Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

PORCUPINE TREE + Anathema


PORCUPINE TREE + Anathema @ Τεχνόπολις, Αθήνα
09/09/2010


Porcupine Tree
Special Guests: Anathema

Πεμπτη 9 Σεπτεμβρίου – «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Δύο από τα πιο αγαπημένα σχήματα των Ελλήνων μουσικόφιλων, δύο συγκροτήματα που έχουν από μόνα τους ορίσει τον προσωπικό τους ήχο έρχονται για μία ξεχωριστή βραδιά στην Αθήνα.
Ο Σεπτέμβριος είναι σαφώς ροκ μήνας και οι παρέα του Steven Wilson, ίσως του πιο πολυτάλαντου και σίγουρα πιο εργασιομανή μουσικού του progressive rock, θα ξεδιπλώσουν τον ήχο τους στον όμορφο χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Έναν ήχο που αν και όρισε το progressive rock της δεκαετίας του ’90, άρχισε από μία καλοστημένη φάρσα. Ο Steven Wilson μαζί με τον Malcolm Stocks δημιούργησαν τους Porcupine Tree ως ένα φανταστικό συγκρότημα με ψεύτικη δισκογραφία και ιστορία που περιελάμβανε συμμετοχές σε φεστιβάλ μέχρι και φυλακίσεις των μη-υπαρκτών μελών του. Αν και η φάρσα αποκαλύφθηκε γρήγορα οι πρώτοι δίσκοι των πραγματικών πια Porcupine Tree έφτασαν τις 20.000 πωλήσεις.
Το συγκρότημα ποτέ δεν περιορίστηκε σε ένα είδος μουσικής και οι επιρροές στις συνθέσεις του Wilson κυμαίνονται από το ambient trash στο “Up the Downstair”, την αλά-Pink Floyd ψυχεδέλεια του “The Sky Moves Sideways” μέχρι και το death metal, κάτι που απέκτησε με την θητεία του ως παραγωγός σε τρία άλμπουμ των Opeth.
Στιχουργικά και εννοιολογικά το σχήμα αναγνωρίζεται από κριτικούς και ακροατές ως βαθιά σκεπτόμενο και εύγλωττο. Άλλες φορές μιλώντας για την μονομανία της κοινωνίας μας με την φήμη, όπως στο “Fear Of A Black Planet” ή την αποστασιοποίηση που προκαλούν τα ΜΜΕ απέναντι στα γεγονότα, όπως στο “The Incident”, οι Pocupine Tree σίγουρα δεν χαϊδεύουν κανενός τα αυτιά και παραθέτουν αρκετή τροφή για σκέψη.
Μαζί τους στην μοναδική αυτή βραδιά, άλλο ένα συγκρότημα που έχει καταργήσει τα στεγανά του ενός μουσικού ύφους οι, πολυαγαπημένοι στην Ελλάδα, Anathema. Το σχήμα των αδελφών Cavanagh, αν και ξεκίνησε εκφραζόμενο μέσω του gothic metal σύντομα βρήκε τους περιορισμούς του είδους ασφυκτικούς και τώρα θεωρείται και αυτό ένας από τους κύριους εκφραστές του ατμοσφαιρικού ροκ και είναι τρανό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει μία μπάντα αν δεν δεχθεί να εγκλωβιστεί σε μια μόνο μουσική σχολή.

Η προπώληση των εισιτηρίων για αυτή τη βραδιά, που αδιαμφισβήτητα θα μείνει χαραγμένη ως η πιο ταξιδιάρικη συναυλία του καλοκαιριού, ξεκινάει στις 17 Μαΐου.

Τα πρώτα 1000 εισιτήρια θα κοστίζουν 38€.
Μετά την εξάντληση τους η τιμή του εισιτηρίου είναι 45€.
Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 50€.

Σημεία προπώλησης τα Public, Tickethouse και www.ticketpro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: