπομπές, θα παρουσιάσουμε το έργο τους παρέα με τους ίδιους. Η σημασία αυτής της ομάδας είναι μεγάλη, γιατί θα αποτελείται από ακροατές , μουσικούς, ραδιοφωνικούς παραγωγούς , Dj, και άλλους ανθρώπους των τεχνών , με άποψη...

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πάνος Μουζουράκης, Βαγγέλης Ασημάκης 24.10.2011 22.30




Σταυρός Του Νότου / Club - Αθήνα



Πάνος Μουζουράκης, Βαγγέλης Ασημάκης

82 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ
Wall Street Crash (1929)
ΚΑΙ 66 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
United Nations (Oct 24, 1945)
ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ
Unofficial Big Brother DAY (Oct 24, 1976)

Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης:
Ο Βαγγέλης Ασημάκης και ο Πάνος Μουζουράκης ενώνουν τις αδυναμίες τους θέλοντας να χαρακτηρίσουν την ημέρα αυτή με ένα ακόμα τίτλο: «Η μέρα του Δεν-Καταλαβαίνω».
Η παράσταση ως φόρος τιμής στην ημέρα ονομάζεται: «Αυστηρώς ακατάληπτο»
Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα παιχτούν γύρω στα 38 άσματα της ελληνικής δισκογραφίας και ένα αγγλόφωνο. Γιατί; Δεν έχουμε καταλάβει, αλλά και αυτό είναι μέσα στο γενικότερο κλίμα της ημέρας.
Στην προσπάθεια εδραίωσης αυτής της γιορτής, οι εμφανίσεις θα συνεχιστούν για άλλες 10 με 11 Δευτέρες. Μέχρι να εμφυτευθεί στο κοινό η σημασία της ημέρας αυτής χωρίς να γίνει απαραίτητα κατανοητή.

Κωνσταντίνος Μαδεμλής - Κιθάρα
Mιχάλης Καπηλίδης - Ντραμς
Γιάννης Οικονομίδης - Τρομπέτα
Δημήτρης Φροσίνης - Μπάσο

Νένα Βενετσάνου 24.10.2011


Νένα Βενετσάνου

24.10.2011

PassPort - Πειραιάς



«Αγήρων ήχος»: Η Νένα Βενετσάνου σε μουσική και τραγούδια της για το θέατρο κ.ά.

Remi 23.10.2011 21.00







Koo-Koo Live Music Bar - Αθήνα




Remi

“Music you hear when you are walking down the street...”

Ο τραγουδοποιός Remi (Άγγελος Κυπριανός) παρουσιάζει στο Koo-Koo στις 23 Οκτωβρίου τo album του με τίτλο “Street Serenade”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα online. Πρόκειται για ένα πορτφόλιο τραγουδιών ενός μουσικού του δρόμου, που περιλαμβάνει folk, rock & roll, country, tango και pop μελωδίες, επηρεασμένες από τους ήχους της πόλης…

Το μουσικό σχήμα «Remi» αποτελείται από τους:

Άγγελος Κυπριανός: Κιθάρα, φωνή
Ερμάνια Φαλλιέρα: Φωνή
Ηλιάνα Κορέτση: Βιολοντσέλλο
Γεράσιμος Ζαβιτσάνος: Ντραμς
Δημήτρης Λάππας: Μπάσο
Δώρα Θανοπούλου: Ακορντεόν
Δανάη Μωραϊτη: Βιολί
www.remiband.com


Είσοδος: 12 ευρώ με ποτό

Τρίφωνο 23.10.2011 20.30




Almaz - Αθήνα



Τρίφωνο

Το Τρίφωνο, η Ερωφίλη, ο Δημήτρης Υφαντής και ο Γιώργος Περαντάκος συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα.

Εισιτήριο τους είναι η καλή μουσική που δεν έχει σύνορα σε ένα ταξίδι με ηχοχρώματα από την δύση ως την ανατολή με απογειωτικές τριφωνίες και δυνατές ερμηνευτικές στιγμές.

Το Τρίφωνο, «Τα τζιτζίκια του χειμώνα», όπως χαρακτηριστικά λέγεται η νέα δισκογραφική δουλειά, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό και απρόβλεπτο πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια από το σύνολο της Ελληνικής και της προσωπικής τους δισκογραφίας, καθώς και ολοκαίνουργια από την νέα δισκογραφική τους δουλειά «Τα τζιτζίκια του χειμώνα».

Είσοδος με ποτό 12 ευρώ (β΄ποτό 7 ευρώ)

The Bet 22.10.2011 23.00




Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα




Οι Bet δημιουργηθηκαν τον Ιούλιο του 2010. Με το μοναδικο ήχο τους φέρνουν στο προσκηνιο ένα είδος μουσικής που συνδυάζει την ομορφιά των μελωδιών και των ρυθμών της Motown Soul/ R n B , την εκφραστικότητα και το συναίσθημα της Neo Soul/Jazz , και φυσικά τα ηχοχρώματα και την εκρηκτικότητα του Blues-Rock και της Ψυχεδέλειας των early 70’s…

Η συνταγή ολοκληρώνεται με μία δόση Dub…
Power Soul.
Ο ήχος των Bet.
Κουνηθείτε...
Τραγουδήσετε...
Χορέψετε..
ΟΥΡΛΙΑΞΕΤΕ!!!!!!
Όλοι μαζί σαν να ΜΗΝ υπάρχει αύριο!!
..and that is The BET!


Είσοδος Ελεύθερη

Mikro 22.10.2011 22.30




Casablanca Music Hall - Αθήνα



Mikro

Οι MIKRO κατεβαίνουν από τη βόρεια έδρα τους για ένα και μοναδικό live στην Αθήνα, 3 χρόνια μετά από την τελευταία τους μεγάλη εμφάνιση στην πόλη.
Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου θα ανέβουν στη σκηνή του Casablanca στο πλαίσιο του GHETTO project, που μέχρι στιγμής έχει φιλοξενήσει ονόματα όπως ο Cayetano, ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Μπάμπης Στόκας, οι Moca Juniors, το Κακό Συναπάντημα κ.α.
Το live αυτό θα είναι ιδιαίτερο μιας και οι MIKRO θα παρουσιάσουν υλικό απ' όλη τη δισκογραφική τους πορεία με νέες version σε κάποια τραγούδια, νέες διασκευές καθώς και τραγούδια που θα παίξουν live για πρώτη φορά. Αυτό το live οι MIKRO το στήνουν καιρό.
Τα καινούρια στοιχεία που έρχονται να προστεθούν στις καινούριες live εμφανίσεις τους θα εντυπωσιάσουν καθώς το δημοφιλές electropop συγκρότημα χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό την αιχμή της τεχνολογίας. Ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία είναι interactive play μέσω controllers καθώς και video projections.
Ο συνδυασμός επί σκηνής gadgets όπως το iPAD ως wireless controller αλλά και ως instrument, του theremin, των Electronic DrumPad, του wiimote ως AirDrum και διαφόρων synths και midi controllers θεωρείται τουλάχιστον πρωτοποριακός και είναι κάτι που δε βλέπουμε συχνά on stage...ειδικά στη χώρα μας!
Δεν είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον να δεις και να ακούσεις να παίζει κάποιος κιθάρα από iPAD και να συνοδεύει το σόλο της κανονικής κιθάρας?
Όλα αυτά εγγυώνται μια μοναδική συναυλία που θα εξελιχθεί σε πάρτυ!

Γενική τιμή εισόδου :15 ευρώ (με ποτό)
Τηλ. Κρατήσεων : 2103829179

Χρίστος Τσιαμούλης, Νίκος Σαραγούδας, Haid Yazdjian 22.10.2011 22.30




Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα



Ο Χρίστος Τσιαμούλης περιπλανιέται από την αρχή της ζωής του στα μονοπάτια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Ανακαλύπτει τους παλιούς σκοπούς και τα διαχρονικά στοιχεία, τα σκαλίζει, τα μελετά, τα διατηρεί σε άρτια κατάσταση με σεβασμό και ευλάβεια, ενώ χαρίζει όλο του το μεράκι για να διατηρήσει ζωντανή και πάντα επίκαιρη την Ελληνική Μουσική Πραγματεία.
(http://www.tsiamoulis.com/startpage.html)

Ο Νίκος Σαραγούδας είναι ένας αυθεντικός παραδοσιακός οργανοπαίκτης. Είναι ένας από τους πρώτους αναβιωτές της σμυρναίικης σχολής και ακόμη, ένας από τους πρώτους μουσικούς που ασχολήθηκαν με το ούτι σε μια εποχή που το όργανο αυτό εξέλιπε από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Στη δεκαετία του ‘80 με την κυκλοφορία των δίσκων «Αυγή: Μακάμ με ούτι» και «Εδώ Κωνσταντινούπολη» συνέστησε στο ελληνικό κοινό το ούτι ως σολιστικό όργανο και επανέφερε στην επιφάνεια ένα όργανο και ένα ρεπερτόριο ξεχασμένο.
(http://entertainment.in.gr/html/ent/115/ent.37115.asp)

Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία ο Haig Yazdjian ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Στην Ελλάδα ανακάλυψε τη μαγεία της ανατολίτικης μουσικής, αλλά και το όργανο με το οποίο εκφράζεται δημιουργικά, το ούτι. Η δεξιοτεχνία του στο ούτι αλλά και η ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής του τον καθιέρωσαν γρήγορα ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής jazz world σκηνής.

Για δύο Σάββατα 22 και 29 Οκτώβρη οι τρεις σπουδαίοι ουτίστες ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα μουσικό πέρασμα από τις συγγενικές παραδόσεις του Αιγαίου, της Σμύρνης και της Ανατολής.

Μαζί τους οι:
Βαγγέλης Κάριπης: κρουστά
Σωκράτης Σινόπουλος: πολίτικη λύρα

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

Rocksound Nights w/ Urahara, Contra Limit, Anima, Wave Motion Gun, Almost There, Who Killed Kenny




22.10.2011

An Club - Αθήνα




Τα Rocksound Nights είναι μια προσπάθεια ανάδειξης της νεανικής αγγλόφωνης και όχι μόνο ελληνικής σκηνής , στα πλαίσια της γενικής δραστηριότητας της εταιρείας μας. Εμείς και όλα τα συγκροτήματα σας περιμένουμε στο ιστορικό An Club, όλες αυτές τις βραδιές , ώστε να γιορτάζουμε και να διασκεδάζουμε, σε πείσμα των καιρών. ΤΕΛΟΣ , η Rocksound Agency θα πραγματοποιεί κλήρωση την προηγούμενη ημέρα απο κάθε συναυλία, μοιράζοντας 3 μονές προσκλήσεις για κάθε συναυλία.

Οι ενδιαφερόμενοι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι ακολουθούν τις 2 ομάδες της εταιρείας μας στο Facebook και να κανουν επισήμανση τον εαυτό τους (tag) στην φωτογραφία-αφίσα της συναυλίας για την οποία ενδιαφέρονται.

Γενικές Πληροφορίες : Tα Rocksound Nights αποτελούνται από βραδιές γεμάτες μουσική και διασκέδαση στον ιστορικό αυτό χώρο των Εξαρχείων και θα πραγματοποιούνται περίπου 4 φορές το μήνα , κάποια ημέρα της εβδομάδας. Σε κάθε βραδιά συμμετέχουν πέντε ή και παραπάνω συγκροτήματα νεανικής ηλικίας και η συναυλία θα ξεκινάει σχετικά νωρίς το βράδυ έτσι ώστε να τελειώνει πριν τα μεσάνυχτα , με άμεσο στόχο την εξυπηρέτηση των μαθητών και φοιτητών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μεταφοράς.

Στόχος και σχέδιο αυτής της προσπάθειας είναι μέσα στην σεζόν 2011-2012 να συμμετάσχουν στις βραδιές αυτές όσα περισσότερα νεανικά σχήματα και καλλιτέχνες είναι δυνατόν , και στο τέλος της σχολικής χρονιάς να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη διήμερη η τριήμερη συναυλία με τα καλύτερα νεανικά συγκροτήματα της πόλης.

Τέλος , το κόστος της κάθε συναυλίας δεν θα ξεπερνά ΠΟΤΕ τα 10 ευρώ (συνήθως θα είναι 8 ευρώ) έτσι ώστε οι βραδιές να διατηρήσουν τον νεανικό τους χαρακτήρα και να είναι προσιτές προς το κοινό.

Δήμητρα Γαλάνη, Vassilikos 21.10.2011 22.30




Gazarte - Live Σκηνή - Αθήνα



Δήμητρα Γαλάνη, Vassilikos

Τους κάλεσε το απρόβλεπτο και η βαθιά αγάπη τους για τη μουσική, ένωσαν τις φωνές και τις επιρροές τους και γοήτευσαν το κοινό που ένιωσε τη μαγεία αυτής της συνεργασίας επι σκηνής. Με αφετηρία το μικρό θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου και με τελικό σταθμό το GazΑRTE στo Γκάζι, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Βασιλικός κλείνουν την αυλαία σε μια απο τις πιο ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες συνεργασίες του φετινού καλοκαιριού.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

A ΖΩΝΗ-35€ /Β ΖΩΝΗ-30€ /Γ ΖΩΝΗ-25€
ΟΡΘΙΟΙ: 15€

Στις ανωτέρω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ποτό. Η κατανάλωση είναι προαιρετική.

ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
210-3460347/
www.gazarte.gr/
www.i-ticket.gr

Ώρα προσέλευσης: 21.30

Θάνος Ανεστόπουλος 21.10.2011 22.30



Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα


Θάνος Ανεστόπουλος

Ο Θάνος Ανεστόπουλος σας καλεί να παραβρεθείτε για τέσσερις συνεχόμενες Παρασκευές στην παρουσίαση της πολυαναμενόμενης πρώτης του προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς.

Ιδιαίτερες συστάσεις για το Θάνο Ανεστόπουλο δε χρειάζονται. Επί 20 περίπου χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος κράτησε και κρατά συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.
Ο Θάνος Ανεστόπουλος δούλεψε δύο χρόνια για την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει στις συναυλίες στην Αυλαία, ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής διάφανης περιπέτειας.
Το μουσικό set θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν...
Μαζί με τα νέα του τραγούδια θα παρουσιάσει αγαπημένα κομμάτια από τη δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δε θα λείψουν και διασκευές-έκπληξη σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Johnny Cash, o Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από «καταραμένους» ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.ά.)
Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), ο Χρήστος Λιάτσος (κρουστά), ο Νίκος Γιούσεφ (μπάσο, μουσικό πριόνι), με ηχολήπτη το Δημήτρη Γιάλα, ενώ το μουσικό set θα συνοδεύεται από video projections, βασισμένα σε έργα ζωγραφικής του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν.
Πρόκειται για μια μοναδική συνεύρεση εξαιρετικών μουσικών από διαφορετικούς τόπους, που τους ένωσε η κοινή αγάπη και το πάθος τους για δημιουργία και πειραματισμό.

Στο χώρο της Αυλαίας θα στεγαστούν συγχρόνως τα ζωγραφικά έργα του Θάνου Ανεστόπουλου, από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου ως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, υπό τον τίτλο: Remember Your Mortality

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Ο Θάνος Ανεστόπουλος μας προσκαλεί να διαβούμε μαζί του το κατώφλι για ένα προσωπικό σουρεαλιστικό σύμπαν που δημιούργησε κάτω από το θεματικό τίτλο «Remember your mortality».

To σουρεαλιστικό σύμπαν του έχει καταγραφεί και έχει ντύσει τις αφίσες και τα εξώφυλλα των δίσκων των Διάφανων Κρίνων. Τα τελευταία χρόνια οι στίχοι των τραγουδιών και των ποιημάτων του, εικονοποιούνται και προβάλλονται ταυτόχρονα με τις ζωντανές εμφανίσεις του στη σκηνή. Ο τίτλος της έκθεσης -δανεισμένος από τη γνωστή ρήση του Friedrich Wilhelm Nietzsche- περιγράφει και περικλείει στοχασμούς για το θάνατο και τον έρωτα, τονίζοντας την ανάγκη και την επιθυμία για ζωή και δημιουργία μέσα σε χαλεπούς και αφυδατωμένους καιρούς. Με αφετηρία τη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου για απεξάρτηση από ψυχαναγκασμούς, ουσίες, πάθη και εμμονές, οι μορφές των έργων του προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις σκιές, έξω στο φως γεννώντας την ελπίδα για λύτρωση και κάθαρση ψυχής, για αποδοχή και αγάπη.

Κάθε Παρασκευή στη σκηνή της Αυλαίας θα εναλλάσσονται πριν την εμφάνιση του Θάνου Ανεστόπουλου σύγχρονες μουσικές προτάσεις από νέες ελληνικές μπάντες.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου: Guest ΑΓΡΙΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου: Guest DREAMWIRSE
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου: Guest EGG HELL (Brazil)
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου: Guest MOUSSAS FARM


Τιμή εισιτηρίου 12 € (με κρασί / μπίρα)

Δημήτρης Μητσοτάκης & Οι Ευδαίμονες 21.10.2011 22.30




Bar 2 - Αθήνα



Ο Δημήτρης Μητσοτάκης (συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας) ιδρυτικό μέλος των Ενδελέχεια, παρουσιάζει ζωντανά ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στην πρώτη προσωπική του δουλειά με τίτλο «Ευδαίμονες» αλλά και καινούργια τραγούδια από την δισκογραφική δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει μες στο χειμώνα και θα έχει το τίτλο «Ο Μπερντές». Παράλληλα θα ακουστούν και παλιότερες συνθέσεις του, από την εποχή των Ενδελέχεια, ιδωμένες με νέα, ακουστική, άποψη. Ένα τρίωρο πρόγραμμα όπου εκτός από τις δικές του δημιουργίες θα ακουστούν και επιλεγμένες διασκευές. Μαζί του οι Ευδαίμονες, ένα μουσικό σχήμα υψηλής μουσικής αισθητικής και άποψης.

Δημήτρης Μητσοτάκης (τραγούδι, κιθάρα)
Εύα Λαύκα (τραγούδι)
Θανάσης Σολούκος, (ακορντεόν, πιάνο)
Αρετή Κοκκίνου (μαντολίνο, κιθάρες)
Γιώργος (bro) Μητσοτάκης (τύμπανα)
Σταύρος Αναστασιάδης (κοντραμπάσο)


Είσοδος ελεύθερη

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης 21.10.2011




Ρυθμός Stage - Αθήνα


Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης

Ο Ρυθμός Stage παρουσιάζει τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Γιοκαρίνη από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου για τρεις Παρασκευές!

Ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Γιοκαρίνης δύο ζωντανοί θρύλοι του Ελληνόφωνου Έντεχνου και Rock τραγουδιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν για τρεις Παρασκευές ένα μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες με τις γνωστές μεγάλες επιτυχίες τους , «Ο Κουρσάρος», «Γυριστρούλα», «Μενεξεδιά», «Νοσταλγός Του Rock’N’Roll», «Ευλαμπία», «Τσικαμπούμ» και τόσα άλλα...

Ο Λάκης Παπαδόπουλος (“ΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ”) είναι ο τραγουδοποιός με το αστείρευτο ταλέντο που με τις συνθέσεις και τους στίχους του έχει τροφοδοτήσει όλους τους μεγάλους τραγουδιστές αλλά και συγκροτήματα στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης από τις πιο κλασικές φυσιογνωμίες της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής και αναπόσπαστο κομμάτι της προοδευτικής Ελληνικής Μουσικής θα παρουσιάσουν με τον Λάκη ένα πρόγραμμα με χαρούμενη διάθεση, επικοινωνία, ενέργεια και αυθορμητισμό.

Ανδριάνα Μπάμπαλη 21.10.2011



Small Cafe-Bruncherie - Αθήνα



Ανδριάνα Μπάμπαλη

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη αγαπάει πολύ τα παραμύθια και τον Τζον Τζον- κάτι που επιβεβαιώνεται κι από τον τίτλο του δίσκου της, «Ο Τζον Τζον ζει» σε στίχους του Νίκου Μωραίτη και μουσικές του Στάμου Σέμση.
Από το «Δεν είναι αργά για θαύματα»- το τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου ήταν η πρώτη της δισκογραφική παρουσία- ως το «Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου»- διασκευή ενός παλιού λαϊκού κομματιού που ακούγεται στο εξαιρετικό «Νησί» του Mega- η Ανδριάνα έχει δημιουργήσει τη δική της μικρή ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή.
Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, έρχεται να μας μαγέψει ξανά παρέα με δυο εξαιρετικούς μουσικούς: « Με τον Άκη Κατσουπάκη στα πλήκτρα και τις ενορχηστρώσεις και τον Πάρη Παρυσινάκη στη λύρα, το μαντολίνο και φωνή, θα πούμε τα τραγούδια μου αλλά και κάποιες εκπλήξεις που προέκυψαν στις πρόβες μας. Είμαστε ένα τρίο που λατρεύω και μια απ τις καλύτερες συνεργασίες μου με μουσικούς».


Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωστής Ζαφειράκης

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ...ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ...



Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (42ο για την ακρίβεια) του περιοδικού Μετρονόμος..
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ....

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

απεργουμε...διεκδικουμε..

το ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 και οι εργαζομενοι στο ηχοραμα συμμετεχουν στην πανελλαδικη απεργια..

Η ειδησεογραφία της ιστοσελίδας δεν ανανεωθεί από τις 6 το πρωί της Τρίτης (18/10) έως τις 6 το πρωί της πεμπτης (20/10)


Συμπάσχουμε με τους εργαζόμενους και πολίτες αυτής της χώρας.

Διεκδικούμε την επαγγελματική-δημοσιογραφική μας κατοχύρωση με συγκεκριμένες ενέργειες και όχι με γενικόλογες υποσχέσεις.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ποίηση και Μελοποίηση 18.10.2011


Ποίηση και Μελοποίηση

18.10.2011

PassPort - Πειραιάς




ΔΑΒΑΖΟΥΝ: Εύα Κοταμανίδου, Όλια Λαζαρίδου, Πέμη Ζούνη

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: Α. Ντανέλη, Χ. Θεοφιλάτος, Σ. Νιφοράτος, Ν. Κουρή

Παιδιά Από Την Πάτρα, Λάμπρος Καρέλας + Παύλος Χαϊκάλης, Ελένη Φιλίνη 17.10.2011 22.00



Δραχμές - Αθήνα




Τα «Παιδιά από την Πάτρα» μαζί με τον Λάμπρο Καρελά γιορτάζουν τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του συγκροτήματος, στον ανακαινισμένο χώρο ΔΡΑΧΜΕΣ, και φιλοδοξούν να κάνουν τη διαφορά! Μαζί τους η έκπληξη του φετινού χειμώνα, Παύλος Χαϊκάλης, και η διαχρονική Ελένη Φιλίνη.
Εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες τους θα θυμηθούμε και το μοναδικό τους στυλ, αυτό που από τη δεκαετία του 80, τους χαρακτήριζει ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συγκροτήματα.
Αυτή τη φορά όμως η παρέα μεγαλώνει, χάρη στον Πατρινό φίλο τους Παύλο Χαϊκάλη, έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ηθοποιούς με αστείρευτο ταλέντο και χιούμορ. Τη μουσικοθεατρική αυτή σύμπραξη ομορφαίνει η Ελένη Φιλίνη. Συμμετέχουν οι Νίκος Δαμάλας και Κώστας Αγέρης

Ημέρες: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα
Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Σάββατο, 23.30 - Κυριακή, Δευτέρα 22.00

Αφιέρωμα Στο Μάνο Χατζιδάκι 17.10.2011 20.00



Ωδείο Athenaeum - Αθήνα


Αφιέρωμα Στο Μάνο Χατζιδάκι

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

Εγώ είμ‘ ένα σύννεφο....
Χρήστος Στασινόπουλος, τενόρος
Μαρία Νεοφυτίδου, πιάνο

Ο Ματωμένος Γάμος, Ο Κύκλος του CNS, Ο Μεγάλος Ερωτικός και τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ “La Divina”

Τιμή εισιτηρίου €10 - φοιτητικό €5
Ελεύθερη είσοδος για τα μέλη και τους σπουδαστές του Ωδείου ATHENAEUM

Δημήτρης Κοργιαλάς feat. Berolina and Maxi Nil 16.10.2011 22.00




Noiz Club - Αθήνα



Δημήτρης Κοργιαλάς feat. Berolina and Maxi Nil

ΤΗΕ ΧΧΧ BERLIN SHOW

DIMITRIS KORGIALAS
Feat BEROLINA
And MAXI NIL
+ special guest

xXx Dancer Miss Enfer
On Decs Nana Gavala

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς έχει αποδείξει ότι η electro μουσική σκηνή είναι ο φυσικός του χώρος.
Με μεγάλες επιτυχίες όπως «Μια φορά», «Χωρίς εσένα», «Comme Ci Comme Ca», «Ο πιο καλός τραγουδιστής», «Τα σημάδια σου», «Το σ’αγαπώ», «Θέλω τόσο να σε δω», «Πιάσε με» αλλά και πολλές άλλες έχει κάνει πολλές φορές τον κόσμο να χορέψει στους δικούς του ρυθμούς!
Αυτή τη φορά έχει φτιάξει το πιο σκοτεινό και ταυτόχρονα κεφάτο πάρτυ, μαζί με τους Berolina και την Maxi Nil (Visions of Atlantic).
Ένα σχεδόν δίωρο πρόγραμμα που εκτός από τις δικές του επιτυχίες, περιλαμβάνει τραγούδια από την ελληνική και ξένη electro και dance σκηνή και τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 80’s και 90’s. Πολλά από αυτά μάλιστα σε ολοκαίνουριες διασκευές. Με κομμάτια των Cure, των Abba, των Alphaville, των Nirvana, των Eurythmics, νέα κομμάτια των Berolina αλλά και πολλά άλλα κομμάτια έκπληξη, ο Δημήτρης Κοργιαλάς και η παρέα του υπόσχονται μια αξέχαστη μουσικοχορευτική εμπειρία!
Μαζί με την Νανά Γαβαλά στα decs και την χορεύτρια miss Enfer μας μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των πιο μεγάλων κλαμπ του Βερολίνου...

Eίσοδος (με ποτό): 12 ευρώ

Gizelle Smith 16.10.2011




Half Note Jazz Club - Αθήνα



Gizelle Smith

The golden girl of funk! Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που επάξια κέρδισε η Gizelle Smith μόλις έκανε την εμφάνιση της στη funk μουσική σκηνή του Λονδίνου πριν από τρία χρόνια, ως η τραγουδίστρια των The Mighty Mocambos. Το πρώτο single τους «Workin Woman» έγινε γρήγορα επιτυχία και ακουγόταν στα μεγαλύτερα κλαμπ παγκοσμίως. Σύντομα, κυκλόφορησε και ο πρώτος δίσκος τους «Τhis is Gizelle Smith and the Mighty Mocambos». Με αστραφτερά πνευστά, soulful κιθάρες και δυναμικούς ρυθμούς, συνδυασμένουςμε τη μοναδική φωνή της Gizelle, το άλμπουμ τους έχει βαθιές ρίζες στη χρυσή εποχή της soul και ταυτόχρονα πρόκειται για ένα σύγχρονο αριστούργημα. Ακολούθησε περιοδεία σε όλη την Ευρώπη και η Gizelle Smith ξεχώρισε για τον δυναμισμό και τη γοητεία της.Τώρα, η Gizelle Smith, που έχουν γράψει για αυτήν ότι ακούγεται σαν να συναντά η Betty Davis την Beyonce, δουλεύει στο δικό της υλικό. Ήδη, έχει κυκλοφορήσει το single “June” , ένα funk αριστούργημα προορισμένο να κατακτήσει τα μεγαλύτερα club. Η Gizelle smith ανήκει στο παρόν και στο μέλλον της funk. Με φωνή και εκφραστικό πάθος που κυριαρχεί πάνω στις μνήμες του παρελθόντος, στέλνοντας ατόφιο συναίσθημα στο σημερινό μας ηχητικό περιβάλλον…"Stepping away from the obvious, but striding ever closer to my roots", όπως λέει η ίδια.

Το Half Note εγκανιάζει την νέα σεζόν με το πιο δυναμικό τρόπο…Expect your hips to take on a life of their own!

Πληροφορίες-Κρατήσεις
210 9213310
www.halfnote.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 25€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 15

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Κρητική Βραδιά 15.10.2011 22.00




Μουσική Σκηνή Μακάρι - Αθήνα



"ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ" με τους:
Γιώργη Ανδρεαδάκη (λαούτο,τραγούδι), Μανώλη Ανδρεαδάκη (λυρα & τραγουδι),
Καλλιόπη Βασιλείου ( μαντόλα & τραγούδι) και Ιάκωβο Ανδρεαδάκη (λαούτο & τραγούδι).

Eίσοδος 11 ευρώ με μπύρα, κρασί, αναψυκτικό, 12 ευρώ με ποτό

Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη 15.10.2011 21.30




PassPort - Πειραιάς



Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη

Η Μελίνα Κανά, στην πιο ώριμη ερμηνευτικά στιγμή της, έχοντας ‘επιστρέψει στις ρίζες της’ και συσπειρώσει το κοινό της, έρχεται ανανεωμένη με την μουσική παρέα της στη ζεστή σκηνή του Passport, για να ολοκληρώσει τον κύκλο των εμφανίσεων που ξεκίνησαν το καλοκαίρι που μόλις πέρασε.

Για δύο Σάββατα του Οκτώβρη, στις 15 και στις 22, μας υποδέχεται στον Πειραιά και ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μελωδικό, κεφάτο και χορταστικό που περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία της στο ελληνικό τραγούδι, διασκευές σε αγαπημένα της κομμάτια και πολλές εκπλήξεις.

Σε αυτές της δύο παραστάσεις όμως, η αγαπημένη τραγουδίστρια δεν θα είναι μόνη της! Μετά από αναμονή πολλών χρόνων για τους θαυμαστές τους, η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη συναντιούνται για μία απολαυστική και πολύ ξεχωριστή συνεργασία.

Οι δύο κυρίες θα μας μαγέψουν με τις μελωδίες και τις φωνές τους και θα μας εκπλήξουν με τον αυτοσχεδιασμό και το ταίριασμα τους. Ανάλογα με την ατμόσφαιρα της κάθε βραδιάς, και όπως αυτή διαμορφωθεί από κοινό και μουσικούς, οι χαρισματικές ερμηνεύτριες θα προσαρμόσουν το ρεπερτόριο τους αντλώντας από την διάθεση της στιγμής και τελικά χαρίζοντας σε όσους βρεθούν εκεί μία αξέχαστη, γεμάτη και απολαυστική βραδιά.

Επί σκηνής θα τις συντροφεύσει ο Μιχάλης Παπαζήσης με τη χαρακτηριστικά ιδιαίτερη φωνή του, ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.

Σας περιμένουμε στο Passport στις 15 και 22 Οκτωβρίου για δύο βραδιές ακρόασης και συμμετοχής από ένα δεμένο, και πολύ αρμονικό μουσικό σχήμα που φυσικά έχει τη ξεχωριστή πινελιά που του χαρίζουν δύο αυθεντικές ερμηνεύτριες, η Μελίνα Κανά παρέα με τη Λιζέτα Καλημέρη.


Τιμή εισόδου: 15 eur (με μπύρα ή κρασί) – 25 eur (σε τραπέζι)

Η Χάρις Αλεξίου στο σινεμά του Νίνο Ρότα 15.10.2011 21.00




Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος - Αθήνα



Η Χάρις Αλεξίου στο σινεμά του Νίνο Ρότα

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ιταλού δημιουργού με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Nino Rota με τίτλο “Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΝΙΝΟ ΡΟΤΑ” παρουσιάζει το “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” για 6 μόνο συναυλίες, στις 7, 8, 9 και 14,15,16 Οκτωβρίου.

Ο παγκόσμιος κινηματογράφος έχει γεμίσει τ’ αυτιά και τις καρδιές μας με μουσική. Από τις κορυφαίες μουσικές φωνές που κατέγραψαν τη μαγεία τους με νότες στο σελιλόιντ, ο Νίνο Ρότα, ο άνθρωπος που αναμόρφωσε και ανέδειξε την ιταλική μουσική στον 20ό αιώνα. Ο άνθρωπος, που έχοντας σαν βασική πηγή έμπνευσης την ιταλική λαϊκή μουσική, επένδυσε μουσικά μια μεγάλη σειρά ταινιών των πιο καταξιωμένων σκηνοθετών, και με βασικό όχημα τη δουλειά του ή μάλλον τη σχεδόν ταύτισή του με τον καρυφαίο Φεντερίκο Φελίνι -του οποίου υπήρξε το μουσικό alter ego- έφτασε μέχρι το Χόλυγουντ για να κατακτήσει τη παγκόσμια καταξίωση του Οσκαρ με το Νονό Νο 2 το 1975.

Επί τριάντα και πλέον χρόνια ο Νίνο Ρότα θαρρείς και κεντούσε τις νότες του πάνω στο φίλμ έτσι που ακόμα και σ’ αυτούς που ίσως δεν έχουν ακούσει καν το όνομά του, ακόμα και σ’ αυτούς που ενδεχομένως δεν έχουν δει ουτε μία ταινία του Φελίνι, οι μελωδίες του να τους είναι τόσο γνωστές και τόσο αγαπημένες. Ο Νίνο Ρότα γεννήθηκε το 1911 και μας αποχαιρέτησε το 1979. Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννησή του...

...το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στο Θέατρον, θυμάται και εορτάζει αυτά τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίνο Ρότα, με τη συμμετοχή της εξηκονταμελούς Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τη μαγική ερμηνευτική παρουσία της Χάρις Αλεξίου.

Είναι τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο να κάνεις ένα αφιέρωμα στο Νίνο Ρότα. Μια σειρά από τραγούδια που χρειάζονται από τον ερμηνευτή μέχρι και κάθε μουσικό της ορχήστρας να έχουν βουτήξει την πένα τους στο μελάνι της καρδιάς για να μπορέσουν να βάλουν υπογραφή σε τέτοιο αφιέρωμα. Εκατό χρόνια μετά, ο Νίνο Ρότα είναι τόσο Ιταλός όσο και παγκόσμιος χάρις στη μοναδική δύναμη του σινεμά. Γι’ αυτό και εμείς ανοίξαμε την πόρτα διάπλατα για να μπει η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξιου στο σινεμά του Νίνο Ρότα.

Η Ντόλτσε Βίτα, Λα Στράντα, οι Νύχτες της Καμπίρια, το Οκτώμιση, ο Νονός, ο Νονός 2, το Άμαρκορντ είναι μερικές μόνο από τις ταινίες που οι νότες τους θα πλημμυρίσουν τ’ αυτιά και τις καρδιές των θεατών.

Η σχέση της Χάρις Αλεξίου με την ιταλική μουσική είναι διαρκής και δυνατή. Πίσω, το 1987, στο άλμπουμ “Η Χάρις Αλεξίου σε απρόβλεπτα τραγούδια” ερμήνευσε συγκλονιστικά το Canzone Arrabbiata του Νίνο Ρότα ενώ ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε σε συναυλίες στην Αθήνα με τον ιταλό τροβαδούρο Πάολο Κόντε. Λίγα χρόνια αργότερα (1992 και 1994) ο Μάουρο Μπολονίνι σκηνοθέτησε τις συναυλίες της Χάρις Αλεξίου στο Αττικόν και το Ηρώδειο ενώ τον περασμένο Μάιο στη Φλωρεντία της απονεμήθηκε το βραβείο “Una vita per la musica – Giglio d’ Oro” από το Fondazione “Premio Galileo 2000” που εδώ και 14 χρόνια βραβεύει εξέχουσες προσωπικότητες της Ευρώπης από την πολιτική, την οικονομία, τις επιστήμες και τις τέχνες, για τη δράση και την προσφορά τους στο χώρο τον οποίο υπηρετούν.

Τη Χάρις Αλεξίου και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα πλαισιώσουν οι: Ιάσων Τριανταφυλλίδης στην επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος, Πάνος Παπαδόπουλος στη σκηνοθετική επιμέλεια, Κώστας Παπαδούκας στις ενορχηστρώσεις, Ανδρέας Πυλαρινός στη διεύθυνση ορχήστρας και Ελευθερία Ντεκώ στους φωτισμούς.


ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatron254.gr
Τηλεφωνικά στο 212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας
Public, Kαραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210
Public, Γρ. Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς, τηλ. 210 4126460
Public, Καράγιωργα & Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8984300
Public, Ανδρέα Παπανδρέου 35, MALL Αμαρουσίου, τηλ. 210 6300023
Public, Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, MALL Αγίου Δημητρίου, τηλ. 210 9730006

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΟΣ LIVE..Πέμπτη 20 & Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011, ώρα 22.30








Θέατρο ELIART

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΟΣ LIVE


«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ»

Πέμπτη 20 & Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011, ώρα 22.30

Ο Δημήτρης Φάκος την Πέμπτη 20 και Τετάρτη 26 Οκτωβρίου
στο θέατρο ΕΛΙΑΡΤ με την κιθάρα του και την συνοδεία του πιάνου
θα παρουσιάσει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα με τραγούδια του Άσημου, του Παύλου Σιδηρόπουλου και άλλων δημιουργών που έδωσαν το δικό τους στίγμα στις παρέες της πλατείας Εξαρχείων.
Τραγούδια… τόσο επίκαιρα σήμερα όσο και την εποχή που οι αγαπημένοι σύνθετες τα δημιούργησαν γράφοντας την δική τους ιστορία – αντίσταση.

O Δημήτρης Φάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μοσχάτο .
Ιδρυτής του συγκροτήματος ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ.
Συνεργάστηκε με το Νίκο Μίχα, την Ραλία Χριστίδου, το Τριημητόνιο, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη κ.α.
και έχει γράψει 4 μουσικά κομμάτια στον τελευταίο δίσκο του Σάκη Ρουβά «Παράφορα» καθώς και την επιτυχία «Εμένα Θες»
Το 2011 παρουσίασε την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο
« Αιτία για Αλητεία» όπου ερμηνεύει τραγούδια σε δικούς του στοίχους και μουσική.


Γενική είσοδος 12 ευρώ με ποτό (αναψυκτικό/μπύρα μπουκάλι/ποτήρι κρασί)


θεάτρο ELIART
Κωνσταν/πόλεως 127, Βοτανικός
Τηλ.: 210 3477677
www.eliarttheater.gr
info@eliarttheater.gr
Μετρό Κεραμεικός

Για περισσότερες πληροφορίες:
Artway-Technοtropon
Τηλ.. 210 5157977 & 6932740751
www.liveartway.com

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν.


Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού των "Αγανακτισμένων" όλου του κόσμου οι οποίοι θα βγουν στους δρόμους από 951 πόλεις 82 χωρών για να διαδηλώσουν ειρηνικά, ύστερα από κάλεσμα των Indignados της Ισπανίας.

Στην ιστοσελίδα παρουσιάζεται ο χάρτης με τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα. Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα "Occupy Wall Street", κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι "Αγανακτισμένοι".

Το πλήρες κείμενο στην ιστοσελίδα 15october.net/2011/09/29/united-for-globalchange/

15 Οκτώβρη – Ενωμένοι για μια Παγκόσμια Αλλαγή

Στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία.

Οι κυβερνήσεις λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι. Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση πρέπει να σταματήσει.

Ενωμένοι σε μια φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν, ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και τραπεζιτών που δεν μας αντιπροσωπεύουν.

Στις 15 Οκτωβρίου, θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε, μέχρι να το καταφέρουμε.

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν.

Λαοί του κόσμου, ξεσηκωθείτε στις 15 Οκτωβρίου!

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας 14.10.2011



Ακτή Δυμαίων - Πάτρα

Προπώληση:
Discover Παπασωτηρίου
Online αγορά:
http://www.ticketpro.gr


Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας

Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας θα μας συντροφέψουν και φέτος! Επανασυνδέθηκαν μουσικά πέρυσι για επιλεκτικές εμφανίσεις στις ελληνικές πόλεις. Η ζεστή ανταπόκριση και η καθολική συμμετοχή του κοινού στις συναυλίες τους, τους έπεισαν ότι αυτή η επανένωση άξιζε και αποφάσισαν να την επαναλάβουν και το φετινό καλοκαίρι.

Έτσι και το 2011 οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας θα μας αγκαλιάσουν με τις κρυστάλλινες φωνές τους και με τις αγαπημένες μελωδίες τους θα μας ταξιδέψουν σε μέρη που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν.

Με αφετηρία το θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα ξεκινούν μία προσεκτικά σχεδιασμένη και περιορισμένη σε εμφανίσεις 2011 Best Of Tour σε πόλεις της Ελλάδος.

Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του ‘80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότητά της.

Έχουν συνθέσει πάρα πολλά τραγούδια, απλά και πιο περίπλοκα, «... ένα απλό τραγούδι είναι το ίδιο δύσκολο όσο και το σύνθετο...μερικές φορές μάλιστα το απλό είναι πιο δύσκολο από το σύνθετο. Αυτό συμβαίνει επειδή το απλό πρέπει να είναι απόλυτα αληθινό και πηγαίο. Δεν φέρει άλλα όπλα, παρά μόνο την αθωότητα και την αλήθεια του...», σχολιάζει ο Πάνος και ο Χάρης συμπληρώνει σε περσινή τους συνέντευξη στο Δίφωνο «...το απλό είναι διάφανο. Δεν θέλει να κρύψει ούτε να κρυφτεί από τίποτα. Εμείς ασχοληθήκαμε κατά κόρο και με τα δύο είδη...».

Με φωνές που αλληλοσυμπληρώνονται, στίχους άλλοτε ευαίσθητους και ερωτικούς, άλλοτε καυστικά κοινωνικούς και πάντα επίκαιρους, τα τραγούδια τους μοιάζουν να γράφτηκαν χθες. Νύχτωσε Νύχτα… Μια Βραδιά Στο Λούκι… Της αγάπης μαχαιριά… Φάνης…. Ανόητες Αγάπες…. Ρίτα Ριτάκι… Μη Γυρίσεις… Don't worry be happy...Γέλα πουλί μου....

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας με τις εξαιρετικές ερμηνείες θα μας ταξιδέψουν τις καλοκαιρινές βραδιές, ξυπνώντας μας τα πιο ουσιαστικά συναισθήματα!



Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει

Το εισιτήριο κοστίζει 18 ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ στην ΠΑΤΡΑ

DISCOVER ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, Πατρέως 30, Πάτρα τηλ.2610 624 916

Online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες /ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr