Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

23ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα > Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Αφροδίτη Μάνου, Κίτρινα Ποδήλατα



23ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα > Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Αφροδίτη Μάνου, Κίτρινα Ποδήλατα @ Θέατρο Βράχων, Αθήνα
23/06/2010

23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

«Στη σκιά των βράχων 2010»

7 Ιουνίου – 4 Αυγούστου

Για 23η χρονιά, η πολιτιστική καρδιά της καλοκαιρινής Αθήνας χτυπάει στο Δήμο Βύρωνα. Στα θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού», από τις 7 Ιουνίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Βύρωνα «Στη σκιά των βράχων». Η μεγάλη γιορτή, που από το 1987 ενώνει την τέχνη με τον κόσμο, περιμένει και φέτος να υποδεχθεί πάνω από 150.000 θεατές σε 32 θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που αποδεικνύουν, ειδικά στις συγκεκριμένες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, ότι η απάντηση στην κρίση είναι ο πολιτισμός.

Από τον Διονύση Σαββόπουλο μέχρι τους σύγχρονους τραγουδοποιούς (Σωκράτης Μάλαμας, Παύλος Παυλίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Κωστής Μαραβέγιας), από τις μεγάλες φωνές (Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τάνια Τσανακλίδου) μέχρι τους νεότερους ερμηνευτές (Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χρήστος Θηβαίος, Μάρθα Φριτζήλα) και από τους συνθέτες (Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας) μέχρι τη ροκ σκηνή (Raining Pleasure, The Cranberries), όλη η μουσική ακούγεται κάτω από τους βράχους. Εκεί, μέσα από σημαντικές παραστάσεις, θα λάμψουν για μία ακόμη και τα μεγάλα θεατρικά κείμενα, από τους αρχαίους τραγικούς και τον Αριστοφάνη μέχρι τον Κάρλο Γκολντόνι.

Ειδικές στιγμές του Φεστιβάλ αποτελούν για την έθνικ μουσική το 2ο Kosmos Festival, για την κάντρυ μουσική το 8ο Country Music Festival καθώς και το Schoolwave Festival με τα πιο δυνατά σχολικά συγκροτήματα της χώρας εν δράσει. Ξεχωριστές εμπειρίες, η πανελλήνια πρώτη προβολή του live dvd του Bruce Springsteen και το συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη του Βυρωνιώτη στιχουργού Ηλία Κατσούλη με πλήθος τραγουδιστών να θυμούνται αγαπημένα τραγούδια του.

Συνδέοντας τον πολιτισμό με την κοινωνία, ο Δήμος Βύρωνα εντάσσει στο σώμα του Φεστιβάλ το διήμερο (16, 17 Ιουνίου) συνέδριο με θέμα «Διοργάνωση Φεστιβάλ: Τάσεις, εξελίξεις και προκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση», το οποίο συνδιοργανώνουν το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα. Για μία ακόμη χρονιά, το Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα φέρνει ό,τι ακριβότερο έχουμε να επιδείξουμε σήμερα -τον πολιτισμό μας- στη σκιά των βράχων.


Ώρα Έναρξης Παραστάσεων: 9.00 μ.μ.



Τετάρτη 23 Ιουνίου
ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ, ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Προπώληση εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις:
Δημαρχείο Βύρωνα Καραολή & Δημητρίου 32-36
Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 π.μ. – 2.30 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ.
Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 π.μ. – 8.00 μ.μ.
Ταμεία Θεάτρων Βράχων:
Από Βύρωνα: Καθημερινά 6.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.
Από Υμηττό: τις ημέρες των παραστάσεων 6.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.
Δισκοπωλεία «METROPOLIS»
Δισκοπωλείο «SALINA» Υμηττού 125, Παγκράτι
Τicket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
www.ticketservices.gr τηλ.: 210 7234567
www.i-ticket.gr τηλ. Κρατήσεις: 801-11-60000


Συγκοινωνία:
Λεωφορεία 732-054-203-204
Τρόλεϊ Νο 11 (Κολιάτσου – Τέρμα Ν. Ελβετίας)

Δεν ισχύει καμία ατέλεια
Το νεανικό ισχύει για παιδιά ηλικίας έως 15 χρονών

Δεν υπάρχουν σχόλια: