Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Βικτωρία Ταγκούλη 02.05.2011


Μουσική Σκηνή Πλατώ - Θεσσαλονίκη




Βικτωρία Ταγκούλη
Μια «φωτο.βόλτα» στην Ελλάδα

μαζί της στο πιάνο, ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου

v Δευτέρα 2, 9 και 16 Μαΐου, μουσική σκηνή «Πλατώ», Θεσσαλονίκη
v Τρίτη 3 Μαΐου, μουσική σκηνή Blue Note, Καστοριά
v Τρίτη 10 Μαΐου, μουσική σκηνή «Παλιά Βιβλιοθήκη», Καβάλα



«Φωτο.βόλτα» live

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της «Φωτο.βόλτας» στην Αθήνα, με τη συμμετοχή αγαπημένων φίλων όπως η Μαρία Καβογιάννη, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η Ελένη Πέτα, ο Απόστολος Ρίζος, η Μαρία Παπαγεωργίου και πολλοί άλλοι, η Βικτωρία Ταγκούλη ανηφορίζει προς τη Βόρειο Ελλάδα σε μια σειρά συναυλιών, μαζί με τον συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου στο πιάνο.
Από τις 2 Μαΐου και για τρεις Δευτέρες, η Βικτωρία Ταγκούλη και ο Χρίστος Θεοδώρου θα εμφανίζονται στη μουσική σκηνή «Πλατώ», στη Θεσσαλονίκη. Στον ιδιαίτερο και ζεστό χώρο του «Πλατώ», η «φωτο.βόλτα» θα παρουσιαστεί ζωντανά για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Την Τρίτη 3 Μαΐου, η «φωτο.βόλτα» θα κάνει στάση στην Καστοριά, στην γνωστή μουσική σκηνή «Blue Note», ενώ την Τρίτη 10 Μαΐου η Βικτωρία και ο Χρίστος θα βρεθούν στην Καβάλα στην Παλιά Βιβλιοθήκη.
Τα τραγούδια της παράστασης, πέραν αυτών του δίσκου, είναι διασκευές του Χρίστου Θεοδώρου σε αγαπημένα τραγούδια των δύο καλλιτεχνών.
Η Βικτωρία Ταγκούλη, με την ιδιαίτερη φωνή και ερμηνεία της, μεταφέρει τις εικόνες των κομματιών σαν ένα ανθρώπινο φωτοβολταϊκό και μετατρέπει την ενέργεια σε εικόνα και τραγούδι, μέσα σε ένα περιβάλλον καθαρά εικαστικό.
Ο δίσκος «Φωτο.βόλτα» είναι η δεύτερη προσωπική δισκογραφική δουλειά της Βικτωρίας Ταγκούλη σε στίχους του Διαμαντή Γκιζιώτη και μουσική του Χρίστου Θεοδώρου.
Τα τελευταία τρία χρόνια, χιλιάδες θεατών την έχουν θαυμάσει για τη σπουδαία ερμηνεία της στην παράσταση «Φουρκέτα» στο πλάι της Μαρίας Καβογιάννη και του Κώστα Κόκλα. Η «Φουρκέτα» θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη 27 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: