Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

4th Athens Hip Hop Festival 03.09.2011 17.30


Τεχνόπολις - Αθήνα




4th Athens Hip Hop Festival

Το 4th Athens Hip Hop Festival ανανεώνει, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολις στο Γκάζι, το ραντεβού του με την Χιπ Χοπ κοινότητα. Τα δυναμικότερα συναυλιακά γκρουπ, οι πιο καλογυμνασμένες ομάδες μπρέικτανς και οι πιο εμπνευσμένοι καλλιτέχνες του γκραφίτι ετοιμάζονται για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο Φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Το Χιπ Χοπ γεννήθηκε στην πόλη. Τη γνωρίζει από την καλή και από την ανάποδη. Γι’ αυτό και έχει κάθε δικαίωμα να την «αλώσει». Τα γκρουπ του καταγγέλλουν, προειδοποιούν, ραπάρουν, επιτίθενται, χλευάζουν, απαιτούν, «πυροβολούν» με ρίμες και διαθέσεις, αποτελώντας το πιο καυστικό υλικό για να διεκδικήσουν την «ανάσα» τους σε μια πρωτεύουσα που ασφυκτιεί ανάμεσα σε μουσικά στεγανά και αναζητάει το καινούργιο.

Το 4th Athens Hip Hop Festival, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, έρχεται να μοιραστεί μαζί μας την πρόκληση για κάτι νέο στον απόηχο ενός δύσκολου καλοκαιριού και μιας σεζόν που έρχεται γεμάτη αβεβαιότητες. Ραψωδοί του σήμερα με τα δυνατότερα συναυλιακά συγκροτήματα και χορευτές του δρόμου σ’ έναν αυθεντικό διαγωνισμό μπρέικντανς, θα αναμετρηθούν με τον εαυτό τους «ντύνοντας» σε ένα εφτάωρο πάρτι την Τεχνόπολη με τις δικές τους μουσικές και χρώματα.

Μπορεί το Χιπ Χοπ να γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, αλλά το ελληνικό Χιπ Χοπ φέρει τη δική του υπογραφή, μιλάει τη δική του γλώσσα και έχει το δικό του στυλ. Έχοντας πάνω από δύο δεκαετίες στο ενεργητικό του απέδειξε ότι έχει ιστορία και μέλλον. Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου διαχρονικά συγκροτήματα και «διάδοχοι» θα γίνουν ένα στη σκηνή της Τεχνόπολης σε ένα ασταμάτητο εφτάωρο πάρτι με χορευτικές ακροβασίες και νευρώδεις ρίμες αποδεικνύοντας ότι το μουσικό ένστικτο της πόλης μας είναι ζωντανό.

Στη σκηνή θα «διασταυρωθούν» οι διαχρονικοί «Αρτέμης/Ευθύμης», ο δυναμικός «Τάκι Τσαν», τα κυρίαρχα «Βόρεια Αστέρια» από τη Θεσσαλονίκη, οι «αμαρτωλοί» «Professional Sinnerz» και ο «Κόμης Χ», οι πάντα φωτεινοί «Σκιές», ο άρχοντας του stage «Phyrosun», ο ασταμάτητος «Ραψωδός Φιλόλογος», ο καταιγιστικός «Λόγος Απειλή», οι αποκαλυπτικοί «B-Muzic», οι χαοτικοί «Outkast Exellence», οι διαφορετικοί «Fly By Wire» και φυσικά οι 8 καλύτερες ομάδες μπρέικντανς που θα τα δώσουν όλα για να κερδίσουν το Battle of Athens ’11, τον απόλυτο διαγωνισμό μπρέικντανς που διοργανώνει ο εμπειρότατος στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό Τόλης Αριστείδου.

Πολύ συχνά λένε πως το Χιπ Χοπ δεν είναι μόνο μουσική, είναι ιστορία. Και δεν έχουν άδικο αν δεχτούμε πως είναι η ιστορία των «θέλω» μας σε μια πόλη που διαρκώς μεταλλάσσεται.

Έναρξη : 5.30 μ.μ.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 5.00 μ.μ.

Προπώληση: Public, Metropolis
Τιμή εισιτηρίου : 15 ευρώ προπώληση, 20 ευρώ ταμείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: