Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μαρία Λουκά @ Cafe Αλάβαστρον


Μαρία Λουκά @ Cafe Αλάβαστρον, Αθήνα
20/09/2010

Γεννημένη στο Ηράκλειο Κρήτης, η Μαρία Λούκα έχει ήδη ξεχωρίσει στον κόσμο της ελληνικής έντεχνης μουσικής σκηνής. Με “αέρα” παλιάς τραγουδίστριας, σεμνή και διακριτική, μαγεύει το κοινό με την καθαρή και σωστά τοποθετημένη φωνή, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο ωδείο του Ηρακλείου Κρήτης, και τις συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο “Θέατρο των Αλλαγών”. Σύντομα όμως, προχώρησε με αυτό που ήθελε να κάνει πάντα, να ερμηνεύει.

Ξεκίνησε τις εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, μέχρι που την ανακάλυψε ο Διονύσης Σαββόπουλος και την προσκάλεσε να συμμετάσχει στη μουσική παράσταση “Σε Γιορτινό Αγώνισμα” σε συνεργασία με το Νίκο Παπάζογλου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η νεαρή καλλιτέχνης έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Γιάννης Μαρκόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Χαρούλης, Νίκος Μαμαγκάκης, Μανώλης Λιδάκης κ.α.).

Με σταθερά βήματα, χωρίς να γοητεύεται από την ταχύτητα των reality, όπως δηλώνει η ίδια, μεγάλωσε, ωρίμασε και μας είπε “Καλημέρα” (2006) με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, στην οποία συμμετέχει και ο Σωκράτης Μάλαμας, έναν δίσκο με τον οποίο “έθεσε τις βάσεις και δημιούργησε προσδοκίες για μια πολύ καλή συνέχεια, με προσωπικό ύφος και μαγευτική παρουσία, που σίγουρα έχει πολλά να πει” (e-orfeas.gr).

Με τον νέο, δεύτερο δίσκο της που έχει τίτλο “Ιστορίες” (2009), η Μαρία Λούκα επιβεβαιώνει τις προσδοκίες του μουσικού κοινού. Η ιδιότητα της ως τραγουδοποιού ξετυλίγεται για άλλη μια φορά μέσα από τις δικές της συνθέσεις σε ένα δίσκο, σύγχρονο και επίκαιρο, που θα ικανοποιήσει και τους πιο “δύσκολους” ακροατές. Στο δίσκο ξεχωρίζουν και οι συνθέσεις των Νίκου Ζουρνή, Κώστα Παρίση, Χάρη Μανουσάκη αλλά και η συμμετοχή των INCOGNIA στο πρώτο τραγούδι που ξεχώρισε από τον δίσκο με τίτλο “Φόλα”.

Πρόσφατα, η Μαρία Λούκα συμμετείχε στον πρώτο δίσκο του νέου τραγουδοποιού Νίκου Ζουρνή με τίτλο «Χιλιόμετρα», με τα τραγούδια “Σκόνη Αστρική ” και "Θέλω να σου τραγουδήσω" αλλά και στον live δίσκο του Παύλου Παυλίδη. Τον Νοέμβριο του 2009 εμφανίστηκε σε έναν από τους ιστορικότερους ροκ χώρους της Ελλάδας, το Κύτταρο, μαζί με τους Γ.Κούτρα, Α.Μιτζέλο και Γ.Νταγάκη.


Cafe Αλάβαστρο
ΔΑΜΑΡΕΩΣ 78,ΠΑΓΚΡΑΤΙ
ΤΗΛ.2107560102
www.cafealavastron.gr
info@cafealavastron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: