Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Η ορχήστρα Σεμέλη ζωντανά στις «Χίλιες και Δύο Νύχτες»

Ορχήστρα Σεμέλη & Δώρος Δημοσθένους @ Χίλιες Και Δυο Νύχτες, Αθήνα
17/02/2010

Τετάρτη 17 και 24 Φεβρουαρίου 2009

Ώρα έναρξης : 10.00 μμ

Η ορχήστρα Σεμέλη ζωντανά στις «Χίλιες και Δύο Νύχτες»
Η Σεμέλη δημιουργήθηκε από το μεράκι και το κέφι επτά νέων μουσικών για να παίξουν…μουσική!
Με την ανάλαφρη διάθεση ενός παιχνιδιού λοιπόν, αλλά και με τη σοβαρότητα και προσοχή που απαιτείται για να προσεγγίσουν το υλικό που επιλέγουν, η ομάδα ταξιδεύει στην Ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές αναδεικνύοντας το ύφος τους, σε δημιουργίες της προφορικής παράδοσης και έργα Ελλήνων συνθετών, παλαιότερων και μεταγενέστερων. Προσπαθούν έτσι ν’ ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια σ’ όλο το φάσμα της μουσικής αυτής, γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή.

Τις Τετάρτες 17 και 24 του Φεβρουαρίου, τα κορίτσια της Σεμέλης προσκαλούν στη σκηνή μαζί τους έναν εξαιρετικό ερμηνευτή με αξιόλογη πορεία στο χώρο της μουσικής, τον Δώρο Δημοσθένους.

Δώρος Δημοσθένους
Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε θεωρητικά και είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στη Μονωδία με καθηγήτρια τη Λέλλα Στάμος. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πλάι στη Νανά Μούσχουρη, έχει ερμηνεύσει ρόλους σε όπερα και μιούζικαλ, τραγούδια του Μ. Χατζηδάκι και Μ. Θεοδωράκη, έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την ορχήστρα Ossipov της Ρωσίας, με την Λένα Πλάτωνος και τη Σαβίνα Γιαννάτου, τον Νίκο Κυπουργό, τον Λ. Κηλαηδόνη τον Μιχάλη Κακογιάννη, τον Δημήτρη Παπαϊωάννου κ.α.

Τη Σεμέλη αποτελούν:
Βιολοντσέλο: η Τατιάνα Θεολόγου
Κανονάκι: η Κάλη Καμπούρη
Βιολί: η Γεωργία Μαρίνη
Πολίτικο λαούτο, τραγούδι: η Πένυ Παπακωνσταντίνου
Ακκορντεόν: η Αγγέλικα Παπανικολάου
Λαούτο, νυκτά έγχορδα, τραγούδι: η Μαρία Πλουμή
Κιθάρα, τραγούδι: η Έφη Σαράντη

Ενορχήστρωση: Ανδρέας Τσεκούρας
Ηχολήπτρια: Αγγελίνα Υφαντή

www.myspace.com/semelihellas

Δεν υπάρχουν σχόλια: